Kızım epilepsiymiş

10 gün önce yolculukta uyrken birden uyanıp kasılıp titredi çok korktuk doktor tahlil derken dün doktor sanki grip oldugunu söylercesine epilepsi var rapor çıkarıp ilaç yzıyorum dedi bu kadar açıklama bile yok eşimle şoktayız dün yine tahlil yaptım başka doktorada gitcem ama daha8 yaşında çok kötüyüm ömür boyumu geçermi sonra duyan varmı Allahım güç var bana annemde ilik kanseri dün yattı hastaneye nakil için sınavım zor:KK43:
Canim malesef geçmiyor babamda da var gerçekten zor bir imtihan ilaçlarını sakin ihmal etme canim...
Küçükken filan hiç oluyor muydu ilk defa mi oldu canim rabbim şifa versin annene de kızına da...

Çok gecmıs olsun
benım cok bılgım yokta 8 yasına kadar hıc belırtı vermemıs olması normal mı acaba ? ya da yakın zamanda bı yerlerde dustumu?
bızım bır akrabamızın oglu 18 yasında balkonda dıvanda uyurken fayans zemıne dusup baygınlık gecırıyor sonrada epılepsı dedıler ama normal hayatına devam edıyor sadece askerlık yapmamıs o kadar
Babam askerliğini filan yapmış canim...
Nöbet geçirirken kendilerinde olmuyorlar yalnızken hala korkarız azcik gecikse korkarız imtihan işte rabbim hepsine şifa versin....
Buarada babam küçükken damdan düşmüş oyuzden olmuş

10 gün önce yolculukta uyrken birden uyanıp kasılıp titredi çok korktuk doktor tahlil derken dün doktor sanki grip oldugunu söylercesine epilepsi var rapor çıkarıp ilaç yzıyorum dedi bu kadar açıklama bile yok eşimle şoktayız dün yine tahlil yaptım başka doktorada gitcem ama daha8 yaşında çok kötüyüm ömür boyumu geçermi sonra duyan varmı Allahım güç var bana annemde ilik kanseri dün yattı hastaneye nakil için sınavım zor:KK43:

Çok geçmiş olsun konu başlığını görünce okusammı okumasammı diye tereddüt ettim.Etkilendiğim için.O halleri gözümün önüne geliyor.Benim oğlumda da maalesef 7 yaşında çıktı.İstanbuldaysanız Burak Tatlıyı önerim.Çocuk Nöroloji profösörü.

Annenizde hastaymış üst üste gelmiş Rabbim şifa versin

Kardeşim 8 yaşındayken epilepsi teşhisi koyuldu,ilaç tedavisi gördü.İlacını unutmadığı sürece hiç bayılmadı. 9-10 sene sonra tamamen geçti çok şükür. Doktoru emekli oldu,o yüzden isim veremiyorum ama devlet hastaneleri yerine muayehanesi olan bir yere götürün derim. Biz o açıdan zaman kaybetmiştik bayılmaların önüne geçemediler,Allah korusun belki hala tedavi görüyor olacaktı. Allah hem kızınıza hem annenize acil şifalar versin.

Ateslenmis miydi acaba?
Epileptik nobet bile olsa bir kez daha gecireceginin garantisi yok ki. Tekrarlamaz diye dusunerek icinizi ferah tutun. Zaten epilepsi oyle cat diye tanisi konacak bir sey degil.

Çok gecmıs olsun
benım cok bılgım yokta 8 yasına kadar hıc belırtı vermemıs olması normal mı acaba ? ya da yakın zamanda bı yerlerde dustumu?
bızım bır akrabamızın oglu 18 yasında balkonda dıvanda uyurken fayans zemıne dusup baygınlık gecırıyor sonrada epılepsı dedıler ama normal hayatına devam edıyor sadece askerlık yapmamıs o kadar
Hiç bişey olmadı kücükken bile düşürmedim gözümdn sakınarak büyüttüm grip bile 5,6kez olmuştr sorunsuz bi aileyiz genetik te yok ogün hastada degildi :(

Evet uykuda oldugu için uykulu eeg cekildi orda cikti sonuc
Benim kızım da 8 yaşındayken 3_5 saniyelik baygınlık geçirmişti. Epilepsi olabilir denildi. EEG yi çekerken uyanık, uyku, uyanma anı olarak çektiler. Yani ucunu aynı anda çektiler. Çocuklarda bu uç sıranın olması gerektiğini yoksa yanlış sonuçlar çıkabileceğini söylemişlerdi.

Çok geçmiş olsun. Yaşı küçük kuzum bir an önce iyileşir inşallah.

Anneme 40lı yaşlarda epilepsi teşhisi konuldu. Kriz geçirmedi hiç hafızası giderdi bi kaç saniyeliğine ilaç kullandıktan sonra belirtiler yok oldu. Uzun zamandır da ilaç kullanmıyor ama sürekli kontrol altında.

Evet uykuda oldugu için uykulu eeg cekildi orda cikti sonuc

Ben epilepsi sebebiyle 1 yıl yanlış tedavi uygulanmış biriyim. Bana da eeg çekildi değerler normal çıkmadı doktor iki yıl rapor yazdı ama ilaçları kullandım daha kötü oldum sanki bu sefer dozu daha da yükselttiler her gittiğimde dozu yükseltiyorlardı bunun sonucu 1 yılda 10 kilo aldım saçlarım bariz bir şekilde döküldü.. Sonradan anlaşıldı ki migren de eegde epilepsi tarzı dalgalanmalar yapabiliyormuş ben de yıllardır migren hastasıydım zaten...

