• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızılca kıyamet

canım kızım henüz 9 yaşında babası anneannen ile konuşma dediğinde çünki diyor onlar halanın cenazesine gelmedi. yani bu düşüncenin kaynağı eşim . tartışmam da bu sebepten. yoksa kızım için iki tarafın huzursuzluğu onu ilgilendirmemeli
eşin ile konuş . kaynak o .

eşim biliyor. zaten benden yana kırgınlığı yok çünki ben iki elim kanda olsa gelirdim beni korumak adına kızımada bakma zorunda olduğumdan gelemediğimi biliyor. ama annesi ile yada babası ile telefonda konuşmama bile imkan vermiyor . çünki istemiyorlar
size bir kırgınlığı yokmuş ailenin niye gelmediğini bilmiyor mu peki? konuşmadınız mı bu konuyu anlatmadınız mı olay çıkmasından korktuğunuzu söyleyince ne diyor?

ay konu beni öyle yordu ki. anlatamam.
yani küçücük bi şey yapacaksınız . sanki dağlar var arada aşılamayan . altı üstü eşin ile konuşacaksın. ama konuyu nereden nereye getirdiniz .
başarılar dilerim size.

Kötü haber tez duyulur derler bunu cenaze evi degil o ailenin dostları komşuları duyurur büyük hata yapmışsınïz hem eşinize hem ailesine .

Bende geçen yıl babamı kaybettim allah eşimden razı olsun çok destek oldu gözümün içine baktı benim acımı azaltmak için . ama ailesi hiç destek olmadï aksine beni çok çok üzdüler o nedenle onları asla affetmem , benim kötü günümde destek olmayan hiç kimseye hayatımda yer olmaz bunu eşime de söyledim . Düğünsüz ev olur ama cenazesiz ev olmaz dostlar kötü gün için olmalı göbek atmaya herkes gelir .

Eşiniz sizlere çok kırılmış sizin yapacagınız tek şey oturup herşeyi açık ve net konuşmak bence eşiniz böyle giderse sizinde bitirme noktasına gelir umarım ben yanılıyorumdur ama içinde büyüyen öfke çok tehlikeli.
kesinlikle haklısın. keşke ailem gitseydi keşke yanlarında olsaydı. keşke eşim defin yerini saatini söyleyip gelin deseydi. -gelmeyin dedndiği için gitmedik.*- geleyimmi dedikleri için gelmeyin dedik. -hatalı olan büyükler kızıma yansıtması yanlış

gitmediler arkadaşım. gitmiyorlar endeşiliyiz diyorlar eşimde kesinlikle gelmesinler diyor. ne kimse tek taraflı haklı nede tek taraflı haksız. ben bu anlaşmazlığın kızıma yansıtılması konusunda rahatsızım. yoksa eşime de aileme de hak vermiş değilim

O zaman esiniz kovsa bile sizin eve gelip basin sagolsun diyeceklerdi!

size bir kırgınlığı yokmuş ailenin niye gelmediğini bilmiyor mu peki? konuşmadınız mı bu konuyu anlatmadınız mı olay çıkmasından korktuğunuzu söyleyince ne diyor?
bahane olarak değerlendiriyor.
çıkmazdı diyebiliyormusun dediğimde
ne olursa olsun geleceklerdi diyor
hırpalanmayamı gideceklerdi.
eşim garanti vermiyorki üstelik gelmeyin dedim demek çok kolay
üzücü bir durum olması halinde

Aileler ve eşler arasında ne yaşanmış olursa olsun, kim haklı ya da haksız olursa olsun, eşinizin kızınıza bu şekilde baskı yapmaya hakkı yok. Üstelik siz baba tarafıyla görüşmesine birşey demiyormuşsunuz. Eşiniz çok art niyetli geldi bana. Diğer mevzular sizi bağlar.

evet eşim benimde gelemem müsaade etmedi kızımızın yanında dur diye aslında mecburiyette vardı.
kavga olayıda kızımın anneannesi ile telefonda konuşmak istememesi üzerine çıktı nedenini sorduğumda halamın cenazesine gelmediler ben konuşmayacağım artık dedi . üzülüyorlar diyerek israr ettiğimde anneannesi ile konuşursa babasının kızacağını söyledi bende eşime sorduğumda evet dedi. istemiyorum konuşmayacak benim çocuğum görüşmeyecek dedi ve fitil ateşlenmiş oldu
eşinizin bu şekilde davranması çok yanlış
peki şimdi ne haldesiniz küs müsünüz?

