• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız kardeşim ve problemleri

kız kardeşinizin yaşam biçimiyle sizinki çok farklı.24 yaşında bir insanın karakteri oturmuş olur,sonuçta o da sizin yaşam biçiminizden haz etmiyordur muhtemelen.kardeşiniz çocuk değil,kaldı ki aile bireyleriniz hep hayatta.siz haklı olarak kardeşinizin başına birşey gelir endişesi taşıyorsunuzdur ancak kardeşiniz bu duyarlılığa sahip değilse yapacak birşey yok demektir.
Not:çok çok daha problemli aileler gördüğüm için benim şahsi fikrim çok yıpratmayın kendinizi.kendi hayatınıza geleceğinize odaklanın.geçen zaman geri gelmiyor

Bence kardesinizi o kadar cok kiskaniyorsunuz ki , burada kardesinize verip veristirmedik diye cildirdiniz
Azicik cesaret sizde onun gibi olabilirsiniz
Bu kadar haset insani hasta eder
Oldukça sakin bir insanımdır, kıskanmak demişken beni tanısaydınız bir kere daha düşünürdünüz. Cevap vermek için yazmıyorum bunları yanlış anlamayın. Haksızken altta kalmayı bilirim. Zira kendisini sürekli benimle kıyaslayan odur ben değil. Her neyse olayı tartışmaya dönüştürmeyin lütfen. Bu gerginliğe hiç gerek yok. Kendinize göre haklısınızdır, ya da herkese göre haklısınızdır bir rahat verin.

kız kardeşinizin yaşam biçimiyle sizinki çok farklı.24 yaşında bir insanın karakteri oturmuş olur,sonuçta o da sizin yaşam biçiminizden haz etmiyordur muhtemelen.kardeşiniz çocuk değil,kaldı ki aile bireyleriniz hep hayatta.siz haklı olarak kardeşinizin başına birşey gelir endişesi taşıyorsunuzdur ancak kardeşiniz bu duyarlılığa sahip değilse yapacak birşey yok demektir.
Not:çok çok daha problemli aileler gördüğüm için benim şahsi fikrim çok yıpratmayın kendinizi.kendi hayatınıza geleceğinize odaklanın.geçen zaman geri gelmiyor
Objektif yorumunuz için teşekkürler. Haklısınız bu saaten sonra karışmanın bir anlamı yok.

Her gece sanki tek başına yaşıyormuş gibi takınılmaz aile evinde bence. Burası Amerika mi? Eve sadece duş alıp uyumaya geliyor neredeyse. Bir kız için normal mi bu.
Bu sözleri de aynısını kardeşine söyledin mi. O ne diyor yada Ailenizle yaşıyorsanız anneniz veya babanızla konuştunuz mu onlar bu duruma nasıl bakıyor

Siz bence kardeşini kıskanan bir ablasınız. Kusura bakma. Acı gerçekler.
Bir insanın sizden artı bir yönü olması lazım kıskançlık için gece gezmeyi ben de yapablirim, abartmadan. Tüm insanlar yapabilir bunu sanırım.

Objektif yorumunuz için teşekkürler. Haklısınız bu saaten sonra karışmanın bir anlamı yok.
size kendi hayatımdan bir anektot anlatayım;
uzun yıllar okul ve iş gereği dışarıda yaşadım.babam vefat etti adanaya döndüm annem ve ben kaldık evde.Yaşadığımız bölge adananın en rahat ve güvenli bölgesi ama ben annemi koruma iç güdüsüyle(annem 65 inde) kadın kadına akşam saat 10 da yürüyüş yapmalarını dahi istemiyordum.sürekli annemi arayıp duruyordum.sonunda ne mi oldu;annemden bir güzel zılgıt yedim ve oturdum.Annem dedi ki'beni sen mi terbiye edeceksin'.Böyle işte aile bireyleri dahi olsa,yaşamlarını kısıtlayamayız.Sonra kendimizi üzdüğümüzle kalırız

Bu sözleri de aynısını kardeşine söyledin mi. O ne diyor yada Ailenizle yaşıyorsanız anneniz veya babanızla konuştunuz mu onlar bu duruma nasıl bakıyor
Tabi ki bunlar çok konuşuldu, sadece ailemle değil. Ailemi geçtim, yengem, baya yakın olduğumuz dayım falan. Kimse ona karışamaz, özgür bir insanmış o.

