Kızım hiperaktif olabilirmi?

Loveangel1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
449
160
33
35
Merhaba hanımlar.5,5 yaşında bi kızım var.aşırı derecede hareketli.küçüklüğünden beri hep böyleydi.iki yıldır Anaokulunda gidiyo.okuldan eve geliyo.normalde çocuklar okuldan gelince yorgun olurlar yatar oturur uzanır uyur.ama benim kızım okuldan gelince bile 1 dk oturmaz.5,5 yaşında ama hala kanepeler üzerinde gezer.masanın üstüne çıkar.birde aşırı derecede çok konuşuyo.1 yaşında oğlum var.gayet sakin bi bebek.hala kızım zorluyo beni.hiç laf anlamıyo söz dinlemiyo.o kadar üzüyoki beni.sizce hiperaktif olabilirmi.çevrenizde bu yaşta böyle lan varmı.herkes allah sabır versin diyo.çok üzülüyorum.cevaplarınızı bekliyoum.

Benim de ayni yasta bir kizim var 9 aylikda kucuk kizim....buyuk kizim tam bir melekti kucugum ise duz duvara tirmaniyor oyle haylazki disini kirdi yuzu morardi senin isin ne bak diyenler olabilir ama 1 saniye icinde oluyo hersey buyuk kizima hic zaman kalmiyor yazik yavrum idare ederim anne diyor bende hiperaktif diye dusunuyorum bizimkini uyumuyorda cok fazla cunku umarim normaldir uzulmeyin

Benim de ayni yasta bir kizim var 9 aylikda kucuk kizim....buyuk kizim tam bir melekti kucugum ise duz duvara tirmaniyor oyle haylazki disini kirdi yuzu morardi senin isin ne bak diyenler olabilir ama 1 saniye icinde oluyo hersey buyuk kizima hic zaman kalmiyor yazik yavrum idare ederim anne diyor bende hiperaktif diye dusunuyorum bizimkini uyumuyorda cok fazla cunku umarim normaldir uzulmeyin
Allah yardımcınız olsun sizinde.valla yaşayan bilir çok zor böyle çocukla uğraşmak.bide çok ağlama huyu var.bi başladımı 1 saat ağlıyo.

Allah kolaylık versin.
benimde o yasta oğlum var.kanepeye hoplamaya bayılıyor hatta suan yazrken bile oğlum poposunu kanepede hoplatiyor:))
bu yaş gercekten zor bir dönem.5 yaş çocuğu enerji atma ihtiyacı hissediyor.
benimki biraz sakin bir çocuk çok konuşmaz ama agladimi susmaz kızınız gibi.
yani hepsinin mizacı farkli.kıyaslamak dogru olmaz.kaldi ki kiz cocuklari konuşkan olur.kendini ifade edebilmesi çok güzel bunu bilin
1 yaş bebeğiyle kıyaslamak zaten mümkün değil ve dogru olmaz.o bebek ama 5 yaş gercekten oyun çağı dönemi.
eğer dikkat dağınıklığı gibi bir durumda varsa hemen sıkılıyorsa biseylerden mutlaka bir danışın.
sağlıkla büyütmenizi dilerim.
:)

TV izliyorsa izletmeyin. Bir de katkılı yiyecekler ve abur cubur da aşırı hareketlilige sebep olabiliyormus. Uykusu nasıl?

Benim kızım da 5 yas 3 aylık. Uyku uyumaz, sürekli zıplar ve anormal konusur. Yalnız ders çalışma ve etkinlik zamanlarında oturur, yapar. Hatta kendisi teklif eder kitabımizi yapalım diye. Etkinlik kitapları veya anaokulu ödevlerini yaparken konsantrasyonu nasıl?

