Kızım esyalarin bazılarını canlı mı zannediyor?

Bir fikrim var

Ne olur Allah rızası için bı Ferrari🤑
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2019
879
566
23
35
Meraba arkadaslar aslında çocuğum buyurkene açmam gereken bı konu galiba bu ama bana göre dert oldugu için ve daha çok insan burayı okuduğu için buraya yazmayı düşündüm. Arkadaşlar 3 yaşında kızım var ara ara k.k de yazıyorum otizmi diye ama bu sefer otizmle alakalı değil. Kızım esyalarin bazılarını canlımi zannediyo yada başka bişey mi bilmem mesela klimaya bakıp bakıp kosuyo onun dikkatini çekmeye calisiyo aynı zamnda korkuyo gibi.. veya bu bazen bu farklı bi saatte olabilir veya saksıda ki çiçekte.. mesela klimaya böyle davraniyor ama her zamn değil bizimle de çok güzel oynuyor. Acaba diyorum biz yetersizmi kalıyoruz böyle biseye gerek duyuyor veya insanlarla iletişime geçmesi zor olduğu için mi boyle bişey yapıyor.. benimle babasıyla babanesiyle iletişimi iyi ama yinede yetersiziz bu nedir böyle bişey yaşayan varmı

Bu arada unutmuşum YouTube'dan videolar izliyo orda tuhaf şeyler cikabiliyo bazen her an ne izlediginide takip etmiyorum. Bu yukarıda anlattığım davranışı yaparken de hafiften korkuyor gece korkulari var zaten karanlığı hiç sevmez

Bunun adı animizm.Çocuğun canlı ve cansızı ayırt edememesi. Bu yaştaki çocuklarda çok normal olarak oluyo. Öğretmenim eğitim derslerinden hatırlıyorum. Korkmanıza gerek yok bence sadece buysa korkunuz.

Otizimli çocuğa YouTube izletmeyin lütfen yahu. Çocuğa telefon vermek zaten son derece yanlış bizim bile karşımıza neler çıkıyor etkileniyoruz. Çocuklar tabii etkilenir.

Piaget'ye göre, sembolik işlemler döneminde çocuklar bu durumu gösterebilir. Buna animizm ya da canlandirmacilik diyoruz aslında. Yani çocuk canlı olan bir şeyi cansız ya da cansız olan bir şeyi canlı sanabilir. Normal yani bu durum.

Çok normal bu çocuklar nu yaşlarda bebekleri canlı sanıyor ,sehpayı bile klima ses çıkaran bişi :) çok normal

Peki kaç yaşına kadar sürer bu durum bazı çocuklarda hiç gorulmezken bnm kızımda bu kadar fazla olması.. ne zamn geçer bu durum sizin bu konuda bilginiz var ne olur yardımcı olun

Anormal bir durum yok arkadaşlar yazmış zaten animizm diye.

Ama youtube gibi kontrol edilmesi çok zor olan bir mecraya maruz bırakmayın çocuğunuzu.
Teşekkür ederim herkese cevaplarınız için. Evet sehpaya mesela ayağı çarpınca onu dövmesi faln animizm olabilir ama duvarda asılı bı eşyanin dikkatini çekmeye çalışması animizm olabilrmi

Peki kaç yaşına kadar sürer bu durum bazı çocuklarda hiç gorulmezken bnm kızımda bu kadar fazla olması.. ne zamn geçer bu durum sizin bu konuda bilginiz var ne olur yardımcı olun
Bahsettiğim bilim insanı bu dönemi 3-4 yaş arası olarak ele alıyor. Ama yasa takilmayin çok. Çocukla iletişim halinde olun. Klimayı anlatın mesela. Bak klimayi buna takıyoruz(priz) ve çalışıp soğuk/sıcak hava veriyor gibi anlatabilirsiniz. Ayrıca YouTube izletmenizi tavsiye etmem. TV de aynı şekilde. Çocuk orada hareket eden, konuşan bir elektronik eşya görmüş de olabilir.

Kesinlikle YouTube de birden çok farklı çizimlerle yapılmış videolar çıkıyor bize göre sevimli gelsede kızıma göre gelmediği oluyor ayrıca bende bazen ne biçim video yapmışlar ben bile korkuyorum. Ama YouTube tarafı bı yana bu animizm geçici bı durum mu

Teşekkür ederim herkese cevaplarınız için. Evet sehpaya mesela ayağı çarpınca onu dövmesi faln animizm olabilir ama duvarda asılı bı eşyanin dikkatini çekmeye çalışması animizm olabilrmi

Sehpayı dövmeyi çocuğa siz öğretiyorsunuz o animizm değil zaten. Çocuğunuzun şu anki davranışları tam animizm örneği. Geçici bir dönem, endişelenecek bir şey yok.

Daha kac kere soylenecek ki su cocuklara youtubedan birseyler acmayin diye? Bikac hafta once bir akrabama gittim 2 gunlugune. 2 yasindaki cocugu surekli youtubeda. Kendi kendine video acmayi bile ogrenmis. Ve annesi bunu marifet gibi anlatiyor.
Vermeyin arkadasim. Cocuklarinizin eline telefon falan vermeyin. Yazik ediyorsunuz minicik cocuklara.
Yakin zamanda momo vardi. Intihara surukleyen bir oyun. Youtube videolarinda aralarda cikiyordu. Sosyal medya ayaklandi. Nasil hala o telefonu eline verebilirsiniz ? Aklim almiyor benim artik.

Tabii ki geçici.

Arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim ben dikkatli bı anne sayılırım yarım saati geçmez gunde ki bu bile çok zararli biliyorum ama bu davranış YouTube den mi kaynakli yada animizm den mi kaynakli ya da baska bı sorun mu diye sordum. Herhangi eşyanın dikkatini çekmeye çalışması acaba aramızda ki duygusal bağda bı sıkıntı mı var diye aklıma getirdi. Canlı zannetmesinden ziyade bu davranışı çözemedim.hafif korkarak yaptığını da fark ettiğim için YouTube kaynaklı olabilirmi diye de aklıma geldi

Cocugunuz su an gayet normal bisey yasiyor. Bence buna takilmayin.
Gercekten sadece iyi niyetle soyledim. Uzuluyorum ben kucucuk cocuklarin elinde telefon gorunce. Bir arkadasim 6aylik bebegine youtubedan video izleterek mama yediriyor mesela. Gecen ona da cikistim bu konuda. Belki hadsizlik yaptim ama napayim o kadar cok doldum ki bu videolar konusunda gercekten gorunce ya da okuyunca tahammul edemiyorum cocuklara kiyamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…