Kızım epilepsiymiş

Rabbim ikisine de şifalar versin size bağışlasın inşallah..

Beynin sağ lobundaysa tamamen iyileşme şansı olabiliyomuş.. çok yakın bi arkadaşımın ablası da epilepsi o söylemişti bana da. Ama ablasının sol lobta olduğu için ömür boyu böyle gidicek demiş doktoru.. ilaçlarını düzenli kullanır ve stres ve üzüntüden uzak durursa atakların arası daha uzun olabilir veya atak geçirmeyebilir..

Rabbim ikisine de şifalar versin size bağışlasın inşallah..

Beynin sağ lobundaysa tamamen iyileşme şansı olabiliyomuş.. çok yakın bi arkadaşımın ablası da epilepsi o söylemişti bana da. Ama ablasının sol lobta olduğu için ömür boyu böyle gidicek demiş doktoru.. ilaçlarını düzenli kullanır ve stres ve üzüntüden uzak durursa atakların arası daha uzun olabilir veya atak geçirmeyebilir..
Demek loblarda anlasılıyo sagolun bilgi icin amin inş.düzelir

10 gün önce yolculukta uyrken birden uyanıp kasılıp titredi çok korktuk doktor tahlil derken dün doktor sanki grip oldugunu söylercesine epilepsi var rapor çıkarıp ilaç yzıyorum dedi bu kadar açıklama bile yok eşimle şoktayız dün yine tahlil yaptım başka doktorada gitcem ama daha8 yaşında çok kötüyüm ömür boyumu geçermi sonra duyan varmı Allahım güç var bana annemde ilik kanseri dün yattı hastaneye nakil için sınavım zor:KK43:
Benim arkadaşım kızıda kızınızla. aynı yaşlarda geçen yıl fark ettiler. Düzenlİ ilaç alıyor ilaç aldığından beri hiç olmadı sanırım iki üç yıl verdi doktor tamamen geçer demiş umarım sizinkide öyledir erken farketmek önemli

Karnında titreme oldu az önce dün kolunda oldu bunlarda nöbetmi sayılıyo dogru ilacı bulmak zor galiba başka dr.larda götürcem zaten ilaç içtikçe gecermi bunlar kendi cok korkuyo olunca alışana kadar napcam bilmiyorum
eger gunduz oluyorsa evet nöbet.karnında tıtreme nasıl blmıyorum ama mesela kolu anıden sıcrıyorsa.elınde catal var mesela o hareket ıstemsız edıyorsa nöbettır o

Ama ılk olan ve korkutucu olan kasılma titreme uyku esnasinda oldu uykuda olabiliyor sanırım

İnşallah epilepsi değildir ama epilepsiyse de arkadaşlar çocukluk çağında başlayan geçer diye çoğu örnek yazmışlar.En iyisi birkaç ayrı doktordan teşhis alarak işi şansa bırakmamak. Benim eşime de panik atak tanısı konulamayan 1-1,5 ay içinde kendini bilmez bir doktor ms olabilir mi ya? demişti hayatımın en kötü günüydü sizi çok iyi anlıyorum. Hayırlı şifalar diliyorum tatlı kızınıza.

Yeme düzeniyle alakalımı böylede aşılırmı
İyi bir doktora gidip bir araştırın derim naçizane tabiki doktorlar daha iyi bilir ama beslenme düzeni değiştirilerek epilepsi özellikle çocuklarda iyi sonuçlar alındığını okudum internete yazarsanız mutlaka çıkacaktır bende bulursam inşallah özel mesaj atarım size

Üniversitede 4 sene aynı sınıfta okuduğum yakın arkadaşımın epilepsisi vardı, 1 kere bile nöbet geçirdiğini bilmiyorum, hala da görüşürüz, ilaçları var gayet sağlıklı rahat olun

Allahım annenizede yavrunuzada acil şifalar versin
Çok geçmiş olsun dualarımız siizinle

Canım korkma ilaclarla kontrol altina alinip nobetler engelleniyor bak doktor bana da epilepsi demisti ileri boyutta sonra baska doktora gittim olmadigini öğrendim baska doktora git icine sinmezse bitaneye daha gitsonra ilaca basla

Çok geçmiş olsun. Anneniz de kızınız da bir an önce iyileşirler umarım .
Epilepsi hastası akrabam var ,düzenli ilaç kullanıyor ve normal hayatına devam ediyor .

