kızım çok değişti kucağımdan inmek istemiyor.

er_ca

6-11-2012
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
6.205
59
158
39
7 yaşında dişi bir rottum var. son günlerde çok farklı tepkiler veriyor. sürekli yanımda sev beni diye kafasını elimin altına sokuyor. hemen burnuyla kolumu kafasına attırıyor. bunu önceden de yapardı ama artık arttırdı. ben evden çıkarken mıykıldıyo.. ben uyurken başucumda pc de otururken gelip beni yalıyor. pati ver komutunu biliyor ama bu hareketi bize derdini anlatmak için kullanır. sürekli patisi dizimde en sonunda az önce yere oturdum dizime yattı. bir elim onu seviyor. öyle sakinledi. ama kucağıma iyice yerleşmeye çalışıyo. ufak tefek bişiy de değil ki... 40 kilo. hera yapma dediğimde kalkıp karşıma geçip oturuyor. ofluyor mıyklıyor.
ama kucağımda da sürekli patisi omzumda habire kokluyorr. sanki yeni dışardan gelmişim gibi davranıyor.şuan tuşlara bile zar zor basıyorum. bazen azıcık gidip uyuyor da dinleniyoz. ama patisi hep elimde olsun istiyor. çok garip davranıyor ne yapıcağımı şaşırdım.
eskiden yağmurda gezmeyi severdi artık yağmurda dışarı çıktığımızda arabaların altına saklanmak istiyor. çok ürkek ve çok bağımlı oldu...
ne yapsam..odadan çıkınca peşimde wc nin kapısında bile bekler oldu

sanırım yaşlılık sendromu....
:delphin:

yaşlı köpüş sahipleri hiçbir fikriniz yok mu?

Canım, büyük ihtimalle bir sağlık sorunu var sana anlatmaya çalışıyor, ağrısı olduğu zaman daha fazla şefkat isterler...şu anda durum nedir, veterinerinize danıştınız mı? Benim kedi oğlumda hastalandığında böyle olmuştu, özellikle anlattığın şekilde davranıyordu...

veteriner baktı. hiçbişiyi yok gibi..

yani ağrısı olsa sürekli o bölgeyi yalar yada kaşır yada mıykıldılar. bu sadece kıakançlık ve aşırı bağlılık başladı.yatıyoruz. uykuda arada konuştuğumuzda kim konuşuyorrsa onun tarafına atlıyor kendini sevdirmeye çalışıyor. 24 saat kesintisiz ilgi istiyor.

off işiniz var desene ...walla benimki şuanda yatağın öbür ucunda horul horul uyuyorrr..top atsan duymaz yanee..allah kolaylık versin sorununuz bian evvel çözülsün

dibimizden ayrılıp uyuyamıyor. biz yatınca. şimdi pc deyim o da ayağımın dibinde.
eskiden hiç umurunda olmazdı koridorda yatardı. kendini elletmeyi çok sevmezdi..
ama artık çarşıya çıkarken onu bırakıp gidiym. arkamdan inliyo kısa bir süre. wc ye girince bile kapıyı tırmalıyor.
sürekli yanımda olmak istiyor. yere oturduğum an gelip yatar kucağıma. eskiden hiç böyle değildi. 1 aydır falan abartrtı iyice.
kıskançlıkta var. hem diğer köpüşü kıskanıyor hem eşimle beni. birbirimize sarıldığımızda hemen üzerimize geliyor. halbuki eskiden biz birbirimize sarılınca odadan giderdi. :1no2:

çok değişti kızım çok... garip bir hırlama ve havlama oluyor kimi zaman birden bire.. ya bişiylerden korkuyor. yada yaşlılık...

dibimizden ayrılıp uyuyamıyor. biz yatınca. şimdi pc deyim o da ayağımın dibinde.
eskiden hiç umurunda olmazdı koridorda yatardı. kendini elletmeyi çok sevmezdi..
ama artık çarşıya çıkarken onu bırakıp gidiym. arkamdan inliyo kısa bir süre. wc ye girince bile kapıyı tırmalıyor.
sürekli yanımda olmak istiyor. yere oturduğum an gelip yatar kucağıma. eskiden hiç böyle değildi. 1 aydır falan abartrtı iyice.
kıskançlıkta var. hem diğer köpüşü kıskanıyor hem eşimle beni. birbirimize sarıldığımızda hemen üzerimize geliyor. halbuki eskiden biz birbirimize sarılınca odadan giderdi. :1no2:

çok değişti kızım çok... garip bir hırlama ve havlama oluyor kimi zaman birden bire.. ya bişiylerden korkuyor. yada yaşlılık...

