Kızım için üzülüyorum

Öncelikle beni aydınlattığınız için teşekkür ederim
Okulun rehber öğretmeni var mı bilmiyorum,kızımı çocuk psikoloğuna mı ya da büyüklerin de gittiği psikoloğa mı götürmeliyim kusura bakmayın saçma bir soru olabilir pek bilgim yok bu konularla ilgili
Aslında altında bir sebep olmalı biliyorum çünkü diğer çocuklar kızım gibi değil
Yanında uslu,düzenli söz dinleyen çocuklarla aynı durumda oluyor ama yanında ki arkadaşı şımarık söz dinlemeyen bir çocuksa kızım da onun gibi oluyor
Böyle değildi benim kızım bu okula başladığında böyle oldu ama sebebini öğrenip ona göre davranmak istiyorum
Kızıyorum olmuyor ceza veriyorum olmuyor en sonunda dün akşam eğer öğretmenden şikayet gelirse seni aç bırakıp erkenden yatırıcam dedim bu yaptığım doğru değil biliyorum ama ben yapıcağımı şaşırdım
Asla dövmüyorum ama öğretmen şikayet ettiği zamanlar ona çok kızıyorum
Rica ederim.
Çocuk-ergen psikoloğuna götürmeniz daha doğru olur.Oyun Terapisti Sertifikası varsa daha iyi olur.İstanbul'daysanız tavsiye edebileceğim bir kaç yer var.

Lütfen aç bırakmakla,erken yatırmakla tehdit etmeyin yavrunuzu.
Ruhu daha çok örselenir.
Güvenebileceği,ona yardım edebilecek iki kişiden biri sizsiniz diğeri babası.
Hallolmayacak bir sorun değil,önce siz sakin olun.

Öğretmen 1 liradan fazla vermeyin dediği için vermiyoruz ama yanındaki arkadaşı fazla para getiriyor,yaşı 7 kardeşi yok
Sınıfta kızım gibiydi yokmuş,acaba ilgimiz mi yetersiz kalıyor ama ilgilenmeye de çalışıyoruz,akşamları o uyuyana kadar odasında onun yanında yatıyorum,hafta sonu bazen temizlik yapmayıp kızımla sürekli ilgilendiğim oldu bilmiyorum niye böyle İnan’ın çok üzülüyorum

İşte uzman olmadığım için ben de çok yardımcı olamıyorum. Bence pedagog yerine çocuk psikolojisinde uzmanlaşmış iyi bir psikoloğa götürün. Çok önemli bir konu, sakın ihmal etmeyin. Hatta birden fazla çocuk psikoloğundan görüş alabilirsiniz.

Ben de kızımla 1.sınıf 1.dönem aynı şeyi yasadım.Sınıfa öğretmene yansımadı devamlı çantasında bişylerle geliyordu.Çok begendim de diyordu.Silgi kalem falan.Canım çıktı bunun yanlış olduğunu anlatana kadar.Hırsızlığın ne demek olduğunu hırsızları polislerin götürdüğünü anlattım.Sınıfta dediğiniz gibi bir ortam oluşsaydı sınıfını hatta okulunu değiştirirdim.Çocuktan önemli bişy yok sonuçta.Gerçekten yaptığının yanlış olduğunu anlaması önemli ama sınıfta hırsız damgası yemek için çok küçük 6- 7 yaş.

Çok uzucu bısey bu ıkılı taraf ıcın . Ote yandan sınıfta etıketlenmesının onune gecılemez, bızım sınıfta da vardı. Durumu olmayan çocukların esyalarınıda aldığı ıcın sanırım , sınıfın ortasına bomba gıbı bır uslupla getırmıslerdı bu konuyu.
Bizim durumumuz var çok şükür ama ben her istediğini almıyorum
Çok kuralcıyım acaba bundan mı kaynaklanıyor

Rica ederim.
Çocuk-ergen psikoloğuna götürmeniz daha doğru olur.Oyun Terapisti Sertifikası varsa daha iyi olur.İstanbul'daysanız tavsiye edebileceğim bir kaç yer var.