Bu konuya çok sevindim. Oğlum mayısta 6 olacak.kucuklugunden beri çok hareketli.kendine ya da başka şeylere zararı yok ama sürekli hareket halinde. Konuşurken bile dönüyor odanın içinde. Çok soru soruyor ama bu yaşta normal.5 gün kereste ama ev geliyor hiç yorgun değil. Aynen konuşmalar hareketler devam ediyor.

Beni düşündüren başka konularda da var normal mı bu yaşta bilemiyorum.ogretmenleri matematik ve İngilizce'de çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylediler. Ben zeka alanlarını bilmek ve doğru yönlendirmek için bir uzman görüşü almayı dusunuyorum

çocuğun hareketli olması hiperaktif olduğu anlamına gelmez, dikkat süresi ne kadar? başka davranışsal sorunları var mı vs vs en zor teşhis konulan davranış bozukluklarından biri.
eğer bu konuda şüpheleriniz varsa çocuğunuzu dehb konusunda uzmanlaşmış bir çocuk psikiyatristine götürün.

Allah kolaylık versin.
benimde o yasta oğlum var.kanepeye hoplamaya bayılıyor hatta suan yazrken bile oğlum poposunu kanepede hoplatiyor:))
bu yaş gercekten zor bir dönem.5 yaş çocuğu enerji atma ihtiyacı hissediyor.
benimki biraz sakin bir çocuk çok konuşmaz ama agladimi susmaz kızınız gibi.
yani hepsinin mizacı farkli.kıyaslamak dogru olmaz.kaldi ki kiz cocuklari konuşkan olur.kendini ifade edebilmesi çok güzel bunu bilin
1 yaş bebeğiyle kıyaslamak zaten mümkün değil ve dogru olmaz.o bebek ama 5 yaş gercekten oyun çağı dönemi.
eğer dikkat dağınıklığı gibi bir durumda varsa hemen sıkılıyorsa biseylerden mutlaka bir danışın.
sağlıkla büyütmenizi dilerim.
:)
Canım benim kızım oğlum kadarkende çok zor bi çocuktu.kız çocukları normalde biraz daha uslu olur.ama bizimki aynı erkek çocuğu.bugün kanepeden düşmüş ayağını İncitmiş.dikkat dağınıklığını tam bilemiyorum.sevdiği bişey yapıyorsa sıkıntı pek olmuyo.öğretmeninde pek şikayet yok bu konuda.

TV izliyorsa izletmeyin. Bir de katkılı yiyecekler ve abur cubur da aşırı hareketlilige sebep olabiliyormus. Uykusu nasıl?
Gece uykusu bebekliğinden beri iyiydi.uyuturken zorlanırdım sadece.ama gündüzleri hep zor uyUrdu.2,5 yıldır gündüz çok çok nadir uyur.ama akşam erken yatıyo.8 yada 8 buçukta yatıyo.

çocuğun hareketli olması hiperaktif olduğu anlamına gelmez, dikkat süresi ne kadar? başka davranışsal sorunları var mı vs vs en zor teşhis konulan davranış bozukluklarından biri.
eğer bu konuda şüpheleriniz varsa çocuğunuzu dehb konusunda uzmanlaşmış bir çocuk psikiyatristine götürün.
Seneye 1.sınıfa başlayacak.Eğer hiperaktivite varsa okul başarısınıda etkiler diye korkuyorum.

