• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızım hastalandı ne yapacağım?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benzer birsey yasadim. Ates cikinca ates dusurucu vermeyin. Ince giydirip, banyo yaptirip, saat basi Ates takibi yapmaniz lazim. Olctugunuz dereceleri kagida yazıp, acil doktoruna vereceksiniz.

Benim bebegimde 37,5larda ateslenmisti. Herkes birsey yok, ates mi o ya diye konustu. Meger korona olmus kızım

Iyi de 36.8 normal bi derece. 38 le hastaneye gidince niye geldiniz bunu evde soguk uygulamayla hallederdiniz diye alay ediyo doktorlar bizle. Her atese agri kesici verilmez cocuk bi savassin. Soyun ilik dus aldirin soguk uygulayin. Ates 38.5 i gorduyse ates dusurucu verin. 3 gun inat eder dusmezse de doktora gidin

Kızımın da ateşle başladı boğaz enfeksiyonu salgını varmış çok dikkat edin götürün bence geç kalmadan

Geçmiş olsun. 36.8 ateş değil, kıyafetleri azaltıp takip etmeniz yeterli olur.

niye bu kadar paniklediniz anlamadım ,36.8 e doktora götürseniz müdahale bile etmez Yani , önce sakin olun ve bu konularda biraz bilgi sahibi olun hem siz üzülmeyin hem de çocuğu gereksiz yere yormayın ilaçla doktorla .. havalar zaten çok sıcak ,evham yapmayın

En önemli detayı yazmamışsınız. Kaç yaşında?
36.8 ateş değil. Kendinizi ölçün doğru mu ölçüyor bakın. Hemen de ateş düşürücü vermeyin lütfen. 39 ateşle 3 gün evde beklediğimizi biliyorum. Sonunda gitti zaten. Her şey için doktora koşmaya gerek yok. Kendi kendine atlatmasına izin verim. Genel haline bakın.
Neden bu kadar telaş yaptınız?

Geçmiş olsun ancak ateş konusunda biraz bilgi edinmelisiniz çocuğunuza iyilik değil kötülük edersiniz 36.8 ateş değildir normal vücut sıcaklığıdır 38.5 görmeden Ateş düşürücü verilmez ben bayramdan beri ikizlerimde çekiyorum 10 gün oldu neredeyse ikisi de boğaz enfeksiyonu geçirdiler doktora gittiğimizde 37.5 du ateşi mesela şurup vermemiştim doktor da müdahale etmedi üstünü hafiflettik zaten düştü cocuk savaşsın bağışıklık kazansın derim ben.

Yalniz cocugun ateşi yok. Ateş konusunda bilgi edinmeniz gerek
Yalniz 36.5 derecede ates olmayabilir ama o derecede bile havale geciren cocuklar var bunu bilmeli illaki 39 uzeri olması gerekmiyor .aile gecmisinde havale varsa genelde gecirirler. anne sadece havale gecirirse cocuk ona dikkat etmeli gozlemlemeli .ben genelde gül suyu ile siliyorum bu aralar ayak altina sairmsakli yag meshur . aloevera losyonu var onuda övuyorlar gecici rahatlamada.38.5 kdr ates dusurucu onermiyor lar lakin dedigim gibi havale gecmisi varsa cok dikkatli olmaliyiz

Tamamda yinede endişe edilecek ateş yok ki. Demekki ateş dışında bir belirti olmadan atlattı çocuğunuz ki siz bile anlamadınız. Covidde çocuklarda pek ateş yüksek olmuyor bile. Benim oğlan iyilestikten sonra koku almayınca anlamıştım covid olduğunu. Bunu size karşıt olsun diye yazmadım bu arada.
Benzer birsey yasadim. Ates cikinca ates dusurucu vermeyin. Ince giydirip, banyo yaptirip, saat basi Ates takibi yapmaniz lazim. Olctugunuz dereceleri kagida yazıp, acil doktoruna vereceksiniz.

Benim bebegimde 37,5larda ateslenmisti. Herkes birsey yok, ates mi o ya diye konustu. Meger korona olmus kızım

kızlar selam, kızımın bugün hiçbir şeyi yoktu güzelce uyuttum. gece bir iki defa uyandı normalde hiç uyanmaz. baktım uyurken inliyor mırıldanıyor. sonra ağlayarak uyandı az önce gittim kucağıma aldım yanıyor çocuk. ateşine baktım 36.8 gösteriyor. ateş düşürücü verdim tişörtünü şortunu çıkardım zıbınla bıraktım su içirdim biraz. uyuyor ama inliyor sürekli. acile götürmek istiyorum boşa mı telaş yapıyorum sizce?
Bu havada hele 36 a. 8 ates degilki

Tamamda yinede endişe edilecek ateş yok ki. Demekki ateş dışında bir belirti olmadan atlattı çocuğunuz ki siz bile anlamadınız. Covidde çocuklarda pek ateş yüksek olmuyor bile. Benim oğlan iyilestikten sonra koku almayınca anlamıştım covid olduğunu. Bunu size karşıt olsun diye yazmadım bu arada.
Bilseydim doktora giderdim. Nasil bir yol izliyorlar bilmiyorum gerci. Bebegim kolik oldugu icin cok agliyordu belki agrisi sızısı oldu ve farketmedik. kari koca ikimizde atesimiz olmamasina ragmen agri icindeydik