ay konu beni öyle yordu ki. anlatamam.
yani küçücük bi şey yapacaksınız . sanki dağlar var arada aşılamayan . altı üstü eşin ile konuşacaksın. ama konuyu nereden nereye getirdiniz .
başarılar dilerim size.
sence konuşmak yada kendini ifade etmekte sıkıntısı olan bir insanmıyım? keşke dedğin gibi herşey konuşarak çözülecek şeyler olsa kimbilir belki bu memleket bile kauslarla karşılaşmaz birdaha
sanada başarılar

bahane olarak değerlendiriyor.
çıkmazdı diyebiliyormusun dediğimde
ne olursa olsun geleceklerdi diyor
hırpalanmayamı gideceklerdi.
eşim garanti vermiyorki üstelik gelmeyin dedim demek çok kolay
üzücü bir durum olması halinde

Olan olmuş artık, geçmişi de iki aileyi de değiştiremeyeceğine göre yapacağın şey eşinin acısının sinirinin geçmesini beklemek o sürede de yavaş yavaş derdini anlatıp yumuşamasını bekleyeceksin. Zaman geçtikçe unutacaktır zaten.Kavgayla çözemezsiniz daha da büyütürsünüz meseleyi.
Kızınla da konuş durumları açıkca anlat, anneanneye tavır almamasını, halayı babayı sevdiklerini ama cenazeye gelemediklerini söyle.

eşinizin bu şekilde davranması çok yanlış
peki şimdi ne haldesiniz küs müsünüz?
bugğn doğum günüm sabah kahvaltı yaptık sesizce ve beni işe bıraktı . unuttu yada kutlamadı dedim ama 09,30 da aradı doğum günün kutlarım dedi teşekkürettim. küs değil ama ikimizde çok kırgınız. bazılarına göre imaknsız olan bir evliliği hep sevgi ve sağduyu ile devam ettirebildiğimize inandım 11 yıldır.neticede kimin kiminle sorunu olduğu bizi deği onları bağlardı ve biz anlaşabiliyorduk. hala aynı düşünmekle birlikte eşimin kızıma yaptığı telkinler aramızı bozdu yoksa ailem cenzeye gitmiş gitmemiş . bu benim vebalimde değil bunun içinde daha önce beni suçlayıcı konuşmadı. ailemi suçladı o ayrı. ama bunu benim hatam olarak gördüğünü söylemedi

Cenaze konusunda ayıbı sizin aileniz yapmış.
Eşiniz arayıp yer bildirecek değildi,davet mi bekleniyor, acı günlerde davet mi olur. Sağdan soldan kimden ne öğrenirsen, gidersin, böyle olmalı.

Ki bana kalırsa siz de gitmeliydiniz.
Eşiniz istediği kadar 'gelme' desin. İtiraz edip gitmeliydiniz. O acı günlerinde barışmış da olurdunuz.

Bizim de aileler görüşmez mesela. Ama arada kavga yok. Eşimin ailesi hiçbir dünürü ile görüşmüyor, sevimsizler.
Ama anneannesi ölünce benim ailem taziyeye gitmişti. Eğer araları iyi olsa cenazeye de giderlerdi, farklı ilde ama olsun giderlerdi.
Benim ailemde de yakınlarım vefat etti. Eşimin ailesi bırakın cenazeye gelmeyi, başsağlığı bile dilemediler.
Buna rağmen gitti benim ailem.
İnsanlık, insanlık yapanda kalıyor. Herkes kendine yakışanı yapar.

Sizin hatanız bu ihmaliniz olmuş.

Eşinizin kızınızı doldurması son derece yanlış bu konuda haklısınız.
Bence bir an evvel eşinizle konuşun. Ve daha sonra ailelerle barışın.
Varsın dünürler görüşmesin siz görüşmeye başlayın artık. Zira böyle devam ederse bunun sonu boşanmaktır. Ama şimdi ama 5yıl sonra...

Olan olmuş artık, geçmişi de iki aileyi de değiştiremeyeceğine göre yapacağın şey eşinin acısının sinirinin geçmesini beklemek o sürede de yavaş yavaş derdini anlatıp yumuşamasını bekleyeceksin. Zaman geçtikçe unutacaktır zaten.Kavgayla çözemezsiniz daha da büyütürsünüz meseleyi.
Kızınla da konuş durumları açıkca anlat, anneanneye tavır almamasını, halayı babayı sevdiklerini ama cenazeye gelemediklerini söyle.
teşekkürederim iyi dileklerin için

sence konuşmak yada kendini ifade etmekte sıkıntısı olan bir insanmıyım? keşke dedğin gibi herşey konuşarak çözülecek şeyler olsa kimbilir belki bu memleket bile kauslarla karşılaşmaz birdaha
sanada başarılar
bence de sizin konuşmakta anlatmakta sıkıntınız yok. gayet ifadeniz net .
o nedenle diyorum. eşinle konuşup da gayet net anlatabilecek kapasitedesiniz
ama konuyu başka yerlere sürüklemek istediniz . sürüklediniz . sonra o konuyu da kapattınız . aşiretler diyerek . yine kızınıza getirdiniz konuyu.

ama sonuç çok net. eşinizle konuşmak. bunu da bildiğiniz halde konu açtınız . sanki çıkmazdaymış gibi.
konuşarak çözülecek tabiki . başka ne ile çözülür sizin olayınız
konu memleket meselesine gelmiş . gülesim geldi.

