• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım için okul tercihinde çok kararsız kaldım

çocugum diye demiyorum ama çok başarılı..

Okuma yazma biliyor dedigim gibi

suan toplama çıkarma da yapabiliyor

Yaşımız 6..

5.5 yasındayken dediklerimi yapabiliyordu zaten..

Ben kızımı 3.5 yasında başlattım kreşe çok faydasını gördüm..

Anneniz de yanınızdaymış göz kulak olur evladınıza

3 yasından sonra yarım gün vererek egitim aldırabilirsiniz güzel de olur hem..ya da yaz okullarında kreşlerin aktiviteleri daha fazla oluyor oraya da göndererek başlayabilirsiniz..Seçeneginiz çok yani.

Üstteki sorunuza gelince çok ödev veren ögretmenden ziyade araştırma geliştirme ödevleri ve faaliyetlere daha çok önem veren ögretmen istiyorum...

Ben de okuma yazma toplama çıkarma her şeyi yapabiliyordum okula başlarken. Ama sosyal yönden çok başarılı değildim. Çok çekingen sıkılgan bir tiptim. Annemle çok okul gezmiştik. O yıllarda maddi durumumuz da yoktu özeli düşünemediler ama babam uzun araştırmalar sonucu 25 kişilik sınıfları olan tam gün eğitim veren güzel küçük bir devlet okulu bulmuştu istanbulun göbeğinde. Öyle olunca öğretmene fazla bakmadık.

Ama şunu söyliyim benim ilkokul hayatım zorlu geçti. Farklı olmak zordu. Devamlı sınıftan bağımsız hareket ederdim. Ödevlerimi yazılılarımı öğretmen farklı hazırlardı. Bana ayrı soru bankaları aldırtıp onları günlük kontrol edip ödevler veriyordu. Bu nedenle tanıdık öğretmen bulup böyle bir sorumluluğu almayı kabul edicek biri olması önemli. Yani bu nasılsa biliyor diye, zaten her şeyi yapıyor diye es geçicek bir öğretmen olmamalı. Onu kendi kulvarında hazırlayacak birini bulmak lazım..

Ben de okuma yazma toplama çıkarma her şeyi yapabiliyordum okula başlarken. Ama sosyal yönden çok başarılı değildim. Çok çekingen sıkılgan bir tiptim. Annemle çok okul gezmiştik. O yıllarda maddi durumumuz da yoktu özeli düşünemediler ama babam uzun araştırmalar sonucu 25 kişilik sınıfları olan tam gün eğitim veren güzel küçük bir devlet okulu bulmuştu istanbulun göbeğinde. Öyle olunca öğretmene fazla bakmadık.

Ama şunu söyliyim benim ilkokul hayatım zorlu geçti. Farklı olmak zordu. Devamlı sınıftan bağımsız hareket ederdim. Ödevlerimi yazılılarımı öğretmen farklı hazırlardı. Bana ayrı soru bankaları aldırtıp onları günlük kontrol edip ödevler veriyordu. Bu nedenle tanıdık öğretmen bulup böyle bir sorumluluğu almayı kabul edicek biri olması önemli. Yani bu nasılsa biliyor diye, zaten her şeyi yapıyor diye es geçicek bir öğretmen olmamalı. Onu kendi kulvarında hazırlayacak birini bulmak lazım..

bu da zor tabi dansmaurecim ama şimdi çocuklar genel olarak ilkokula birçok şeyi bilerek başlıyorlar sosyal yönden de benim gördügüm ve kreşteki ögretmenin dedigi kadarı ile aktif bir öğrenci dediler kızım için..sıkılgan değil ama tabi başlayacagı okulda kreş gibi olmadıgı için çekinebilir..

İşten çıkmayı bile düşünüyorum ilk 1.sınıf zorlu bir süreç oldugu için çocugumun başında olmayı planlıyorum eğer burası olursa..Hemen evimin 5 dakika ilerisinde bilgi evi bile var ama işte bu okulun bana katacagı şeylerin güzel olmasını temenni ediyorum..Öğretmen konusunda sıkıntıya düşmek beni ürkütüyor..

