Kızgınlığı geç geçen kişiler?

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.966
133
Merhaba hanımlar,

Derdim tam da başlıktaki gibi kızgınlığı geç geçen kişiler. Küsen kişilerden, kızınca konuşmayan, hatta sormasan söylemeyen, ya da söyleyen ama bir süre konuşmak yerine sessiz kalmayı tercih eden kişilerle çok zorlanıyorum ve onları anlayamıyorum. Anlamamak da bir yana, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Benim hırsım çabuk geçer, sinirlenince çok uç noktada olurum ama konuşmaya açığımdır. Aklım tatmin olursa da hemen sakinleşirim. Ama eşim malesef bu konuda tam tersim.

O bir süre tek kalmak, kendi halinde olup sakinleşmek istiyor ama bu süre 2-3 gün olduğu için bana geliyorlar. Ve ister istemez ya sataşıyorum ya da sessiz kalıyorum ama içim soğuyor.

Ne yapmalıyım? Bu sadece eşimle değil ailemle de böyle. Küs kal sen de demeyin çünkü denedim ve bir arkadaşımdan soğudum sonra da kestim ilişkimi bi daha ne yaparsa yapsın ısınamadım.

Belki ben anormalim bilmiyorum ama sizce ne yapmalı?

Sizin için zor olmalı. Çünkü bu ketum tavır bir süredir bende de başladı. Normal şartlarda kin tutabilen küs kalabilen bir insan değildim ama şimdi kırıldığım küstüğüm insan bir yıl konuşmazsa konuşmam yani.
Peki bu durumu eşinizle konuştunuz mu? Sakinleşme süresinin size uzun geldiğini olumsuz etkilendiğinizi falan?

İki gün çokmuş ya
Bi gece uykusu neyine yetmiyor

Sen de o da birer adım atın
Bir güne indirin bence.

Ben de öyleyim.
Aşırı kindarımdır ve olayların üzerinde düşünüp tartmam gerekiyor.
1 2 gün kadar sessiz kalan taraf oluyorum,eğer üstüme gelinirse 3 4 güne çıkıyor. En güzeli kesinlikle karismamaniz.

Ben de öyleyim kendimi tanıyorum o an konuşunca iyi şeyler söylemem geri de dönmem dediğimden çok ciddi bi problem için yaşanmıyosa uzaklaşma sıcak davran daha önce yaşanan şeyler de sebep olabiliyo bu durum elde olmuyo yani

Valla ben tam bu anlattığınız tipim. Çok sinirlendiğim zaman hemen barışamıyorum, hatta hemen yelkenleri suya indirirsem gururumu çiğnemişim gibi geliyor. Sessiz kaldığım süreçte de erkek arkadaşımın beni anlamasını, düşünüp taşınmasını bekliyorum ve genelde de işe yarıyor. Şuan bu huylarımız kırıldı tabi bazı şeyler düzene girdi birde birbirimizi iyi tanıdığımız için artık tepkiler değişti.Abartmamak da lazım küslüğü ilerletince olaylar tatsızlaşıyor haliyle.

Aynı beni ve bizi anlatmışsınız.

ben bır kaç şans tanırım sonra baktım yıne aynı hıç muhatap olmam. şımdı sınırden kendımı üzsem karşımdakıne bır şey olmayacak.

Çekilmez insanlar.
Yüzüne güler de, içinden öfke kusar. Pat diye aniden uzaklaşır, muhabbetini keser. Sebebi acaba ne diye düşündürür, affetmiş gibiydi, başka bir şey mi oldu dedirtir.

Hiç istemiyorum öylesini

Evet konuştuk, aslında diğer insanlarla 1 hafta küs kalabiliyor ama bu benim için inmiş hali. Küsmeyi öğrenmeye çalışıyorum onu da beceremiyorum. Aslında o biraz yol kat etti ama ben nasıl küs kalabildiğini anlamıyorum.

İki gün çokmuş ya
Bi gece uykusu neyine yetmiyor

Sen de o da birer adım atın
Bir güne indirin bence.

Bence de bir uyku vakti yeter ama bazı insanlar uzun süre kalabiliyor işte

İşte aile bireylerim ve eşim tam sizin gibi. Yani önceden daha katıydım, küsüyorlarsa beni kaybetmeyi riske atabiliyorlar demek ki diye düşünüyordum, şimdi o kadar değilim ama sanki içim çürüyor beklerken.

Evet, eşim de kendi halinde sessiz sedasız duruyor bana bir zararı olmuyor ama evde iki insanız sonuçta, kapılarla konuşasım geliyor bir müddet sonra

hıç anormal değılsın konu sahıbı kımsenın ıstedığı gbı olmak zorunda değılsın.

Yani evet öyle ama bazen düşünüyorum, bu huylar doğuştan geliyor büyük oranda. Hadi aile bireyime rest çektim, eşime çektim diyelim ama ya ilerde çocuklarımın da böyle huyu olursa? Karşılıklı nasıl anlayışlı olunur bu konuda onu bilmiyorum kısacası..

Yaptiginiz yemegi yiyo mu yoksa yemegede mi kusuyo gunlerce

Ben de o insanlardanım. Karşımdaki kişi saçma sapan bir şekilde üstüme geldiğinde sessizlik sürem uzadıkça uzuyor. Birkaç gün sessiz kaldıktan sonra gerekli özürleri kabul etmeye hazır ve nâzır oluyorum.

Tavsiyem kendi haline bırakmanız yönündedir. Diğer türlü, söylediğiniz her kelime karşınızdaki insana eziyet gibi geliyor ve içindeki öfkesi arşa yükseliyor.

En siddetli kavgalardan sonra bile,bir saat geçmeden barisirim. Sinirden gözümün döndüğü anlardan sonra sakinlesmem, beş dakika. Eşimde benim gibiydi,çabuk parlar hemen sonerdi. Annem kin tutar ve barışmaz bir kaç gün ne yapılırsa yapılsın,ama babam etrafında pervane.Oyle olacan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…