Bir insanın sizden artı bir yönü olması lazım kıskançlık için gece gezmeyi ben de yapablirim, abartmadan. Tüm insanlar yapabilir bunu sanırım.
Belli ki birey olduğunun farkında. 24 yaşında ve para kazanan özgür bir kadın
2018 yılında bir kadının 1 de gelmesi seni rahatsız ediyorsa bence bulunduğun yerden yani o dar düşünceden cikip bi dışarıya çıkıp bakmalısın. Dünya değişiyor. Muhafazakar olan sen ve anan baban. O değil senin hayatın onun tercihi olmak zorunda değil!

Belli ki birey olduğunun farkında. 24 yaşında ve para kazanan özgür bir kadın
2018 yılında bir kadının 1 de gelmesi seni rahatsız ediyorsa bence bulunduğun yerden yani o dar düşünceden cikip bi dışarıya çıkıp bakmalısın. Dünya değişiyor. Muhafazakar olan sen ve anan baban. O değil senin hayatın onun tercihi olmak zorunda değil!
Söylediğim gibi bakış açısı meselesi, bize ters geliyor. Sizin için normaldır. Bir şey diyemem. Ben ve çevrem bunu normalleştirmeliyiz ya da niye normalleştirmeliyiz bunu düşünmemiz gerek. Yorum için teşekkürler.

Söylediğim gibi bakış açısı meselesi, bize ters geliyor. Sizin için normaldır. Bir şey diyemem. Ben ve çevrem bunu normalleştirmeliyiz ya da niye normalleştirmeliyiz bunu düşünmemiz gerek. Yorum için teşekkürler.
Akademik kariyer yapan tam da bu konu üzerine çalışan bir kadın olarak söylüyorum tüm bunları.
Umarım kardeşiniz evden ayrılmak gibi radikal bir karar alır.
Iki tarafın selameti için

Akademik kariyer yapan tam da bu konu üzerine çalışan bir kadın olarak söylüyorum tüm bunları.
Umarım kardeşiniz evden ayrılmak gibi radikal bir karar alır.
Iki tarafın selameti için

Konunun akedemik kariyerinizle ne alakası var bilemedim, ben de yüksek lisans terkim. Eğitim seviyemiz arttıkça avrupayı yaşam şekline mi yaklaşmamız gerekiyor? Kendisi ön lisans mezunu. Onu da özel üniversite de yatay geçişle okudu.

Son düzenleme:
Tabi ki bunlar çok konuşuldu, sadece ailemle değil. Ailemi geçtim, yengem, baya yakın olduğumuz dayım falan. Kimse ona karışamaz, özgür bir insanmış o.
Madem özgür bir insanmış sizde boşverin evet yaptığı hata ama bu sadece bir kişinin demesiyle olmuyor.

Merhaba arkadaşlar, bir sorunum var nasıl karşılamam gerektiğini bilmiyorum lütfen yardımcı olun. Biz iki kzı kardeşiz ama hiç geçinemeyiz, kendisi saygısız bir insandır, bunu kendi de kabullenir, ağzı bozuktur, dedikoducudur, okumaz, tek derdi görünümüdür. Makyaj, giyinmek, yemek, gezmek dışında bir dünyası yoktur, kısaca hedoizm dışında bildiği bir şey yoktur. Ve benim nefret ettiğim tüm özellikleri taşır, mesela aç gözlülük, kendini düşünme, çıkarcılık, yalakalık vs. Nişanlıydı geçen yıl, fakat nişanlısı karakteri yüzünden bıraktı bunu. Kendi de kabul eder bunları kimse kötülediğimi sanmasın.

Şimdi bunlar bir kenara beni zaten abla yerine koymaz, çoğu zamanda utanır, fakat sizce şu normal mi? Her gece eve 10- 11 bazen 1 civari geliyor. Kimseye haber vermeden başkalarında kalıyor. Akşama kadar yatıp akşam altıda çıkıyor işte gece yarılarına kadar geziyor. Bir normal mi? Açıkçası ben anlamıyorum.

Not: Yukarıda özetlemeye çalıştığım yaşam şekli bazılarını rahatsız etti sanırım. Kimse yaşam yekli beni ilgilendirmez, eleştirmek için yazmadım, okuyan hiç kimsenin bunu üstüne almasına gerek yok.
burda bazen doğru söyleyeni taşlıyorlar...işlerine gelmediği için...

