• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızılca kıyamet

evliliklerde ki en büyük hata sanırım burda başlıyor. Biz sevdiğimiz adamlarla değil onların aileleriyle evleniyoruz, onlarda aynı şekilde bizim. Bence her kadın evlenmeden önce bunu iyice düşünmeli.

Evet yarın bilinmez.Lakin böyle yaşamak da zor. Bakın işte hayat neler getiriyor. Ani ölümler, hastalıklar, güzel haberler, kötü olaylar.... Herşey geliyor başa. Mecbursunuz bazen görüşmeye. Olmuyor görüşmeyince.
Umarım düzeltirsiniz araları.
"isteseler ben görüşürüm" dediniz ya. Gidin bence. Önce eşinizle konuşun anlaşın, gidin. Kovacak değiller ya.
Kendiniz, kızınız, aileniz için yapın bunu.
kovarlar
ben eminim sizde emn olabilirsiniz ki kovarlar
eşimde görüşmemizi istemiyor
ilginç dimi?
ben söylüyorum gelseler asla kapım kapalı değildir diye
o da onlar ölselerde gelmez sen gitsen de konuşmazlar diyor
ben o karakterlerin içinde 6 sene yaşadım üstelik
eşiminde benimde durumumuz çok daha iyi biryerde oturmaya yeterli olacakken
ben 7 yaşımdan sonra hiç sobalı evde oturmadım evlenene kadar oysa
6 sene evime doğalgaz çektiremedim çünki binaya tesisat döşenirlen kolonlar zarar görebilirmiş diye
neler yapıp neler yapmayacaklarını çok iyi bilirim
ben ordan taşındıktan sonra doğalgaz bağlatmışlar
ve bizim gelin buldu bunadı ne eksiğimiz vardı denilmiş
canları sağ olsun öyle görmüşler
eşimin herkonusu beni kollaması benim içn kafi geldi gelecek
ama keşke aileme kızgonlığını kızımdan çıkarmasaydı

Sizin ilişkide olup olmamanızı bilmem bence bu kadarı yanlış tasvip etmiyorum ama kızınızı taraflı davranmaya zorlamaya hakkınız yok. Duygusal istismara girer bu. Anneannenin de babaannenin de torunu sizin kızınız. Onlarla olan ilişkisine karışamazsınız. Ama muhtemelen işin içinde "Ben görüşmüyorum o da görüşmesin" tarzı bir inat var, çok sağlıksız geldi bana ilişki yapınız üzgünüm. Çift terapistiyle görüşmenizi öneririm.

evliliklerde ki en büyük hata sanırım burda başlıyor. Biz sevdiğimiz adamlarla değil onların aileleriyle evleniyoruz, onlarda aynı şekilde bizim. Bence her kadın evlenmeden önce bunu iyice düşünmeli.
aynene öyle keşke harika olsaydı herşey ama dördörtlük olmuyor diyede insan sevdiğinden geçemiyor maalesef yıpranıyorsun üzülüyor kırılıyorsun ama keşke evlenmeseydim demiyorsan yine de doğru kararı almışisın demektir.bende tam bu noktadayım yoruldum ama vazgeçmek durumunda kalmayacak kadar dizlerim tutyor

merhaba arkadaşlar dün eşimle ciddi bir tartışma yaşadım . üstelik beni itip kaktı bende tırnaklarımı geçirmişim eline bildiğiniz şiddete dönüştü.
canım gerçekten çok sıkkın konuyu şöyle anlatayım ailelerimiz birbiriyle hiç anlaşamaz bu sebeple onlar görüşmüyor yıllardır
ben onun ailesi ile görüşmüyorum (görüşelim deseler hayır demem)
eşimde benim ailemle görüşmüyor

ama dünki mevzu bambaşka idi
eşimin kızıma anneannesi ve dedesi ile görüşmemesini yoksa çok kızacağını söylediğini öğrendim
telefonla bile konuşmalarını istemediğini söyleyerek kızıma telkinde bulunmuş ayrıca neden konuşmuyorsun diye soran olursa kendim istemiyorum dersin diyede tembih etmiş

bende onun ailesi ile görüşmüyorum ama bugüne kadar 1 kere ne kızımı götürmesini nede telefonla konuşmalarını olumsuz karşılamadım . (kızım babaanneden her döndüğünde bir hafta kriz çıkıyor evde)
çok bunaldım
eşimle ailem arasında kalmak beni mahvetti
sende o zaman kızını onun ailesi ile görüştürme canım

Sizin ilişkide olup olmamanızı bilmem bence bu kadarı yanlış tasvip etmiyorum ama kızınızı taraflı davranmaya zorlamaya hakkınız yok. Duygusal istismara girer bu. Anneannenin de babaannenin de torunu sizin kızınız. Onlarla olan ilişkisine karışamazsınız. Ama muhtemelen işin içinde "Ben görüşmüyorum o da görüşmesin" tarzı bir inat var, çok sağlıksız geldi bana ilişki yapınız üzgünüm. Çift terapistiyle görüşmenizi öneririm.
eşimin acısına bağlamak istiyorum bu durumu biz çok uzun zamandır ailelerimizle koptuk ama kızımdan bu sözleri ilk defa duydum inşallah terapistten önce kendimiz hallederiz

eşimin acısına bağlamak istiyorum bu durumu biz çok uzun zamandır ailelerimizle koptuk ama kızımdan bu sözleri ilk defa duydum inşallah terapistten önce kendimiz hallederiz