Size tavsiyem üzülmeyin,güçlü olun, birkaç doktora daha götürün... Çok geçmiş olsun

bende epilepsi hastasyım .2012 de teşhis konuda banada bu zamana kadar azaltılarak ılac kullanyorum.bende uyumaya çalışırken vucudum sıcrıyor bazen bunu doktora sordugumda nöbet olmadıgını soyledı ama uyuduktan sonrada sanırım bu gecerlıdır dıye dusunyorum.vucutta sıcramalar olması normal dıye bılıyorum ben uyurken .mesela kolunda atmalar olur vucudu sıcrar mesela istemsiz olarak uyku anında .saglıklı ınsanlarda bunu yaşadıgını bılıyorum ben .canınızı sıkmayın önemlı olan uyanıkken gunduz dolanırken bırsey yaparken sıcrama atak gecırmemesı lazım.uyudugnda yasanılan sey nöbet degıl dıyor doktorm bana .

Ben epilepsi sebebiyle 1 yıl yanlış tedavi uygulanmış biriyim. Bana da eeg çekildi değerler normal çıkmadı doktor iki yıl rapor yazdı ama ilaçları kullandım daha kötü oldum sanki bu sefer dozu daha da yükselttiler her gittiğimde dozu yükseltiyorlardı bunun sonucu 1 yılda 10 kilo aldım saçlarım bariz bir şekilde döküldü.. Sonradan anlaşıldı ki migren de eegde epilepsi tarzı dalgalanmalar yapabiliyormuş ben de yıllardır migren hastasıydım zaten...

Size tavsiyem üzülmeyin,güçlü olun, birkaç doktora daha götürün... Çok geçmiş olsun
İşte bu yüzden EEG yi çekerken, uyanık, uykuya dalma, uyku, uyanma sıralamasında cekiyorlar.

bende epilepsi hastasyım .2012 de teşhis konuda banada bu zamana kadar azaltılarak ılac kullanyorum.bende uyumaya çalışırken vucudum sıcrıyor bazen bunu doktora sordugumda nöbet olmadıgını soyledı ama uyuduktan sonrada sanırım bu gecerlıdır dıye dusunyorum.vucutta sıcramalar olması normal dıye bılıyorum ben uyurken .mesela kolunda atmalar olur vucudu sıcrar mesela istemsiz olarak uyku anında .saglıklı ınsanlarda bunu yaşadıgını bılıyorum ben .canınızı sıkmayın önemlı olan uyanıkken gunduz dolanırken bırsey yaparken sıcrama atak gecırmemesı lazım.uyudugnda yasanılan sey nöbet degıl dıyor doktorm bana .
Uykuda da oluyo esimde olmustu bikeresinde. Ama dediginiz sicramalarda var esimde dediginiz gibi onlar nöbet degil ama hanimefendinin ki evet kriz sanirim

Karnında titreme oldu az önce dün kolunda oldu bunlarda nöbetmi sayılıyo dogru ilacı bulmak zor galiba başka dr.larda götürcem zaten ilaç içtikçe gecermi bunlar kendi cok korkuyo olunca alışana kadar napcam bilmiyorum

Ben çocukken epilepsi geçirmiştim. İlaç tedavisiyle kurtuldum. Doktor 20 yaşına kadar üzülmesin demiş. Kötü şeyler yaşadım tâbi ki. Ama hastalıgım tekrarlamadı. Epilepsi yaşım 7 şuan 26 yaşındayım.
Yaa ilaç icerkende nöbet olurmu onu merak ediyorm okulda olsa falan napcaz ögretmenim bende aynı okuldayız 2yıl böyle sonra ortaokul falan heran yanında olamamki gelecek beni korkutuyor vanda yaşıyoruz ve imkanlar kısıtlı burda ama ankaraya falan dr.a götúrebilirim orda dr.varsa önerisi olan iyi olur

Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin ama hemen ilaca başlamayıp başka uzman dr a götürseniz belki ilaçsız yeme düzeniyle atlatılabilir yaşı küçük
Yeme düzeniyle alakalımı böylede aşılırmı

bizim de elimizde büyüyen bir çocuğumuz epilepsiydi keza teyzemin oğluda şimdi ikiside koca herif tedavileri bitti ergenken ve çoluk çocuğa karıştılar.çok geçmiş olsun anneniz içinde.
İnsallah öyle olur canım annem oda hastanede ama erken teşhis iyi olcak inşallah

Bu anlattıklarınızın bir kısmı epilepsi değil yalnız, psikiyatrik hastalıklar. Sizdeki ve kuzendeki olduğu gibi.
Bizde hiç bi sorun olmadı düsmedi bile sorunsuz bi hayatımız var ama işte Allahtan geldi bunada şükür düzelcek inşallah morel oldunuz sagolun

Çok ama çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin hem anneniz hemde kızınız için
Benim kardeşimde de ilk okula giderken çıkmıştı epilepsi çok şükür şuan 18 yaşında ve 2 3 senedir ilaç kullanmıyor geçti rahatsızlığı sizde moralinizi hiç bozmayın iyi bir doktor ve tedaviyle en kısa zamanda iyileşir

Back
X