kız kardeşimin benden önce evlenmesi doğru olur mu?

böyle şeyleri kafana takıp hem kendini hemde kardeşini strese sokma canım.
evlilik kader-kısmet işidir, belki kardeşinin nişanında,düğününde sende hayat arkadaşınla karşılaşırsın,
üzüldüğün olay belkide senin hayrına olan birşey oluverir,hayatının aşkını bulursun.

doğru olur neden olmasın ki .. kimin kısmeti önce gelirse o gider ... böyle şeylere takılmamak olgun karşılamak gerekli ...
tabi kız kardeşiniz evlenirken ben evlenemedim henüz demeniz içiniz burulması normal birşeydir ama herkesin hayatı ve kaderi farklıdır bunu kabullenmek gerekir ...
evllilik bir ödül değildir zaten ...

tabiki herkesin kendi hayatına bakması mantıklı olan kısmettir bu işler sırayla olmaz oluruna bırak kardeşinin mutluluğuyla mutlu ol derim

bencede böyle bir düşünce çok saçma kardeşin kısmeti abladan önceymiş demekki daha nedenirki kız sevdiği adamlan evlenmesi için ablasını beklemek zorundamıdır? onu beklerken kendi ilşkisi bozulmayacağı ne malum böyle bir şeye vesile olmak günah değilmi? kim önce isterse o evlenir böyle bir sıraya konması enteresan. şöyleki benim arkadaşım evlenmek istedi ama kendisinden 2 yaş büyük ablası vardı sırf kardeşinden önce evlensin diye birinle sözlendi arkasından benim arkadaş sözlendi ama acele işe şeytan karışır misali yürümedi ayrıldı arkasından gene sözlendi bir başkasınla bize o kadar tuhaf geldiki bu ne böyle dedik sırf evlenecem kardeşimden önce diye böyle bir şey yapılırmı? ee sonuç ne oldu ondanda ayrıldı baktı olacak gibi değil kardeşi evlendi hatta ilerleyen zmanlarda çocuğu oldu ablasıda kardeşi evlendikten 2 yıl sonra evlendi ve çok mutlu bir evliliği var yani kıssadan hisse kendinizi buna adapte etmeyin kısmet ne zamansa aşk ne zaman gelirse kişi o zaman evlensin...

kız kardeşinin yerınde sen olsan emin ol sende evlenirdin. benım abim 6 yas buyuk bende ben 25 yasındayım.abim evlendi ayrıldı.şimdi sevgilisi var onunla evlenmek istiyor hemde düğün yapacakmış bende biriyle görüşüyorum ama ne zaman evlenirim yada evlenir miyim nasip. ama abim koymuş kafasına illa evlencem diyo. şaka ile birkere evlendin 2. ye beni beklersin artık dedim. bu sefer sıra bende dedim. ozaman elini acele tut banane dedi:52: asla kızmadım nabayım şimdi adam beni beklese ne zamana kadar bekliyeceği mechul. hayırlısı böyleymiş yapcak bişi yok.

ben bizzat yaşadım bu durumu. ablamdan önce evlenmedim ama ondan önce nişanlandım,ben nişanlandığımda daha ablamın hayatında kimse yoktu. ben de çok dua ettim ablam benden önce evlensin diye. çünkü bizim aramızda da bekleme lafı geçmiyodu ama ben ablamın üzüldüğünü hissediyodum. gerçi Allah biliyo nişanımda o benden daha mutlu gibiydi ama bu her iki kardeş için de istenmeyen bir durum aslında, ablam da çok üzüntüler yaşadı yanlış insanlar yüzünden bu durumu beni daha çok üzüyodu. ama nihayetinde bu işler nasip kısmet benim hayatıma eşim girince ve iş ciddiye binince birgün ablamı aradım ve onun rızasını istedim o razı olmasa evlenmezdim belki de. ablam gayet güzel konuştu benimle ben de nişanlandım. derken komşumuz kardeşi için ablama talip oldu nasip bu ya mayısta nişanı oldu benden 4 gün önce 26 haziranda da sadece o gün boş salon bulunabildiği için düğünü oldu. ikimiz aynı hafta evlenmiş olduk ve benim onca duam da kabul olmuştu.
uzun lafın kısası herşey nasip kısmet sonra doğmuş olmak kimsenin suçu değil ve bu yüzden hayat ertelenmemeli...

