Taş gibi:Türkçede bir deyim. Yaygın olarak 2 anlamda kullanılır.
1_düzgün fizik, düzgün duruş, güzellik anlamında.
2_sert duruş, acımasızlık veya ruhsuzluk anlamında.
Anadili türkçe olanlar (ya da anadili gibi türkçe bilenler) cümlenin ya da konunun gidişatına göre hangi anlamında kullanıldığını anlayabilirler. Bu sebeple deyim tek başına kullanılamaz.
Ve hakeza heykel gibi ifadesi de taş gibi sert, soğuk,ruhsuz ve duygusuz anlamlarında kullanılmıştır. Yani "taş" ifadesine atıfta bulunulmuştur.
Konudaki yaklaşık 250 yorumdan sadece siz taş gibi deyimini yukarıdaki maddelerden 1.olarak anladığınıza göre sorun kimde olabilir.
Elbette size. Ama üzülmeyin. Bolca Kitap okuyarak "okuduğunuzu anlama" seviyesine gelebilirsiniz.
Ve fakat tek başına kitap okumak yetmez. Zihninizi iğrenç düşüncelerden uzak tutmak, fesatlığı kalbinizden sökmek, konu sahiplerine sataşma ve konu sahiplerini kırma hobilerinizi de size fayda saglayacak hobiler ile değiştirmek "okuduğunuzu doğru anlamada" size çok yardımcı olacak çalışmalardır.
Sizin gibi okuduğunu anlamayan ya da okuduğunu kendi zihnindeki ve kalbindeki çirkin şeylerle anlayan insanları ne hayatımda ve ne de bu platformda görmeyi kesinlikle istemediğim için sizi derhal engelliyorum.
Sizin gibi düşman zihinlerden Allah cümlemizi korusun.
Cevapyazma zahmetine katlanmamanızı rica ediyorum. Çünkü;
1_okuduğunu anlamayan alıntı yapmasın.
2_engelinizi derhal koyduğum için zaten göremeyeceğim.
Mune
abla. Beni banlayabilirsin. Ama bu güzelim platformu her konuda sataşan, kalp kıran, konu sahibini gömme sendromuna yakalanmış bazı üyeleri banlamanız bu platformun selameti acısından daha isabet olacaktir.