Kızım aşık olmuş,darmadağınığım...

apranxx

Öz hakiki apranxx :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2010
5.613
5.658
198
söze nasıl başlasam bilemiyorum.o kadar üzgünüm ki...
kızım 11 yaşında.bugün bir telefon aldım.arayan kızımın arkadaşının annesi...o anlattı ben ağladım,şaşırdım,üzüldüm dedim ya darmadağınığım....

kızımın bir erkek arkadaşı varmış.12 yaşında ve bir üst sınıfta.bununla kalmayıp sınıfındaki kız arkadaşlarına erkek arkadaş ayarlamaya çalışıyormuş.kız ısrarlarından o kadar bunalmış ki annesine söylemiş.o da bana.arkadaşına anlatıyormuş"annemler evde yokken eve geliyor,yatağa yatıyoruz,çamaşırlarımızı çıkarıyoruz"diyormuş.yazarken bile mahvoluyorum....

ama şunu söylemeliyim,son söylediği,yani çocuğun eve geldiği falan uydurma çünkü bensiz 1 dk bile bırakmıyorum evde.ona eminim markete bile yanımda götürüyorum.ama beni asıl endişelendiren daha 11 yaşında bir çocuğun nasıl böyle şeyler düşündüğü ve söylediği.çok üzgünüm çooookk....

dersleri çok başarılı,her dönem takdir alıyor,okulda sevilen birisi.ama niye diye dönüp bakıyorum.gördüğüm büyük bir hata,herkesin facebookta hesabı var ben de istiyorum anne dedi kıyamadım.kontrolüm altında ve sınırlıydı.sadece cumartesi günleri girebiliyordu,şimdi ilk iş onu kapattım.aslında sert bir anne olmak istemiyorum.arkadaşlarından geri kalsın istemiyorum benim gördüğüm orda yanlış birşey yapmamış,şifresini bile biliyorum.ama yine de kapattım.

duyar duymaz hemen okula gittim,öğretmeniyle konuştum.bu arada babasının haberi yok.çok iyi biliyorum ki sert tepki verir.aramızda halletmeye çalışalım dedi öğretmen,bugün konuşacaklar.kimseye anlatamıyorum.eş dost akraba ayıplamaya yer arıyorlar zaten...umarım bana yardım edip akıl verirsiniz,çok ihtiyacım var birileriyle dertleşmeye..............

benim cocugum yok bu konuda size fikir veremem. ama okuduklarim o kadar üzdü ki beni,
bi anne olarak sizin halinizi düsünemiyorum bile.
erkek arkadasda uydurma gibi geldi bana. Kiz arkadaslarina "hava atmak" icin uydurmus olabilir mi?
o yasta cocugun cinsellik konusunu bilmesi gercekten cok sasirtici. :59:

burda yardimci olacak bi cok abla var umarim hep birlikte üstesinden gelebilirsiniz bu konunun
ALLAH yardimciniz olsun.

Çocukların hisleri erken gelişirmiş..
Küçükken duyardım
Tanıdığımızın kızı beş yada on arası..(on yoktur bile)
Çocukta on iki on üç yoktur..(yaşları tam bilmiyorum ama bariz çocuklar)
Bunlar yatakta birşeyler hissedebilmişler birbirlerine
Duyduktan sonra çok şaşırmıştım.
Kız çocuklarını korumak çok önemli.
Erkek çocuklarıda aynı fakat kız böyle konularda bi adım daha önde diye düşünüyorum.
Kız çocuğu böyle şeyleri ilerde tranva şeklinde hatırlar gibime geliyor
Erkekse grur duyacak cinsel hikayelerden birisi gibi.
Şunu şunu yapın diyecek konumda değilim ama Allah yardımcınız olsun.

sağol canım inşallah yardım eden birileri olur...erkek arkadaş konusu doğru,face den mesajlarını didikledim,diğer arkadaşlarıyla imalı konuşmaları var.ama dışarıda buluşup konuşmaları imkansız çünkü yalnız dışarı çıkmıyor,aynı okulda ve aynı servisteler ama.benimde en üzüldüğüm nokta birisinden hoşlanması değil zaten.bu yaşta çok normal karşı cinse ilgi.ama cinsellik için çok erken.çıkış yolu arıyorum,bulamıyorum...konuşsam bi türlü,kızsam bi türlü,ceza versem bi türlü.inan ki ne yapacağımı bilemiyorum.okul çıkışı 16:00...saatler geçmesin diye dua ediyorum....

