kızım eşcinsel ve ne yapacağımı bilmiyorum :(

eşcinsel erkeklerin ters ilişki yaşaması suçtur araştırabilirsiniz, ayrıca neden buna takıldınız anlamadım dinimizede doğayada aykırıdır dedim bunları neden irdelemediniz

hay Allahım hala suçtur diyorsunuz ya
suç olan şeyin mutlaka bi yaptırımı vardır ceza kanununda..siz de ceza kanununa göre suçtur dediğinize göre..
madem bi şey atıyosunuz ortaya ve bu kadar kesin konuşuyosunuz kanıtlayın o zaman
eşcinsel erkeklerin ters ilişki yaşaması suçmuş..hay Allahım
biz bunca sene boşuna okuduk o zaman

Psikiyatri bilimi içinde homoseksüelliğin hikayesi, homoseksüelliğe toplumun bakışındaki değişiklikleri yansıtmaktadır. Diğer yandan psikiyatrinin yaklaşımı toplumun bakışını etkileyebilir. Homoseksüelliğin toplum tarafından algılanışı, homoseksüellerin kendi kimliklerini kabul edebilmelerini etkilemektedir. Heteroseksüalizm, homoseksüelliği ve heteroseksüel olmayan her türlü davranış, kimlik ve ilişkiyi reddeden, kötü gören ve damgalayan, tıpkı feminizm veya ırkçılık gibi ideolojik bir sistemdir. Homoseksüellikten korkma veya nefret etme dahil her türlü olumsuz duygu ve davranışa ‘homofobi’ deniliyor. Homoseksüel bireyin gelişimi sırasında toplumun olumsuz bakış açısının içe alınması ve bireyin benliğini bu inanç ve duygularla değersizleştirmesi sonucunda içselleştirilmiş homofobi meydana geliyor. İçselleştirilmiş homofobi bazı kişilerde yoğun anksiyete, depresyon hatta intihara yol açabilir. Bu karşılıklı etkileşimin bir diğer sonucu olarak bazı homoseksüellerde görülen, toplumun bir bakıma onlarda görmeyi bekledikleri, hiperseksüalite veya fazlasıyla kadınsı davranışlar bu bireylerin kendini topluma kabul ettirme yolu sayılabilir.

Cinsel yönelim farklılığı ve homoseksüelliğin genetik yönüyle ilgili son yıllarda giderek artan araştırmalar vardır. Bazı araştırmacılar homoseksüelliğin en azından bazı olgularda X kromozomunu ile bağlantılı olabileceğini gösteren bulgular yayınladılar. Anne karnındaki fetusun, salgılanan androjen miktarıyla bağlantılı olarak beyin cinsel organizasyonundaki değişikliklerin ileride cinsel yönelimi etkilediğini ileri süren araştırmalar var. Ayrıca maymunlarda ve diğer (memeli) türlerin hemen hepsinde rastlanılması homoseksüelliğin yalnız insana özgü bir durum olmadığını göstermektedir.

Uzm. Dr. Mehmet Akif Ersoy

eşcinsel erkeklerin ters ilişki yaşaması suçtur araştırabilirsiniz, ayrıca neden buna takıldınız anlamadım dinimizede doğayada aykırıdır dedim bunları neden irdelemediniz

fiili livata ile karıştırdın sanırım o da tecavüz olduğu durumlarda suçtur yani fiili livataya ayrı bir ceza uygulanmaz ki ırza geçme olarak kabul edilir istismar durumlarında.

her erkek ila anal sex yapıcak diye bir şey mi var? Resmen insanları bel altı yaşamlarıyla değerlendirip ona göre hüküm veriyorsunuz? Bu durumda asıl sapık kim oluyor ortada...
Bu arada lezbiyen çiftlerin cinsel ilişkisine ceza varmış onu da söyler misin? Ona göre bırakıyım eşcinselliğimi (!)

Bu arada türkiyede ki eşcinsel dernekler BM'ye Türkiye lgbt raporu vericek kısa bir süre içerisinde yeni anayasa çalışmaları ve eşcinsel hakları insan haklarıdır diyen devletlerden alınıcak yönlendirmeler ile eşcinsel evliliğin ve lgbt haklarınının yasallaşmasını bekliyoruz. O zamana kadar hemcinsimizle seviştiğimiz için bizi şikayet etmezsen sevinirim, yasak ya (!)

