kızım eşcinsel ve ne yapacağımı bilmiyorum :(

moneyy

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
14
0
16
İstanbul
arkadaşlar 21 yaşında bir kızım var cocukluğundan beri farklı bir cocuktu ben bir türlü yakıştıramadım şimdi benden gizliyor ama ben herşeyin farkındayım ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım onu nasıl geri kazanmalıyım bilemiyorum ne olur bana yardımcı olun :(

arkadaşlar 21 yaşında bir kızım var cocukluğundan beri farklı bir cocuktu ben bir türlü yakıştıramadım şimdi benden gizliyor ama ben herşeyin farkındayım ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım onu nasıl geri kazanmalıyım bilemiyorum ne olur bana yardımcı olun :(

kesinlıkle profesyonel destek almalısınız.eğer çocukluğundan beri ileri gelen bi durumsa sizin konuşmanınzla yada bişey yapmanızla düzelecek bi durum değil. benim arkadşımdı eşcinseldi. şuan 25 yaşında 4yıl önce ailesi fark etti. doktora falan gitmilerdi. onun ki de çocukluktan gelen bi durumdu.ama herhangi bi düzelme olmadı.siz biran çnce psikatrise yada psikolğa gidin

Geri kazanmak derken? Kızınız sizden uzaklaştıda mı, siz geri kazanmaya çalışıyorsunuz? Yoksa eşcinsel olduğu için mi geri kazanacaksnız?

Son düzenleme:
tam da eşcinsellik üzerine tartışmalar yaşanırken ne tesadüf bu konunun açılması :44:

nasıl anladınız pekiiii??

bizden uzaklaştı cevresini değiştirdi alkol almaya başladı giyim tarzını değiştirdi destek alalım dediğimde ben hasta değilim diyip agresifleşiyor ne kadar anlayışla yaklaşsamda hep bişeyler gizliyor kendine zarar verecek şeyler yapmasından korkuyorum iletişim kurmakta zorlanıyorum

tam da eşcinsellik üzerine tartışmalar yaşanırken ne tesadüf bu konunun açılması :44:

nasıl anladınız pekiiii??
nasıl anladım ben onun annesiyim en ufacık değişikliği bile far edebiliyorum ki cok fazla değişim oldu son 1 yıldır sacı giyimi arkadaş cevresi bize karşı tavırları ... vs vs

Zor bir durum, sadece cinsel tercihi değişik olsa bir yere kadar anlarım ama giyim tarzını, hareketlerini değiştirmesi en önemlisi içkiye başlaması normal davranışlar değil.. Gerçekten bir anne için zor olsa gerek.. Bende 21 yaşındayım, bir anne nasıl hisseder anlayamam ama psikiyatriste bir şekilde gitmesi gerektiğini düşünüyorum..

Bir şekilde profesyonel yardım alın.Ve hormonlarına da baktırmanız lazım.Belki de hormon düzeninde sorun yoktur pskolojik bi sebepten dolayı bunları yapıyordur.

nasıl anladım ben onun annesiyim en ufacık değişikliği bile far edebiliyorum ki cok fazla değişim oldu son 1 yıldır sacı giyimi arkadaş cevresi bize karşı tavırları ... vs vs

bütün bunlar onu eşcinsel diye nitelemeniz için yeterli değil bence.belki özeniyordur belki bir geçiş dönemindedir..belki sıradışı ve farklı olmak istiyordur.bence siz de emin değilsiniz.tahminlerinizin ne olduğunu daha net yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.ama eminseniz önce kızınla sakince konuşup eğer istiyorsa bir uzman yardımı almasını sağlayabilirsiniz.

