Kız ve erkek çocuğa ayrı oda gerekirmi

Dünyanın binbir türlü hali var lafını abi kardeş için söylemek ne kadar acı birşey konuda kafam buna takıldı benimde:KK42:benim kardeşimle aramda 6 yaş var.odalarımız hep ayrıydı.biz ikimizde pek vakit geçirmezdik odada hep salonda ailece otururduk,ders vs yapardık yatmadan yatmaya giderdik ama yinede insanın bir özel alanının olması önemli birşey bu sebeple ayrı oda olmalı.birkaç yıla abi zaten kendi özel alanına ihtiyaç duyacak yanında bebek sayılacak yaşta bir çocukla rahat edemez.

Dinimize gore olmaz oğlun büyükmüş artık ergenlik başlar yakında Benimde oğlum 10 yaşında iken kızım doğdu evim 3 odaydı herkese ayrı oda yaptım biz salonu oturma odası gibi kullandık

Kiz erkek cocuk olmalarindan degil ama su yas farkindan dolayi ayri oda olmali.
Ayri oda imkaniniz yoksa bebek sizin odanizda besikte yatmali.
10 yasinda cocukla bebek ayni odada olmaz.

Bu arada erkek kardesimle ayni odayi paylastim ben çocukken. Evimizde baska oda yoktu.
Ama bizim aramizda 13 ay vardi sadece ve arkadas gibiydik. Ben yas olarak 13 ay degil 10 yas buyuk olsaydim muhtemelen onu odamda istemezdim.

Kızlar kısa ve net bişey sorucam. Kaç aydır düşünüyorum ama herkes farklı birşey söylüyor kararsız kalıyorum. 10 yaşında bir oğlum 14 aylık bir kızım var evimiz 2+1. Oğlumun odası var kızımı da aynı odaya yatirabilirmiyim. Kendi özel alanları kalmaz mi? Oğlumun 2 3 sene sonra ergenliğe girer rahat edemez mi? Bı fikriniz var mı bu konuda?
Oğlunuz ergenliğe girmiş zaten, kızınızda ergenlikte. Mümkünse ayrı odalar.

Cinsiyeleri aynı dahi olsa yaşları aynı odada kalmaya uygun değil. Oğlunuz çok sıkılır, 14 aylık bebek ağlayacak, uyanacak vs. Ya da yeri gelicek oğlunuzun kendi odasında sessiz kalması gerekecek bebek uyuduğu için.

ergenlik yasi yaklasmis oglunuzun hatta belki ergenlige giriyor bile o yüzden olmaz
bizim evimiz 2+1 di baba olmadigi icin ben annemle ayni odada kaliyordum ama abimin ergenlik yaşı oldugu icin odasi ayriydi ev sobali olmasina ragmen bazen daha o yaslarda bunalir buz gibi odada tek basina takilirdi ihtiyac hissediyordu demek ki
oglunuzla kiziniz ayni odada olmamali da bu donemde bilincsizce yapilan tehlikeli hareketler olabilir.

Lütfen ayrı yapın. Rahmetli annem bana bir story anlattı. Bir kaç günlüğüne İstanbul'a akrabalara misafirliğe gitmiş ve 3 gece kalmış. Ev sahibinin bir kızı bir oğlu varmış. İkisinin odasında ayriymis. Annem kızın odasında yatmış. Yani kız 16 veya 17 yaşlarında, kendi yatağında yatmış ve annende aynı odada çekyat da yatmış. Yaşlı insanların gece uykusu düzgün olmadığı için, arada sırada bir uyandırdı annem. Uyanmış ama uyur gibi yazıyormuş ve uyumaya gayret ediyormuş. Kızın 12 yaşındaki oğlan kardesi ayaklarının ucuna basa basa yavaşça içeri giriyor ve ablasının geceliginin ilk düğmeleri acıkmış, oradan elini sokup ablasının memelerini tutmaya başlamış. Annem, ben dondum kaldım yatakta dedi. Sonra yine çıkmış gitmiş.
Kız çocuklarına çok dikkat edilmesi lazım.
Bu nasil sapiklik ya? Ensesti nasil ayni oda, ayri oda meselesine indirgeyebilirsiniz. Kendi dogurdugumuz cocugu, yine kendi dogurdugumuz cocuktan mi saklayacagiz?

esimle abisinin arasinda 10 yas var, aynen bu sekilde ayni odada kalmislar hep.

esim hep der ben abimden korkardim diye.

e dusunsenize, birisi kucuk cocuk, digeri ergen asabi genc, olur mu hic.

hani ayni cinsiyette bile olmaz ki,
yas farki fazla ve buyuk cok buyuk, zaten bir kaz yil sonra ergenligi olacak ve o zaman kendi kisisel odasi olmali.

Ergenliğe giren bir çocuğun kız yada erkek odaları ayrı olmalı bence.
Ergenliğe giren erkek çocukları sabahları yataktan direkt kalkmaya müsait olamayabiliyorlar bazen.

Bu nasil sapiklik ya? Ensesti nasil ayni oda, ayri oda meselesine indirgeyebilirsiniz. Kendi dogurdugumuz cocugu, yine kendi dogurdugumuz cocuktan mi saklayacagiz?
Evet, nasıl kendi doğurduğumuz çocuğu beraber yaptığımız adamdan bile gerekirse saklamamız gerekiyorsa, doğurduğumuzdan da saklamamız gerekebilir. Zaten aynı oda olma ihtimali yok ki, bunun giyinmesi var, yatması kalkması, özel anları var

Back
X