Son düzenleme:
cinsel tercih insanlarının çocuklarına ya da çevresindekilerin onlara biçtiği kılıf değildir. hastalık ta değildir. toplumdan dışlanma sebebi olmamalıdır. toplumda yer edinememesinden korkuyorsanız asıl korkunuz buysa yapacağınız şey çocuğunuzu desteklemektir, "tedavi" etmeye çalışmak değildir. ama yine de yapılması gereken bir şey var o da psikoloğa gitmek ama tedavi amaçlı değil duygularından emin olma amaçlı çünkü bu durum özenme kimlik arayışı vb de olabilir. şu an etrafında gördüğünüz marjinal arkadaşları büyük ihtimalle onu destekleyen kişiler duygularını özgürce ifade edebildiği insanlar cinsellik konusunda sizinle bu yakınlıkta bir ilişkisi yoksa kendini tanımaya çalışan bir insan olarak sizden uzaklaşması normaldir. iyice dinleyin kızınızı gelecek planlarını tartışın gelecek planlarına mesleğine iş hayatına toplumdaki yerine bir eşcinsel olarak da erişebilir neden erişemesin ki? insanların cinselliği nasıl yaşadıkları kendini nasıl iyi hissettiği kimseyi ilgilendirmez çünkü. bence yapacağınız şey profesyonellerle görüştükten sonra o kendinden emin olduktan sonra her şekilde onun yanında olmak desteğinizi hissettirmek. bu şekilde mutlu ve huzurlu geleceğe erişmesine yardım edebilirsiniz elinden tutmak istediği geleceğe onu hazırlamak en iyisi ama ilk önce herşeyden emin olduktan sonra. Gel seni tedavi edelim diye gitmeyin doktora madem böyle bir durum var hayatını nasıl daha özgürce yaşarsın öğrenelim bir bilene danışalım deyin

uzun zamandır kızımdan dolayı eşcinsellik lezbiyenlik durumunu araştırıyorum bilimsel ve ruh halini her nekadar yaşamasamda anlamak için cabalıyorum eşcinsellik ne hormonel bir hastalık nede sapıklık insanlığın yaradılışı kadar eski genetiğe bağlı bir cinsel tercihtir sizleri tenzi ederek araştırmalarımda kesin bir sonuc alamadım kimi tedavi mümkün diyor kimi değil ben budurumuda aştım bildiğim kadarıyla eş cinsellik kendi cinsine ilgi duyan kişilerdir genelleme yapmadan kimseyi kırmadan kendimi ifade etmek istiyorum fakat heteroseksüelliğin hakim olduğu bir toplumda yaşıyoruz sayıca az olan eşcinsel topluluğunun hissettiklerine ve tercihlerine saygı duyuyorum sadece secmiş oldukları yaşam stantartlarını onaylamıyorum eşcinsellik demek sana sahip cıkmak isteyen sana saygı duyan aileni hice saymakmı alkol alıp barlarda taşkınlık yapmakmı madde kullanmakmı kendi hayatını önemsemeden zararvermekmi ben genel konuşmuyorum ama gözlemlerim kızımın 1 yıldır bulunduğu cevresi benim bu şekilde düşünmeme neden oluyor duyarlı olan bütünherkese çok teşekkür ediyorum yorumlarınızı takip ediyorum benim durumumda olan bir anne varmı bilmek istiyorum ve tanışıp fikir almak istiyorum

eşcinsellik tercihi olabilir ama seçmiş olduğu yaşam standartları konusunda bence çok haklısınız bunu ancak yanında olarak istisnasız her konuyu konuşarak aşabilirsiniz bence ilk önce oturun gelecek planlarını tartışın o ne istiyor bunu öğrenin. okul ders durumu nedir bilmiyorum ama belki de kendisiyle ilgili ümitsizliğe kapıldı geleceğini kuramayacağını düşündü iyice saldı kendini. önyargılar olamadan konuşun.

Hastalık listesinden çıkartılmış olabilir.Ben normal karşılamıyorum.Öle hisedebilirler.Kınamam.Bunu onlara verende Allah'dır elbet.Ancak nefislerine uymamalılar.Şizofrenler,paranoyakalrda hastalıklarını kabul etmiyorlar.Sizce dolaşmalılarmı serbestce.Evet Allah vermişdir ama anormal bir durum olarak vermişdir bence.Yoksa hepimiz direk öyle yaratılırdık.
Ha bu kınadığım ve dışlanması gerektiğini düşündüğüm anlamınada gelmiyor yanlız.

