KIZI değil Geliniyim sanki ....

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selam Arkadaşlar

Annemin her konuda,her sorunda eşimi haklı görmesinden,ona toz kondurmamasından çok sıkıldım. Sanki eşim onun öz oğlu,ben üveyim..Bazen kendimi annemin evladı,kızı değilse Gelini gibi hissediyorum..Beni el gibi görüyor..
..Eşimle aramda tartışma yaşarız o an canım sıkkındır sorar bana ne oldu diye? Anlatırım kızgınımdır eşime diyelim..Annem hemen ne kızıyorsun? Ne sinirlisin sen böyle? Napsın adam!....vs. Gibi eşimi haklı bulacak onu savunacak bir durum buluyor..Annem benim o konuda haklı olduğumu bildiği halde,eşime karşı hep susmamı,alttan almam gerektiğini söylemeye çalışıyor. Ona göre kadınlar susacakmış,erkek karşısında çok konuşmayacak..Eşimin ailesi zaten beni öz kızı gibi görmez bunu biliyorum,onlar oğullarına çok değer verir ama benim annem babam niye bana değer vermiyor? En ufak sorunda kocan haklıdır sen de sorun diyebiliyorlar..Beni o kadar değersiz hissettiriyorlar..

Hal böyle iken,hem yaşadığım sorunlara mı üzüleyim yoksa annemins,babamın bu taraf tutmasına mı üzüleyim şaşırıyorum..İnsan Annesinede anlatamıyorsa derdini daha ne yapayım? Gidip dağlara,taşlara anlatıcam artık...

çok kırılıyorum çok...
sizin Anneleriniz de damatlarını bu kadar yukarda tutup,sizi bir köşeye atıyor mu?

annem de benim yanımda eşimi haklı görür ama bu benim hoşuma gider, tabi senin annen biraz abartıyor olayı kızını ezdirmek de ne :KK12:

Keske en bastan bu kadar samimi olmalarina müsade etmeseydin. Mesafe her zaman en iyisidir.

Ben napabilirim ki canım..
Eşim annemi çok sever,annemde eşimi..ikiside birbiri hakkında "Annem çok iyi kaynana" "Damadım en iyi damat" fikrinde..
Ben hep kotu,hain oldum
...

yakamoz bişey soracağım
eğer ailenekarşı sinirini belli ediyosan çok sinirli tavrılar sergiliyorsan
eşine veya ailene karşı eşin de onların yanında politikli yapıp daha sakinse
seni direk suçluyorlardır
böyle misin acaba?

veya annen yüz vermemek ya da sen soğuma eşinden falan diye yapıyordur
bizim ailede de öyle çok yüz verilmez mesela...

Ben napabilirim ki canım..
Eşim annemi çok sever,annemde eşimi..ikiside birbiri hakkında "Annem çok iyi kaynana" "Damadım en iyi damat" fikrinde..
Ben hep kotu,hain oldum
...
Ablamin esi ve annemde cok samimilerdi. Aralarindan su sizmazdi ama bi sekilde aralari bozuldu. Haliyle iki tarafta pek görüsmez oldu. Ne bileyim. Cok samimi olmak zararli gibime geliyor :KK64:

Herkez farkli iste,kimi kiz annesi kizini olur olmadik yere doldurur,ki bosansin gelsin cekmesin o adami diye,kimisi de senin ki gibi damadi goklere cikartir ki kizi geri dursun sorun cikarip,eve donmesin diye..
Olan sana oluyor ama. Peki birsey soracagim. Annen bunu senin yüzüne mi yapiyor sadece,esinin yanindada ayni sekilde hep esini hakli cikartip,seni mi yeriyor.
Eger durum boyleyse,esine seni ezmesi icin cok buyuk firsat veriyor haberi olsun.dusunsene ailesi tarafindan sahip cikilmayan,hep haksiz okdugu dusunulen biri pozisyonuna koyuyor seni.

Kıyamam yaa bana yaz. Ben dinlerim derdini. Bende gurbette tekim. Boşver annene anlatma sorarsa da iyiyiz de geç.

Allah razı olsun..Gurbette bir başımayım. Bazen karşımdaki koltuklara anlatıyorum,bahçeye çıkıyorum ağaçlara anlatıyorum rüzgar esipde ağaçlar sallandıkça bana cevap veriyorlar dinliyorlar diye kendimi teselli ediyorum..Yada seriyorum seccademi ağlıyorum Allaha yanıyorum derdimi...

sıcacık yorumun için sağol arkadaşım

canım benim annemde benzer tutum içerisinde kırgınlığımı açıkça dile getirdiğimde eşimin çok iyi olduğunu benim ufak şeylere takıldığımı aramızın bozulmaması ve beni fişteklemiş olmasın diye eşimi savunduğunu söyledi. iyi yönlerinden bakmalıymışım. ama kardeşim açıkça eşimi benden daha çok sevdiğini söylüyor oda bi acayip... iyiyiz deyip geçmek lazım demekki..

aman boşver cnm ya benimkiler de öyle eşime diyorlar bu çok sinirli dimi hep bağırıyor sana evde bizede bağırıyor eskiden böyle değildi sen yüz verdin bak diye geçen akşam dedi yani he he diyip geçiyorum bende

Herkez farkli iste,kimi kiz annesi kizini olur olmadik yere doldurur,ki bosansin gelsin cekmesin o adami diye,kimisi de senin ki gibi damadi goklere cikartir ki kizi geri dursun sorun cikarip,eve donmesin diye..
Olan sana oluyor ama. Peki birsey soracagim. Annen bunu senin yüzüne mi yapiyor sadece,esinin yanindada ayni sekild

Eşimin yanında da aynı..Eşimin yanında beni çok küçük duşurmemeye çalışır ama kaş ve gözleriyle susturmaya çalışır sen sus,ona karşı gelme diye..
ben anlarım o anda..Eşimin yüzüne de yanında da hep böyle şirin şirindir,muhabbet eder asla münakaşa etmemeye çalışır. İyi anlaşıyorlar maşallah ama ben??? Ben sanki işe yaramaz,sorun çıkaran,kavgacı.problemli bir insanım yaftası ile dolanıyorum ortada..

