Kızım için üzülüyorum

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
kızım ilkokula başladı bu sene.okula başladığından beri öğretmenden sürekli şikayet geliyor.yalan söylüyormuş,öğretmenini dinlemiyormuş,arkadaşının çantasını karıştırıp izinsiz eşyalarını alıyormuş(beni en çok düşündüren bu yaptığı)
Kaç kere konuştuk anlattık öğretmen ayrı biz ayrı yeri geldi bağırdım ,ceza verdim ama yok olmuyor
Pedagoga götürdük endişe edilecek birşey yok dedi ama ben endişe ediyorum çünki sınıfta birşey kaybolduğunda kızımın üzerine kalıyormuş eşimde ben de çok üzülüyoruz
Var mı bizimle aynı durumu yaşayan,ne yapabilirim,bana bir yol gösterin ne olur ?ne yaptıysam olmadı

Pedagog a goturdugunuze emınmısınız?
Cok kotu bır etıketleme bu son soyledıgınız, nasıl bısey yok der kı

Neden yapıyorum diyor? Okula bi tepki mi bu, maddi açıdan mı sıkışıksınız? Çocuk bi sebeple yapıyor bunu sonuçta. Pedagogunda “endişeye gerek yok” diyip bırakması ne saçma.

Neden yapıyorum diyor? Okula bi tepki mi bu, maddi açıdan mı sıkışıksınız? Çocuk bi sebeple yapıyor bunu sonuçta. Pedagogunda “endişeye gerek yok” diyip bırakması ne saçma.
Zaten pedagogu değiştireceğiz hiç memnun kalmadık,ilgi çekmek içindir deyiverdi ama beni en çok endişelendiren bu hırsızlık durum
Yok istediklerini yapmaya çalışıyoruz,benim ailem eşimin ailesi de öyle ama öğretmen 1 tl den fazla harçlık vermeyin dedi bizde 1 tl veriyoruz,yanındaki arkadaşı biraz şımarık büyütülüyor onda çok para varmış öyle diyor ama öğretmen para vermeyin diyor biz de vermiyoruz İnan’ın ne yapıcağımı şaşırdım

Pedagog a goturdugunuze emınmısınız?
Cok kotu bır etıketleme bu son soyledıgınız, nasıl bısey yok der kı
Tabiki de eminim,değiştiricez pedagogu sorun yok diyor,endişe etmeyin ilgi çekmek için yapıyor diyor,çok zeki bir çocuk diyor ama sorunun özüne inmiyor
Neden o zaman kaç kere konuşmamıza rağmen değişmedi

Zaten pedagogu değiştireceğiz hiç memnun kalmadık,ilgi çekmek içindir deyiverdi ama beni en çok endişelendiren bu hırsızlık durum
Yok istediklerini yapmaya çalışıyoruz,benim ailem eşimin ailesi de öyle ama öğretmen 1 tl den fazla harçlık vermeyin dedi bizde 1 tl veriyoruz,yanındaki arkadaşı biraz şımarık büyütülüyor onda çok para varmış öyle diyor ama öğretmen para vermeyin diyor biz de vermiyoruz İnan’ın ne yapıcağımı şaşırdım

Tabiki de eminim,değiştiricez pedagogu sorun yok diyor,endişe etmeyin ilgi çekmek için yapıyor diyor,çok zeki bir çocuk diyor ama sorunun özüne inmiyor

Harçlığı azmış da her harçlığı az olan çocuk böyle şeyler yapmıyor. Bence daha derin bir sebebi olabilir. Yaşı kaç? Yakın zamanda kardeşi oldu mu? O okula başlamadan evde bir değişiklik oldu mu? Veya bunları yapma sebebi olarak ne söylüyor?

Bence pedagoga değil de iyi bir çocuk psikoloğuna götürün. İnternetten bulunduğunuz il için tavsiye edilen çocuk psikologlarını bulabilir, uzmanlık alanlarını, yazdıkları yazıları vs inceleyerek birini seçebilirsiniz.

Yok mu okulun rehber öğretmeni ne dir bu pedegog sevgisi anlamadım. Pedegog dediğin 1 kere görüyor ama rehber öğretmen sınıf öğretmeni ve sınıf ile işbirliğiyle bu sorunu çözer büyük ihtimalle.

Pedegog yalnız doğru söylemiş pek çok sebebi olabileceği gibi çocukluk çağında sanıldığından sık rastlanan bir durumdur, böyle çok öğrencim oldu hiçbiri öyle kalmadı merak etmeyin.

