merhabalar. haziranın 25'inde 15 yaşında olacak bir kızım var ama kilosu ve boyu az. Endokrine götürdük sınırın altıda olsa kilo alımı ve boy uzaması devam ettiği içim bişey deniyolar. Takip edicez diyolar. Tahliller temiz çıktı. 39 kilo boyuda 145-146 cm arası. ne yedirsem kilo alır boyu uzar? birde regl olduktan sonra boy uzamıyor diye bir şey var doğru mu?
merhabalar. haziranın 25'inde 15 yaşında olacak bir kızım var ama kilosu ve boyu az. 39 kilo boyuda 145-146 cm arası. ne yedirsem kilo alır boyu uzar? birde regl olduktan sonra boy uzamıyor diye bir şey var doğru mu?
gelişim takibi için bir doktorla görüştünüz mü?
uzama meselesinin çok farklı değişkenleri var ben 14 yaşımda 1.65 dim, sonrasında sadece 2-2.5 cm uzadım. kardeşim ise 16 yaşından sonra 7-8 cm uzadı.
mutlaka bir doktorla görüşün,
onun dışında bol bol yağlı balık yedirin, balık yağı içirin ve spora yönlendirin (voleybol, basketbol, pilates, asılma egzersileri vs)
Dr a göturdunuz mu? Benim kuzenimde daha kucuk yaslarda daha minyondu dr a goturdu ailesi bahsettiginiz boya ilaclarla anca geldi 25 yasinda bahsettiginiz boy ve kilo da evlendi.
Bence ilk once goturmediyseniz bir dr a goturun.
Saglıklı olsun da. Kısaymış, uzunmuş, kiloluymuş, zayıfmış. Doktor bu konuda sizi uyarmadıysa çok da kafasına takmamasını saglayın. Boyu ve kemiklerinin sağlıklı gelişimi için spor yapsın şimdilik. Boy uzamaz diye birşey de yok. Yanlış hatırlamıyorsam 20 yaşına kadar sürüyor ergenlik dedigimiz olay daha uzar büyük ihtimalle.
Cocuk endokrine götürebilirsiniz. 3 yıl endokrinde takip ettirdim kızımı erken ergenlikten korkmustum kilo nedeniyle. Kızımda uzamadı boyu 1.54 falan regl olduktan sonra uzaması durdu.1,50 yi geçtiği için hormon tedavisi yapmadılar.
Kızınız regl olmadımı
Yüzmeye yazdırın kesinlikle hatta yaz kış kapalı yuzme havuzuna gitsin çok faydasını görür, bu yolla kilo da alır enerji harcıyacağı için iştahı açılacaktır
merhabalar. haziranın 25'inde 15 yaşında olacak bir kızım var ama kilosu ve boyu az. 39 kilo boyuda 145-146 cm arası. ne yedirsem kilo alır boyu uzar? birde regl olduktan sonra boy uzamıyor diye bir şey var doğru mu?
allah aşkına çocuğunuza bişeyler dayamayın kilo alsın diye. benim annemde çok aşırı zayıfım diye ( liseye başladığımda 40 kilo idim boyuma o zamanlar 1,70 falandı ) süreklı bıldırcın yumurtalı sütler balık yağları vırt zırt dayardı bana. şimdilerde kilo vereceğim diye göbeğim çatlıyor. en son 92 yi gördüm. zorla diyettir spordur 80e düştüm.. ayrıca regl boy uzatmaz diye bişey yok lisede 10 cm boy attım ben. şimdi 1,80 im :)
Ben daha uzar dıye dusunuyorum ama , acaba spora fılan hıc gıtmedımı sımdıye kadar cunku yası 15 , surada uzarsa uzarsa daha 2 sene uzar dıye dusunuyorum
anne ve baba boylarıda önemli,mınyon yapıdaysanız genetık olarak çekebilir..
adet sonrası boy değişimi kişiden kişiye göre farklı net uzamaz denemez,ben şahsen hatırlıyorum 4-5 cm uzamıştım adet sonrasındada..
kılo konusunda da ya yine genetıktır diycem yada cok hareketli olabılır metabolızması cok hızlı olabılır..
kilo başa bela ama ..ahh ahhh
Kemik yaşına bakıldı mı?
Benim oğlum da uzun süre endokrin takibinde kaldı.su an 6 yaşında. Boyu üzüyor ama alt sınırda 45 cm doğdu. Büyüme hormonuna bakıldı onda da sorun yok. Bu yaz yüzme ye göndereceğim.endokrin uzmanı 5 6 yaşta sporla destekleyelim demişti. Babası 186 ben 165 oglumdan beklenen 182 ama şu anki gidişatı o boyu göstermiyor.
Kemik yaşına bakıldı mı?
Benim oğlum da uzun süre endokrin takibinde kaldı.su an 6 yaşında. Boyu üzüyor ama alt sınırda 45 cm doğdu. Büyüme hormonuna bakıldı onda da sorun yok. Bu yaz yüzme ye göndereceğim.endokrin uzmanı 5 6 yaşta sporla destekleyelim demişti. Babası 186 ben 165 oglumdan beklenen 182 ama şu anki gidişatı o boyu göstermiyor.