şuanda da annemle tartışmalıyız.
ben derdimi anlatıyorum hemen telefonu kapatıyor suratıma..oysaki fazla da dert yanmam..nadiren yanarım sıkıntımı..

şansım..

.

Eşimin yanında da aynı..Eşimin yanında beni çok küçük duşurmemeye çalışır ama kaş ve gözleriyle susturmaya çalışır sen sus,ona karşı gelme diye..
ben anlarım o anda..Eşimin yüzüne de yanında da hep böyle şirin şirindir,muhabbet eder asla münakaşa etmemeye çalışır. İyi anlaşıyorlar maşallah ama ben??? Ben sanki işe yaramaz,sorun çıkaran,kavgacı.problemli bir insanım yaftası ile dolanıyorum ortada..

şuanda da annemle tartışmalıyız.
ben derdimi anlatıyorum hemen telefonu kapatıyor suratıma..oysaki fazla da dert yanmam..nadiren yanarım sıkıntımı..

şansım..

.

en iyisi aileye hiçbişey anlatmamak
ama işte bazen kendimizi tutamayıp anlatıyoruz
ailene anlatmak yerine yazı yaz bir deftere dök içini

Ne koca tarafından öz kızları gibi sevgi görüp sarmalandım nede kendi ailemden yana sevgi gördüm..

sevgiye aç,sevgiye muhtaç bir hayat...
onların inadına çocuklarıma tüm sevgimi veriyorum,her fırsatta onları çok sevdiğimi evlatlarıma haykırıyorum..seni,sizi seviyorum diyorum...

Selam Arkadaşlar

Annemin her konuda,her sorunda eşimi haklı görmesinden,ona toz kondurmamasından çok sıkıldım. Sanki eşim onun öz oğlu,ben geliniyim..Bazen kendimi annemin evladı,kızı değilse Gelini gibi hissediyorum..Beni el gibi görüyor..
..Eşimle aramda tartışma yaşarız o an canım sıkkındır sorar bana ne oldu diye? Anlatırım kızgınımdır eşime diyelim..Annem hemen ne kızıyorsun? Ne sinirlisin sen böyle? Napsın adam!....vs. Gibi eşimi haklı bulacak onu savunacak bir durum buluyor..Annem benim o konuda haklı olduğumu bildiği halde,eşime karşı hep susmamı,alttan almam gerektiğini söylemeye çalışıyor. Ona göre kadınlar susacakmış,erkek karşısında çok konuşmayacak..Eşimin ailesi zaten beni öz kızı gibi görmez bunu biliyorum,onlar oğullarına çok değer verir ama benim annem babam niye bana değer vermiyor? En ufak sorunda kocan haklıdır sen de sorun diyebiliyorlar..Beni o kadar değersiz hissettiriyorlar..

O tarafta zaten Gelinim,elim onlara göre bari ailem bana, böyle elmişim hissini yaşatmasalardı..

böyle iken,hem yaşadığım sorunlara mı üzüleyim yoksa annemins,babamın bu taraf tutmasına mı üzüleyim şaşırıyorum..İnsan Annesinede anlatamıyorsa derdini daha ne yapayım? Gidip dağlara,taşlara anlatıcam artık...

çok kırılıyorum çok...
sizin Anneleriniz de damatlarını bu kadar yukarda tutup,sizi bir köşeye atıyor mu? Onların eşim haksız olduğu halde ona toz kondurmayıp,bu kadar el üstünde tutmaları beni hep hatalı,suçlu görmeleri eşime karşı bende olumsuz ve negatif duygular oluşmasına sebep oluyor...Eşime karşı iyice doluyorum..Onun ayrıcalık görmesi (çoğu zaman hatalı old.halde) zoruma gidiyor...

umarım anlatabilmişimdir durumumu..

Maalesef kiz anneleri oyleler, orta yol bulunsun diye. Eger size hak verirlerse sizde yuz bulup bosanir, baslarina gelirsiniz mazallah. Yoksa elbet anneler anlar evlatlarini korur, kayirir. Bizde derler ya hep gelinliginle girdin kefeninle cik. Ailenden yuz bulamazsan evlendigin yerde kalirsin mantigi. Elbette yanlis, sende ailene soyle rahatlamak icin anlatiyorum, siz yakinimsiniz diye. Gidip baskalari ile mi paylasayim -el alemden cok cekinirler.

Zorunuzs gitmesin, yalniz degilsiniz.

en iyisi aileye hiçbişey anlatmamak
ama işte bazen kendimizi tutamayıp anlatıyoruz
ailene anlatmak yerine yazı yaz bir deftere dök içini

Evet öyle yapıcam. Eşime bile anlatmayacağım..Zoruma giden haklı olduğum halde bana sorun çıkaran insanmışım muamalemesi yapılması..

Back
X