nefislerine uyduğunu sanıp çevresine ve kendine zarar verenleri de görüyoruz. duygularını bastırıp "normal" hissediyormuş gibi mi yaşamalı yani bu insanlar. bastırılmış duygular çok daha kötü bir durum nerede ne zaman ortaya çıkacağı nelere yol açacağı belli değil. medyadan takip ettiğimiz üzere taciz vakalarının bir çoğu bastırılmış yanlış yöne yöneltilmiş duygulardan kaynaklanıyor. diyelim ki kendini engelledi kimseye zarar vermedi karşı cinsleriyle birliktelik yaşamaya başladı evlendi cinselliği yaşamak istemediği bir insanla ne kadar devam edebilir? sabretti diyelim ya kendine verdiği zararlar mutsuzluklar?

suç olan şeyin mutlaka bi yaptırımı vardır ceza kanununda..siz de ceza kanununa göre suçtur dediğinize göre..
madem bi şey atıyosunuz ortaya ve bu kadar kesin konuşuyosunuz kanıtlayın o zaman

yorumları okudum da turk ınsanının ne denlı kulturden ve arrastırmadan uzak oldugunu tekrar anladım.insanlarda arastırma hevesi,okuma kültürü olmayınca bu gıbı sacma sapan yorumlar ön yargılı yaklasımlar konu hakkında bılgısı olmasa da sırf yorum yapmak ıcın yorum yapanları tekrar görduk.
Arkadaslar eşcinselliği evet toplum kabullenmıyor yada doga ve yaratılıs kanununa aykırı oldugunu dusunebılırsınız ama buna kesınlıkle hastalık veya tedavı olunması gozuyle bakan arkadasın aslında tedavı olmasını dusunurum.Dunya saglık orgutu ve gelişmiş ulkeler bu durumu farklı bır cınsel tercıh olarak saygı ıle karsılamıs bızım gıbı daha yenı gelısmekte olan veya o yolda olan ulkeler hala hastalık olarak nıtelendırıyor.ne acı bır durum.belkı tahammul edemezssınız ahlaka (!) aykırı bulabılırsınız,tu kaka edebılırsınız ama once saygı duyacaksınız ve durumu kendı ıcınızde yorumlayacaksınız.netıcede onlar da Yuce Allahın bır kulu.yargılamak kımsenın haddıne degıl lutfen yorumlarınızda daha dıkkatlı olunuz.bu arada ben ne eşcinsel ne de lezbiyen bır kadınım sadece yargılama yapmak ısteyenlerın yorumları yeter artık dedırttıgı ıcın dusuncemı paylasıyorum.İnsan önce karsındakıne Saygı duyacak !

1.si cinsel tercih değil yönelim

2.si geri kazanmak derken?? Çocuğunuz Eşcinselse onu ''normal'' yapamazsınız.. Kimi kaybettinizde kazanmaya çalışıyorsunuz??

3.sü verdiğiniz bilgiler onun eşcinsel olduğunu göstermez..

4.sü çocuğunuz eşcinsel ise onu sevmeyecekmisiniz??

Canim kizin escinsel olabilir. Ama emin degilim onunla birebir gorusmedigim icin bir sey diyemem tabiki. Sana bir escinsel olarak sunu soyleyebilirim ki, "butch" diye ifade ettigimiz erkeksi bir lezbiyen ya da dogustan gelen bir transeksuellik durumu olabilir. Sana tavsiyem kizini once sakinlestir ve huyuna git birkac gun sonra kibarca yanina otur ve eger escinsel ise onu anlayabilecegini ve tepki gostermeyecegini soyle. Ve gercekten onu anlamaya calis. Homofobik ve bilincsiz anneler gibi baski altinda birakma kizini. Sen nadil erkeklerden hoslaniyorsan onun da kizlardan hoslanmasi olagan bi durum. Escinsellik bir hastalik degil.
Horminlar konusunda, eger bir kizin testesteron hormonu yuksekse bu onu lezbiyen yapmaz ama bir lezbiyeni erkeksi yapar. Panik yapma. Kabullenmen zor olabilir ama anlayisli ol lutfen. Umarim faydali olmusumdur...

eşcinsellik tamamen piskolojik bir durumdur bu hal cocuklarda 7 yaşındayken yaranıyor bazen biz evebeyinler cocuklarımızın garip huylarına gülüp geciyoroz ama yalnış yapıyoruz misal şu bizimkız aynı erkek gbi top oynuyor erkek cocuklarıyla takılıyor v s yada şu bizin oglan cok tatlı hep kızlarla oynuyor buyüdügündü cok capkn olucak fln bizin gırgır gectıgımız budurum cocuklarda buydügündü eşcinsellige yönelik bir durum haline geliyor bak konu sahibide söylüyor cocuklugundan beri tuhaftı kızım dıye bunun farkına varmış ama aldırmamış neyse hala gec sayılmazkızınızı piskolok yanına goturüntedavi etdirin arkadaş cevresine hobileri nelerdin onlara hattda beslenmesine biledikkat edin gecen okudum internetde mesela vejeterjen insanların %65 eşcinsellige yönelik oluyorlar en yakın kız arkadaşa kımse onu tespıt edin ona yönelin gerekirse uzaklaştırın ondan kızınızı beynini yıkıyorlar ola bilirler

