Kizim icin telaslanmaya basladim

Eğer su çiçeği ise korkmayın bence.Benim Kızım daha yaşına girmemişti çıkardığında.Bakıcının 2.sınıfa giden oğlundan ulaşmıştı.Kızımın yanağında öpecek yer bulamıyorduk ama 1 haftada geçti.Hem de kaşımayı bilmediği için hiç iz kalmadı.Bakıcinin oğlu kaşınmaktan bir hal olmuştu.Yani bazen küçükken çıkarması daha iyi.Tabi siz yine de bir doktora gidip hastalığın ne olduğundan emin olun.
Evet bende asisi oldu diye once arastirdim internetten ama yinede tam ismini kendimiz koyamiyoruz. Hic olmassa doktor neyse soyler.

Doktora götür yine de.
Kardeşim de böyle erken erken geçirdi hepsini. Bana okuldan bulaşırdı. Ben eve gelir kardeşime bulaştırırdım. Sonra ikimiz bir yatardık :)
Aynen bende okuldan kapar kapar gelirdim kardeslerime dagitirdim. Tabi biz asisiz oldugumuz icin masallah en agirindan gecirmistik.

Kesinlikle Dr götürün en azından aile hekimine... büyük oğlum su çiçeği geçirirken ufak oğlunda da kızarıklıklar olmuştu. Dr götürdüm su çiçeği değilmiş alerji çıktı. Kendi başıma iş yapsam su çiçeği diye sallamasam ya da büyük olana uygulanan tedaviyi uygulasam yanlış yapacaktım belki de iz kalacak ya da çoğalacaktı. Sakın kendi başınıza iş yapmayın. Yakın zaman için Randevu alamazsanız da mutlaka aile hekimine hemen götürün

cocuğu yikamayin sakin bilginiz vardir gercide bu konuda

Kesinlikle Dr götürün en azından aile hekimine... büyük oğlum su çiçeği geçirirken ufak oğlunda da kızarıklıklar olmuştu. Dr götürdüm su çiçeği değilmiş alerji çıktı. Kendi başıma iş yapsam su çiçeği diye sallamasam ya da büyük olana uygulanan tedaviyi uygulasam yanlış yapacaktım belki de iz kalacak ya da çoğalacaktı. Sakın kendi başınıza iş yapmayın. Yakın zaman için Randevu alamazsanız da mutlaka aile hekimine hemen götürün
Kendi cocuk doktorum zaten cok dolu ev doktoruma goturucem yarin. Icime sinmesse cocuk doktoruma gidicem zaten.
Kesinlikle elimle bile dokunmak istemiyorum belki bi zarari olur diye.

Maalesef su çiçeği salgını var. Yeğenlerim yeni yakalandı. Doktora götürün derim.

Tabiki ilaç veriliyor ,kasıntı surubu ve kremi var hafif atlatır yoksa heryerinde ç8kar .
Kaşımasın patlatmasın izi gecmiyor .

1 bucuk yasinda degecek kizim galiba su cicegi yada kizamik oluyo . Vucudun farkli yerlerinde kirmizi benekler olustu cok degil ama buyuk olduklari icin direk gorunuyolar.

Tum asilarini oldu erken degilmi bunlar icin?
Doktorluk bi durummu yinede?
Internetten baktim ilac hap vs bisey verilmiyo evdede bisey yapilamiyo galiba.

Nasil bi surec hic fikrim yok ama korkmaya basladim zormu gecicek.

Basina gelenler evde nelere dikkat ettiniz?
Simdiden cok tesekkurler.

Doktor diyorum

Benim kizimada okuldan gecmusti.doktora goturdum hergun dus alsin enfenksiyon olmasin dedi.ilik suyla dus aldi cocuk hergun.kv sakin suya sokma cocugu su cicegi suyu sevmez dedi.bende dr dus alsin bol bol dedi dedik.cocuk banyoda bayildi birden kusmaya basladi.hemen hastaneye goturduk.dr tansiyonu dusmustur anlik bisey dedi.tam hastaneden cikiyoz gene bayildi babasinin kucaginda.hemen geriye donduk .rontgen falan cekildi.su cicegi disariya vuramadigi icin butun ic organlarinda cikmis.once beyinde cikmis kusma ve bayilma ona bagliymis.sonra oksuruk basladi akcigerlere sicramis.zor bi durumdu .10 gun hastanede kaldik.o sirada 10 aylik diger kizimda yakalandi.onu hic suya sokmadim.5 gunde kolay atlatti.ama ben doktorun dedigini yapmistim .demek oda yanlis biliyomus.yani arkadasin dedigi gibi tavsiye sakin suya sokmayin

Benim kizimada okuldan gecmusti.doktora goturdum hergun dus alsin enfenksiyon olmasin dedi.ilik suyla dus aldi cocuk hergun.kv sakin suya sokma cocugu su cicegi suyu sevmez dedi.bende dr dus alsin bol bol dedi dedik.cocuk banyoda bayildi birden kusmaya basladi.hemen hastaneye goturduk.dr tansiyonu dusmustur anlik bisey dedi.tam hastaneden cikiyoz gene bayildi babasinin kucaginda.hemen geriye donduk .rontgen falan cekildi.su cicegi disariya vuramadigi icin butun ic organlarinda cikmis.once beyinde cikmis kusma ve bayilma ona bagliymis.sonra oksuruk basladi akcigerlere sicramis.zor bi durumdu .10 gun hastanede kaldik.o sirada 10 aylik diger kizimda yakalandi.onu hic suya sokmadim.5 gunde kolay atlatti.ama ben doktorun dedigini yapmistim .demek oda yanlis biliyomus.yani arkadasin dedigi gibi tavsiye sakin suya sokmayin
bendede kizamik cigerlere vurmustu annem anlamamis kizamik cikardigimi simdi nezmaan hastayim desem kesin cigerlerimle alakali oluyo

Belçika'da mısınız? Yurtdışında bazı ülkelerde (örneğin Hollanda) su çiçeği aşısı yapılmıyor. Hafif geçirilen ve çocukluk döneminde çıkarılması daha iyi olan bir hastalık olduğu için bizdeki gibi aşı takvimine eklenmiyor. Doktorunuz rahatlatır sizi zaten, çok geçmiş olsun.

1 bucuk yasinda degecek kizim galiba su cicegi yada kizamik oluyo . Vucudun farkli yerlerinde kirmizi benekler olustu cok degil ama buyuk olduklari icin direk gorunuyolar.

Hemen doktora götürün . Benim oğlumdada bu şeklide başlayan ve kızamık vs denilen gözle görülen büyük kırmızı lekeler çok daha farklı bir hastalıkla sonuçlandı . İnşallah çocukluk çağı kızamık vs dir .Ama siz hemen götürün ..

Yazik ya cocuga. Asisi varmiydi peki?
Banada kv annem fln yikama dediler. Sagligindan onemlimi bi haftada yikamadan durur.

Belçika'da mısınız? Yurtdışında bazı ülkelerde (örneğin Hollanda) su çiçeği aşısı yapılmıyor. Hafif geçirilen ve çocukluk döneminde çıkarılması daha iyi olan bir hastalık olduğu için bizdeki gibi aşı takvimine eklenmiyor. Doktorunuz rahatlatır sizi zaten, çok geçmiş olsun.
Asisi oldu.

Doktor bir görse iyi olur burda ne desek boş

Back
X