Kızım kızmaya ve bagırmaya karşı korkan bir çocuk..

Bir fiske vurmadıgın evladının ögretmen kulagını çekse eminim ki benim yavrum içine gömülür..

bu işler çok zor. çocuğum yok ama olsa sizin kadar titizleneceğime eminim. ama ben çocukların okula başlamadan herşeyi bilmeleri taraftarı değilim. evde anne babanın onlara herşeyi anlatmalarını falanda istemem. sebeplerine gelince;
1- Okula başlamadan herşeyi bilen çocuk okulda zaten bildiği şeyleri öğreneceği için sıkılabilir, dikkatini başka şeylere verebilir uada çocuğa ben zaten iliyorum özgüveni gelebilir. Ama dersler zorlaştıkça kendini başarısız hissedip okuldan soğuyabilir.
2- Evde anne babanın öğretmesi konusunda ise okuldadinlemeyip yaramazlık yapıp evde annem nasıl olsa öğretir mantığıyla bakmaya başlayabilir.
Derse dikkatini vermesi için ben çok yardımcı olmazdım.

diye düşünüyorum ama tabii ki siz daha iyi bilirsiniz bunlar benim nacizane fikirlerim. Allah yardımcınız olsun.

bu işler çok zor. çocuğum yok ama olsa sizin kadar titizleneceğime eminim. ama ben çocukların okula başlamadan herşeyi bilmeleri taraftarı değilim. evde anne babanın onlara herşeyi anlatmalarını falanda istemem. sebeplerine gelince;
1- Okula başlamadan herşeyi bilen çocuk okulda zaten bildiği şeyleri öğreneceği için sıkılabilir, dikkatini başka şeylere verebilir uada çocuğa ben zaten iliyorum özgüveni gelebilir. Ama dersler zorlaştıkça kendini başarısız hissedip okuldan soğuyabilir.
2- Evde anne babanın öğretmesi konusunda ise okuldadinlemeyip yaramazlık yapıp evde annem nasıl olsa öğretir mantığıyla bakmaya başlayabilir.
Derse dikkatini vermesi için ben çok yardımcı olmazdım.

diye düşünüyorum ama tabii ki siz daha iyi bilirsiniz bunlar benim nacizane fikirlerim. Allah yardımcınız olsun.

Ya piyo ahh eşime çok söyledim çoookkk ama dinletemedim okumayı az çok biliyordu eşim birkaç defa ilgilenince iyice başladı okumaya..

Umarım tersliklerle karşılaşmam

Ya piyo ahh eşime çok söyledim çoookkk ama dinletemedim okumayı az çok biliyordu eşim birkaç defa ilgilenince iyice başladı okumaya..

Umarım tersliklerle karşılaşmam

herkeste böyle oluyor diye bişey yok tabiki bende aklınıza kurt düşürmeyeyim şimdi. ama sonuçta okulda öğrense ve başarısı karşısında tebrik alsa (şu anda kurdele takıyorlar diye biliyorum arkadaşlarımdan) bu daha çok hoşuna gider ve daha bağlayıcı olur. çünkü bu onun başarısı. mesela bir arkadaşımda öğrencileri okuma-yazmayı söktükçe kurdeleleri ile foto çektirip face e koyuyor anne babasını etiketleyip buda çok hoş.

birde mesela annesi sınıf öğretmeni, babası okulda müdür yardımcısı olan yakınım bir ailenin kızı 1.sınıfta okuma-yazma öğrendi. istese onlarda öğretirdi ama anaokuluna verirkende sosyal faaliyetler ağırlıklı verdiler. istemediler öğrenmesini. yabancı dili konuşma üzerine öğreityorlar okuma yazma bilince öğrenir zaten önemli olan konuşmak diye.

Back
X