• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım benı bırakıp gittin diyo:(

Melek_kizim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
712
398
53
29
Merhaba 3 yasında bır kızım var. 28 yasındayım bu yasıma kadar hep çalıştım doğuma 1 ay kalaya kadar calıstım. Kızım 7 aylık olunca tekrar basladım ama kızıma dayanamadım emıyodu uzuluyordm bıraktım 20 gun sonra. Tam 2 yasına gırdıgınde ev aldık ekonomık sartlardan dolayı tekrar ıse baslamak zorunda kaldım suan 3 yasında 1 yıldır calısıyorum. Çok ılgınc kı ıse gıdecegım gunler tam 7 de uyanıyo tam ıse gıderken hafta sonları 8-9 dan once kalkmaz. içli içli çok ağlıyo aksam babası gelınce kosarak sarılıyo ama bana hıc gelmıyo heyecanlanmıyo hatta direk ne aldın dıyo cunku bız ıse gıdeyım kı sana oyuncak alalım yıyecek alalım dıyoruz galıba ondan bısey aldıysam sevınır hala öpmez ama almadıysam ağlar kıyamet koparır. Alsam alısıyo almasam elıme bakıyo dye uzuluyorum. Bıde tam uyku sırası benı bırakıp gıttın ben uzuldum dıyo buda ıcımı parçalıyo. Mesela miyavlayan kedi görsün anne bak ağlıyo annesi gitmiş diyo, mö leyen inek görsün anne bırakıp gitmiş diyo. Bu arada babanesıyle kalıyo babanemız genc oyun kurar ısını gucunu bırakır ılgılenır 11 yasında halası var oda oyunlar oynar yanı bıraktıgım yerde aklım kalmıyo sureklı goruntulu konusuruz ıletısım halındeyız hatta hafta ıcı orda bıle kalıyoruz hafta sonalrı evımıze gıdıyoruz. Yanı sorum su ekonomı ıcın calısmak zorundayım ev aldık kartlar borclar derken esım tek maas yetemez. Allah razı olsun esım gece gunduz calısıyo ek ıs yapıyo anca çark dönüyo. Hatta evi satalım kızımızdan bızden onemlı degıl senelerce borc odedık yorulduk butun borcları kapatalım onumuze bakalım dıye dusunmedık degıl. Yıne de ısten cık ben bı sekılde hallederım dıyo ama onunda bu kadar yorulmasına gonlum el vermıyo cunku cok yoruluyo. Ama kızıma da gonlum ev vermıyo. ne yapmam lazım en guzel yaslarında yalnız bırakıyorum cok uzuluyorum cok aglıyorum elımden bısey gelmıyo :((

İhtiyaçlarınızı en iyi siz bilirsiniz tabii ama ben kuzuya çok üzüldüm. Belli ki size çok ihtiyacı var. Elbette maddi sıkıntılar da bel büküyor ama kendi adıma söyleyeyim ben de maddi durumu iyi olmayan bir ailede büyüdüm, birçok şeyimiz yoktu. Ama seneler sonra beni üzen hiç bunlar olmadı. Fakat anne yokluğu, umursamazlığı hala yaradır içimde ve onu affedemiyorum. Dünyada hiçbir şey gerçek bir anne sevgisinin, şefkatinin yerini tutmaz. Ve hayvanlara yaklaşımıyla bile aslında kızınız çığlık atıyor bence anne diye. Dilerim hayırlı, sağlıklı bir karar verirsiniz.

İhtiyaçlarınızı en iyi siz bilirsiniz tabii ama ben kuzuya çok üzüldüm. Belli ki size çok ihtiyacı var. Elbette maddi sıkıntılar da bel büküyor ama kendi adıma söyleyeyim ben de maddi durumu iyi olmayan bir ailede büyüdüm, birçok şeyimiz yoktu. Ama seneler sonra beni üzen hiç bunlar olmadı. Fakat anne yokluğu, umursamazlığı hala yaradır içimde ve onu affedemiyorum. Dünyada hiçbir şey gerçek bir anne sevgisinin, şefkatinin yerini tutmaz. Ve hayvanlara yaklaşımıyla bile aslında kızınız çığlık atıyor bence anne diye. Dilerim hayırlı, sağlıklı bir karar verirsiniz.
ay ağlıcam gercekten :( zaten hergun ıcımde bı yarayla ıse gelıyorum ınanın kı.. çok teşekkür ederim yorumunuz ıcın..