Ruhu daha çok örselenir.
İstanbul’da değilim
Haklısınız ilk önce bizim sakin olmamamız gerekiyor ama ilkinde bu kadar değildik,tekrar etmeye başladı ve endişe duyuyoruz
Pedagog a da gittik ama hiç bir düzelme olmadı aksine daha fazla arttı,sınıfta hırsız diye adı çıkacak korkuyorum sonuçta kaç yıl aynı sınıfta okuyacaklar
Öğretmen sınıfta bir şey olduğu zaman kızımın üzerine kalınca ispatlamaya çalışıyormuş kızımın yapmadığı için yani öğretmende üzülüyor be endişeli

Bizim durumumuz var çok şükür ama ben her istediğini almıyorum
Çok kuralcıyım acaba bundan mı kaynaklanıyor
Olabilir kızınız bir şeye tepki veriyor ama neye?
Uzmanlık alanım erken çocukluk dönemi ama çocuğunuzu gözlemlemeden,onunla sohbet edip oyun oynamadan,sizden gelişim öyküsünü dinlemeden burdan yapacağım yorum isabetli olmayacaktır.
Size uzman bir çocuk-ergen psikoloğu yardımcı olur.
Bazı kitaplar tavsiye etsem size,ne dersiniz?

Neden yapıyorum diyor? Okula bi tepki mi bu, maddi açıdan mı sıkışıksınız? Çocuk bi sebeple yapıyor bunu sonuçta. Pedagogunda “endişeye gerek yok” diyip bırakması ne saçma.
Allah başımızdan eksik etmesin ama artiik doktorlara da guvenemez olduk bu ne ya

Allah başımızdan eksik etmesin ama artiik doktorlara da guvenemez olduk bu ne ya
Pedagoglar doktor değil sarışıncığım.
Aslına bakarsan bizim ülkemizdeki üniversitelerde 1980'den beri 'pedagoji' adında bir lisans bölümü yok.
Genelde çocuk gelişimi ve eğitimi ile eğitim programları/bilimleri mezunları yüksek lisans yapınca 'pedagog' ünvanını kullanıyorlar, doğru mu? Tartışılır.

Pedagoglar doktor değil sarışıncığım.
Aslına bakarsan bizim ülkemizdeki üniversitelerde 1980'den beri 'pedagoji' adında bir lisans bölümü yok.
Genelde çocuk gelişimi ve eğitimi ile eğitim programları/bilimleri mezunları yüksek lisans yapınca 'pedagog' ünvanını kullanıyorlar, doğru mu? Tartışılır.

Aaaaa öyle mi? Benim.murekkep yalamisligim yok pek bilmem boyle konuları açıkçası ama ben var zannediyordum. Bir yaşıma daha girdim. Ama yanlis bisey buuu o zaman cocuklar direk psikolog ya da psikiyatr a gitsin daha saglikli olmaz mi . Dimi ama

Aaaaa öyle mi? Benim.murekkep yalamisligim yok pek bilmem boyle konuları açıkçası ama ben var zannediyordum. Bir yaşıma daha girdim. Ama yanlis bisey buuu o zaman cocuklar direk psikolog ya da psikiyatr a gitsin daha saglikli olmaz mi . Dimi ama
Evet konu sahibi için psikolog daha uygun olur.

Mürekkep yalamak şart değil, okuyup araştırarak kendimizi geliştimemiz mümkün.
Bebek sahibi olmadan ufaktan okumalara başlasan?

Belki gerçekten aşırı endişe edecek bir durum değildir geçiçidir, konunun üzerinde çok fazla durulması da pekiştiriyor olabilir. Okulda rehber ögretmen yok galiba yönlendirilirdi diye düşünüyorum bazen cok daha pratik ve etkili oluyor rehber öğretmenlerin ilgilenmesi yalnız şunu deyim geçen hafta bu konuya benzer bir konu okumuştum internette yabancı bir site altına o kadar çok yorum yapılmış ki herkes kendi çocuğundan bahsetmiş marketlerden, mağazalardan vs. izinsiz aldıklarıyla ilgili o an çok şaşırdım bu kadar yaygın olmasına.