İşte siz kopuk olduğunuzdan kızınız da etkilenecektir haliyle hiçbir şey olmasa da. Can ciğer kuzu sarması olamazsınız tabi bu saatten sonra ama en azından görüşmüyorsanız bile "O senin babaannen/anneannen" diye görüşmeye, saygı göstermeye yönlendirmeniz gerekir. Umarım halledebilirsiniz ancak halledemezseniz kesinlikle terapisti yabana atmayın derim.

kovarlar
ben eminim sizde emn olabilirsiniz ki kovarlar
eşimde görüşmemizi istemiyor
ilginç dimi?
ben söylüyorum gelseler asla kapım kapalı değildir diye
o da onlar ölselerde gelmez sen gitsen de konuşmazlar diyor
ben o karakterlerin içinde 6 sene yaşadım üstelik
eşiminde benimde durumumuz çok daha iyi biryerde oturmaya yeterli olacakken
ben 7 yaşımdan sonra hiç sobalı evde oturmadım evlenene kadar oysa
6 sene evime doğalgaz çektiremedim çünki binaya tesisat döşenirlen kolonlar zarar görebilirmiş diye
neler yapıp neler yapmayacaklarını çok iyi bilirim
ben ordan taşındıktan sonra doğalgaz bağlatmışlar
ve bizim gelin buldu bunadı ne eksiğimiz vardı denilmiş
canları sağ olsun öyle görmüşler
eşimin herkonusu beni kollaması benim içn kafi geldi gelecek
ama keşke aileme kızgonlığını kızımdan çıkarmasaydı
Doğrudur.. Enteresan insanlarmış.....
Siz gitmeye razısınız, gelmelerine de razısınız eşiniz bunu biliyor ama o engelliyorsa sizlik bir durum yok.
O halde sizin ailenizle barış imzalayın. Buna da eşiniz yanaşmayacaktır değil mi? Bu cenaze olayından sonra özellikle.
Eğer eşinize ve kendi ailenize güveniyorsanız onları yüzyüze getirin, kozlarını paylaşsın herkes. Belki onlar barışır.

Birileri barışsın yahu :)
Hayatınıza büyük kolaylık gelir.
İnşallah bi hal çaresi bulunur.

Doğrudur.. Enteresan insanlarmış.....
Siz gitmeye razısınız, gelmelerine de razısınız eşiniz bunu biliyor ama o engelliyorsa sizlik bir durum yok.
O halde sizin ailenizle barış imzalayın. Buna da eşiniz yanaşmayacaktır değil mi? Bu cenaze olayından sonra özellikle.
Eğer eşinize ve kendi ailenize güveniyorsanız onları yüzyüze getirin, kozlarını paylaşsın herkes. Belki onlar barışır.

Birileri barışsın yahu :)
Hayatınıza büyük kolaylık gelir.
İnşallah bi hal çaresi bulunur.
:)
aynen dediğin gibi

Esinizin ailesi cok zor.olmayinca olmuyor. Cenazede dogrudan gelmeyin diyecegine siz bilirsiniz dese sorun cozulecekti.
Ben gorumcenizin.esi ne sorun yasadi onu da merak ediyorum acikcasi. Ayrica sabriniza hayrab kaldim ben bu kadar zor evliliği surduremezdim. Esinizin tavri acisindandir. Allah ona da sabir versib. Insallah zamanla her sey duzelir

evet maalesef yaşadık eşim ablasını ve yiğenini kaybetti beklenmedik bir kasa ile . babam eşimle görüştü elimizden ne geliyorsa yapalım dedi cenazeye gelelimmi diye sordu( aralar açık olduğu için tatsızlık çıkarmı endşesi ile sorulmuş bir soru) eşimde hayır gelmeyin dedi. babamlar orda bulunursak acı günlerinde belkide fayda yerine zararımız olur diye gelmedi. eşim benim gelememde müsaade etmedi. cenazeden sonra ettiği cümle şu oldu ''birde utanmadan gelelimmi diyorlar sormalarımı gerekiyordu tabiki geleceklerdi sorarlarsa hayır derim bende 7 kat ellermi ki gelelimmi diye soruyorlar dedi '' ben izah etmeye çalışsamda konuyu uzattı . sonrası da bu . kızım bile anneannmler halamın cenazesine gelmedi konuşmak istemiyorum dedi. bende olayın üzerinde durduğumda bunun eşimin sözleri olduğunu ve kızımın tembihlendiğini öğrendim
esini yaptigi cok ayip ama senin aileninde yaptigi ayip sormalarina bile gerek gelmelilerdi. abla yegen kaybetmek kolaymi. esine en iyi sekilde testek olmalilardi benim bildigim damat biraz evlatdir.