Eğer sağlık sorunu yoksa o zaman dediğin gibi kıskançlık ve yaşlılık...belki diğer köpekten dolayı onu atacaksınız sanıyordur olur olur...Canım hakan boyar olarak araştır internette, kendisi hayvan piskolojisi ile ilgileniyor, bloguna üye olup soru sorabilirsin, yardımcı olacaktır sana...öptüm :)

Eğer sağlık sorunu yoksa o zaman dediğin gibi kıskançlık ve yaşlılık...belki diğer köpekten dolayı onu atacaksınız sanıyordur olur olur...Canım hakan boyar olarak araştır internette, kendisi hayvan piskolojisi ile ilgileniyor, bloguna üye olup soru sorabilirsin, yardımcı olacaktır sana...öptüm :)

haklısın iyi fikir bir araştırıym bakalım. iyi olur benim içinde...

evlenince herayı yanımda götürdüm. diğeri fıstık annemde kaldı. ama anneme gelip giderken herayı getiriyorum pek yalnız aklmıyor evde.. ama garip davranmaya başladı işte.

ah benimde kedim oğluşum böle hep böyleydi ama suanda kucağımda
sürekli gölgemiz gibi yatakta hop koşup aramıza atlıo orda uyuyo göğsümüze cıkıo fena anam bunlar :delphin:

canım şimdi benim anlamadığım bir konu var.başka bir köpüşten daha bahsetmişsin.diğer köpüşle beraber mi büyüdü yoksa yeni yeni mi siz de kalıyor.biliyorsun bu konularda çok kıskanç oluyorlar.benim ki de mesela arkadaşımın bebeğini kıskanmıştı bu şekilde.sürekli kucağımdaydı.sevdirmedi bile bebeği bana hep mıyk mıyk.diğer köpüşü kıskandığı içindir büyük ihtimalle.ama sen yine de bi araştır canım.inş. durumu düzelir.kıyamam ben ona...

hay allah bende çocuğu kucağa alıştırma diyecektim delikafadulden
ama neyse tıpkı çocuklardaki gibi ,ağlar,çırpınır sen yine alma..
''hayır'' ı öğrensin :smiley-cool:

canım şimdi benim anlamadığım bir konu var.başka bir köpüşten daha bahsetmişsin.diğer köpüşle beraber mi büyüdü yoksa yeni yeni mi siz de kalıyor.biliyorsun bu konularda çok kıskanç oluyorlar.benim ki de mesela arkadaşımın bebeğini kıskanmıştı bu şekilde.sürekli kucağımdaydı.sevdirmedi bile bebeği bana hep mıyk mıyk.diğer köpüşü kıskandığı içindir büyük ihtimalle.ama sen yine de bi araştır canım.inş. durumu düzelir.kıyamam ben ona...

fıstık 4 yaşında ve bebekliğinden beri bende hera ise yani şuan sorun yaşadığımız köpüş 7 yaşında o da 5 yaşından beri bende... 1.5 yıl annemde ikisine bir arada baktım hera gelince fıstık hiç kıskançlık yapmadı araları iyiydi.. evlendim giderken herayı götürdüm. fıstık annemle kaldı. hera ilk zamanlar yeni evimizde sıkıntı yaşatmıyordu bize ne misafire ne yalnız kalmaya ne de bizimleyken normal davranıyordu. sonra birden bire dibimizden ayrılmamaya başladı biri evden çıkıcaksa kapının arkasında kendi etrafında deli gibi dönerek gelmeki stediğini anlatıyor tasmasını gösteriyor. evde yalnız bırakıp çıktığımızda eve çişini yapıyor. evde uyuyo bile olsak yatağa patisini atıyor ısrarla uyandırmaya çalışıyor. kucakta oturmak istiyor. çok aşırı ilgi bekler oldu. arada anneme götürüyorum fıstıkla oynayıp enerjisini atsın diye ama asla oyun oynamazlar buradada yatar yatar eve gideriz.

hay allah bende çocuğu kucağa alıştırma diyecektim delikafadulden
ama neyse tıpkı çocuklardaki gibi ,ağlar,çırpınır sen yine alma..
''hayır'' ı öğrensin :smiley-cool:

kucağa alıştırmama zaten 45 kilo kadar bişiy:)))
bende 45 kiloyuım:) hayır komutunu biliyor ileri ve temel itaat eğitimi var ama bu aralar huyu değişti. bildiği komutlara bile aldırmıyor.

kucağa alıştırmama zaten 45 kilo kadar bişiy:)))
bende 45 kiloyuım:) hayır komutunu biliyor ileri ve temel itaat eğitimi var ama bu aralar huyu değişti. bildiği komutlara bile aldırmıyor.
canım sanırım o bunalımda...
depresyon hali olmasın:sinifsinif:
ya da bilmem ki cinsel arzular vs...:jeyyar:

belki de sahibesisini cezalandırma yöntemi..
inan o yaramazlar çok akıllısositososito

depresyonda olabilir...
dün gece annemde kaldık. hala burdayım. buradaki köpüşle vakit geçirsin biraz dedim. zaten daha önce oda burada yaşıyordu kendini dün gece kasmaya bir başladı midesi şişti şiştii bugün sabah safra kusuyordu. genellikle kıskançlıktan yaparlar. hera hiç böyle kıskanç değildi. çok şaşırtıyor beni.. az öncede evin ortasına durduk yere çiş yapmaya kalktı yakaladım. şimdi balkona bıraktım.

canım ya hiç kıyamadım valla... bence profesyonel bi yardım alın siz.kesin bi derdi var köpeciğin.umarım en kısa zamanda eski haline döner... öpün benim için onu:))

öperim canım:)

evimize geldik düngece. sık sık havlamak ıistedi HALBUKı APARTMANDA ASLA HAV DEMEZDı.. VE SABAH. SÜREKLı HIRLADII EN 1 SAAT ARALIKSIZ... HIRRRR

bu akşam iyi gibi bakalım ne protesto amaçlı çiş ne de hav yok . umarım düzelir.

yaşadığımız ilçede köpekten iyi anlayan veteriner bile yok. anca tam teşeküllü bir hayvan hastanesine gitmemiz gerek.

Back
X