Eşinizle paylaşmanız taraftarıyım aslında.
Böyle zamanlarda el birliği ile kararlar alınmalı.
Eşinizde biraz daha mantıklı yaklaşsa sorunları daha rahat çözerdiniz.
Babalık iç güdüsüyle hareket etmesi çok üzer hem sizi hem kızınızı.
Öncesinde eşinizle konuşun derim.
Onun daha körpecik bi genç kız olduğunu
Sizin söyleyeceğiniz her laftan her sözden etkilenebileceğini falan gibi.
Kızınızla anne baba olarak tartışın doğru yolu gösterin derim.

çok şaşırdım....ben olsam napardım bilmiyorum ama bi psikoloğa danışabilirsiniz veya kızınızla birlikte gitmenizi tavsiye ederim.bugün bu konuları kafasında kurar yarın uygulamaya koyar diye korkuyorum .allah korusun neler neler var 14-15 yaşında kızlar hamile kalıyo falan allah yardımcınız olsun kız çocuk büyütmek çok zor

Bence kızınız sizi dinlemez en iyisi ailenizde sevdiği biri varsa ondan büyük ona anlatır ve fikir alır eğer olmuyorsa ergen piskoloğa gitmek en mantıklısı

yazarken eşim geldi,ekran kapanmadı,zor kapattım...eşim aslında iyi bir baba.ilgili,şefkatli.ama böylesi bir durumu öğrenirse eser kükrer biliyorum.şu an kızıma nasıl bir tepki vermeliyim onu düşünüyorum.okul çıkışı yaklaşıyor.kızayım mı,duygusal olarak onu üzeyim mi,soğuk mu davranayım bilmiyorum hangi davranış doğru olur.

benim de 3 kızım var daha küçükler ama böyle bir durum da galiba karşıma alıp açık açık konuşurdum
neden böyle şeyler söylediğini niye erkek arkadaş edindiğini niye yalana başvurduğunu sert çıkmadan ama üzüldüğümü belli ederek sorardım.daha bunlar için yaşının çok küçük olduğunu bir daha böyle şeyler duymak istemediğimi söylerdim
bilmiyorum ama gerçekten zor bir durum aklıma başka birşey gelmiyor:26:
allah yardımcınız olsun

Aslında bende bir doktorun açıklamasını duymuştum.. Doktorlar kız veya erkekler tüm organlarını dokunarak tanırmış o yüzden normal geldi ... şaşırmadım açıkçası.. ben 9-10 yaşındayken bir kız arkadaşımın cinsellikle ilgili duydukları gördükleri şeyleri ve anlatıkları şeyleri hatırlıyorum.. 8-10 yaşında bir çocuk bile aklınaza gelmeycek kadar bilgi sahibi bundan emin olun...

çocuğum yok bu konuda nasıl yardımcı olunur bilemiycem ama anne baba olmanın zorluğunu
bir kez daha anladım annem hep der bebekken her şey bal helvası çocuklar büyüdükçe dertler de
büyüyor çok doğru...anlattıklarınız eğer çocuğun uydurması değilse çok kötü tamam bu yaşlarda
karşı cinse ilgi,aşk başlar ama çamaşır çıkarma ,yatak olayı ...umarım çocuğun uydurmasıdır ama
siz önleminizi alın öğretmeniyle,çocuğun velisiyle ve eşinizle konuşun kızınıza
arkadaş gibi yaklaşarak ondan öğrenmeye çalışın o çocukla görüştürmeyin ağlar üzülür bir iki gün ama o çocukla görüşürse ilerisi kötü olur