Cenaze konusunda ayıbı sizin aileniz yapmış.
Eşiniz arayıp yer bildirecek değildi,davet mi bekleniyor, acı günlerde davet mi olur. Sağdan soldan kimden ne öğrenirsen, gidersin, böyle olmalı.

Ki bana kalırsa siz de gitmeliydiniz.
Eşiniz istediği kadar 'gelme' desin. İtiraz edip gitmeliydiniz. O acı günlerinde barışmış da olurdunuz.

Bizim de aileler görüşmez mesela. Ama arada kavga yok. Eşimin ailesi hiçbir dünürü ile görüşmüyor, sevimsizler.
Ama anneannesi ölünce benim ailem taziyeye gitmişti. Eğer araları iyi olsa cenazeye de giderlerdi, farklı ilde ama olsun giderlerdi.
Benim ailemde de yakınlarım vefat etti. Eşimin ailesi bırakın cenazeye gelmeyi, başsağlığı bile dilemediler.
Buna rağmen gitti benim ailem.
İnsanlık, insanlık yapanda kalıyor. Herkes kendine yakışanı yapar.

Sizin hatanız bu ihmaliniz olmuş.

Eşinizin kızınızı doldurması son derece yanlış bu konuda haklısınız.
Bence bir an evvel eşinizle konuşun. Ve daha sonra ailelerle barışın.
Varsın dünürler görüşmesin siz görüşmeye başlayın artık. Zira böyle devam ederse bunun sonu boşanmaktır. Ama şimdi ama 5yıl sonra...
11 yıldır biz ailesel sorunları kapı dışında bırakabildik dilerim bundan sonrada başarabiliriz bunu. sizin aileniz en güzelini yapmış cenazeye giderek . benim ailem bu kadar güzel davranamadı. kendine göre sebeplerden dolayı endişelendiklerini de gerekçe gösterdiler. eşimde beni suçlamadı ailen nasıl gelmez diye. onları suçladı ama bunu benim hatam olarak görmediğini de ekledi. ama kızım konusunda çok hatalı davrandı. ve bu da ikimizde çok kırdı bu bir boşanma sebebimidir. yada 1 sene 5 sene sonra sebep olurmu bilmem. ama neticede 1 gün sonrasını bile bilemiyoruz

bence de sizin konuşmakta anlatmakta sıkıntınız yok. gayet ifadeniz net .
o nedenle diyorum. eşinle konuşup da gayet net anlatabilecek kapasitedesiniz
ama konuyu başka yerlere sürüklemek istediniz . sürüklediniz . sonra o konuyu da kapattınız . aşiretler diyerek . yine kızınıza getirdiniz konuyu.

ama sonuç çok net. eşinizle konuşmak. bunu da bildiğiniz halde konu açtınız . sanki çıkmazdaymış gibi.
konuşarak çözülecek tabiki . başka ne ile çözülür sizin olayınız
konu memleket meselesine gelmiş . gülesim geldi.
sorun değil güleriz ağlanacak halimize gülebilirsin.
ama bir başka atasözümüz de derki gülme komşuna gelir başına
allah korusun

11 yıldır biz ailesel sorunları kapı dışında bırakabildik dilerim bundan sonrada başarabiliriz bunu. sizin aileniz en güzelini yapmış cenazeye giderek . benim ailem bu kadar güzel davranamadı. kendine göre sebeplerden dolayı endişelendiklerini de gerekçe gösterdiler. eşimde beni suçlamadı ailen nasıl gelmez diye. onları suçladı ama bunu benim hatam olarak görmediğini de ekledi. ama kızım konusunda çok hatalı davrandı. ve bu da ikimizde çok kırdı bu bir boşanma sebebimidir. yada 1 sene 5 sene sonra sebep olurmu bilmem. ama neticede 1 gün sonrasını bile bilemiyoruz
Evet yarın bilinmez.Lakin böyle yaşamak da zor. Bakın işte hayat neler getiriyor. Ani ölümler, hastalıklar, güzel haberler, kötü olaylar.... Herşey geliyor başa. Mecbursunuz bazen görüşmeye. Olmuyor görüşmeyince.
Umarım düzeltirsiniz araları.
"isteseler ben görüşürüm" dediniz ya. Gidin bence. Önce eşinizle konuşun anlaşın, gidin. Kovacak değiller ya.
Kendiniz, kızınız, aileniz için yapın bunu.

Back
X