Bebek Beslenmesi kızım cok zayıf acaba gunluk menum nasıl kızlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
kızlar mrb. kızım 1 bucuk yasında ama daha 9 kılo boyu uzun 84 cm ama cidden yaramıyor ne yedirsem günlük menümde ; sabah: yumurta sütün içine eziyorm baska turlu asla yemıyor birazda kahvaltı mamasıyla birleştirip veriyorum öğlen yatıp kalkıo tavu suyuna corba içine ekmek eziyorum ara öğünde muz yada bska meyveler bebe bıskuvısı ezip verıyorum aksam yine ya köfte yada yeemek ne varsa suyuna tanelerını ve ekmek ezıp yedırıyorum zorla bıde gece yatarken ya muhallebı yada kasık maması yapıp verıyorm gece ztn süt içiyor azmı sizcee?

Az mı çok mu anne olmadığım için bilemem ama çocuklar acıktıkça istemezler mi zaten?

Çocukluğum annemin yemek yedirme zorlamalarıyla geçti de, şu an 30 yaşımdayım hala en büyük derdi az yemem, et-yağlı yemememdir...

kızlar mrb. kızım 1 bucuk yasında ama daha 9 kılo boyu uzun 84 cm ama cidden yaramıyor ne yedirsem günlük menümde ; sabah: yumurta sütün içine eziyorm baska turlu asla yemıyor birazda kahvaltı mamasıyla birleştirip veriyorum öğlen yatıp kalkıo tavu suyuna corba içine ekmek eziyorum ara öğünde muz yada bska meyveler bebe bıskuvısı ezip verıyorum aksam yine ya köfte yada yeemek ne varsa suyuna tanelerını ve ekmek ezıp yedırıyorum zorla bıde gece yatarken ya muhallebı yada kasık maması yapıp verıyorm gece ztn süt içiyor azmı sizcee?

az değil aslında
ayrıca zayıf olması sorun değilki
belliki boyuna veriyor
sağlıklımı asıl önemli olan bu
kilolu ve sağlıksız olanlar da çok
mesela benim kızım hep uzun ve kilolu büyüdü(şişman değil)
ancak hersene en az 7 8 sefer gribal enfeksiyon veya o günün meşhur salgını ne varsa ona yakandı
bünyesi zayıftı
gören aaa maşallah desede
sen onu bana soracaksın
şuan 7 yaşında
hala yaşıtlarının en üst seviyesinde gelişime sahip
ama gel gör ki
en ufak seyde hasta oluyor

bence menun güzel, carlson balık yağı tavsiye ederim, menüde balık olmadığına göre olsa da yeterli seviyede omega 3 alınmayacağına göre bu konuda takviye etsen iyi olur
bebeklerin boy kilo oranları vardır nette oralardan araştırdın mı uygun kilo ve boyda olmadığına emin misin
ırside olabilir minyon tipliyse

Sık sık mı kaka yapıyor peki, bir de hiç kan tahlili filan yaptınız mı? Sağlıkla ilgili bir sorun yoksa kilosu önemli değil bence. Benim kızım 20 aylık, biz ne yersek onu yiyor.

biz annelerin bu zayıflık yakıntısı hiç bitmiycek sanırım. bebişlerimiz de büyüdüklerinde bu sefer şişmanlıktan takacaklar kafaya :KK48:

evet zayıfmış kızınız biraz ama boyu da uzun maşallah yapısı öyle demek, genetik yani bir yerde.

sıkıntısı, doktorunun söylediği bir şey yoksa böyle gidecek sanırım, iştahsızdır belki. ben çok eksik bir şey görmedim. yani çok bildiğimden değil de örnek olsun diye benim kızım da 16 aylık bizim günlük menümüz şöyle oluyor.
uyanır uyanmaz 5-10 dakika emiyor
kahvaltı: gün aşırı yumurta, krep, omlet; ekmek yarım dilim bile yemez; peynir; tereyağı-bal; domates
ara öğün: uyurken süt, uyanınca meyve
öğlen: çorba veya bulgur veya et yemeği
ara öğün: uyurken süt uyanınca yoğurt ya da benim yaptığım kek ve çubuk krakerlerden yer
akşam da bizimle birlikte yer
yatarken çok ta muhallebi yapmam ben.

