• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim

Rizelikiz5353

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
101
28
13
32
Kızlar 12 yaşında bı kız kardeşim var internet bağımlısı:KK42: okulu uzak olduğu için ailem ona telefon aldı ama elinden hiç düşürmedi ve dersleri kötü gitmeye başlayınca aldık telefonunu şimdi kimin telefonunu görse gizlice alıyor kullanıyor telefon bulamazsa tv izliyor sürekli dershaneler özel öğretmenler biz yardımcı oluyoruz her şekilde anlatıyoruz derslerine daha çok ilgi gostersin diye ama umrunda değil ünlülere takmış durumda onların hayatlarını araştırıp duruyor çok merak ediyor onlar gibi olmak istiyorum diyor ailem buna asla izin vermicegi halde sırf okusun diye tamam sen okulunu bitir oyuncu şarkıcı her ne istersen olman için elimizden geleni yapcaz diyoruz internetten bu ünlülerin numaralarını araştırıyor geçen gün bulmuş bı numara kim bilir kimle konuştu çok kizdik yani öyle sevgilisi falan yok zaten kendine asla bakmayan bir kız ama aklı bir karış havada ergenlik diyeceksiniz belki ama şuan hayatının en önemli yılları boşa gecirsin istemiyoruz zorla okula gidiyor zorla ders çalışıyor bazı çocuklar kendini belli eder sonuçta kardeşim okumayacak mı acaba :KK17:

bence çocuğa rol model lazım.

etrafınızda kendi işinde gücünde çalışkan güçlü bir kadın bulun ve onla sık görüşün. ona özensin ünlülere değil.

ünlüler hakkında da bunun şov olduğunu gerçekte mutsuz olduklarını muhabbet arasında aşılayın

evde tvde kısmetse olur izliceğine mesela national geographic açın belgesel izlesin. bilim insanlarına özensin kavga ederek ünlü olan vasıfsızlara değil.

öğretmenleri ile de konuşun derste aralarda etkilenecekleri hikayeler başarılı insanları anlatsınlar.

bir de ipek ongun un ergenliki rahat geçirmek için vs kitapları vardı o tip kitaplar vardır kesin şu anda da alın hediye edin okusun faydası olur.

Kim bilir kiminle konustu kismina cok guldum :d ablasi olarak elini uzerinden cekme. Siz aile olarak elinizden geleni yapin. Belki duzelir belki duzelmez psikolojik boyutunu bilemiyorum, ama en azindan siz kendinize duseni yapmis olursunuz iciniz rahat olur
sürekli gözümüz üstünde ama böyle giderse okumayacak:(

Verin bi kuafore agdacinin yanina cirak falan gorsun zorluk neymis.

Unlu olmak istiyorsada kafasini kumdan cikarip yeteneklerini gelistirecek egitimini alacak.

bence çocuğa rol model lazım.

etrafınızda kendi işinde gücünde çalışkan güçlü bir kadın bulun ve onla sık görüşün. ona özensin ünlülere değil.

ünlüler hakkında da bunun şov olduğunu gerçekte mutsuz olduklarını muhabbet arasında aşılayın

evde tvde kısmetse olur izliceğine mesela national geographic açın belgesel izlesin. bilim insanlarına özensin kavga ederek ünlü olan vasıfsızlara değil.

öğretmenleri ile de konuşun derste aralarda etkilenecekleri hikayeler başarılı insanları anlatsınlar.

bir de ipek ongun un ergenliki rahat geçirmek için vs kitapları vardı o tip kitaplar vardır kesin şu anda da alın hediye edin okusun faydası olur.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ailemizde çok güzel örnekler var zaten kendi ablasi ( ben değil:) )okudu doktor oldu abisi mühendislik okudu mesleğini yapıyor şuan eşim öğretmen herkes anlatıyor ona özel hocalarıyla konuştuk kendi kardeşleri gibi sürekli ilgileniyorlar evde tv izlenmez pek bende gerçekten çok severim belgeselleri onu kardeşime açınca izlemiyor hiç kitap okuyor ama vampirli şeyler ipek ongunun kitaplarından arastircam bakalim..

12 yasinda kendimi dusunuyorumda hala ip atlardik sokakta:) telefonlar ve internetler hic iyi degil ve o yasta bir cocuga telefon verilmemeli ha cok verilcekse akilli degil su eskilerde olucak oyle baslar oyle gider bilmedigi seyede cok ilgi duymaz haliyle bu yaslar tehlikeli hicbirsey bilmiyorlar ve yalan yanlis bircokseyin pesinden gidebilirler allah korusun

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ailemizde çok güzel örnekler var zaten kendi ablasi ( ben değil:) )okudu doktor oldu abisi mühendislik okudu mesleğini yapıyor şuan eşim öğretmen herkes anlatıyor ona özel hocalarıyla konuştuk kendi kardeşleri gibi sürekli ilgileniyorlar evde tv izlenmez pek bende gerçekten çok severim belgeselleri onu kardeşime açınca izlemiyor hiç kitap okuyor ama vampirli şeyler ipek ongunun kitaplarından arastircam bakalim..

