Şu anda 22 yaşındayım,evli ya da anne değilim.Ama size kendi yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum.
Daha küçükken ilkokul 1. sınıftayken hoşlandığım bir çocuk vardı,o da benden hoşlanırdı.O yüzden de biz sözde sevgiliydik !!! Ama bu masum bir şeydi uzaktan uzağa,daha çocuğuz neticede.Başka şehire taşınacağımız zaman ne göz yaşı dökmüştüm aşığım ya ayrılcaz diye.Sonra 3.sınıftan ortaokul 1 e kadar gittiğim şehirde,okulumda,sınıfımda bir erkek arkadaşım oldu,ama diyorum ya yine sözde.Çünkü çocuğuz ve yan yana bile oturmazdık,masumduk.Sınıftaki herkes de bilirdi,hatta öğretmenimizde farkındaydı.Benim annem de farkındaydı ama hiçbir zaman babama söylemedi,benle yüz göz olmamak için de bu konuyu annemle hiç konuşmadım ben.Neticede ilk okuldayım daha çocuğum.Orta sondayken gerçek anlamda ilk defa erkek arkadaşım oldu,ama o zamana gelene kadar annem hep arkadaşım olduğunu hissettirdiği için bana,ben bunu annemle utana sıkıla ama bilmesi gerektiği kadarıyla anlattım ona,ama o benim annemdi ben söylemeden çok çokkk önce biliyomuş meğer bunu.
Ortasona geldiğimde yetişkinlerin bildiğinden daha çok cinsel bilgim vardı,bu konular kızlar arasında konuşulduğunda ben anlatırdım arkadaşlarıma.Ama hiçbir zaman cinsellik yaşamadım,sadece merak ettim ansiklopedileri açtım okudum,benden büyük olan kuzenlerime sordum ki o zaman internet böyle yaygın değildi ve bizde de yoktu.Ben ortasondayken ansiklopedilerin birinde normal doğum fotolarını bile görmüştüm,normal doğumdan bebeğin gelişimine ve tüm cinsel bilgilere kadar her şeyi kendim merak ederek öğrendim.Liseye geldiğimde öpüşerek hamile kalındığı sanan arkadaşlarım vardı hala ve en yakın arkadaşım hiç unutmuyorum bana dedi ki:Senin sayende ben öğrendim bunları,bilmediğim utandığım için araştırmadığım ne çok şey varmış !!! ve teşekkür etmişti bana.Üniversiteye giden psikolojik rehberlik danışmanlık okuyan bir kuzenim var ve hala utandığı için cinsellikten konuşamaz ve ilk defa üniversitede öğrenmiş bu konuları o da cinsellik dersleri alıyorlar diye.Üstelik de en çok korktuğumuz şey onun bir vajinusmus hastası olması,sırf yıllardır cinsellik nasıl bir şey korkusu yüzünden ve araştırmadığı için !!!
22 yaşındayım ve 16 yaşından beri 6 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var ve okulum bitince evlecez inş.ama hiçbir zaman evlenmeden önce cinsel birliktelik yaşamayı düşünmedik.Kızınızın cinsellikle ilgili her konuyu öğrenmesine engel olmayın.Merak ettiği sürece her şeyi araştırmasına izin verin.Siz onu kontrol edin ama çoğu zaman o bunu bilmesin.Sadece çok önemli ciddi konularda müdahale edin ve asla ama asla babasına söylemeyin.Bir kız çocuğu için kendisiyle ilgili içinde erkek arkadaş ve cinsellik içeren bir konunun babası tarafından bilinmesi kadar utanç verici bir konu olamaz,kızınız babasının yüzüne bir daha bakamaz.Benim annem benim adet olduğumu babama söylediğinde ve ben bunu tesadüfen öğrendiğimde yaşadığım utancı,babamın yüzüne günlerce bakamadığım ve ağladığım günleri unutamam,baba çok farklıdır çünkü.Anneden en iyi arkadaş olur ama bir babadan daha zordur.
Ayrıca belirtmek isterim ki ortasondayken başka sınıftan bir kız vardı ve o kızın o yaşta okuldaki bir çocukla cinsel ilişkiye girdiği konuşulurdu,kızın adı afedersiniz kaşara çıkmıştı,ama aslında böyle bir olay uydurmadan ibaretti.Bu olayı öğretmenleriyle konuşurken kızınızın arkadaşlarının öğrenmesine engel olun,hatta kızınızın hoşlandığı çocukla falan da konuşmayın.O yaşta çocuklar daha acımasız çünkü ve kızınıza yersiz yakıştırmalar yapmasın kimse.Ayrıca kızınızın kimseyle ilişkiye girmediği de açık,ama ben şöyle düşünüyorum benim kızınızın yaşında olduğum zamanlarda bir kız çocuğunun o yaşta cinselliği araştırması tuhaf karşılanabilirdi,ayıptı,ne gerek vardı,erken büyümekti,ilerisi kız için kötü olurdu,hatta çoğuna bakılırsa böyle şeyleri araştıran sapıktı falan filan.Ama ben şimdi diyorum ki iyi ki öğrenmişim her şeyi,o yüzden hiçbir merakım yok şu anda ve evlilikle bunun çok güzel olacağının farkındayım.Bu yüzden de 6 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımla hiçbir zaman böyle bir şey yaşama merakı,isteği,hevesi duymadım içimde.O yüzden şimdi internetin daha da yaygınlaştığını düşünürsek bu konular artık bu yaşlarda daha rahat konuşuluyor demek ki.
Ben asla bu olay basit bir olaydır demiyorum !!! Kızınızın böyle bir konuda yalan söylemesi sizin tedbir almanız gereken durumlar olduğuna işarettir.Ama bunu facebook kapatarak yapamazsınız.Aksine kızınızın cinsellikle ilgili merak ettiklerini kontrolünüz altında öğrenmesine izin verin.Sizin belirleyeceğiniz kadarını,yavaş yavaş öğrenmesine izin verin.Ya siz alın konuşun,ya gençlere yönelik cinsellik kitapları alın okumasını sağlayın ya da seminerlere götürün,psikologlarla görüştürün ama yasaklar koydukça kızınız sizinle zamanla konuşamaz hale gelir.
Yazım baya uzun oldu farkındayım ama bu kadar olayı anlatmamın sebebi,ben ortaokuldayken her şeyi öğrenmiştim araştırarak ama meraklarım bittiğinde bunu evlenmeden yaşamayı hiç düşünmedim,hiç istemedim ve cinsellikten yana korkularım,evlilik fobim,çocuk doğurma fobim hiçbir zaman olmadı.O yüzden de kendimi arkadaşlarıma kanıtlamak için yalanlar söylemek zorunda kalmadım,cinselliğin bir hava atma unsuru olmadığını,ulu orta herkese anlatabileceğin bir şey olmadığını kendim öğrenerek kavradım.Benim aile yapım da geniş,serbest bir aile yapısı değil asla.Bu yüzden hep annemden ama en çok da babamdan çekinirim.Siz de bu dengeyi aile içinde kurduysanız zaten emin olun kızınızın başına bir şey gelmez Allah ın izniyle.Ama yeter ki kızınızın cinselliği arkadaşlar arasında bir hava atma unsuru olmayacağını,aksine hakkında yanlış düşünüleceğini anlatın,gerekirse de bu yazımı okutun ona.