Bir şekilde profesyonel yardım alın.Ve hormonlarına da baktırmanız lazım.Belki de hormon düzeninde sorun yoktur pskolojik bi sebepten dolayı bunları yapıyordur.
ben psikolojik bi durum olduğunu düşünmüyorum 4 yaşındayken elbise giydirmek istedim cocuk cıldırdı ben bunu giymek istemiyorum diye bir uzamana götürmek istediğimde karşı cıkıyor eş cinsel neden olunur sebepleri nelerdir hormonlarmı? psikolojik bi durummu? özenmekmi? yoksa doğuştan var olan bir duygumu?

bütün bunlar onu eşcinsel diye nitelemeniz için yeterli değil bence.belki özeniyordur belki bir geçiş dönemindedir..belki sıradışı ve farklı olmak istiyordur.bence siz de emin değilsiniz.tahminlerinizin ne olduğunu daha net yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.ama eminseniz önce kızınla sakince konuşup eğer istiyorsa bir uzman yardımı almasını sağlayabilirsiniz.
sadece bunlar değil tabi emin olmamı gerektirecek nedenlerde var ki ben artık kesinlikle eminim ve cok anlayışlı davranmaya çalışıyorum oda kendinden cok emin bulunduğu durumu benimsemiş gayet mutlu bizleri ne hale soktuğunun farkında bile değil eşcinsellik bumudur alkol alıp sabahlara kadar gezmek aileyi hiç olarak görmek önemsememek tedaviyi redetmek iletişimleri koparmak benim işim cok zor ilgilerinize yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum sadece bilinçlenmek ve topluma bir evlat kazandırmak istiyorum kendimi ifade edebiliyormuyum bilmiyorum

sadece bunlar değil tabi emin olmamı gerektirecek nedenlerde var ki ben artık kesinlikle eminim ve cok anlayışlı davranmaya çalışıyorum oda kendinden cok emin bulunduğu durumu benimsemiş gayet mutlu bizleri ne hale soktuğunun farkında bile değil eşcinsellik bumudur alkol alıp sabahlara kadar gezmek aileyi hiç olarak görmek önemsememek tedaviyi redetmek iletişimleri koparmak benim işim cok zor ilgilerinize yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum sadece bilinçlenmek ve topluma bir evlat kazandırmak istiyorum kendimi ifade edebiliyormuyum bilmiyorum

o zaman eşcinsellikten daha önce halletmeniz gereken başka sorunlar var..bence sorun yanlış arkadaş çevresi.

eşcinsellik hastalık değildir onun içinde tedavisi yoktur.hissel bir olaydır.belki bir arayış içinde kendini tanımaya çalışıyordur.belki dikkat çekmek için yapıyordur.yanlış bir çevre içinde ama siz eğer zorlarsanız ipin ucu iyice kaçacaktır.imkanınız varsa kızınızla tatile gidin hem daha yakınlaşmış olursunuz.ona hasta gözü ile bakmayın.

ben nedense escinselligin bir hastalık oldugunu dusunuyorum cunku hormanların calısması farklı yonde oluyor buda normal degil ki demekki o insan karsı cins yerine kendi cinsine ilgi alaka duyuyor elinde olmadan bunun tedavi edilebilcegini soyleyen doktorlarda var aslında arastırmak lazım daha detaylı

uzun zamandır gözlemliyorum arkadaşlarnıı gizli profiller acmış kendine hemen hemen bütün cevresi eşcinsel bir yazısını o görmeden okudum aynen şöyle yazıyordu ben kendimi ifade edebileceğim ben olduğum ortamlarda olmak istiyorum yani artık normal bir cevresi yok yasaklar koymak mümkün değil onunla görüş bununla görüşme deme şansım yok evden uzaklaşmak ayrı ev tutmak istiyor biraz sıkıya geldimi doğruyu yanlışı ayıramıyacak kadar kaptırmış kendini kendimce araştırmalar yapıyorum hastalık olmadığının farkındayım düzelirmi düzelen varmı?

uzun zamandır gözlemliyorum arkadaşlarnıı gizli profiller acmış kendine hemen hemen bütün cevresi eşcinsel bir yazısını o görmeden okudum aynen şöyle yazıyordu ben kendimi ifade edebileceğim ben olduğum ortamlarda olmak istiyorum yani artık normal bir cevresi yok yasaklar koymak mümkün değil onunla görüş bununla görüşme deme şansım yok evden uzaklaşmak ayrı ev tutmak istiyor biraz sıkıya geldimi doğruyu yanlışı ayıramıyacak kadar kaptırmış kendini kendimce araştırmalar yapıyorum hastalık olmadığının farkındayım düzelirmi düzelen varmı?

