merhaba benim de 3 yaşını bitirmek üzere olan bir kızım var..iştahsız ve yemek sevmeyen çocuk çok zor elbette...çocuğunuz bakıcısında yemek yiyormuş aslında demekki iştahla bir sorunu yok bence sizinle inatlatmış,bebeklik döneminde çok zorlamış olabilirsiniz..
ben kendimden örnek vereyim;ben kızım ağzını kaşığa açmadığı an hep durdum bir daha asla yemek vermedim o öğünde,asla ağzını yada herhangi bir uzvunu tutarak yemek vermedim,çok küçüklükten itibaren kendi eline verdim tutabileceği bir yiyecekse yiyeceği,makarnayı hep elleriyle yedi,şimdi de çatalıyla yiyor çok güzel:)
çevremde çok görüyorum çoğu anne etraf kirlenecek,çamaşır çıkacak diye çocuğunun kendi başına yemek yemesine izin vermiyor..bu da çok yanlış bizim yemek zamanımızda mama sandalyesinin etrafı hep kirlenirdi:)
bence bu aşamada siz bırakacasınız,çocukla inatlaşmıycaksınız,yemek hazırlarken beraber eğlenceli,yaratıcı yemekler yapmaya odaklanacaksınız.gülen yüz şeklinde bir omlet mesela..bu sizin yaratıcılığınıza kalmış..
çorba içiyor demişsiniz bu da çok iyi o zaman sebzeleri az miktarda çorbaların içine katabilirsiniz...
kolay gelsin...