Zaten pedagogu değiştireceğiz hiç memnun kalmadık,ilgi çekmek içindir deyiverdi ama beni en çok endişelendiren bu hırsızlık durum
Yok istediklerini yapmaya çalışıyoruz,benim ailem eşimin ailesi de öyle ama öğretmen 1 tl den fazla harçlık vermeyin dedi bizde 1 tl veriyoruz,yanındaki arkadaşı biraz şımarık büyütülüyor onda çok para varmış öyle diyor ama öğretmen para vermeyin diyor biz de vermiyoruz İnan’ın ne yapıcağımı şaşırdım
okulda 1 tlye ne satılıyor sadece 1 tl verip yanına birşey koymuyarsanız çocuk kantinden birşey alamıyor simit 1 bucuk tl meyve suyu 1 tl okulda eder 2 buçuk tl canım
cocuğunun yanına beslenme olarak büsküvisini meyveliş sütünü meyvesini koy sandıvc börek ne koyabilirsen koy parayıda 1 tl değilde 2 bucuk ver kantine gittiğinde birşey alamadığı için yapıyor

Çok para verirseniz ancak karşılığını alıyorsunuz. Genelleme yapmakta doğru değil tabi ama maalesef bilhassa çocuklarla ilgili şeylerde inanılmaz ticaret yapılıyor. En değerlisi onlar ve kimse sakınmıyor çünkü.

Biz de yıllar önce benzer bir sorun yasamistik. Psikoloğa gittik oyun terapisi ile iki seansta çözdü ve yıllardır benzer bir durum yaşamadık. Sakın kizmayin ve büyük tepkiler vermeyin ve iyi bir psikolog bulun.

Evet konu sahibi için psikolog daha uygun olur.

Mürekkep yalamak şart değil, okuyup araştırarak kendimizi geliştimemiz mümkün.
Bebek sahibi olmadan ufaktan okumalara başlasan?

Evet kesinlikle
Aslinda cok okurum. Severim arastirma yapmayı falan meraklıyımdır da. Hamilelikle alakali cok sey okudum ama cocukla alakalida okusam iyi olcak dimi ? Cocuk psikolojisi yani.

Evet kesinlikle
Aslinda cok okurum. Severim arastirma yapmayı falan meraklıyımdır da. Hamilelikle alakali cok sey okudum ama cocukla alakalida okusam iyi olcak dimi ? Cocuk psikolojisi yani.
Aletha Solter'ın 'Bilinçli Bebek' adlı kitabı ile başlayabilirsin, harika bir kitap.
0-2 yaş arasındaki dönem için bir çok sorunun cevabını bulacağını düşünüyorum.
Beğenirsen süreçte başka kitaplar da öneririm.

Kızımın sınıfında da bu şekilde davranan bir kız arkadaşı vardı. Okula götürdükleri oyuncakları alıp, o benim diyerek yanlış söylüyordu.
Ben bizim çantalardan aldığı oyuncağın aynısını, o çocuğa hediye olarak gönderdim birkaç zaman.
Çocuğun adının bu şekilde duyulması çok kötü oluyor , her olayda onu sorumlu tutmaya başlıyor diğerleri.
Bence kızınızın harçlığını bol bol verin, bu para hep yanında kalsın. Lazım olduğunda harcarsın diyerek güvende olmasını sağlayın
Arkadaşlarından görüp özendiği birşeyler varsa, siz kızınıza hediye alıp verin ve yerde bulduğu bir şey dahi olsa alamayacağını, kendimize ait olmayan şeyleri almanın çok yanlış bir davranış olduğunu da sık sık dile getirin
Öğretmeni ile doğru iletişim çok önemli , o bir yetişkin olarak tüm sınıfın içerisinde, bir kişiyi isim vererek sorumlu tutuyorsa, çok yanlış bir davranıştır, umarım öyle yapmıyordur
Geçici bir süreçtir ve en kısa zamanda normale döner insallah

Rica ederim.

Ruhu daha çok örselenir.
Ben öneri alabilir miyim acaba?

Aletha Solter'ın 'Bilinçli Bebek' adlı kitabı ile başlayabilirsin, harika bir kitap.
0-2 yaş arasındaki dönem için bir çok sorunun cevabını bulacağını düşünüyorum.
Beğenirsen süreçte başka kitaplar da öneririm.
Ay harikasın yaaa masallah. Simdi bakiyorum hemen getirtim onuda

32 yasindayim.
Annemler ilkokulda cok az harclik verirdi.
Dun gibi hatirliyorum bi gun annemin cuzdanindan o zamanin parasiyla 1 milyon almistim, cok paraydi :)
O parayla gidip cips cikolata ne bulduysam alip arkadaslarima dagitmistim :)
Annem farketmus hatta kendimce verdigim ziyafeti basmisti ama sadece kafami oksadi, bisey demedi.
Tadi guzel miydi aldiklarinin dedi.
Utandim tabi :)
Bidaha da yapmadim.
Iyi ki utandirmamis o zaman.

Back
X