Kızım esyalarin bazılarını canlı mı zannediyor?

Cocugunuz su an gayet normal bisey yasiyor. Bence buna takilmayin.
Gercekten sadece iyi niyetle soyledim. Uzuluyorum ben kucucuk cocuklarin elinde telefon gorunce. Bir arkadasim 6aylik bebegine youtubedan video izleterek mama yediriyor mesela. Gecen ona da cikistim bu konuda. Belki hadsizlik yaptim ama napayim o kadar cok doldum ki bu videolar konusunda gercekten gorunce ya da okuyunca tahammul edemiyorum 🤦‍♀️🤦‍♀️ cocuklara kiyamiyorum 🤷‍♀️
Yoo ben size hak verdim çok haklisiniz. Çok zararlı cocukkar için hele o YouTube istediği videoları saniyeler içinde degistirilebiliyor. Ve milyonlarca saçma sapan çocuklar için yapilmis videolar var. İsyaniniz da kesinlikle çok haklisiniz

Sehpayı dövmeyi çocuğa siz öğretiyorsunuz o animizm değil zaten. Çocuğunuzun şu anki davranışları tam animizm örneği. Geçici bir dönem, endişelenecek bir şey yok.
Ama animizm örneği böyle veriliyo. İnşallah kızımın yaşadığı da animizm dir

Yoo ben size hak verdim çok haklisiniz. Çok zararlı cocukkar için hele o YouTube istediği videoları saniyeler içinde degistirilebiliyor. Ve milyonlarca saçma sapan çocuklar için yapilmis videolar var. İsyaniniz da kesinlikle çok haklisiniz
En azindan gozetiminizde izlesin. Degil yarim saat 5 dk bile izlese hep yaninda olun lutfen. Cok tehlikeli seyler var. Bir cocuga uygun olmayan videolar var. Dediginiz gibi saniyede degisiyor video. Dikkatli olmak da fayda var.

Benim kızım da 2 yaşında ve üst kattan ya da binadan gelen seslerden çok korkuyor. Bacağıma yapışıyor resmen! Üst kattakiler sandalye çekiyor ya da tak tak sesler gelse çocuk korktum korktum diye gidemiyor hiçbir yere. Özellikle dış kapı önüne bakıyor oradan birşey gelecekmiş gibi. :(

Benim kızım da 2 yaşında ve üst kattan ya da binadan gelen seslerden çok korkuyor. Bacağıma yapışıyor resmen! Üst kattakiler sandalye çekiyor ya da tak tak sesler gelse çocuk korktum korktum diye gidemiyor hiçbir yere. Özellikle dış kapı önüne bakıyor oradan birşey gelecekmiş gibi. :KK43:
Bazı çocuklar sesten korkabiliyo herkesin etrafın da var bu örnekler rahat olun :))

Bence kızınızın hayal gücü geniş korkmamak gerek.
Evet zaten otizm mi diye ara ara evhama kapılıyorum ama hayal gucu acayip geniş bu da otizm de görülmeyen bı durum. Sembolik oyunlarda oynuyo ama evcilik drculuk tarzında değil de atıyorum bı tane çubuğa top sapliyo bak dondurma yaptım diyo. Çok yaratıcı bı cocuk. Eşyaları canlı zannetmesi de hayal gücü geniş olduğundan olabilir

Bu arada unutmuşum YouTube'dan videolar izliyo orda tuhaf şeyler cikabiliyo bazen her an ne izlediginide takip etmiyorum. Bu yukarıda anlattığım davranışı yaparken de hafiften korkuyor gece korkulari var zaten karanlığı hiç sevmez
İlk anlattığınız gayet normal de bu söylediğiniz sıkıntı. Yani sorun çocukta değil sizde.

Bu arada unutmuşum YouTube'dan videolar izliyo orda tuhaf şeyler cikabiliyo bazen her an ne izlediginide takip etmiyorum. Bu yukarıda anlattığım davranışı yaparken de hafiften korkuyor gece korkulari var zaten karanlığı hiç sevmez
Canım benim kızda etkilendi YouTube yi sildim çocuk YouTube indirdim orada reklam yok korku yok renkler, sayılar, piyano, boyama, gibi vidyolar var bence öyle yapın günde yarım saat en fazla 1 saat oynar bırakır

Evet zaten otizm mi diye ara ara evhama kapılıyorum ama hayal gucu acayip geniş bu da otizm de görülmeyen bı durum. Sembolik oyunlarda oynuyo ama evcilik drculuk tarzında değil de atıyorum bı tane çubuğa top sapliyo bak dondurma yaptım diyo. Çok yaratıcı bı cocuk. Eşyaları canlı zannetmesi de hayal gücü geniş olduğundan olabilir
Canlı sanmıyordur. Canlı olduğunu varsayıyordur. Çocuğunuzla iletişim kuruyor musunuz? Sosyal ihtiyaçları da olabilir.

3 yaşında bir bebek lütfen İnterneti tamamen hayatından çıkarın.
Kızınızla siz bir şeyler yapın.

Ayrıca iyi bir pedagog la bu durumunu konuşabilirsiniz onlar sizi daha iyi yönlendirir.

Back
X