Bilseydim doktora giderdim. Nasil bir yol izliyorlar bilmiyorum gerci. Bebegim kolik oldugu icin cok agliyordu belki agrisi sızısı oldu ve farketmedik. kari koca ikimizde atesimiz olmamasina ragmen agri icindeydik
Her belirti illa covid değildir. Ben test yaptım oğluma evde kitlerle pozitif cikti. Sonra doktora gittim ordada pozitif cikti. Sonra kızım kaptı hafif ateş oldu 37.8 falan en yüksek. Bir sorun yaşamadık biz. Hatta eşimde kaptı çok ağır atlattı o hatta şimdi bile bir yerden kapmış. Sonuna geldi bu sefer ağır geçirmedi şükür. Sizinki belki geçirmedi bile evham yapmayın. 2 çocuktan Sonra insan nerde endişelenmesi gerektiğini anlıyor. Birde bizim ilkinin hastane süreci çok olunca uzmanlık yapacagim nerdeyse

Selam kızınız ne kadarlık?

Anlayabilir misiniz neler oldu nasıl geçirdi ne yapmak lazom? Ben pozitif çoktım kuzuma da bulaştı kesin hep yanımda çünlü. Dr maskeyle emzirmeye devaö dedi muayene gerek görmedi napsam bilemedim
Bebegimizi cocuk acile goturduk(baska bir sebepten dolayi) 3 gun sonra 37,5 seviyelerinde ateslendi ve surekli uyudu. 1 gun boyunca boyle sürdü sonra gecti. Ne oldugunu anlayamadik. Ondan 5 6 gün sonra esimle ben rahatsizlandik, soguk havaya maruz kaldik diye usuttugumuzu düşündük. En son annem(bana geliyordu) rahatsizlaninca test verdi, pozitif cikti. Aslinda kizim bize bulastirmis.

Birgun boyunca ates ve halsizlik disinda etkisi olmadı. Hamileyken 2 doz biontech olmustum belki onun etkisiyle hafif atlatmis olabilirmis(asilarin anne karnindaki bebege gecisi ve bebegi koronadan korumasi hakkinda o zamanlar veri yoktu). Bol bol emzirin, ateslenirse calpol vermeyinx. Once üstündeki giysileri çıkarın, ilik(kesinlikle soguk degil) dus aldirin ve saat basi ates olcumu yaparak not alin. Hastaneye gittiginizde yapacaklari ilk is ates takibi yapmak olacak bu yuzden siz evde yürütün. Üniversite hastanesindeki cocuk doktorlari ates 37,8e çıkarsa hemen acile gelin demisti. Sizde 37,8e kadar evde idare edebilirsiniz

Bebegimizi cocuk acile goturduk(baska bir sebepten dolayi) 3 gun sonra 37,5 seviyelerinde ateslendi ve surekli uyudu. 1 gun boyunca boyle sürdü sonra gecti. Ne oldugunu anlayamadik. Ondan 5 6 gün sonra esimle ben rahatsizlandik, soguk havaya maruz kaldik diye usuttugumuzu düşündük. En son annem(bana geliyordu) rahatsizlaninca test verdi, pozitif cikti. Aslinda kizim bize bulastirmis.

Birgun boyunca ates ve halsizlik disinda etkisi olmadı. Hamileyken 2 doz biontech olmustum belki onun etkisiyle hafif atlatmis olabilirmis(asilarin anne karnindaki bebege gecisi ve bebegi koronadan korumasi hakkinda o zamanlar veri yoktu). Bol bol emzirin, ateslenirse calpol vermeyinx. Once üstündeki giysileri çıkarın, ilik(kesinlikle soguk degil) dus aldirin ve saat basi ates olcumu yaparak not alin. Hastaneye gittiginizde yapacaklari ilk is ates takibi yapmak olacak bu yuzden siz evde yürütün. Üniversite hastanesindeki cocuk doktorlari ates 37,8e çıkarsa hemen acile gelin demisti. Sizde 37,8e kadar evde idare edebilirsiniz
O kadar yararlı ki yazdıklarınız. Çok teşekkğrler. Bi ara 37,6 oldu ama sonra hemen 37,2 oldu ateşölçer hatası diye düşündüm sonra 36,8 oldu çünkü. İlk bebeğim ve hiö ateş tecrübem de yok ne yapacağımı bilmiyorum. Dr maske el temizliği dedi. Aksi gibi sütüm de tamamen yetmiyor mama vermek zorunda kalıyorum. Ben de hamileyken aşı oldum hatta daha altı ay bile olmadı aşı olalı niye böyle oldu anlamadım

O kadar yararlı ki yazdıklarınız. Çok teşekkğrler. Bi ara 37,6 oldu ama sonra hemen 37,2 oldu ateşölçer hatası diye düşündüm sonra 36,8 oldu çünkü. İlk bebeğim ve hiö ateş tecrübem de yok ne yapacağımı bilmiyorum. Dr maske el temizliği dedi. Aksi gibi sütüm de tamamen yetmiyor mama vermek zorunda kalıyorum. Ben de hamileyken aşı oldum hatta daha altı ay bile olmadı aşı olalı niye böyle oldu anlamadım
Cok gecmis olsun. Biz korona oldugunu anlamamistik bile. Evi duzenli olarak havalandirin. Bebeginiz su icebiliyorsa bol bol su verin insallah birsey olmadan hemencecik iyilesir bebeginiz

Back
X