• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız tarafı erkek tarafi:(

Ben kimin ne ödediğini bile bilmiyorum. Normalde evlenenler bunun için çetele mi tutuyor anlamadım? Ayrıca sen çalışıp kazandığın parayla ödüyorsan baban niye karışıyor? Babanın parasıyla yapacak olsan ve onun rızası olmasa tamam diyeceğim ama...

İyi geceler ,
size danışmak istediğim bir nokta vardı. Benim Allah kısmet ederse kısa süre sonra dugunum var.Aileler bize tadım ci oldular sağolsun. Ben çalıştım ve ceyizimi aldım. Nisanlimda aylarca çalışıp eksikleri almaya çalıştı.Biz bu süre boyunca ortak hesap yapmadık..ben kendi eksiklerimi tamamladım. Açıkçası biraz içeri girdik henüz foto işini ayarlayamadik. Benim biraz kenarda param var.babam bir konuşmada benim fotoyu ayarlicam imi duydu.kız tarafı fotoyu mu ayarlarmis dedi durdu.
Henüz nisanlimin bu durumdan haberi yok.Ben kendim ayarları diye düşünmüştüm. Kendisine teklif etmedim.babam da sen benim evimden ken ayarlayamazsn dedi durdu.içeri girdik çünkü düğün dolayisi ile ben de katkım olsun istiyorm.sürekli bir yerlerden borç çıkıyor. Sastim kaldım.
Nisanlima destek olamaz miyim.? İlla erkek mi ayarlar bu işi?
Nişsnımda kendi saçımı, 6 tane kız arkadaşımın saçını ve eşimin 2 yeğeninin saçını ben yaptırdım ben ödedim yani kuaför parasını . Ayrıca dış çekim yaptırdık ve onun parasını da ben ödedim . Erkek mi yaparmış bunları ben çok mu kerizmişim acaba :işsiz: kazıklandım desene :eek:

Nişsnımda kendi saçımı, 6 tane kız arkadaşımın saçını ve eşimin 2 yeğeninin saçını ben yaptırdım ben ödedim yani kuaför parasını . Ayrıca dış çekim yaptırdık ve onun parasını da ben ödedim . Erkek mi yaparmış bunları ben çok mu kerizmişim acaba :işsiz: kazıklandım desene :eek:
Hayır ya bence değil kimin parası varsa bence de oder sorun bile olmamalı.

iyi de adam kredi çekse ya da kredi kartı evlenince birlikte ödenmeyecek mi

artık düğün zamanı gelmiş hala ayrı gayrı olmaz ki

haaa baban bu aşamadan sonra değişmez

ama içinde de kalmasın bir şekilde baban o parayı nişanlının ödediğini görsün sen ben ödemedim dersen de inanmaz

gerekirse parayı nakit nişanlına ver babanın yanında çıkarıp ödesin vs vs

zira adımın güveni kırılmasın

karşı tarafın neler yapıp yapmadığını bilmeden birşey söylenmesi yanlış olur
mesela karşı tarf alacağı şeylerde yaptığı işlerde içine sindirrerek mi yaptı
karşı taraf kendi yaptıkları için ne kadar çabaladı bunlar karar vermede etken
ki fotoğraf olayını bırakın erkkek yapsın
sonuçta babanızın bütçesi ve istemiyor

ERKEĞİ KADINI YOK BORÇLA YAPILACAKSA ZATEN SIZ ODEYECEKSINIZ EVLENINCE...

karşı tarafın neler yapıp yapmadığını bilmeden birşey söylenmesi yanlış olur
mesela karşı tarf alacağı şeylerde yaptığı işlerde içine sindirrerek mi yaptı
karşı taraf kendi yaptıkları için ne kadar çabaladı bunlar karar vermede etken
ki fotoğraf olayını bırakın erkkek yapsın
sonuçta babanızın bütçesi ve istemiyor
Karşı taraf elinden gelenin fazlasını yaptı çok şükür. Zira Nisanlimda öyle.ama şu sıralar skisti gercekten

Ben anlamadım, fotoğrafçıdan babanıza ne ki?
Ben de ayarladım fotoğrafçıyı, babam ne kimin ödeyeceğini biliyor ne de kiminle anlaştığımı? Anlatsam bana ne der hatta.
Ki ben nişanlıma bile sadece ayarladım fotoğrafçıyı dedim. Düğün günü olacak zaten çekim, o saatten sonra hala ayrı gayrı mı olacak aranızda?
Babanız bu kadar taktıysa peşinatı nişanlım verecek, kalanı düğünden sonra gelen paralarla ödeyecez deyin. Babanızı da bu kadar sokmayın işin içine.