Merhabalar, endişenizi anlıyorum. Artık devir değişti derler ya çok doğru. Eskiden çocuk diye hitap ettiklerimiz, şimdi kendilerine sevgili buluyorlar.
Bunun etkilerinden tv ve internet. Hemen hemen her dizide aşk, cinsellik işlenmekte. İzlediğiniz sinemeda mutalak sevişme sahneleri, aşk işlenmekte.İnternet derseniz başlı başına, arkadaş siteleri, cinsel içerikli siteler, sohbetler.
Doğal olarakda çocuklar etkileniyorlar. Kızınızın tam ergenliğe yaklaşma vakti, belliki bir yerlerde karşısına çıkmış, ilgisini çekmiş, arkadaş arasında sohbet konusu geçmiş. Oda özenmiş olacak ki, çevresine böyle şeyler uyduruyor bence.
Hani sevgili diye hitap ettiği çocukla görüşüyor desem, siz yalnız bırakmadığınızı söylüyorsunuz, belliki uyduruyor.
Onu karşınıza alıp, konuşmalısınız. Böyle şeyler için erken olduğunu, ilerde aşık olup seveceğini söyleyin. Bu arada onu takip edin, nette, okulda, arkadaşlarıyla olan ilişkilerini..

çocuğum yok bu konuda nasıl yardımcı olunur bilemiycem ama anne baba olmanın zorluğunu
bir kez daha anladım annem hep der bebekken her şey bal helvası çocuklar büyüdükçe dertler de
büyüyor çok doğru...anlattıklarınız eğer çocuğun uydurması değilse çok kötü tamam bu yaşlarda
karşı cinse ilgi,aşk başlar ama çamaşır çıkarma ,yatak olayı ...umarım çocuğun uydurmasıdır ama
siz önleminizi alın öğretmeniyle,çocuğun velisiyle ve eşinizle konuşun kızınıza
arkadaş gibi yaklaşarak ondan öğrenmeye çalışın o çocukla görüştürmeyin ağlar üzülür bir iki gün ama o çocukla görüşürse ilerisi kötü olur

yatak olayı uydurma zaten adım gibi eminim,çünkü gözümün önünden hiç ayırmam değil evde yalnız bırakmak...ama neden böyle şeyler yapmış gibi gösteriyor kendini onu anlamıyorum.

ve çocukla aynı okuldalar,aynı servisteler.bugün okula gidince çocukla konuşmak istediğimi söyledim öğretmene,önce ben konuşayım dedi

yatak olayı uydurma zaten adım gibi eminim,çünkü gözümün önünden hiç ayırmam değil evde yalnız bırakmak...ama neden böyle şeyler yapmış gibi gösteriyor kendini onu anlamıyorum.
2 kız çocuğu yetiştirdim küçügüm sağolsun hiç böyle şeyler yaşatmadı ama büyüğüm felaketti..
size nacizane tavsiyem bu konu kimse tarafından duyulmasın çocuğu kötü etkiliyor
kızınızı karşınıza alıp konuşun gerekirse korkutun korktuğu bir aile büyüğü varsa ona söylerim deyin
sürekli takip halinde olduğunuzu bilsin hissetsin ama en güzeli doğruları anlayabileceği bir dille anlatmak..duydum ama inanmadım benim kızım böyle şey yapmaz dedim deyin yani güven verin ona annem bana inanıyor yanlış yapamam diye düşünsün..Allah yardımcınız olsun