21 yaş, ergenlikten çıkılmış, kişiliğin hemen hemen oturmuş olduğu gayet olgun bir yaş. Eşcinsellik ise hastalık falan değil, toplumda da anormal bir birey olmaya itecek bir durum hiç değil. Bence eşcinsellik konusunda içiniz rahat olsun. Hem beş yaşında değil ki, bu yaşta eşcinsellik "tedavi" ile falan düzelecek bir şey değil. Benim birkaç tane eşcinsel arkadaşım var ve onların da doğal olarak arkadaş çevresi eşcinseller ile dolu. Psikoloğa gönderilenler çok fazlaymış aralarında ve psikologların kişiyle ilk görüştüklerinde tepkisi, "istiyorsan terapiyi deneriz, istemiyorsan merak etme." oluyormuş. Tanıdığım bir arkadaşım ameliyat olacak yaşa gelmeyi bekliyor, kadın bedeninde erkek olduğunu düşünüyor çünkü. Kıyafetleri, tavırları, ilgi alanları tam bir erkek gibi. Ve haftada bir de sevgili değiştirebilecek kadar toplumda kabul görmüş biri, çok feminen bir isme sahip olmasına rağmen :) size tavsiyem kızınızı alın karşınıza, konuşun. Gördüğünüz yazıdan söz edin, sizinle her şeyini paylaşmasını, durumunu normal gördüğünüzü ve bunalımları için de isterse yardımcı olabileceğinizi söyleyin. 21 yaşında bir kadına "anne" olmaktan çok, "arkadaş" olmanız önemli artık. arkadaşı olmaya çalışın. eşcinselliği ise yineliyorum kendinize dert etmeyin. kızınızın bu şekilde mutlu olduğunu bilmeniz sizin için yeterli olmalıdır kanımca.

Androjen kişilik yapısınıda sahip olabilir,eğer öyleyse bu normaldir,yaşadığı sadece arkadaş çevresinin etkileridir.

Söyleyenler de olmuş. Evet, Eşcinsellik hastalık değildir. Eşcinselliğin toplumdaki yerini biliyoruz.(ki bu konuda daha çook yolumuz var.) Kabul görmeme gibi bi durumu varsa ve siz de üstüne gidiyorsanız. Size karşı tavırları sert olacaktır. Tedavi olmasını istiyorsunuz. Yalnız bu şekilde mutlu olduğunu da söylemişsiniz. Benim de eşcinsel arkadaşım vardı ve gayette mutluydu. Eşcinselleri kendi seçimeriyle kabul etmek gerekir. Tabi bi anne olarak endişeleriniz var. Onlar bi yana... Peki siz bu konuda bir şeyler okuyup araştırdınız mı? Merak ettim.

umarım bir çıkış yolu bulursunuz.
belkide çok zor olacak sizin için ama kabul etmek zorunda kalacaksınız belkide.
umarım düzelir

bence bi konuşun ama eleştirmeden aşağılamadan konuşun.içkimi içmek istiyor alın evde içsin yeterki gözünüzün önünde olsun bende kızınızla aynı yaştayım.ergenliğide geçmiş bu yaşta böyler durumlar pek kalmaz artık insan yavaş yavaş olgunlaşıyor.arkadaşlarınıda eve getirsin mesela tanışın iyice bir görün emin olun ama herşeyden.ama bu yaşa kadar çok baskı kurup sıktıysanız ondanda olabilir bu arkadaşları gezip tozuyor eğleniyor o evde sizin zorunuzla oturuyorsa bu agrasiflik o yüzdende olabilir.daha anlayışlı ılımlı yaklaşın eleştirmeden kibar mesela iltifat edin çokça sevdiğinizi söyleyin ama samimi bir şekilde ama başka konuları karıştırmayın daha sonra size zaten kendiğiliğinden bişeyler anlatmaya başlar diye düşünüyorum.arkadaş gibi olmaya çalışın.kızın yerine kendimi koyduğumda anca böyle açılabilirdim size diye düşünüyorum.çünki her kızın aslında en yakın arkadaşı annesidir...:26:

Back
X