Bebek Beslenmesi KIZIM EK GIDA YEMIYOR :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Çok yanlış bir şey önerdiğiniz için kızdım. Kişisel değil tabi ki.
Sizin durumunuz farklı olabilir, arkadaşın durumu farklı olabilir.
Ek gıda zorlu bir süreç, burayı da çok insan okuyor, önerinizin diğer insanlar tarafından ciddiye alınabileceği ihtimalini lütfen göz önünde bulunduralım.
Mantığına uyarsa ciddiye alırsın canım herkesin aklı var değil mi ;)

Sen neye atar yapıyorsun ben de onu merak ettim bence tartışma yaratmayın kalitemi bozmak istemiyorum susun artık bişeyi de abartmayın ister uyar ister uymaz ona kalmış değil mi konu sahibi hariç herkese bi batmış dediğim yorum kabul etmiyorum ve okumuyor da artık size ve mantıksız yorumlarınıza sadece gülüyorum :KK3::KK3:
oncelikle ben atar yapicak, ergen triplerine giricek yasta diilim. bu kalite mevzusuna girmeseniz sasardim zaten:KK51: hic kalitenizi bozmadiniz hihi:KK54:
siz nasil ki 6 aylik bebegi sutten kesmesini tavsiye ederek muhtesem mantikli yorumlar yapiorsaniz ben de sizin yorumunuza "atar" yapiorum iste sorun nedir:KK66:

Anne sütünü kesin biberonla da olsa onun tadına alışan kimi çocuklar ek gıda almiyor faydasindan çok zararı oluyor yani.
Bunlari hangi tibbi bilgilere dayanarak söylüyorsunuz?
6 aylik bebeğin anne sütü almasina engel olduğunuzda nasil vicdaniniz rahat edecek çok merak ediyorum ve çocuğunuz varsa onu için üzülüyorum.

Şaka mısınız ya?

6 aylık bebekten anne sütünü kesmek ne demek?

1 yaşında 2 çay bardağı ölçüsünde yiyor olması gerek en fazla. 9. Ayda 1 çaybardağı. Yani şuanda 1-2 kaşık yemesi yeter zaten.
Amaç sadece tadına alıştırmak gıdaların.
Yaşına kadar ana besin anne sütü ya da mamadır.
Konu sahibi beslenmesine dikkat ediyordur zaten. Vitaminleri ondan alır.

Çok sinirlendim şuan.
Bilende yaziyor bilmeyende bende çok sinirlendim şuan.

Zaten olsa 2 yadina kadar bnde anne sutu vermek isterdim.Ama emmedigi icin gittikce azaliyor.Zorlamiycam ama ins zamanla yer.Ben pureleri yogurdu corbayi peynir ekmek denedim yemiyo yani
Konu sahibi rica edicem biraz araştirmaci olun. 6 aylik bebek yemiyor diye karalar bağlamayin anne sütü yetersizse doktor önerisi ile mamaya başlayin ve ek gida tattirmaya devam edin. Doyurmaya değil tattirmaya.

Aynen devam canım
oncelikle ben atar yapicak, ergen triplerine giricek yasta diilim. bu kalite mevzusuna girmeseniz sasardim zaten:KK51: hic kalitenizi bozmadiniz hihi:KK54:
siz nasil ki 6 aylik bebegi sutten kesmesini tavsiye ederek muhtesem mantikli yorumlar yapiorsaniz ben de sizin yorumunuza "atar" yapiorum iste sorun nedir:KK66:

Anne sütünü kesin biberonla da olsa onun tadına alışan kimi çocuklar ek gıda almiyor faydasindan çok zararı oluyor yani.

Saka mi yapiyorsun? Ne demek anne sütünü kes ek gida alsin ,adi üstünde ek gida tadimlik olacak doyumluk degil ayrica bebek 6 aylik onun anne sütüne ihtiyaci var ek gidaya degil 6.-7. aylarda beslenmenin cogunu anne sütü/mama olusturur bu aylar ek g
Haklısın tatlım çok haklısın :KK66: :KK66:

Evet hakli oldugumu biliyorum zaten :) :)

Anne sütünü kes ek gidaya basla diyen doktoruda hemen birakmani öneririm zira akla mantiga uymayan bir sey soylemis

gayet de beceriosundur annelik aman homini girtlak bebegin agzina habire biseyler tikistirmakla olmuo:KK20: bana da yememesi sut icmek istemesi daha normal gelio mesela hadi bakalim hangisi normal:KK48: saka bi yana simdi herseyi yemesi gerekio fikri zaten bence yanlis bebek yavas yavas tadimlik alisio yeni gidalara ole dusun bence
Tesekkur ederim pozitif dusunceleriniz icin.Gercrkten yardimci oldunuz.Etrafimdaki insanlar ya cok cahil yada hic bisey gormemisler.Bnm kizim anormal geliyo emmedigi icin ek gida almadigi icin