Öncelikle sakin olun,kızınızın en tehlikeli zamanı,
kendini beğendirme çabasına girdiği belki cinselliği
iyice irdelediği bir dönem.siz sakin ama yaptırım gücünüzü kullanacaksınız,
doğruyu anlatacaksınız..daha yaşının çok küçük olduğunu,
önceliğini derslerine vermesi gerektiğini anlatacaksınız..
elbette kalbine laf geçiremeyiz,hoşlandığı,beğendiği
erkekler olacaktır ama sınırını bilmeli,kendini kaptırmamalı...
benim 12 yaşında kızım var.her akşam 1 saat onunla konuşurum..
o gün neler yaptığını,o gün neye sevinip,neye üzüldüğünü,
bana anlatacak şeylerinin olup olmadığını konuşurum..
her zaman en yakın arkadaşı olmaya çalıştım.
kızıma "" iki kişinin bildiği sır olmaz.."" lafını söylerim,
ama ben senin annenim,her şeyini anlatabilirsin..
Siz sevginizi hep gösterin,hep söyleyin ki,
kızınız ilgiyi,güzel sözleri başkalarında aramasın...
arkadaşlarını mutlaka tanıyın,kimlerle arkadaşlık yapıyor bilin.
sizin olmadığınız ortamlara göndermeyin..
bakın arkadaşım tedirginliğinizi anlıyorum ama arkadaşça yaklaşın,
sizin en ufak sert tepkiniz onu iyice agresifleştirir...
siz sakince anlatırsanız oda doğruyu görecektir emin olun...
sevgiler...

Öncelikle sakin olmanız gerektiğine inanıyorum ve yapılacak en doğru şeyin de bir psikolog ile bu yaşananları paylaşmanız (kızınız olmadan gidin) olduğunu düşünüyorum, bu konuya nasıl yaklaşmanız gerektiği konusunda bilgi alın.
Kızınız daha çok küçük eminim etkilendiği bir çok unsur vardır, ona bir çok yasak koymak sadece yasakları ezip geçemesi ve sizden bir çok şeyi saklaması için açtığınız bir kapı olabilir.
Bence geç kalmadan bir uzmandan bilgi alın ...

Bizde çocuk olduk bizde bir çok hatalar yaptık, annelerimiz eski usul yöntemler uyguladılar cezalar verdiler bizi kısıtladılarda sonuçta kötü insanlar mı olduk... belki hayır ama günümüzde bu yöntemi uygulamak zorunda değiliz alternatifimiz çok başvurabileceğimiz kaynak çok doktorlardan yardım almak çok daha kolay ve bunlara bile bile sırtımızı dönmek, doğruyu öğrenmemek hata olur.

Öncelikle sakin olun,kızınızın en tehlikeli zamanı,
kendini beğendirme çabasına girdiği belki cinselliği
iyice irdelediği bir dönem.siz sakin ama yaptırım gücünüzü kullanacaksınız,
doğruyu anlatacaksınız..daha yaşının çok küçük olduğunu,
önceliğini derslerine vermesi gerektiğini anlatacaksınız..
elbette kalbine laf geçiremeyiz,hoşlandığı,beğendiği
erkekler olacaktır ama sınırını bilmeli,kendini kaptırmamalı...
benim 12 yaşında kızım var.her akşam 1 saat onunla konuşurum..
o gün neler yaptığını,o gün neye sevinip,neye üzüldüğünü,
bana anlatacak şeylerinin olup olmadığını konuşurum..
her zaman en yakın arkadaşı olmaya çalıştım.
kızıma "" iki kişinin bildiği sır olmaz.."" lafını söylerim,
ama ben senin annenim,her şeyini anlatabilirsin..
Siz sevginizi hep gösterin,hep söyleyin ki,
kızınız ilgiyi,güzel sözleri başkalarında aramasın...
arkadaşlarını mutlaka tanıyın,kimlerle arkadaşlık yapıyor bilin.
sizin olmadığınız ortamlara göndermeyin..
bakın arkadaşım tedirginliğinizi anlıyorum ama arkadaşça yaklaşın,
sizin en ufak sert tepkiniz onu iyice agresifleştirir...
siz sakince anlatırsanız oda doğruyu görecektir emin olun...
sevgiler...
iki kişinin bildiği sır olmaz....
bu sözü söylicem ona mutlaka.
aslında bana herşeyi anlatıyor,ien yakın arkadaşı benim ,niye böyle davranıyor çözemiyorum.yaklaşımınız doğru gibi geldi bana ona güvendiğimi söyleyerek başlamayı düşünüyorum.biraz daha sakinleştim ama saat yaklaştıkça panik oluyorum.yüzgöz olmak istemiyorum fazla.arkadaşlarını tanırım zaten,aile olarakta tanırım ve dediğim gibi zaman kötü olduğu için hiç bir arkadaşının evine göndermedim daha önce.