bizden uzaklaştı cevresini değiştirdi alkol almaya başladı giyim tarzını değiştirdi destek alalım dediğimde ben hasta değilim diyip agresifleşiyor ne kadar anlayışla yaklaşsamda hep bişeyler gizliyor kendine zarar verecek şeyler yapmasından korkuyorum iletişim kurmakta zorlanıyorum

eşcinsel değilde belki ergen davranışlarıdır..ergen genç kızlar genelde erkeklere özenir sonra kendini bulur...eğer erkekse çocuğunuz hangi hareketleriyle bundan şüpelendiniz

öyle bir suc yok olsa olsa günahtır suc olmuş olsaydı gecenlerde eşcinseller taksimde toplanmazdılar hem kim ne takar eşcinsel nasıl ilişki yasamış tersten yada düzden tobe tobe :50::50:

1.si cinsel tercih değil yönelim

2.si geri kazanmak derken?? Çocuğunuz Eşcinselse onu ''normal'' yapamazsınız.. Kimi kaybettinizde kazanmaya çalışıyorsunuz??

3.sü verdiğiniz bilgiler onun eşcinsel olduğunu göstermez..

4.sü çocuğunuz eşcinsel ise onu sevmeyecekmisiniz??
ben cevaplayayım

eşcinsellik tamamen tercihtir doguştan hormonsal sorunlarıolmadıgı sürece
2.cocugu eşcinselsetebiki onu normal yapa bilir zor olsa bile
3.onu sevmeyecekmisiniz sorusucok yalnış kızını normal insan gbi hayat sürmesini isteyen anne zaten onu sevdigi icin onun eski haline donmesini istiyor
sordugunz sorular cok agresifve yalnış

arkadaşlar 21 yaşında bir kızım var cocukluğundan beri farklı bir cocuktu ben bir türlü yakıştıramadım şimdi benden gizliyor ama ben herşeyin farkındayım ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım onu nasıl geri kazanmalıyım bilemiyorum ne olur bana yardımcı olun :(

Koca 21yil,iki gunde nasil geri donusum olabilir ki,,,izleri silmek kolay mi?neden daha cok ilgilenmiyoruz cocuklarimizla,kizin icin uzuldum ama zorlu bir yolculuk seni bekliyor

yorumları okudum da turk ınsanının ne denlı kulturden ve arrastırmadan uzak oldugunu tekrar anladım.insanlarda arastırma hevesi,okuma kültürü olmayınca bu gıbı sacma sapan yorumlar ön yargılı yaklasımlar konu hakkında bılgısı olmasa da sırf yorum yapmak ıcın yorum yapanları tekrar görduk.
Arkadaslar eşcinselliği evet toplum kabullenmıyor yada doga ve yaratılıs kanununa aykırı oldugunu dusunebılırsınız ama buna kesınlıkle hastalık veya tedavı olunması gozuyle bakan arkadasın aslında tedavı olmasını dusunurum.Dunya saglık orgutu ve gelişmiş ulkeler bu durumu farklı bır cınsel tercıh olarak saygı ıle karsılamıs bızım gıbı daha yenı gelısmekte olan veya o yolda olan ulkeler hala hastalık olarak nıtelendırıyor.ne acı bır durum.belkı tahammul edemezssınız ahlaka (!) aykırı bulabılırsınız,tu kaka edebılırsınız ama once saygı duyacaksınız ve durumu kendı ıcınızde yorumlayacaksınız.netıcede onlar da Yuce Allahın bır kulu.yargılamak kımsenın haddıne degıl lutfen yorumlarınızda daha dıkkatlı olunuz.bu arada ben ne eşcinsel ne de lezbiyen bır kadınım sadece yargılama yapmak ısteyenlerın yorumları yeter artık dedırttıgı ıcın dusuncemı paylasıyorum.İnsan önce karsındakıne Saygı duyacak !

evet insan karşısındakine saygı duyacak doğru, beğenmediği yorumlara boş boş kültürsüz demeyecek...

Konu sahibesi aylardır siteye girmemiş, gıyabında yorum yapmak uygun olmayacağından ve konu kişisel olduğundan yorumlara kapatılmıştır...

Back
X