Tesekkur ederim pozitif dusunceleriniz icin.Gercrkten yardimci oldunuz.Etrafimdaki insanlar ya cok cahil yada hic bisey gormemisler.Bnm kizim anormal geliyo emmedigi icin ek gida almadigi icin
boşver takma kimseyi umarım sağlıkla huzurla büyütürsün bebeğini:KK68:

Konu sahibi rica edicem biraz araştirmaci olun. 6 aylik bebek yemiyor diye karalar bağlamayin anne sütü yetersizse doktor önerisi ile mamaya başlayin ve ek gida tattirmaya devam edin. Doyurmaya değil tattirmaya.
Zaten arastirici bi anneyim.O yuzden cok kafaya takiyorum.Okudugum tum bilgiler sabah kahvaltisi ara ogunler corbalar muhallebiler bir suru sey sayiyo bi gune.Bende bunlarin zerresini uygulayamadigim icin uzuldum.Sanki herkezin bebegi yiyo tum bunlari ve benim kizimda yemiyo.Endiselendim stresr girdim
Ama baktimki bnm gibi olanlar varmis

Zaten uzuluyorum emmedigine.Ben her yorumu dikkste almiyorum merak etmeyin.Akil var mantik var.Anne sutunün faydasini bilmesem 6 aydir sagarak vermezdim.Cok zor bi is.Bi damlasi icin saatlerce gogsumu sıkıyorum.

Zaten arastirici bi anneyim.O yuzden cok kafaya takiyorum.Okudugum tum bilgiler sabah kahvaltisi ara ogunler corbalar muhallebiler bir suru sey sayiyo bi gune.Bende bunlarin zerresini uygulayamadigim icin uzuldum.Sanki herkezin bebegi yiyo tum bunlari ve benim kizimda yemiyo.Endiselendim stresr girdim
Ama baktimki bnm gibi olanlar varmis
O kahvaltilar ara öğünler en az 8.ayda başlar. Bu kadar stres yapmayin lütfen.

Zaten uzuluyorum emmedigine.Ben her yorumu dikkste almiyorum merak etmeyin.Akil var mantik var.Anne sutunün faydasini bilmesem 6 aydir sagarak vermezdim.Cok zor bi is.Bi damlasi icin saatlerce gogsumu sıkıyorum.
Kilo alimi nasil? Gelişimi iyi ise hiç takmayin zamani gelince herşeyi yiyecekler.

K

kilo alimi aylarina gore gayet iyi masaALLAH
O zaman hiiç telaş yapmayin tadim yaptirmaya devam edin. Birde sebzelerden başlarsaniz daha iyi olur meyvenin şekerli tadina alişip sebzeyi sevmeyebiliyorlar.

Benim kizimda 7 aylik hicbirsey yemek istemiyor anne sutu ve armut rendesi aliyor sebze corbasi da agzini kilitliyor resmen devam sutuyle yapiyorum alissin diye yemiyor

Bende cok zorlamak istemiyorum her bebek ayni degil ek gida verirken aglayip ggsume dogru geliyor cok uzuluyorum emziriyorum doymadigi icin gece 10 kere uyaniyor hazir degil diye dusunuyorum yavas yavas insallah

Benim kizimda 7 aylik hicbirsey yemek istemiyor anne sutu ve armut rendesi aliyor sebze corbasi da agzini kilitliyor resmen devam sutuyle yapiyorum alissin diye yemiyor

Bende cok zorlamak istemiyorum her bebek ayni degil ek gida verirken aglayip ggsume dogru geliyor cok uzuluyorum emziriyorum doymadigi icin gece 10 kere uyaniyor hazir degil diye dusunuyorum yavas yavas insallah
Ins alisirlar.Demekki hemen kabul edenlerde var etmeyenlerde

Ins alisirlar.Demekki hemen kabul edenlerde var etmeyenlerde
Evet arkadasimin bebegi 6 aylik kavanoz mamalari alip benimki yemeyince bir miktar kavonozdan ayirip ona verdigim oldu yemis
bicok seyi tadiyor diyor annesi
Bende ilk etapta uzuluyordum ama isrsr etmiyirum artik
Yinede her ogun biseyler hazirliyorum bir kasik yermi umidiyle...
Degisik seyler alip begenirmi diye deniyorum hepte deneyecegim insallah
Gurmebebek sitesindeki tariflere bakiyorum felan...

Sizi cok iyi anliyorum :))
Saglikla buyutun insallah..

Back
X