Çok üzüldüm size de kızınıza da. Ben anne değilim bununla ilgili çok doğru yorum yapamam ama şunu söylemek istiyorum. Annem bekarken çalışıyormuş evlenince bırakmış. Dolayısıyla çocukken o baktı büyüttü hep yanımızdaydı. Şimdi diyorum ki keşke hep çalışsaymış, kendi parasını kazansaymış, kendine ve kişisel zamanına değer verseymiş. Evet çocuk anneye daha çok ihtiyaç duyuyor ama yaşlar ilerleyince de bizlerin hayatı iyi olsun diye kendi hayatından bu kadar fedakarlık yapmış olması çok üzüyor. Çalışan kadın daha aktif rol alıyor bir çok şeyde, hayatı daha iyi takip ediyor bana göre. Yani tam doğru ifade edemeyebilirim ama her zaman daha aktif bence. Hem çalışıp hem çocuk bakmak eminim ki çok zordur ama benim fikrim çocuklar için bakım desteği alabiliyorsanız çalışın iş hayatına çok ara vermeyin. Çevremde ne kadar annesi çalışan insan varsa hep daha iyi şartlarda büyüdüler. Daha fazla maddi ve sosyal imkana sahip oldular. Ben şimdi anneme elimden gelen desteği vermeye çalışıyorum ki o da biraz hayata karışsın, gezsin, dahil olsun bir şeylere.
Umarım sizin için de en güzeli olur 🍀

Benimde bir kızım var şuan 4 yaşında bu yaşlarda daha çok anneye düşkünler herkesleri yapmak istiyorlar belki ondan size öyle diyor olabilir maddi sebeplerden dolayı size bir şey diyemem ama herşeyi net bir şekilde anlatım çok akıllılar onlar bizden daha iyi anlarlar birazda daha çok vakit geçirmeye bakın şöyle bı örnek vereyim size eşim bı kaç ay onceaine kadar çok yoğun çalışıyordu ve kızım ona resmen tepki koydu ne opturdu ne sevdirdi istemiyorum diyordu babasına sonra eşimle konuştuk iş saatlerini biraz daha azalttı daha çok vakit geçirmeye başladılar şuan kızım babasının geleceği saati bekliyor kapıda bizden daha iyi anlıyorlar biraz vakit geçirmek size çok iyi gelicek

Bu tamamen bir süreç kızım 4 yasǰnda 1 yaşına girdiğinden beri çalışıyorum daha dün servisteyken seni cok özlüyorum ise gitmesen diye aradı beni düşünün :) hersey onlar icin. Güzelce konusun anlıyorlar🌸

Canım benim lütfen kendini bu kadar suçlama, hem çalışıp hem anne olmak gerçekten çok zor. Kızın seni bırakmıyor, sadece özlediği için böyle tepki veriyor. Sen yine elinden geleni yapıyorsun. Zamanla bu duygular hafifliyor, aranızdaki bağ kesinlikle zedelenmez . Sevgiden asla vazgeçmemeli insan .