Ben anlamadım, fotoğrafçıdan babanıza ne ki?
Ben de ayarladım fotoğrafçıyı, babam ne kimin ödeyeceğini biliyor ne de kiminle anlaştığımı? Anlatsam bana ne der hatta.
Ki ben nişanlıma bile sadece ayarladım fotoğrafçıyı dedim. Düğün günü olacak zaten çekim, o saatten sonra hala ayrı gayrı mı olacak aranızda?
Babanız bu kadar taktıysa peşinatı nişanlım verecek, kalanı düğünden sonra gelen paralarla ödeyecez deyin. Babanızı da bu kadar sokmayın işin içine.
Eskiden öyle olurmuş erkek tarafi ayarlarmis.ablam bir miktar para verdi ne ihtiyacın varsa hallet diye babaminda haberi oldu.kız tarafı foto mu ayarlarmis dedi durdu

Eskiden öyle olurmuş erkek tarafi ayarlarmis.ablam bir miktar para verdi ne ihtiyacın varsa hallet diye babaminda haberi oldu.kız tarafı foto mu ayarlarmis dedi durdu

Baban iyi biliyormuş bu işleri, benimki fotoğrafçı ne yapar onu bile bilmez. Zamanında stüdyoda çektirmişler şimdi dış çekim falan hiç haberi yok zaten :KK53:
Nişanlınıza sezdirmeden halledin bence, tamam peşinatı o ödedi düğünden sonra biz ödeyecez gerisini sorun kalmadı deyin. Nişanlınıza da sormaz herhalde verdin mi fotoğrafçının parasını verin diye.

senin bi eksiğin olsaydı senin yapman gereken bişeyi nişanlın yapar mıydı? bu kız tarafının görevi der miydi?
bunu düşünerek yardım et veya etme :KK54:

sanırım ben de destek olurdum ama ileride destek oldugunuza pişman da olabilirsiniz.

Neden böyle dediniz aceba
erkekler evlendikten snr genelde değişiyorlar
ben de ilk evliliğimde hıc kız erkek tarafı olarak bakmadım
hep destek oldum
ama esım denecek ınsan merhametsızın teki çıktı

bazı erkekler için destek olmayan bencil kadınla daha el üzerinde tutuluyor

bazıları da kıymet biliyor.

umarım sizinki kıymet bilendir

erkekler evlendikten snr genelde değişiyorlar
ben de ilk evliliğimde hıc kız erkek tarafı olarak bakmadım
hep destek oldum
ama esım denecek ınsan merhametsızın teki çıktı

bazı erkekler için destek olmayan bencil kadınla daha el üzerinde tutuluyor

bazıları da kıymet biliyor.

umarım sizinki kıymet bilendir
Ben de bu yüzden kendimi geri çektim hep nisanlilik döneminde ortak bütçe yapmadık o da böyle bir talepte bulunmadı.ben mutfak eşyası vs aldim hep ceyizimi yaptım. Ama her zaman Allah razı olsun emeğin çok der durur.bir yandan da kendi biraz sorumluluğunu bilsin istedim.bayana bayanın maaşına guvenmesin erkenden. Ama şu an gerçekten skisik durumda.

Ben de bu yüzden kendimi geri çektim hep nisanlilik döneminde ortak bütçe yapmadık o da böyle bir talepte bulunmadı.ben mutfak eşyası vs aldim hep ceyizimi yaptım. Ama her zaman Allah razı olsun emeğin çok der durur.bir yandan da kendi biraz sorumluluğunu bilsin istedim.bayana bayanın maaşına guvenmesin erkenden. Ama şu an gerçekten skisik durumda.
o zaman siz yeri ayarlayın
düğünde takılacak paralardan verırsınız
o sıkısık sizin eliniz çok mu bol?
siz de masraf etmıssınız alacaklarınızı almıssınız

Back
X