işte toplum ve ergenlik değiştiriyor insanı. çok sıkmayın ama geçici bi dönemdir bence herkes o yaşlarda özeniyor ünlülere bu boş bi insan olacak demek değil. disiplini öğretin ona mesela ödevler ve günlük çalışması yanında mesela 1 saat ödülü telefon kurcalamak olsun. böylece hem kendini kaptırmaz hem de büyüdükçe bakışı değişir (umarım)

Ewt ama o şekilde unuverste okuyup açıkta kalan o kadar çok etrafımızda insan var ki illa doktor mühendis ol demiyoruz zaten normal bı memur olsun bı mesleği olsun açıkta kalmasın
Iyi bolum okuyup acikta kalan da cok kismet biraz. Daha 12 yasinda kendini toparlarsa zaten iyi okullarda okur, toplamazsa da kotu de olsa uni okusun diyorum okumamasindan iyidir

Kontrollü izlemesini sağlayamıyorsanız evden televizyonu tamamen kaldırın bence. Evde ailesi sabahtan yatana kadar tv izler, magazin programları açık dururken (siz belki oyle yapmiyorsunuz ama) çocuğa yasaklamak hem imkansız hem de o yaştaki çocuktan o olgunluğu ve nefis kontrolünü beklemek mantıklı değil.
Üstelik Türk dizilerinin de hali ortada. Hep bi dram, hap kadar çocuklar oğlanlar için birbirlerini yer, küçücük cocuklar hamile kalır, çocuk dizileri bile entrika dolu.
Bilinçli izlenmeyecekse hiç izlenmesin, evde siz de kendinizi kontrol ederseniz çocuk da görüp örnek alacaktır.

12 yasinda kendimi dusunuyorumda hala ip atlardik sokakta:) telefonlar ve internetler hic iyi degil ve o yasta bir cocuga telefon verilmemeli ha cok verilcekse akilli degil su eskilerde olucak oyle baslar oyle gider bilmedigi seyede cok ilgi duymaz haliyle bu yaslar tehlikeli hicbirsey bilmiyorlar ve yalan yanlis bircokseyin pesinden gidebilirler allah korusun
Gerçekten öyle bizde ondan korkuyoruz biri çıkıp gel seni ünlü biriyle tanistircam dese goturse gider kardeşim yani dediğiniz gibi fotoğraf bile çekmeyen telefonlardan aldık ama hayatta kullanmam onu dedi kullanmıyor işte

Kontrollü izlemesini sağlayamıyorsanız evden televizyonu tamamen kaldırın bence. Evde ailesi sabahtan yatana kadar tv izler, magazin programları açık dururken (siz belki oyle yapmiyorsunuz ama) çocuğa yasaklamak hem imkansız hem de o yaştaki çocuktan o olgunluğu ve nefis kontrolünü beklemek mantıklı değil.
Üstelik Türk dizilerinin de hali ortada. Hep bi dram, hap kadar çocuklar oğlanlar için birbirlerini yer, küçücük cocuklar hamile kalır, çocuk dizileri bile entrika dolu.
Bilinçli izlenmeyecekse hiç izlenmesin, evde siz de kendinizi kontrol ederseniz çocuk da görüp örnek alacaktır.
Evde sadece annem sabahları müge anliyi izler o saatlerde zaten kardeşim okulda oluyor sonra tv kapanır bir daha akşam haberler için açılıyor dizi aliskanligi pek yok zaten hepsi saçmalık

ilk telefonumu 17 yaşında para biriktirip 90 liraya almıştım:) simdi küçücük cocuklar telefon tablet bağımlısı malesef.geçen bir cocuk gördüm 2 buçuk yasinda.uykudan gözünü bir açtı anneee dedi telefonu istedi.kendini yerlere atiyor telefon alınınca.malesef böyle bir noktaya gelmişiz. kardeşiniz yaş itibariyle suan ünlüler sosyal medya gibi şeylere daha cok merak duyacak yaşta.belki ilgisi normalden daha fazladır.nasıl önüne geçilir bilemiyorum.ama hedefleri var mi mesela hayatta .istedigi bir meslek felan.çalmak istediği bir enstrürman var mi?mesela.en azindan ilgi alanlari biraz oralara kaydirilabilse daha iyi olur.söyleyeceğiniz herseyin suan onun bir kulağından girip diğerinden çıkacağını düşünüyorum.inşallah bir çözüm bulursunuz..

Öncelikle kardeşinize ders ders ders,çalış,ödevini yap gibi baskılar yapmayın. Hatta mümkün olduğunca bu konulardan kaçının. Çocuğun çalışacağı varsa bile bu baskıdan dolayı soğur. Hem o yaşlarda bende hiç ders çalışmazdım ama şimdi istanbuldaki iyi bir devlet üniversitesinde öğretmenlik okuyorum. Kardeşinizin okulu nasıl uzakta? Yani yatılı gibi mi? Ya da başka şehirde? Kendini yalnız hissediyorsa böyle şeylere takılmış olabilir. Zamanla geçer normal bu yaşta.

Back
X