Bebek Beslenmesi Kızım Çok İştahsız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

poliswomen

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
160
38
318
Malatya
26 aylık kızım var ve o kadar iştahsız ki akşama kadar aç geziyor.ne yapacağımı ne yedireceğimi şaşırdım.çorbanın dışına çıkamıyoruz.daha sofrayı kurarken kaçıyor başka odaya.ne pilav ne makarna ne sebze yemeği.hiç birinin tadını bilmiyor daha.lokmaları ağzında tutuyor bi süre sonra midesi bulanıyor ve tükürüyor.süt ve yoğurt olmasa ne yaparız bilemiyorum.ama bakıcıya gittiği günler çok güzel yiyip içiyormuş.valla kafayı yicem.nolur bana yardımcı olun tavsiyelerinizi bekliyorum.bu arada 3yaşına gelince kreşe vericem belki bi faydası olur yeme düzenine..

merhaba benim de 3 yaşını bitirmek üzere olan bir kızım var..iştahsız ve yemek sevmeyen çocuk çok zor elbette...çocuğunuz bakıcısında yemek yiyormuş aslında demekki iştahla bir sorunu yok bence sizinle inatlatmış,bebeklik döneminde çok zorlamış olabilirsiniz..
ben kendimden örnek vereyim;ben kızım ağzını kaşığa açmadığı an hep durdum bir daha asla yemek vermedim o öğünde,asla ağzını yada herhangi bir uzvunu tutarak yemek vermedim,çok küçüklükten itibaren kendi eline verdim tutabileceği bir yiyecekse yiyeceği,makarnayı hep elleriyle yedi,şimdi de çatalıyla yiyor çok güzel:)
çevremde çok görüyorum çoğu anne etraf kirlenecek,çamaşır çıkacak diye çocuğunun kendi başına yemek yemesine izin vermiyor..bu da çok yanlış bizim yemek zamanımızda mama sandalyesinin etrafı hep kirlenirdi:)
bence bu aşamada siz bırakacasınız,çocukla inatlaşmıycaksınız,yemek hazırlarken beraber eğlenceli,yaratıcı yemekler yapmaya odaklanacaksınız.gülen yüz şeklinde bir omlet mesela..bu sizin yaratıcılığınıza kalmış..
çorba içiyor demişsiniz bu da çok iyi o zaman sebzeleri az miktarda çorbaların içine katabilirsiniz...
kolay gelsin...

26 aylık kızım var ve o kadar iştahsız ki akşama kadar aç geziyor.ne yapacağımı ne yedireceğimi şaşırdım.çorbanın dışına çıkamıyoruz.daha sofrayı kurarken kaçıyor başka odaya.ne pilav ne makarna ne sebze yemeği.hiç birinin tadını bilmiyor daha.lokmaları ağzında tutuyor bi süre sonra midesi bulanıyor ve tükürüyor.süt ve yoğurt olmasa ne yaparız bilemiyorum.ama bakıcıya gittiği günler çok güzel yiyip içiyormuş.valla kafayı yicem.nolur bana yardımcı olun tavsiyelerinizi bekliyorum.bu arada 3yaşına gelince kreşe vericem belki bi faydası olur yeme düzenine..

benin kızımda aynı.bizimki bakıcıda bile yemiyor sadece yediği patates kızartması bazen yoğurtlu makarna...

selamlar hanımlar , çocugum olmamasına ragmen sorununuzu cok iyi anlıyorum. birkaç müsterim de aynı sorundan şikayetciydi işim gereği size verebileceğim en iyi tavsiye yiyecekleri herşeyi ilgisini çekecek şekilde onlara sunmanız. ilk etapta sebze vb şeylere alıştırmaktan çok sadece yeme duygusuna adapte olabilmelerini sağlamanız. birkaç müşterimle birlikte bu konuya kafa yorup sonuç olarak başarılı oldugumuzu söylemeliyim. süslenmiş ilginç kesilmiş meyveler , meyveli yoğurtlar ve benim onlara oyuncak gibi gelen kurabiyelerim sayesinde çocuklara yeme alışkanlığını verdikten sonraki adım ise sebze ve yumurta tüketmelerini sağlamak oldu. ilk olarak çocugun ne yediği değil sadece 'yiyebildiği' önemli hanımlar canımızı sıkmayalım :)

Ben de aynı sorundan muzdaripim öyleki psikolojim bozuldu artık,Ağustosta 3 yaşına girecek kızım daha hiç yemek yemedi şimdiye kadar ,bugun çok sinirliydim bu yüzden hiçbişey yediremedim ,tüm gün kızdım durdum sonra vicdan yapıp oturup ağladım,çok zor iştahsız çocuk çooook.

Back
X