merhaba arkadaşlar.
Benim sorunum çok aslında.Bazı konular herkesle konuşulmuyor,çekiniyorum tabiki,o yüzden sizlerin fikrini alma ihtiyacı duydum bu konuda:97:
Ben 25 yaşımı doldurdum.Kötü giden,sorunlarla dolu bir ilişki yaşadım,kişiliğim psikolojim düşüncelerim darmadağın oldu,yeri geldi güzel şeyler de yaşansa da hala içimin acıdığı noktalar var:59: Sonrasında da 1 2 deneme oldu ama onlar da benim için tamamen hayal kırıklığı oldu.Anlatsam roman gibi uzun sürer,ben şimdilik asıl meseleme döneyim.
Bir kızkardeşim var;21 yaşını doldurdu.O da ben gibi çalışıyor.İşi konusunda iyi,hayati düzenli ve mutlu.Onun bir sevgilisi var 5 aydır beraberler.Cocuk 25 yaşında,onun da durumu iyi.
Geçenlerde kardeşimle laflıyorduk.Malum aynı evde sürekli kardeşinle olunca her konuyu yerli yersiz konuşabiliyorsun.Konu evliliğe geldi.Kardeşim dediki;ciddi düşünüyoruz ama şu an aramızda net bir konuşma olmadı ama böyle güzel giderse tabiki onunla evlenirdim dedi.Ben de gülerek şaka tarzında benden önce evlenmessin dedim.Seviyorsa seninle birlikte bekler dedim.O da güldü;ne kadar beklerim dedi,bilmem en azından 30 umu beklersin dedim.Aslında herşey şaka tadındaydı ama sonuçta bunlar benim düşüncelerimdi.
Sonra düşündüm de ben henüz değil evlenmeyi,hayatımda bana farklı gelen birini bile tanımıyorum.5 sene çıktım,ayrılalı 1 sene oldu.Bu 1 sene içinde istediğim gibi olmayan denemeler dışında hayatımda hiç bir değişiklik olmadı.Hayata umutla bakmaya çalıştım ama ben o kişiyi bulamadım.Sonuçta 1 sene nasıl yaşadıysam,bundan sonrada aynı evde-aynı işyerinde yada aynı arkadaşlarımla yaşayacağım.Açıkcası doğru insanı bulma konusunda umudum yok şuan.
Tabiki bilinmez belki 3 belki 5 sene sonra karşılaşırım.Zaten bu kişi diye hissetmedikçe illaki biriyle evlenmeliyim diye bir derdim yok.Açıkcası öyle evlenme meraklısı da deilim.Ama ben zaman kaybettikçe,kardeşim için de zaman geçmiş olucak.Belki bir süre bekleyecek beni,ama sonra o da hayatını istediği gibi yaşamak isteyecek.
Kardeşim uyumlu iyi bir kızdır,sevgilisi de her anlamda iyi biri,zaten kardeşimi üzdüğünü görmedim,gayet yakışıyorlar ve çok tatlılar.Onların yerinde olsam bende evlenmek isterdim, ilişkilerinin gittikçe ciddileştiğinin farkındayım.
Şimdi benim de düşüncelerim çelişiyor bir yerde.Beni beklemesini istesem,ne kadar bekleyeceğini bilmiyoruz.Bu benim için ilk sorun.
Asıl sorunsa sanki tam tersi,diyelim biraz bekledi,baktı bende ses seda yok ve benden önce evlenmek istedi:( Sizce bu nasıl olurdu?
Beni beklemesi mi doğru,yoksa kendi hayatına bakmasımı?
Tabiki doğru olan kendi hayatına bakması,bunu hepimiz biliyoruz belki de,ama ben türk toplumunda yaşıyorum sonuçta ve ister istemez hayatımızı bunlar yönlendiriyor,şekillendiryor..Yani mantıklı olan cevabı deil de,asıl kendi düşüncenizi söyleyin kızlar olurmu,buna gerçekten ihtiyacım var.Mesela evde kalmış gibi damgalamalar yaşarmıyım?Veya çıkacak kısmetlerimde önyargı oluştururmuyum?
Şimdiden tşk ediyorum,vaktim oldukça cevaplarınızı okuyacağım.

turk toplumu falan derdin degil bence sen evlenemedin diye kardesini kiskaniyorsun. bu yaptigin cok ayip. bunu dusunmen bile ayip. sen kardesine destek ver gec bile kalmis hic beklemesin evlensin. sen de mutlulugunu paylas yardimci ol duasini al. sonra bak nasil kismetin aciliyor... boyle duygulardan kimseye fayda gelmez...

Seni beklemek mi?
Komik yani...
Birde şaka yoluyla benden önce evlenemezsin demişsin.
Ne hakla?
Seni niye beklesin ki sen onun hayatına müdahale edemezsin.
Onun kararlarını sorgulayamazsın.
Düşüncelerini olgunlaştır biraz bencillik yapmak yerine kendi hayatına bak.
Kardeşinin hayatınada müdahale etme sonuçta onun senden önce evlenip evlenmemesi seni ilgilendirmez.
Kıskançlık yapmak yerine onun mutluluğuylada mutlu olmayı öğren

aslında önce senin evlenmen güzel olurdu ama malesef bazen olamayabiliyor, sıkma sen canını, inşallah sende hayırlı bir evlilik yaparsın en kısa zamanda..

ben ablamı bekleseydim tam 13 yıldır bekliyor olacaktım :)

Back
X