kızamıkcık aşısı

eda1982

CANIM KIZIM IRMAK'IM
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
672
4
96
Ankara
arkadaşlar sizler hamile kalmadan en az 3ay önce kızamıkcık aşısı yaptırdınız mı?

canım ben planlı hamiş kalmadığım için yaptırmadım yada yaptıracak zamanım olmadı daha öncede duymamıştım zaten yaptırmak mı gerekiomuş drum da bişi demedi ama bilmemki :O

Bende Hamile Kalmayi Planliyorum.cok Arastirdim Bu Konulari Netten Eczacilardan Ve Doktorlardan.bi Kizamikcik Asisi Eger Kucukken Olmamissaniz Ve Hamilelikte Kizamikcik Olursaniz Bebegin Erken Dogmasi Ve Ozurlu Olmasi Gibi Etkiler Yapiyomus.bence Hamile Kalmadan Once Bi Anne Cocuk Sagligina Gidip Hepatit Kizamikcik Kan Sayimi Falan Testleri Yapilmasi Gerekiyomus.bende Onumuzdeki Ay Yaptirip Sizler Gibi Hamis Olayi Planliyorum.dilerimki Insallah Kucukken Kizamikcik Olmusuunuzdur

kızamıkçık aşısı hastalığı geçirmemiş olanlara yapılıyor sanırım.benim doktorum hamile kalmadan önce bu testleri yaptırmıştı ve geçirdiğimi söylemişti.

arkadaşlar bende bilmiyordum böyle bir aşı yapılması gerektigini yaptırmadım oyüzden.ben son 10 yıl içinde olması gerektigini duymuştum oysa ben bebekken olmuşum.ESOS 17 ayrıca seni kutluyorum araştırman çok güzel hamile kalmadan önce de birsürü formaliteler gerekiyormuş megerse.

kızamıkcık aşısını eğer bağışıklığınız yoksa hamile kalmayı planladığınız tarihden 6 ay önce yaptırın bence kimi doktor 6 ay diyor çünkü.

kandaki değer 33 pozitif normal mi

arkadaşlar bu konu gerçekten çok önem arzediyorr

yaptığım araştırma sonuçlarına bakar mısınız?? :1shok:

*kızamıkçığın neden olduğu en büyük tehlike, ne çocuklar ne de erişkinlerdir. Bu tehlike, henüz doğmamış bebeklerde söz konusudur. Eğer gebe kadın hamileliğinin ilk aylarında kızamıkçığa yakalanırsa, bebeğinin doğum kusurlarıyla dünyaya gelme olasılığı %80’dir.

*Hamileliğin ilk 10 haftasında hastalık
bulaşmış olan her 10 bebekten dokuzunda
doğuştan sağırlık, körlük, beyin zararlanması ya
da kalp arızaları gibi ciddi anormallikler ortaya
çıkar.

acaba ana sağlık ocaklarında bağışıklık durumuna bakıyorlar mıdır :uhm:

merhabaaa

dün aile hekimimden aldığım gibiye göre sağlık bakanlığı temmuz-eylül ayları arasında kızamıkçık aşısı kampanyası düzenliyormuş.18-35 yaş arası bayanlarmiçinmiş kampanyaa.
tabi ben hemen gönüllü oldu:))))yalnız hamilelik için kimi sitelerde 1ay beklemek lazım diyor kimisinde 3 ay 6 ay diyor.
bence bir an önce yaptırmakta fayda varrr...
lütfen aile hekiminize yada ana sağlık ocaklarına sorunuz bu durumu

arkadaşımm gebelik planlı olsun, dr. kontrolünde olsun herşey dedik :1closedeyes:
başladık araştırmaya
bu zamana kadar doktorlara gittik, gittiiikkk 3 ayrı dr.da gerek görmedii, nasıl iş anlamadımm :kızgın: :sm_confused:

onların peşinde koşturmaktan gebelik düşündüğüm zaman da geldi çattı zaten
şimdi ne yapıcam bilemiyorumm :delphin:

kIZLAR YARIN kzamıkçık aşısı olucam .Fakat 1 ay korunun diyor nette yaaaa.Zaten senelerdir hamile kalamıyorum 1 ayda korunursam iyice dinazorlaşIcam:roflol:

BANADA saplık ocağında dr 3 ay korun dedi.bende adetimi bekliyorum.gebelik yoksa öyle yapılacağım.bende 5 aydır bebek için korunmuyordum:(

BANADA saplık ocağında dr 3 ay korun dedi.bende adetimi bekliyorum.gebelik yoksa öyle yapılacağım.bende 5 aydır bebek için korunmuyordum:(

Ufff sinir olucam ya bir bu AŞI eksikti zaten olmuyoorr.ohh 3 daha korunalım anasını :delphin:3 yıl korunalım hatta..Çok biliyo o söyleyen doktor:1closedeyes:Ben yarın kendi k.doğum doktorumu arıycam korunma meselesini konuşucam:1closedeyes:

aşıyı olduktan sonra sakın 3 ay hamiş kalmayaın arkadaşlar çoookkkk tehlikeli bakın hamileyken korunucaz derken daha beter olmyaın

günaydın herkese,
biz de çocuk için çalışmalara başlamadn önce doktora gittik.bir sürü testler yapıldı içinde rubella(kızamıkçık) testi de vardı.benimki pozitif yani küçükken geçirmişim.ama aşı yapıldıktan sonra ben de 3 ay korunulması gerektiğini biliyorum.bana doktorum hepatit b aşısını yaptırmamı şiddetle önerdi.ama onda da bi süre korunmak gerektiği için yaptırmadım.bu aşı konusu önemli ama çok da herşeyi didik didik edip kafa yormamak lazım.doğuda insanlar bilinçli bi hamilelik mi yaşıyolar düzenli doktor kontrolüne bile gitmiyolar.maşallah çoğunda da 3-5 çocuk sıpa gibi :)))

Gebelikte rubellanın (kızamıkçık) bebek üzerindeki etkileri nelerdir?
Rubella enfeksiyonu gebelik sırasında geçirildiğinde bebekte ciddi hasarlara ya da düşüklere neden olabilir. Amerika Birleşik Devletlerinde 1964-65 yıllarında yaşanan salgın sonucunda 20.000'den fazla bebek anomalili olarak doğmuş, 10.000'den fazla gebelik ise düşükle sonuçlanmıştır.