Canım benim kızım oğlum kadarkende çok zor bi çocuktu.kız çocukları normalde biraz daha uslu olur.ama bizimki aynı erkek çocuğu.bugün kanepeden düşmüş ayağını İncitmiş.dikkat dağınıklığını tam bilemiyorum.sevdiği bişey yapıyorsa sıkıntı pek olmuyo.öğretmeninde pek şikayet yok bu konuda.
öyle bir durum olsa öğretmeni farkederdi büyük ihtimal.
belki okulda daha çok el işi etkinliği yada daha çok enerjisini atamayacagi aktivite yapmıyorsa gelince evde atiyordur.
her çocuk bir olmuyor tabi evet kiz cocuklari genelde daha sakin oluyorlar ama belli olmuyor ki her çocuğun karakteri farklı.
çok konuşuyor dediniz eminim çok da zekidir.sevdiği şeylere daha çok yonlendirin evde.merakı ilgisi olduğu neler varsa onlarla daha çok zaman geçirmesini sağlayın.mesala resim çizme puzzle yapma gibi.bu yasta böyle şeylere ilgi duyuyorlar genelde.
tabiki bir kontrole görüşmemizde fayda var.en azindan endişelerimizin yerinde olup olmadığını anlar nasil davranmaniz gerektiği hakkinda bilgi alırsınız.
tekrar Allah kolaylık versin.
anne baba olmak zor iş.saglikli hayırlı evlatlar olurlar inşallah.:)

Merhaba hanımlar.5,5 yaşında bi kızım var.aşırı derecede hareketli.küçüklüğünden beri hep böyleydi.iki yıldır Anaokulunda gidiyo.okuldan eve geliyo.normalde çocuklar okuldan gelince yorgun olurlar yatar oturur uzanır uyur.ama benim kızım okuldan gelince bile 1 dk oturmaz.5,5 yaşında ama hala kanepeler üzerinde gezer.masanın üstüne çıkar.birde aşırı derecede çok konuşuyo.1 yaşında oğlum var.gayet sakin bi bebek.hala kızım zorluyo beni.hiç laf anlamıyo söz dinlemiyo.o kadar üzüyoki beni.sizce hiperaktif olabilirmi.çevrenizde bu yaşta böyle lan varmı.herkes allah sabır versin diyo.çok üzülüyorum.cevaplarınızı bekliyoum.
Kimi doktor diyor ki super zekadan oluyor. Enerjisini atamadigi icin. Kalorifer borusuna tirmanani bile duymustum.

Hiperaktivite dürtü bozukluğudur, yaptigi şeyleri neden yaptığını sordugunuzda "icimden bir ses boyle yapmami soyledi" gibi cevaplar veriyor mu? En dogru teshisi bir uzmana gostererek tespit edebilirsiniz tabi.

Bir de çocuğunuzu puzzle ve legolara yönlendirin. Benimki yaşının üstünde yapabiliyor; aksi olsaydı uzmanın yolunu tutmuştum. Bunlar belirleyicidir.

Son düzenleme:
Hanımlar biz küçükken gece yarısına kafar sokakta koşar oynardık şimdiki çocuklar bunu yapamıyorki enerjisi var atamıyor çocuk şekerli de yedirmeyin meyve suyu falan da vermeyin ayrıca

Buna doktor karar vermeli bence. Cunku hiperaktivite "ay bu cocuk hareketli kesin hiperaktif" diye teshis konulacak sey degil cunku. Ileri safhalarda ilac tedavisine bile basvurulan bir rahatsizlik bu.

Sırf çok hareketli diye DEHB tanısı almaz, pek çok çocuk hareketli olur zaten bu yaşlarda. Özellikle artık yeterince sokakta koşup oynayamadıkları için enerjilerini eve saklıyorlar bu da fazla hareketli bir çocuk imajı yaratıyor. Yanlış bilgi verenler olmuş dürtü bozukluğu değildir, nörogelişimsel bir bozukluktur dikkat eksikliği/aşırı hareketlilik bozukluğu tam açılımıdır. Zekayla da alakası yoktur, "Çocuğum çok zeki çünkü hiperaktif" diye zeka testine getiren ebeveynler çocuk normal düzeyde zekada çıkınca baya hayal kırıklığına uğruyor, testin yeniden yapılmasını falan istiyor :)

DEHB olabilir kesin vardır ya da yoktur diye zaten buradan denemez ama dediğim gibi pek çok belirtinin bir arada belli bir süre boyunca bulunması gerekir. Çocuk psikolojisi konusunda iyi bir uzmana götürün, ona göre tanı alır ya da almaz.

Back
X