Diyelim başına kötü iş geldi sizden yardım istedi ne yapardınız veya yorumlar nasıl olurdu
İstediği hayatı yaşıyor sonra kötü günü olmayacağa anlama gelmiyor gençlik geçici aptallık kalıcı bunu idrak edememiş kardeşiniz

öyleymiş gördüm.
güzelim kardeşin gibi bazı tipler, ne dayaktan, ne güzel söylemekten, hiçbirşeyden anlamazlar....bu tiplerin bazıları evlenince çok büyük değişim gösterip, mükemmel ev hanımı olanlar var...sanırım yaşı genç ve ergenlikte...ve bazı kişilerde ergenlik 25 yaşına kadar uzayabiliyor. Allah yardımcınız olsun çok zor...ama boşyere ağzınızı yormayın, kendi istemedikçe düzelmez...

İnsanlari ayristirmayi,otekilestirmeyi sevmem,lakin soyle de bir durum var. Muhafazakar olabilirsiniz,kardesiniz demek ki muhafazakar degil. Kardesinizin sizin muhafazakarliginizla ilgili bir sikayeti var mi? Hic dile getirdi mi? Eger o sizden rahatsiz degilse siz neden ondan rahatsizsiniz anlayamadim. Veya bir evde yasayan herkes ayni dunya gorusunu paylasmak zorunda mi? Bence degil. Kisileri ilgilendiren durumlara karismasaniz daha guzel. Bir arkadas da demis ki evlendirin. Sanki mal veriyormus gibi. 24 yasinda kadin evlenmek isterse evlenir,evden ayrilmak isterse ayrilir zaten. Sizin ekstra yapmaniz gereken bir sey yok. Sadece kisisel hak ve ozgurluklere saygili olun yeterli. O kizcagizi da anlamak lazim,evi neden otel niyetine kullanir bir insan? Bence evdekilerle hic bir ortak yonu olmadigi icin,bir seyler paylasamadigi icin,ayni dili konusmadigi icin,ayni dusuncede olmadigi icin (ki zaten ayni olmak zorunda degil) ortak yonleriniz olsaydi o da sizinle zaman gecirmekten hoslanirdi. Hoslanmiyor demek ki boyle yasamak istiyor gayet dogal.

İnsanlari ayristirmayi,otekilestirmeyi sevmem,lakin soyle de bir durum var. Muhafazakar olabilirsiniz,kardesiniz demek ki muhafazakar degil. Kardesinizin sizin muhafazakarliginizla ilgili bir sikayeti var mi? Hic dile getirdi mi? Eger o sizden rahatsiz degilse siz neden ondan rahatsizsiniz anlayamadim. Veya bir evde yasayan herkes ayni dunya gorusunu paylasmak zorunda mi? Bence degil. Kisileri ilgilendiren durumlara karismasaniz daha guzel. Bir arkadas da demis ki evlendirin. Sanki mal veriyormus gibi. 24 yasinda kadin evlenmek isterse evlenir,evden ayrilmak isterse ayrilir zaten. Sizin ekstra yapmaniz gereken bir sey yok. Sadece kisisel hak ve ozgurluklere saygili olun yeterli. O kizcagizi da anlamak lazim,evi neden otel niyetine kullanir bir insan? Bence evdekilerle hic bir ortak yonu olmadigi icin,bir seyler paylasamadigi icin,ayni dili konusmadigi icin,ayni dusuncede olmadigi icin (ki zaten ayni olmak zorunda degil) ortak yonleriniz olsaydi o da sizinle zaman gecirmekten hoslanirdi. Hoslanmiyor demek ki boyle yasamak istiyor gayet dogal.

Haklı olabilirsiniz, ama yukarıda bir yeri atladınız. ben 3 seneye yakın Ankara'da kaldım, ondan önce bu öğrenci olarak iki yıl başka bir şehre gitti. 5 sene aynı evde yaşamadık biz. Bu arada evde abim, erkek kardeşim var, ayni mah. kuzenler, bizimle yaşıt bir sürü eş dost var. Sadece olayı benim üzerime yıkmanız biraz acımasızca olmadı mı? Hadi benimle geçinemiyor, diğerleri de mi aynı.....

Back
X