Arkadaşlar merhaba;
kızım akşamdan beri çok ateşli, hala onu kontrol ediyorum uyumadım.Dün bi pazara çıktım biraz kızımla, tam evin önünde kuruluyor.10-15 dk durdum durmadım hemen geldim. Bu arada üşüdü mü acaba? Eşim ondandır diyor ama. Akşam 3 kere fışkırarak kustu , çok üzüldüm. Ateşide 37-37.6- 36.8 olarak değişiyor.
Ateş kaçı geçtiği zaman tehlikeli oluyor. Allah korusun bebeğimi. Kızlar sirkeli su yaptım alnına koyuyorum. Bütün vücudunu bi silsem mi acaba? Başka neler yapayım. Sabah acile götürsem mi?Bu ateş normal mi sizce?
Acil yardım edin, ne yapayım...
Kızlar selam;
şimdi doktordan geldik.Ateşi orada ölçtürdüğümüzdede 37.5 geldi.37.5'a kadar hafif ateş, 38'den sonrası yüksek ateş dedi hemşire.Şu anda iyi dendi, kontrol etti.Boğazında,kulsğında da bi şey göremedi.Ya hafif üşütme yada rota virüs'den şüpheleniyoruz böyle çocuklada dedi.
Ahhh salak kafammmmm....Doktora diyecektim ki rota virüs aşısına gerek yok dediniz ama bu nasıl şey diye... diyemedim şaşkınlık içinde olduğımdan..Bu nasıl şeydir kızlar?
İshal başlarsa ishal için bi ilaç verdi,bide ateş geçerse 38'i antibiyotik.Bi ilaç daha verdi de tam bakamadım.
Veee yine çok kustu biraz önce.Biraz emzirdim , sabahtan beri çok uykusu var uyudu yavaş yavaş..Korkuyorum ya. İnşallah sadece bi üşütmedir ve çarçabuk da atlatırız....
Kızlar selam;
şimdi doktordan geldik.Ateşi orada ölçtürdüğümüzdede 37.5 geldi.37.5'a kadar hafif ateş, 38'den sonrası yüksek ateş dedi hemşire.Şu anda iyi dendi, kontrol etti.Boğazında,kulsğında da bi şey göremedi.Ya hafif üşütme yada rota virüs'den şüpheleniyoruz böyle çocuklada dedi.
Ahhh salak kafammmmm....Doktora diyecektim ki rota virüs aşısına gerek yok dediniz ama bu nasıl şey diye... diyemedim şaşkınlık içinde olduğımdan..Bu nasıl şeydir kızlar?
İshal başlarsa ishal için bi ilaç verdi,bide ateş geçerse 38'i antibiyotik.Bi ilaç daha verdi de tam bakamadım.
Veee yine çok kustu biraz önce.Biraz emzirdim , sabahtan beri çok uykusu var uyudu yavaş yavaş..Korkuyorum ya. İnşallah sadece bi üşütmedir ve çarçabuk da atlatırız....
Kızlar dünde bi kere akşam üstü kakasını yaptı. Ama çok sarı ve yapışkandı. Sanki tavuğu ezersin ya yapış yapş ve tel tel gibiydi. Ne bileyim normalide mi öyleydi acaba...
Ama çok sarıydı. Bi gece önceki sulu idi ve rengi koyuydu. Dün sulu olmadığını görünce sevindim. Bi de doktordan gelince sabah bi kere kusmuştu bi daha da hiç kusmadı.
İshal günde 3-4 kere devam edermiş , bu öyle olmadığı için ve sulu da olmadığı içn ishallik yani rota virüs değil heralde. Sanıyorum sadece üşüttük. Ateş ve bronşit üşütme olan ilaçtan verdim akşam , ishal ilacı sakıncalı demişti biri . O yüzden çekindim onu vermeye.
İshal için olan ileç toz, ufak poşetlerin içinde bi kullanımlık. İsmi ; reflor...
Bu mu sakıncalı olan?
haaaa o ise olur.o ishali kesmes ama sadece ishalde oluşan su kaybını kontrol altna alır.evet ondan kullandım ama 2 poşet falan.onun dışında hep su içirdim.
Merhaba karçiçek;
idrar tahlilini nasıl yaptılar?
Bizimki dün bi kere kaka yaptığı için tam olarak anlayamadı.Üşütme de olabilir rota virüs de bu zamanda olabiliyo dedi.
Dünden beri de eğer rota virüs olsaydı ishal olarak bi daha çıkardı dimi?
Benim kızım birazda mama yediğinden galiba 3-4 günde bi kaka yapıyodu, doktor normal demişti.O yüzden bi daha da kakaya çıkmadığı için sanıyorum üşüttük sadece heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?