Rubella aşısının 1969 yılında kullanıma girmesinden sonra ise büyük salgınlar önlenebilmiştir. Ancak yine de dünyanın değişik bölgelerinde küçük çaplı salgınlar yaşanabilmektedir. Günümüzde üreme çağındaki pekçok kadının bu hastalığa karşı bağışıklığının olması nedeni ile rubellaya bağlı doğumsal kusurların görülme sıklığı son derece azalmıştır.

Anneleri hamileliğin ilk trimesterında rubella geçiren bebeklerin yaklaşık dörtte biri bir ya da birden fazla sayıda doğumsal kusur ile dünyaya gelmektedirler. Bu durum konjenital (doğumsal) rubella sendromu olarak adlandırılır. En sık karşılaşılan doğum defektleri arasında görme kaybı ve tam körlükle sonuçlanabilen göz problemleri, işitme kaybı, kalp anomalileri, zeka geriliği, ve serebral palsi sayılabilir.

Konjenital rubella sendromu olan çocukların önemli bir kısmı ileriki yaşamlarında yürüme ve öğrenme güçlüğü yaşamaktadırlar.

Öte yandan gebelikte geçirilen rubella sıklıkla düşük ve ölü doğumlara da neden olmaktadır.

Bebekte konjenital rubella sendromu ortaya çıkma riski hastalığın gebeliğin hangi döneminde geçirildiği ile yakından ilgilidir. Hastalık ne kadar erken dönemde geçirilirse risk o kadar artmaktadır. En büyük risk ilk trimesterda rubellla geçirilmesidedir. Böyle bir durumda bebeğin etkilenme ya da düşük olma riski %25-80 arasında değişmektedir. İkinci trimesterın başlarında geçirildiğinde ise konjenital rubella riski %1 civarına inmektedir. Yirminci haftadan sonra ise nadiren doğum defektine neden olmaktadır.

Bazı bebeklerde ise kalıcı olmayan sağlık sorunları görülebilmektedir. Bunlar arasında en sık karşılaşılan düşük doğum ağırlığıdır. Ayrıca zaman zaman beslenme problemleri, ishal, zaatürre, menenjit ve anemi gibi tablolar görülebilir. Geçici kanama bozukluklarına bağlı olarak cillte mor-kırmızı lekeler olabilir. bebekte karaciğer ve dalak büyümesi saptanabilir.

Rubella aşısından ne kadar sonra hamile kalınabilir?
Gebelik planlayan ve aşılanan kadınlarda yakın bir geçmişe kadar 3 ay süreyle gebeliğe izin verilmemekteydi. Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi (CDC), aşı yaptıran ancak 3 aylık süre içinde gebe kalan kadınlardan doğan bebekler üzerinde yaptıkları araştırmalarda bu durumun herhangi bir doğumsal kusura neden olduğu yönünde veri elde edememiş olsa da potansiyel riskleri nedeni ile 3 ay süre ile gebe kalınmamasını önermekteydi. Ancak gebe kalmadan önceki 3 ay içinde ya da gebeliğin erken dönemlerinda aşı yaptıran kadınların incelendiği son araştırmalardan elde edilen verilerin sonucunda aşıya bağlı konjenital rubella sendromu gelişme riski % 0.5-1.3 arasında bulunmuştur. Bu risk gebeliğin erken dönemlerinde enfeksiyon geçirilmesi durumunda karşılaşılan %25'lik riskten çok daha düşük olduğu için günümüzde rubella aşısından sonra 28 gün süreyle korunulması yeterli olarak kabul edilmektedir.

Ülkemizde kızamıkçık aşısı kabakulak ve kızamık aşıları ile birlikte olarak tüm çocuklara uygulanmaktadır.

alıntı: Alper Mumcu

arkadaşlar ben de 10 haftalık hamileyim..hamile kaldıktan sonra çok test yapılıyor ki biliyorsunuz..o testlerde benim işinin ehli doktorum rubella(kızamıkçık)pozitif çıktı diye beni bir panik içinde intaniye doktoruna sevk etti..doktora korkarak gittiğimde o da rubella ıgg ve rubella ıgm olarak ayrıldığını ıgg nin pozitif olma durumunun çocuklukta geçirilimiş kızamıkçığı gösterdiğini hatta kendinin de pozitif olduğunu anlatarak içimi ferahlattı..ama benim ıgm yani şuanda geçirdiğini-bağışıklığın olmadığını göstern değerim negatifti..buna rağmen kadın doğumcum beni bilinçsizce korkuttu..haberiniz ola ..

Ufff sinir olucam ya bir bu AŞI eksikti zaten olmuyoorr.ohh 3 daha korunalım anasını :delphin:3 yıl korunalım hatta..Çok biliyo o söyleyen doktor:1closedeyes:Ben yarın kendi k.doğum doktorumu arıycam korunma meselesini konuşucam:1closedeyes:

sorabildinmi...bide hepatit aşısını sorar mısın

Back
X