Bebek Beslenmesi kızım beni emmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hatzone

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2007
123
1
116
Bursa
Günaydın kızlar 4 aylık kızım beni uyanıkken hiçbirşekilde 1 aydır emmiyor uykuya dalarken emziriyodum bu şekilde ayda 200 gr aldı sütüm var ama doymadan uykuya dalıyo. elektrikli pompa aldım dün sağdım biberonı aldı emzirdikten sonra 60 ml içti. biberonla besliycem. Kaç saatte bir sağmalıyım günde kaç ml içmeli

Sağarak beslemeye kalkarsan çok kuvvetli çift taraflı bir pompayla günde 6 kere sağman gerekir.Aksi taktirde sütün azalır ve biter.Hem bebek bakım hem düzenli sağmak kolay iş değil.Sağacaksın ayrı zaman,besleyeceksin ayrı zaman,biberonları yıkayıp kaynatacaksın,pompayı yıkayacaksın ayrı zaman.Ayrıca bebek biberona alışır ve seni emmez.4 aylık bebeklerin çevreye ilgiler artmıştır,emerken dikkatleri dağılır,loş ve uyaransız bir odada ve uykulu olduğunda emzirmeye çalış.Ya da yürüyerek,renkli kolye takıp ilgisini kendinde tutmaya çalış.Kilo alımı için doktoru ne diyor,kaç kg doğmuştu şimdi kaç kg?Emdikten sonra biberon verince her bebek fazlasını içer zaten bu bir gösterg değil.

benim oğlum da dört aylık o da uyanıkken emmiyor. dört ay sendromu diye bir şeymiş.gerçi benimki iki aydan fazladir böyle.ama ben pes etmedim hoplaya zıplaya emziriyorum.isin garip tarafı benim bücür gözü açık da emmiyor kafasina bere takıyorum öyle emiyor.yani bizim emme işi eziyete dönüyor.ama hiç sağıp vermeyi düşünmüyorum sen de verme diren geçecektir inadi hem ek besine çok kalmadı.sağıp verirsen sutun azalır.

Bu sorunları yaşayan arkadaşlar düzeldi mi durumlar.neler yaptınız çozum için???

Bu sorunları yaşayan arkadaşlar düzeldi mi durumlar.neler yaptınız çozum için???

Arkadaşım naptın bebişimle aran duzeldimi. Benim kızımda 4. Ayından 4 gun aldı birden mememi reddetti yani bu ayın 16 sından beri hem o mahfolsu hem ben . İnatla mememde tuttum ama ağlamaktan sesi çatallandı artık biberonu emiyor . Bende sağıyorum biberonu çekerken hemen çekip mememi veriyorum onu da bazen kabul ediyo . Artık bu sabah yüreğim dayanmadı sut bitene kadar biberonla sağıp beslicem günde 2-3 gerede bide geceleri biberonla kandırıp mememi vercem belki yine sevmeye başlar.. Allah yardımcımız olsun .

Benim kızımda 4 aylık aynı sorunları 2 aydır yaşıyorum. Biberona geçerseniz memeyi tamamen bırakır. Ben 3 defa bu durumdan düzelttim nasıl derseniz; öncelikle bebeğinizin acıkmasını bekleyin bu 3 ile 4 saat arası oluyor. sabah kalktığınızda bu süreyi tamamlamışsa memeyi teklif edin kabul etmezse zorlamayın hemen bırakın. gidip sütünüzü sağın biberonla yiyebildiği kadar verin. beslenmesi bittiği anda saate bakın ve 3 saatin dolmasını bekleyin. 3 saat sonra memyi tekrar teklif edin daha kucağınıza gelirken bile anlayıp huysuzlaşabliyor. ısrra etmeyin bekleyin acıkana kadar bekleyin. zaten 4. saate doğru huysuzlaşıyor. bebeğine bağlı 5 saat de olsa bekleyin ısrar etmeyin ve açlığa dayanamadığı an memeyi kabul ediyor. emzirin ve yeniden saat tutun 3 saat dolmadan vermeyın istemiyorsa ısrar etmeyin. Ben böyle çözdüm emme bunalımlarını. öyle uyku uyanıklık falan beklemeyin. bu arada renklı kolyeler ılgısını çekıyor ve daha fazla memede kalıyor.
biberona sağıp vermek çok zor denemiş biri olarak söylüyorum en güzel ve en doğalı sütü memeden alması. umarım sorununuz çözülür emmeyen bebek çok zor

Benim kızım da dört aylık gündüz meme almıyo ne yaptıysam olmadı. Gece emziriyodum ama artık onuda almaz oldu.sağmak çözüm değil benim sütümde gitti düzenli sağdığım halde doktor mamaya başlattı umarım tekrar süt gelir emzire

Ayy kızımda ne çektim o dört ay bunalımını küçük suluguna sütünden koyup öyle kandiriyodum emmicem diye kendini paraliyodu bi keresinde açlıktan artik bayıldı resmen
Sonra bi düzeldi zor bıraktı sende pes etme sakin pompayla sagmayla sütun cabuk biter emmeye benzemiyor

İnşallah benim kızım da emer:KK43:evet sağmak kesinlikle sütü azaltıyor. Umarım düzelir benim bebeşimde emer.

Benim kızímda 3,5 aylık. Aynı şeyleri biz de yaşadık. Gündüzleri ne yaptıysak emziremedim. Resmen kafasını memeden tarafa çevirmiyor ve ağlıyor. Çok üzülüyorum. Biberonla değil ama bende bardağa sağıp kaşıkla içirdim. Bu şekilde içiyor ama çok zor oluyor tabi. Bu sendrom ne kadar sürer acaba. Sabırla geceleri emzirmeye gündüzleri sağmaya devam edicem bakalım.

Benim kızímda 3,5 aylık. Aynı şeyleri biz de yaşadık. Gündüzleri ne yaptıysak emziremedim. Resmen kafasını memeden tarafa çevirmiyor ve ağlıyor. Çok üzülüyorum. Biberonla değil ama bende bardağa sağıp kaşıkla içirdim. Bu şekilde içiyor ama çok zor oluyor tabi. Bu sendrom ne kadar sürer acaba. Sabırla geceleri emzirmeye gündüzleri sağmaya devam edicem bakalım.
ben hala mücadele ediyorum anladım ki memeden soğuyan bebek öyle devam ediyor şu an 6 aylık oldu artık ek gıdaya başlıcaz bakalım memeden tamamen mi vazgeçecek

Back
X