Ben anne değilim ama hiç az gelmedi menünüz
Kardeşimin et suyuna tarhana menüsü var, tarhana çok besleyici olduğu için
Aslında mühim olan sağlıklı olması, biraz zayıf olması çok da kötü bir şey değil
Annemin aşırı yedirmesi sonucu tüm hayatımı kilolu geçirdim, çok yemek iyi bir şey değil zaten =((

Arkadasi. Masaallah daha ne yediresin kizin boylu.ama kilosu az gercekten bnm.kizim da 9 aylik 8 kilo bnde bnm.kizima cok zayif diyodumm bnmkiside boylu.. kizinin boylu olnadi kilosunu arttrmsi lazm ama.yinede az.degil bya guzel.menun :)

kilosu ıyı gıdıyordu ama asırı derecede hareketlı o yuzden dedı doktor. birde balık yagı yazın dedm druma yazmadı ıyı degıl dedı herseyı reddedıyor kandırarak yedırıyorum gercekten zayıf ya:(

kilosu ıyı gıdıyordu ama asırı derecede hareketlı o yuzden dedı doktor. birde balık yagı yazın dedm druma yazmadı ıyı degıl dedı herseyı reddedıyor kandırarak yedırıyorum gercekten zayıf ya:KK43:

Valla bizimkiside cok acikinca ofurtup yediriyoru. Yoksa eliyle itiyor istrmiyor kac kolo dogdu cocugunz ?

Az değil ama çok karbonhidrat ağırlıklı
Bu kadar karbonhidrat ilerde çocukları şeker hastası adayı yapıyoryapıyor

Bencede menüsü güzel ama dediginiz gibi harektliyse ondan olabilir. Benim kizimda zayif 4 yasina yeni girdi 13 kilo ne yesilik yiyor ne meyve ne çorba abur cuburda yemiyor.hep zorla yediriyorum yemegini bir kasik yemek veriyorum onuda agzinda dakikalarca bekletiyo öyle yutuyor. Yani anliyacagin kizima yemek yedirmem 1 saaten fazla sürüyor:(((

ne kadar değil de ne yediğine dikkat et der hep doktorumuz..
tam tahıllı ekmekten 2 dilim zaten yemeli ama yemeğin içine doğramayın bence..
yemeklerin tadını alamaz alışamaz..
kızıma hep ekmek yemeğin yanında yenir ekmek yemek değil diyorum :)
hem et hem sebze hem tahıl hem süt grubu diye düşünün menü yaparken..
az da yese bunlardan almış olur..
18 ay zor bir dönem aşırı seçmeye başlıyorlar..
yetişkin gibi yemesi 2,5 yaş sonrasına kalır genelde..
o zaman kadar doğru şeyler yesin, yemek olayından soğumasın bıkmasın yeter..
zorlamayın. tabağa az koyun. kendi yemesini teşvik edin.. sorun azalıyor o zaman sanki..
zor işler kolay gelsin..

bisküvidir kektir ekmektir boşverin günde 2 dilim ekmek veya kek veya 7-8 bisküvi yese yatarkende muhallebisini yese yeterli zaten pirinci bulguru makarnayı yemekttede yiyorlar kilo mevzusu kişiden kişiye değişiyor demekki bebeğiniz karbonhidrattan kilo almıyor sebzeye ve et çeşitlerine ağırlık verin kan değerlerine baktırın hergün aynı şeyleri kesinlikle yedirmeyin yumurta et peynir sabit olsun diğerleri hep değişsin yeterli bana az gibi geldi kilosuda boyuda kurubaklagilde bol bol yedirin özellikle yeşil mercimek kurufasulye haftalık menü belirleyin 2 gün baklagil 3 gün sebze 2 günde ete ağırlık verin tavuk suyu çorbayla bişey olmaz suyuyla beraber tavukta yemesi gerek bırakın şehriyeyi bulgur irmik makarna verin kahvaltı mamasınıda niye verdiğinizi anlamış değilim yumurtayı sütle verin sadece tereyağını reçelini pekmezini peynirini ayrı hepsinden çok çok yemesine gerek yok biraz yesin hepsinden yesin belkide ekmek tok tutuyo diye fazla yiyemiyor meyveyi olduğu gibi verin yemeğide aynen öyle ekmek yiyerek sağlıklı olmaz bebişler

Son düzenleme:
Back
X