kızım ilkokula başladı bu sene.okula başladığından beri öğretmenden sürekli şikayet geliyor.yalan söylüyormuş,öğretmenini dinlemiyormuş,arkadaşının çantasını karıştırıp izinsiz eşyalarını alıyormuş(beni en çok düşündüren bu yaptığı)
Kaç kere konuştuk anlattık öğretmen ayrı biz ayrı yeri geldi bağırdım ,ceza verdim ama yok olmuyor
Pedagoga götürdük endişe edilecek birşey yok dedi ama ben endişe ediyorum çünki sınıfta birşey kaybolduğunda kızımın üzerine kalıyormuş eşimde ben de çok üzülüyoruz
Var mı bizimle aynı durumu yaşayan,ne yapabilirim,bana bir yol gösterin ne olur ?ne yaptıysam olmadı
Bu sorunu çözebilmek için önce kızınızın davranışlarının altında yatan sebebi bulmak gerekiyor.
Hiç bir çocuk sebepsiz böyle davranışlar sergilemez.
Erken çocukluk dediğimiz 6-7 yaşa kadar olan dönemde,çocuklarda henüz empati ve vicdan duygusu gelişmediği için 'hırsızlık' kavramını anlamazlar ve yaptıkları kesinlikle hırsızlık değildir.
Çok beğendiği ve sahip olmak istediği bir eşyayı çocuk, ilerisini, gerisini düşünmeden alır ve çantasına koyar, duygularıyla hareket eder.
Bu davranışın ahlaki ve toplumsal açıdan uygun olmadığını anlama süreci yedi yaştan itibaren yavaş yavaş gelişir.
Üzülüp sinirlenmenizi anlayabiliyorum ama bağırmanız, kızmanız veya ceza vermeniz durumu daha da kötüye götürür.
Önce okulun rehber öğretmeninden yardım isteyin, sınıf öğretmeni ile işbirliği içerisinde onların bu problemi çözebileceklerini düşünüyorum.
Baktınız olmuyor, istediğiniz kalitede yardım alamadınız o zaman:
Çocuğunuzu bir çocuk-ergen psikoloğuna veya psikolojik danışmana götürün.

Dipnot olarak da şunu eklemek istiyorum bazı uzmanlar pedagog ünvanını uygun kullanıyor ama bizim ülkemizde 1980'li yıllardan sonra 'pedagoji lisans bölümleri' kapandı yani pedagog unvanlı mezun verilmiyor.
Bu tip sorunları çözecek olan ya psikolog ya da psikolojik danışmandır, uzman ararken bu ayrıntıya da dikkat ederseniz daha doğru olur.
Not:Lisansı okul öncesi öğretmenliği, yüksek lisansı PDR olan bir erken çocukluk uzmanıyım.

Bu sorunu çözebilmek için önce kızınızın davranışlarının altında yatan sebebi bulmak gerekiyor.
Erken çocukluk dediğimiz 6-7 yaşa kadar olan dönemde,çocuklarda henüz empati ve vicdan duygusu gelişmediği için 'hırsızlık' kavramını anlamazlar ve yaptıkları kesinlikle hırsızlık değildir.
Çok beğendiği ve sahip olmak istediği bir eşyayı çocuk, ilerisini, gerisini düşünmeden alır ve çantasına koyar, duygularıyla hareket eder.
Bu davranışın ahlaki ve toplumsal açıdan uygun olmadığını anlama süreci yedi yaştan itibaren yavaş yavaş gelişir.
Üzülüp sinirlenmenizi anlayabiliyorum ama bağırmanız, kızmanız veya ceza vermeniz durumu daha da kötüye götürür.
Önce okulun rehber öğretmeninden yardım isteyin, sınıf öğretmeni ile işbirliği içerisinde onların bu problemi çözebileceklerini düşünüyorum.

Dipnot olarak da şunu eklemek istiyorum bazı uzmanlar pedagog ünvanını uygun kullanıyor ama bizim ülkemizde 1980'li yıllardan sonra 'pedagoji lisans bölümleri' kapandı yani pedagog unvanlı mezun verilmiyor.
Bu tip sorunları çözecek olan ya psikolog ya da psikolojik danışmandır, uzman ararken bu ayrıntıya da dikkat ederseniz daha doğru olur.
Not:Lisansı okul öncesi öğretmenliği, yüksek lisansı PDR olan bir erken çocukluk uzmanıyım.
pedagog ünavnıyla ilgili yaptığınız açıklama için teşekkürler.

Çok uzucu bısey bu ıkılı taraf ıcın . Ote yandan sınıfta etıketlenmesının onune gecılemez, bızım sınıfta da vardı. Durumu olmayan çocukların esyalarınıda aldığı ıcın sanırım , sınıfın ortasına bomba gıbı bır uslupla getırmıslerdı bu konuyu.

Canım ben çocuğuma ılk seneden berı 5 lıra verıyorum . 5 lıra eksıldıgı anda yenıden 5 lıra yapıyorum . Ama ılk 3 sene o paraların cogunu kumbarasına attı , suanda 4. sınıfa gıdıyor . Bu seferde 10 lıra yapıyorum yanındakı parayı. Cunku dönüşte kırtasiyeden bırsey lazım olabılıyor, ucu kayboluyor , sılgısı parçalanıyor veya canı kantınden bısey yemek ıstıyor. Tost 5 lıra zaten , ayran alsa 6 lıra. Suyu bıtse 7 lıra. Suanda ortalama haftada 7 lıra harcıyor , 3 lırasını kumbara atıyor ama dedıgım gıbı azaldıkça tamamlıyorum ustunu.

belkı canı bısey cekıyordur , cunku beslenme lıstelerıne uyulmazsa kantınden veya kebab cıg köfte getıren oluyorsa , ımrenıyorlar

Arkadaşının harcligi çok veya eşyaları güzel diye kıskanıyor olabilir mi? Bir bilgi sahibi değilim ama acaba mülayim,sevimli ve denk bir arkadaşının yanına mi oturtsa öğretmen?
Neden aldığını sorduğunuzda ne diyor?

