Bebek Beslenmesi kızım emmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tayr

Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2014
1
0
6
35
Antalya
4 aylık kızım 24 saatte enfazla 3 defa sütümü emiyi ve 200 cc içiyor toplam. Gitmediğimiz doktor kalmadı zorla şırıngayla verin diyolar bizde öyle yapıyoz ama çok ağlıyor bende ağlamaktan helak oldum biberenuda mamayıda kesinlikle almıyor .Kızım 4500 gr ne yapacağımı şaşırdım aynı şeyleri yaşayıpta belki çaresini bulanlar vardır lütfen yardım edin .Kızım doğduğundan beri hep iştahsız ve devam ediyor k

benim kızımda aynı durumda şuan 4 aylık oldu ve henüz 5200 gr. gördüğüm kadarıyla senin bebeğin bayağı büyümüş olmalı merak ettim şuan kilosu nasıl bir gelişme değişme var mı? artık ağlamaktan ve kendimi sıkmaktan o kadar yoruldum ki benle aynı durumda olan birisinin fikirlerine gerçekten çok ihtiyacım var..

benim kızımda aynı durumda şuan 4 aylık oldu ve henüz 5200 gr. gördüğüm kadarıyla senin bebeğin bayağı büyümüş olmalı merak ettim şuan kilosu nasıl bir gelişme değişme var mı? artık ağlamaktan ve kendimi sıkmaktan o kadar yoruldum ki benle aynı durumda olan birisinin fikirlerine gerçekten çok ihtiyacım var..
benim kızımda 3 aylık memeyi reddediyor 5 gündür kendinide benide mahfetti. Siz yazalı olmuş biraz şimdi me durumdasınız duzeldimi naptınızzzzz

[QUOTEst: 38995136, member: 481196"]benim kızımda 3 aylık memeyi reddediyor 5 gündür kendinide benide mahfetti. Siz yazalı olmuş biraz şimdi me durumdasınız duzeldimi naptınızzzzz[/QUOTE]
Benim kızım beni emmeyi zaten 3 aylikken bırakmişti. Hala sıvı mamaları emmeyi sevmiyor artik kaşık manalarına geçtik ve ek gıdalara başladık bu yüzden biraz yemeye başladı.. Yani onda bir düzelme yok ben kendimi ona göre düzenledim. Ama alıştim kızım çok sağlıklı ve çok mutlu bir bebek o yüzden artık kafama takmıyorum.. Umarım sizin bebeğiniz ekmeyi bırakmaz ama bırakırsa da boşyere kendinizi üzmeyin ;)

Benimkide 4 aylık 2 aydir savaşarak emziriyorum çok Yoruldum uykusunda emiyo o da az az.Sagip veriyorum onu da nazla alıyor biberonla.şırınga kaşık işkence gibi 100 cc nasıl verilir kasikla üstelik bu kadar sıvı birşey.Onu da denedim doktor dedi diye ama çok hareketli olduğundan kaşığı eliyle itiyo üstü başı kalmıyor üstelik o kadar emekle sagdığım süt ziyan oluyo.biberona alisir seni birakir diyo doktor ama napayim ac mi kalsin.ayrica kasiga da alisip hepten unutabilir emmeyi bu risk de var.biberonu da annesini de emen bebekler yok mu sanki.perisanim sinirlerin harap bu gidişle küçücük kalacak buyumeyecek.her yontemi demedim aciktirdim yatarak verdim ayakta verdim karanlıkta verdim ninni söyleyerek verdim silikon başlıkla verdim bi türlü düzelmedi üstelik ilk iki ay deli gibi emen bir bebekken boyle oldu çok salya akitiyo her şeyi ağzına götürüyor disi çıkacak kaşıntı yapiyoda ondan mi iştahsız. ayni şeyleri yasayan varsa lütfen birşeyler yazın çünkü gerçekten çok üzgünüm bitkinin bu konuda...caresizim...

benim kızımda 3 aylık memeyi reddediyor 5 gündür kendinide benide mahfetti. Siz yazalı olmuş biraz şimdi me durumdasınız duzeldimi naptınızzzzz
Yalniz değilsin ben de ayni durumdayım umarım düzelmiştir bebegin benim oğlum bana işkence ediyor resmen bu emme konusunda... Nereye kadar sürecek bu durum bilmiyorum