Yaa ilaç icerkende nöbet olurmu onu merak ediyorm okulda olsa falan napcaz ögretmenim bende aynı okuldayız 2yıl böyle sonra ortaokul falan heran yanında olamamki gelecek beni korkutuyor vanda yaşıyoruz ve imkanlar kısıtlı burda ama ankaraya falan dr.a götúrebilirim orda dr.varsa önerisi olan iyi olur

İlaç içerken bi süre oldu bende etki edene kadar sanırım. Yaklaşık tedavim 2 yıl sürdü ilaçla öyle yıllarca sürmedi. Hele şuan tıp ve ilaç sanayisi bu kadar gelişmişken. Çok korkmayın derim Allah dermansız dert vermesin

10 gün önce yolculukta uyrken birden uyanıp kasılıp titredi çok korktuk doktor tahlil derken dün doktor sanki grip oldugunu söylercesine epilepsi var rapor çıkarıp ilaç yzıyorum dedi bu kadar açıklama bile yok eşimle şoktayız dün yine tahlil yaptım başka doktorada gitcem ama daha8 yaşında çok kötüyüm ömür boyumu geçermi sonra duyan varmı Allahım güç var bana annemde ilik kanseri dün yattı hastaneye nakil için sınavım zor:KK43:
Çocukluk çağında ortaya çıkan epilepsiler yetişkinliğe kadar düzelebiliyor.
Tabi bunun için dikkat edilmesi gereken şeyler var
İlaçları çok düzenli almalı ki nöbet geçirme ihtimali kalmasın
Daha küçük zaten ama ileride kahve alkol vs tüketilmemeli
Yanında kesnlikle sigara içilmemeli
İlacın tam adını bilsem daha fazla yardımcı olabilridim ama bu genel geçerli aslında
Greyfurt epilepsi ilaçlarının etki düzeyinin artmasıan buda nöbete ve nöronda hasara sebep olabiliyor
Greyfurt yememesine dikkat edin
Bu ilaçlar seçici etkendir.
Karaciğerde metabolize olup direk ilgili yere etki eder.
İlacın vucüda iyileştirme dışında bir etkisi olmaması için karaciğere iyi gelen besinler yemesine özen gösterebilirisiniz.
Bunlardan bir kaçı çilek kızılcık yaban mersini brokoli
Epilepsi kontrol altında tutulabilen bir hastalık hayatını etkilemeyecektir(dikkat ettiğiniz sürece)
Çok fazla çeşidi var bunlar oluşum nedenine yada aurasına(nöbet öncesi belirti) göre değişir.
Düzenli takip edin herhangi bir aura görürseniz not edin doktorunada söyleyin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar birşey sormak isterseniz yazabilirisiniz.

Ben çocukken epilepsi geçirmiştim. İlaç tedavisiyle kurtuldum. Doktor 20 yaşına kadar üzülmesin demiş. Kötü şeyler yaşadım tâbi ki. Ama hastalıgım tekrarlamadı. Epilepsi yaşım 7 şuan 26 yaşındayım.
Cok gecmis olsun. Hala ilac kullamiyor musunuz peki? Biraktiysaniz eger ne zaman biraktiniz?

Arkadaslar da soylemis. Esimde de 3 senedir bu rahatsizlik var. Sadece ilacı kafasina gore hiraktigi bir donemde nobet gecirdi. Ilac kullandigi surece hic nobet gecirmedi. Kiziniz da ilaclarini duzenli kullandigi surece gecirmez Allah'in izniyle.
Bu hastalik ogrenildiginde sok etkisi yaratiyor. Sizi cok iyi anliyorum. Ama Allah beterinden korusun. Kolayca kontrol altina alinan bir hastalik. Buyuk gecmis olsun. Kiziniza acil sifalar diliyorum

Yeme düzeniyle atlatılabilen bişey değil epilepsi.
İlaç şart ve yaşam düzenini bu hastalığa göre belirlemeli sadece, rahat ve mutlu bir şekilde bu hastalıkla yaşanabilir. Varlığını hissetmez bile.

Back
X