Kız tarafı erkek tarafi:(

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
733
685
103
36
İyi geceler ,
size danışmak istediğim bir nokta vardı. Benim Allah kısmet ederse kısa süre sonra dugunum var.Aileler bize tadım ci oldular sağolsun. Ben çalıştım ve ceyizimi aldım. Nisanlimda aylarca çalışıp eksikleri almaya çalıştı.Biz bu süre boyunca ortak hesap yapmadık..ben kendi eksiklerimi tamamladım. Açıkçası biraz içeri girdik henüz foto işini ayarlayamadik. Benim biraz kenarda param var.babam bir konuşmada benim fotoyu ayarlicam imi duydu.kız tarafı fotoyu mu ayarlarmis dedi durdu.
Henüz nisanlimin bu durumdan haberi yok.Ben kendim ayarları diye düşünmüştüm. Kendisine teklif etmedim.babam da sen benim evimden ken ayarlayamazsn dedi durdu.içeri girdik çünkü düğün dolayisi ile ben de katkım olsun istiyorm.sürekli bir yerlerden borç çıkıyor. Sastim kaldım.
Nisanlima destek olamaz miyim.? İlla erkek mi ayarlar bu işi?

Açıkçası ben olsam yardimci olurdum. Zira bizim nisanlimla ayrimiz gayrimiz yoktur para ile ilgili.. (bunun bu sekilde oldugunu ailelerimiz bilmez ama)

ancak ailelerimizin verdigi para soz konusu oldugunda dikkat ediyoruz.
Sizin anladigim kadariyla kendi paranız.
Siz yardimci olsaniz dahi asla ne kendi ailenize ne onun ailesine duyurmayacaksiniz.
Yoksa huzursuzlukta çıkar, kibir de..

erkeği kadını mı var eş olacaksınız siz aile olacaksınız

Foto konusunda yardımcı olabilirsiniz ama ailenize söylemeyin.tabi herşeye de koşmayın.

Aslında kız tarafı erkek tarafi mantığı yanlış eşyalar alınır ve masraflar hesaplanır iki taraf ortak öder. Ama bizim gelenekler de kız şu kadarını alacak erkek şunlari yapması gerekiyor diye bir saçmalık var.

Yapacağını yap herşeyi aileye duyurma. Düğün zamanı o taraf bu taraf başlarsa evlenince birlik olmaz

Babamın inadı tuttu resmen.çok pişmanım ona soyledigime. Nisanlima henüz bişey demedim. Kendisi de böyle bir talepte bulunmadı zaten.ama şu an çok skisik biliyorum

Ailenizi karıştırmadan nişanlınla yapın imkanınız ölçüsünde istediğinizi. İçeri girdik diyorsun, baban çok mu borç yaptı? Hem kendim çalıştım aldım diyorsun hem içeri girdik diyorsun anlamadım.

Herkes girdi borca nisanlim şu an skinti da.

Babamın inadı tuttu resmen.çok pişmanım ona soyledigime. Nisanlima henüz bişey demedim. Kendisi de böyle bir talepte bulunmadı zaten.ama şu an çok skisik biliyorum
Yine siz ödeyin fotoğraf parasını ama babanıza söylemeyin sorarsa nişanlım ödedi dersiniz yada onun ailesi.

Yok söylemem.ama hani ödemekle yanlış birsey yapiyorm değil mi sonuçta esim ve yetisemiyor şu sıralar borclara.Ben bu zamana kadar hiç böyle talepte bulunmadım. Alışmasın sorumluluklarını bilsin diye tabiki ben onun yetisemedigi an yanindayim

yanlış olan bişey yok.
nişanlın elinden geleni yapıyormuş zaten.
senin de elinde para var ise bir eksiği kapatman kadar doğalı yok.
ama baban takarsa peşine düşer kim ödedi fotoğrafçıyı diye:))

ayy kendi çektiklerim geldi aklıma nişanlıyken babam maaşıma el koyardı dımdızlak kalırdım son ay maaşımı alma eksiklerimi alayım dedimde evde kıyamet koptu annem sinir krizlerine girdi.bende hiç unutmam kredi kartı çıkarıp hepsini ordan aldım evlenince karta borcum var eşime dedimde kıyamet koptu borçlamı geldin diye halbuki kendi sırtında tonla borçla geldi damatlığına kadar.ne malmışım yaw malında önde gideni kadınmışım.maaşım iyi işim iyi baba evinde ezik koca evinde ezik.

ezdirme kendini kimseye nişanlınada dahil paranlan rezil ediyo millet ailende olsa bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…