Benimkide 4 aylık 2 aydir savaşarak emziriyorum çok Yoruldum uykusunda emiyo o da az az.Sagip veriyorum onu da nazla alıyor biberonla.şırınga kaşık işkence gibi 100 cc nasıl verilir kasikla üstelik bu kadar sıvı birşey.Onu da denedim doktor dedi diye ama çok hareketli olduğundan kaşığı eliyle itiyo üstü başı kalmıyor üstelik o kadar emekle sagdığım süt ziyan oluyo.biberona alisir seni birakir diyo doktor ama napayim ac mi kalsin.ayrica kasiga da alisip hepten unutabilir emmeyi bu risk de var.biberonu da annesini de emen bebekler yok mu sanki.perisanim sinirlerin harap bu gidişle küçücük kalacak buyumeyecek.her yontemi demedim aciktirdim yatarak verdim ayakta verdim karanlıkta verdim ninni söyleyerek verdim silikon başlıkla verdim bi türlü düzelmedi üstelik ilk iki ay deli gibi emen bir bebekken boyle oldu çok salya akitiyo her şeyi ağzına götürüyor disi çıkacak kaşıntı yapiyoda ondan mi iştahsız. ayni şeyleri yasayan varsa lütfen birşeyler yazın çünkü gerçekten çok üzgünüm bitkinin bu konuda...caresizim...
Arkadaşım resmen beni anlatmışsın. Oğlum şu an 15 aylık yaşadığın her şeyi yaşadım ne yazıkki. İlk 2 ay deli gibi emen bebek bi anda emmeyi reddetmeyi bıraktı gece 4 lerde süt sağmaya başlamıştım tabi onu da içerse sütümde o kadar çoktu ki. Daha çok küçük emmeyi bırakırsa naparım diye çok ağladım. Formül sütlerini de kesinlikle almıyordu. Biberonda almıyordu. Uyurken emzirmek de Çağre buldum ben arkadaşım o da en fazla 5 dk dk. Nitekim bir ay sonra diş çıkardı oğlum 3 aylıkken hala daha öyle emziriyorum ne yazıkki. Katı gıdalara geçince rahatlarım sandım ama ne yazıkki hala çok iştahsız kendimi bak onbeş aylık oldu hala emiyor diye avutuyorum ama neler yaşadım ben bilirim inşallah sizinki öyle olmaz güzel güzel emer annesini muhtemelen de dişi çıkacaktır.şimdi olsa inatlaşmazdım diyorum bence siz öyle yapın. Birde bebeğim yemek yemiyor adlı kitabı öneririm fikirleriniz değişecektir.

Ne yapayım sizce uykusunda mi emzireyim mama denemedim henüz benimki biberon iyi kötü alıyor çok Yoruldum gerçekten ben de ek gıdaya geçmeyi bekliyordum o da mi sıkıntılı yani.o kitabi da alır okurum ama bebekler ayni değildi her bebegin ayrı karakteri var birine uygulanan diğerine kar etmiyo.kilosu falan nasıl senin bebegin benimki ilk iki ay 1300 alırken gecen ay 700 e düştü bu ay ise kilo bile almamış olabilir henüz kontrole gitmedik

3600 dogdu ilk ay 1600 ikinci ay 900 sonra 650 500 derken Kilo alımı tamamen durdu şu an 15 aylık 9700 kilosu. Canım bence biberon alıyorsa yavaştan alıştırmaya çalış sonra kabul etmiyorlar çünkü diğer türlü insan çok yıpranıyor bu bebeğe yansıyor sağlıklı ilişki kurulamıyor. Diyorsanız ki yok ben emzircem o zaman bekleyin acıksın diğer türlü tam bir kısır döngü çünkü. Uykuda emince ne doyduğunu ne acıktığını biliyor ben çok pişmanım açıkcası sabretmeyi deneyin çok zor biliyorum ama ilerisini düşünün. Kitaba gelirsek ben çok yararını gördüm keşke çok daha önce karşılaşsaydım dedim. Kısaca diyor ki çocuklar yemek yediği için büyümez büyümek için yer. Yani çocuk ilk başta çok güzel emip güzelde Kilo alıp sonra istememeye başladıysa büyümesi artık yavaşlamıştır ona güvenin ve zorlamayın diyor mutlaka okuyun Umarım faydası olur

Anladım cnm çok teşekkür ederim uyurken de vermek istediğim birşey değildi zaten çünkü yeme bilinci olmayacak çocuğun uyurken farkında olmadan doyup acligin nasıl birşey olduğunu bilmeyecek acikmasını bekledim 5 saat 6 saat aç kaldı yine emmedi insan dayanamıyor iste.sagip biberonla ne kadar emerse artık

İnşallah düzelir canım yaşamayan bilemez çok yıpratıcı ve üzücü hala annesini emen çocukları görünce üzülürüm içimde çok büyük bir uhde kaldı nazar değdiğini bile düşündüm 40 mevlüdünden sonra böyle olduk çünkü. Birde biz idrar kan ve alerji testi yaptırmıştık çok şükür bişey çıkmadı ama sizde bi baktırın isterseniz.

İdrara bakıldı birşey çıkmadı alerji icin daha küçük dedi doktor kanda çıkmazmış ben de düşünüyorum nazar değdiğini çünkü çok istahliydi sütüm de çoktu bilemiyorum artik hayırlısı en azından 3 ay emdi bana o hissi yaşattı napayim buna da şükür biraz önce bir biberonu kaşıkla az az icirdim nereye kadar giderse artık

Ona da şükür canım sonuçta annesini hiç emmeyen bebekler de var öyle böyle büyüyecekler işte belki senin bebeğin tekrar emmeye başlar bazı bebekler sonradan dönüyormuş memeye çok araştırmıştım vakti zamanında olmazsa da çok yıpratma kendini durumu kabullen o zaman her şey daha yoluna girecektir.

Back
X