Kıyamam yavruma.konuyu okuyunca için tuhaf oldu.hirsizlik amacıyla yapıyordur.bence içinde yaşadığı başka birşey var.cocuklar bazen içindekileri dışarı vuramadiginda değişik davranışlar sergileyebiliyor.bagirmayin sinirlenmeyin.oda uzuluyordur.cocuk büyütmek gerçekten çok ama çok zor

Sınıfı degiştirmelisiniz.
Ögretmeni yalan konuşuyor dedigi olaylar korkudan olabilir .
Başkasının çantasını karıştırmak yada izinsiz eşya almamak hakkında biraz daha konuşmalısınız
Bazen çocuklar bir kaç kere aynı şeyi yaptıgında yapmadıgı zamanlar da bile etiketlenir bu da büyükleri yalancı yapar söyleyenide.
Okul de rehber ögretmen vardır mutlaka görüşün.
Birde çocugun her istedigi degil zamanında olması gerekenler hedef belirledigi şeylere ulaşmasına izin verin

Harçlığı azmış da her harçlığı az olan çocuk böyle şeyler yapmıyor. Bence daha derin bir sebebi olabilir. Yaşı kaç? Yakın zamanda kardeşi oldu mu? O okula başlamadan evde bir değişiklik oldu mu? Veya bunları yapma sebebi olarak ne söylüyor?

Bence pedagoga değil de iyi bir çocuk psikoloğuna götürün. İnternetten bulunduğunuz il için tavsiye edilen çocuk psikologlarını bulabilir, uzmanlık alanlarını, yazdıkları yazıları vs inceleyerek birini seçebilirsiniz.
Öğretmen 1 liradan fazla vermeyin dediği için vermiyoruz ama yanındaki arkadaşı fazla para getiriyor,yaşı 7 kardeşi yok
Sınıfta kızım gibiydi yokmuş,acaba ilgimiz mi yetersiz kalıyor ama ilgilenmeye de çalışıyoruz,akşamları o uyuyana kadar odasında onun yanında yatıyorum,hafta sonu bazen temizlik yapmayıp kızımla sürekli ilgilendiğim oldu bilmiyorum niye böyle İnan’ın çok üzülüyorum

Yok mu okulun rehber öğretmeni ne dir bu pedegog sevgisi anlamadım. Pedegog dediğin 1 kere görüyor ama rehber öğretmen sınıf öğretmeni ve sınıf ile işbirliğiyle bu sorunu çözer büyük ihtimalle.

Pedegog yalnız doğru söylemiş pek çok sebebi olabileceği gibi çocukluk çağında sanıldığından sık rastlanan bir durumdur, böyle çok öğrencim oldu hiçbiri öyle kalmadı merak etmeyin.
Hırsızlık yapan öğrenciniz oldu mu?sebebi bulunabildi mi?okulda rehber öğretmen var mı bilmiyorum öğretmen pedagog dediği için götürdüm ama sebebini bulamadı aksine daha kötü oldu
Neden olabilir ya gerçekten bilmiyorum

1 tl bugün çubuk kraker parasına denk.
O yüzden arkadaşları para harcayıp bişeyler alırken o da üzülüyordur haliyle. Tepkisi bunadır.
Ama tabiki eşyaları izinsiz kullanması için sebep değil bu. Başka bir pedegoğa götürün derim ve mümkünse okul değişikliği. Şuan önünü alamazsanız ileride bu davranış üzerine yapışıp alışkanlığı olarak kalıcak. Ayrıca para vermeyi de deneyebilirsiniz.

Öncelikle beni aydınlattığınız için teşekkür ederim
Okulun rehber öğretmeni var mı bilmiyorum,kızımı çocuk psikoloğuna mı ya da büyüklerin de gittiği psikoloğa mı götürmeliyim kusura bakmayın saçma bir soru olabilir pek bilgim yok bu konularla ilgili
Aslında altında bir sebep olmalı biliyorum çünkü diğer çocuklar kızım gibi değil
Yanında uslu,düzenli söz dinleyen çocuklarla aynı durumda oluyor ama yanında ki arkadaşı şımarık söz dinlemeyen bir çocuksa kızım da onun gibi oluyor
Böyle değildi benim kızım bu okula başladığında böyle oldu ama sebebini öğrenip ona göre davranmak istiyorum
Kızıyorum olmuyor ceza veriyorum olmuyor en sonunda dün akşam eğer öğretmenden şikayet gelirse seni aç bırakıp erkenden yatırıcam dedim bu yaptığım doğru değil biliyorum ama ben yapıcağımı şaşırdım
Asla dövmüyorum ama öğretmen şikayet ettiği zamanlar ona çok kızıyorum

Back
X