gitmediler arkadaşım. gitmiyorlar endeşiliyiz diyorlar eşimde kesinlikle gelmesinler diyor. ne kimse tek taraflı haklı nede tek taraflı haksız. ben bu anlaşmazlığın kızıma yansıtılması konusunda rahatsızım. yoksa eşime de aileme de hak vermiş değilim
Asıl mevzunun kızınızı ailenizle görüştürmek istemediği olduğunu anlayabiliyorum.Ama bunu tetikleyen alttaki sorunu çözerseniz sorunu da çözebileceğiniz düşüncesindeyim.
Asya eşiniz size çok değer veriyor bence, ailesinin ve kendisinin bu acılı gününde, yanında olmama sebebinizi tamamen ailenize bağlıyor,onların etkisiyle bu tutumu sergilediğinizi düşünüyor,yani şu an bu kadar yıllık evliyseniz daha önce böyle bir saçmalık yapmamasını yaşadığı şu üzücü durumdan sonra yapmasını buna bağlıyorum.Ne kadar haklı yada haksız olunsun şahsen acı gününde eşimi asla yalnız bırakmazdım.Tepki size ama çocuk bu durumda silah.Çocuğu silah olmaktan kurtarmak size bağlı,eşiniz şu an mantıklı düşünmekten yoksun,siz mantıklı düşünün.

Eşiniz haksız kendisi görüşmüyor olabilir,ama çocuğu alet etmesi hiç hoş değil üstelik çocuk psikolojik olarak ta etkilenir bu durumdan, peki ne zamandır bu böyleymiş

evet maalesef yaşadık eşim ablasını ve yiğenini kaybetti beklenmedik bir kasa ile . babam eşimle görüştü elimizden ne geliyorsa yapalım dedi cenazeye gelelimmi diye sordu( aralar açık olduğu için tatsızlık çıkarmı endşesi ile sorulmuş bir soru) eşimde hayır gelmeyin dedi. babamlar orda bulunursak acı günlerinde belkide fayda yerine zararımız olur diye gelmedi. eşim benim gelememde müsaade etmedi. cenazeden sonra ettiği cümle şu oldu ''birde utanmadan gelelimmi diyorlar sormalarımı gerekiyordu tabiki geleceklerdi sorarlarsa hayır derim bende 7 kat ellermi ki gelelimmi diye soruyorlar dedi '' ben izah etmeye çalışsamda konuyu uzattı . sonrası da bu . kızım bile anneannmler halamın cenazesine gelmedi konuşmak istemiyorum dedi. bende olayın üzerinde durduğumda bunun eşimin sözleri olduğunu ve kızımın tembihlendiğini öğrendim
Bu konuda eşiniz haklı. Adam acı içinde ve sizin aileniz gelelim diye soruyor. İlk önce sizin ve ailenizin bu kötü günde gitmeniz gerekiyordu hatta gelmeyin deseler bile gitmeliydiniz. Hem aranızda düzelmiş olurdu. Ortada düşmanlık yapacak bir sorun yokmuş ama bu hareketiniz aranıza tamamen uçurum açmış.

İki tarafta ailelere karsi saygili olmali bence. Cok hoslanmayabilirsiniz ama yilda 1 veya 2 kere gorusmekte gerekir dusman deilsiniz sonucta

Tamam da bizim bi aile yapımız yok mu? Yani bayram seyran aile ziyareti filan. Orta yolu bulduk demişsin de görüşmemenin neresi orta yol? İki yabancı gibi de olsa arada konuşmak, en azından çocuğun o havayı yaşamasını sağlamak gerekirdi. Çocuk olmasa ömür boyu çocuksuz hayatımız devam edecek ailelerle görüşmeyeceğiz desen anlardım. Baştan yanlış olmuş bu iş. Bence bi adım atın ve en azından özel günlerde çocukla beraber ziyaretler yapın iki tarafa da. Belki çok kötülükler olmuştur bilmiyorum ama hayat da o kadar uzun değil zaten.

Keşke aileniz cenAzeye gelseymişte onlar rezil çıkarırsa kendi rezillilerinden utansalarmış onca insanın içinde.

Burada maalesef bir hata olmuş aileniz iyi düşünmüş ama eşiniZde tam tersi düşünmüş düşünmekte haklıda.

Ama onlardan hıncını çocuk üzerinden alması yanlış. Elinde olan tek kozu çocuk olunca hıncını almak için onu kullanmış. Tavrınızı koyun eğerki böyle olacaksa bende babaanneylede görüşmesine müsade etmem deyin ve yaptığı yanlışı çocukla uygun dille konuşup düzeltsin.

Zor bir seçim yapmışsınız çocuk olmasa mesele değil ama çocuk olunca aradaki bağı tamamen koparamıyor insan. Allah kolaylık versin feraha kavuşun tez zamanda

Back
X