üzülmeyin... bizler gözleri kapalı doğarmışız, şimdikiler açık doguyor. her şeyi biliyorlar. tv, int. olumlu yönleri olsada olumsuz yönleri daha cok. sevgili, cinsellik, mastürbasyon herşeyi cok erken yaşlarda ögreniyorlar, merak ediyorlar. sukunetinizi koruyun ve cocugunuzla sık sık iletişim kurun. konuşun anlatın ve sıkı takibe alın. yoksa istediğiniz kadar kısıtlama koyun, gene yapacagını yapar.

Bir öğretmen olarak fikrimi paylaşmak isterim. Kızınız ergenliğe girmiş olabilir. Ergenlik adet olmadan birkaç yıl önce başlar. Bu durumda hayal gücü hormonlarla beraber artar. Anne babalar çocuklarını yalancılıkla veya birşeyler gizlemekle suçlayabilirler ama bazen bu durum sadece psikolojik olabilir.

Bunun yanında, cinselliğin ve karşı cinsle ilgili konuların ciddiyetini algılamada eksikliği olan çocuklar bu tür olaylara girişebilirler. Bu yüzden annelerin özellikle kız çocuklarına birtakım şeyleri anlatmaları ve bazı konuların altını çizmeleri gerekiyor erkenden. Belki bu konuda eksiğiniz olmuş olabilir.

Nasıl davranmanız gerektiğine gelince ister istemez ona kızacaksınız bunu yansıtmamaya çalışın fakat çok yumuşak da olmayın. Çocukla arkadaş olmak demek her zaman süt gibi olmak demek değildir.

Devir gerçek anlamda kötü. Öyle öğrencilerimiz oluyor ki kız 2-3 kez nişanlanıp ayrılıyor kafasına göre, ailenin en ufak bir bilgisi yok. Yakın olmak ve takip etmek bunun yanında da en önemlisi "çocuğu güvenilir bir birey haline getirmek" gerekiyor.

Bir öğretmen olarak yorum yapmadan geçemedim.Okullarda bu tarz olaylara rastlıyoruz.Artık çağımızda çocuklar erken ergenliğe giriyorlar özelliklede kız çocukları.Bence önce bir pedagogla görüşün ya da okulunuzda rehberlik öğretmeniniz varsa ondan yardım isteyin.Babadan saklamak çözüm değil çocuk bunu ilerde kullanabilir.Hatalarını örtbas ettiğinizi düşünebilir.
Eşinizle birlikte ortak bir dille ne çok yumuşak ne de çok sert olmadan ona güvendiğinizi belirterek dönem olarak vücudunda ve hormonlarında değişiklik olabileceği; bu değişikliklerin normal olduğu fakat bunlara kamçılamayı öğrenemezse ilerde yaşayacağı problemleri anlatmak yararlı olabilir.Ayrıca ilerde ciddi bir problem olursa-umarım olmaz-baba sizi suçlar ve içinden çıkılamaz bir durum alabilir.
Genelde velilerimde gördüğüm eksiklik anne ve babadaki çocuğa karşı tutum farklılığı mutlaka ortak bir diliniz olmalı.İnanın ortaokul döneminde iki erkek çocuğunu üst üste masturbasyon yaparken yakaladım.Yani veliler çoğu şeyi bilmiyor ama çocuklar ciddi hatalar yapabiliyor çoğu da bunu kabullenmiyor zaten.
Sizin kabullenip çözüm aramanız çok güzel.Çocuğunuzu baskıcı olmadan mutlaka takip edin,kimlerle görüştüğünü ve neler yaptığı bildiğinizi belli edin.Ve mutlaka profosyonel bir yardım alın

Back
X