Merhaba 3 yasında bır kızım var. 28 yasındayım bu yasıma kadar hep çalıştım doğuma 1 ay kalaya kadar calıstım. Kızım 7 aylık olunca tekrar basladım ama kızıma dayanamadım emıyodu uzuluyordm bıraktım 20 gun sonra. Tam 2 yasına gırdıgınde ev aldık ekonomık sartlardan dolayı tekrar ıse baslamak zorunda kaldım suan 3 yasında 1 yıldır calısıyorum. Çok ılgınc kı ıse gıdecegım gunler tam 7 de uyanıyo tam ıse gıderken hafta sonları 8-9 dan once kalkmaz. içli içli çok ağlıyo aksam babası gelınce kosarak sarılıyo ama bana hıc gelmıyo heyecanlanmıyo hatta direk ne aldın dıyo cunku bız ıse gıdeyım kı sana oyuncak alalım yıyecek alalım dıyoruz galıba ondan bısey aldıysam sevınır hala öpmez ama almadıysam ağlar kıyamet koparır. Alsam alısıyo almasam elıme bakıyo dye uzuluyorum. Bıde tam uyku sırası benı bırakıp gıttın ben uzuldum dıyo buda ıcımı parçalıyo. Mesela miyavlayan kedi görsün anne bak ağlıyo annesi gitmiş diyo, mö leyen inek görsün anne bırakıp gitmiş diyo. Bu arada babanesıyle kalıyo babanemız genc oyun kurar ısını gucunu bırakır ılgılenır 11 yasında halası var oda oyunlar oynar yanı bıraktıgım yerde aklım kalmıyo sureklı goruntulu konusuruz ıletısım halındeyız hatta hafta ıcı orda bıle kalıyoruz hafta sonalrı evımıze gıdıyoruz. Yanı sorum su ekonomı ıcın calısmak zorundayım ev aldık kartlar borclar derken esım tek maas yetemez. Allah razı olsun esım gece gunduz calısıyo ek ıs yapıyo anca çark dönüyo. Hatta evi satalım kızımızdan bızden onemlı degıl senelerce borc odedık yorulduk butun borcları kapatalım onumuze bakalım dıye dusunmedık degıl. Yıne de ısten cık ben bı sekılde hallederım dıyo ama onunda bu kadar yorulmasına gonlum el vermıyo cunku cok yoruluyo. Ama kızıma da gonlum ev vermıyo. ne yapmam lazım en guzel yaslarında yalnız bırakıyorum cok uzuluyorum cok aglıyorum elımden bısey gelmıyo :((
Bende kızım 27 aylıkken işe dönmek zorunda kaldım, memurum ve istifa etmek gibi bir durumum yok. Sizi anlayabiliyorum, çalışan anneler olarak hep böyle, yavrumuzu bırakıp gidiyoruz diye kendimizi hem eksik hem suçlu hissediyoruz sanki. Ama ilerde hayatın ne getireceği bilinmiyor, o yüzden de hazır işimiz varken bırakmak ne kadar mantıklı bilmiyorum.Yalniz bir şey dikkatimi çekti, akıl vermek gibi olmasın ama neden h.ici babaannede kalıyorsunuz, çocuğunuz evini,evindeki eşyalarını da özlüyor olabilir, kizima annem bakiyor, mutlu da orda ama mesela evde kalip annem bize geldigi zaman ayrı bir mutlu oluyor..birde sana oyuncak almak için işe gidiyorum demek, onun kendisini suçlamasına da sebep olabilir..güzelce anlatın, bende seninle kalmak istiyorum ama işe gitmek zorundayım, bak 2 3 gün daha gideceğim sonra h.sonu ve tatil, sen dogmadan önce de işe gidiyordum, sonra sen doğdun bana izin verdiler ama şimdi gitmem gerek, ben işteyken sen babaannenle güzelce oyna ( mesela ben yokken ya da seni şuraya birakayim/birakinca falan demek kizimi plumsuz etkiliyordu ) uykunu uyu vb. Ben iş bitince koşarak sana geleceğim, geldiğimde seninle bugün ne oynayalım, şunu oynayalım mı gibi şeyler birazda olsa ikna ediyor onları. Daha ana kuzuları onlar, zor ama onlar için çalışıyoruz, hasta olduklarında daha iyi Dr lar gitsinler , daha iyi okullara gitsinler vb diye..ayrıca sürekli evde olsanız da 24 saat onunla vakit geçiremeyeceksiniz, yemekti ev işiydi, kendinize de vakit ayırmak isteyeceksiniz bir süre sonra..evde olduğunuzda, işten gelip yemek yaparken bile yanınizda dahil edin işlere, hep onunla ilgilenin kaliteli vakit geçirin, bu süreçler geçecek diye umut ediyorum , Allah çalışan anneler olarak hepimize güç kuvvet versin, duygusal olarak zor

Back
X