Kızım için üzülüyorum

Olabilir kızınız bir şeye tepki veriyor ama neye?
Uzmanlık alanım erken çocukluk dönemi ama çocuğunuzu gözlemlemeden,onunla sohbet edip oyun oynamadan,sizden gelişim öyküsünü dinlemeden burdan yapacağım yorum isabetli olmayacaktır.
Size uzman bir çocuk-ergen psikoloğu yardımcı olur.
Bazı kitaplar tavsiye etsem size,ne dersiniz?
Tabi ki isterim,kızım için ne gerekiyorsa yapmak istiyorum yeter ki sorunun neyden kaynaklandığı bulunsun ve çözülsün

Tabi ki isterim,kızım için ne gerekiyorsa yapmak istiyorum yeter ki sorunun neyden kaynaklandığı bulunsun ve çözülsün
Gerçekten Beni Duyuyor Musun?-Leyla Navarro
Çoçuğunuza Kulak Verin-Aletha Solter
Bu kitaplara bir bakın,severseniz ve farklı kitaplar okumaya devam etmek isterseniz tekrar yazışırız.
Kızınız çok şanslı ona değer veren bir annesi olduğu için...

Öğretmen 1 liradan fazla vermeyin dediği için vermiyoruz ama yanındaki arkadaşı fazla para getiriyor,yaşı 7 kardeşi yok
Sınıfta kızım gibiydi yokmuş,acaba ilgimiz mi yetersiz kalıyor ama ilgilenmeye de çalışıyoruz,akşamları o uyuyana kadar odasında onun yanında yatıyorum,hafta sonu bazen temizlik yapmayıp kızımla sürekli ilgilendiğim oldu bilmiyorum niye böyle İnan’ın çok üzülüyorum
Şöyle bir iyice düşünün nedenini.Mutlaka bir nedeni vardır.Bu söylediğimi yanlış anlamayın sakın ama ilkokulda böyle sorunlu öğrenciler genelde sorunlu ailelerin çocukları olurdu.

Kızımın sınıfında da bu şekilde davranan bir kız arkadaşı vardı. Okula götürdükleri oyuncakları alıp, o benim diyerek yanlış söylüyordu.
Ben bizim çantalardan aldığı oyuncağın aynısını, o çocuğa hediye olarak gönderdim birkaç zaman.
Çocuğun adının bu şekilde duyulması çok kötü oluyor , her olayda onu sorumlu tutmaya başlıyor diğerleri.
Bence kızınızın harçlığını bol bol verin, bu para hep yanında kalsın. Lazım olduğunda harcarsın diyerek güvende olmasını sağlayın
Arkadaşlarından görüp özendiği birşeyler varsa, siz kızınıza hediye alıp verin ve yerde bulduğu bir şey dahi olsa alamayacağını, kendimize ait olmayan şeyleri almanın çok yanlış bir davranış olduğunu da sık sık dile getirin
Öğretmeni ile doğru iletişim çok önemli , o bir yetişkin olarak tüm sınıfın içerisinde, bir kişiyi isim vererek sorumlu tutuyorsa, çok yanlış bir davranıştır, umarım öyle yapmıyordur
Geçici bir süreçtir ve en kısa zamanda normale döner insallah
Yani bilemiyorum acaba bizim çocukluk dönemimiz mi çok farklıydı.Ailemin durumu çok kötü olmasına rağmen hiç kimsenin iğnesine el uzatmışlığım yoktur.Yani bu olayın maddiyatla doğrudan ilgili olduğunu sanmıyorum ben.

Gerçekten Beni Duyuyor Musun?-Leyla Navarro
Çoçuğunuza Kulak Verin-Aletha Solter
Bu kitaplara bir bakın,severseniz ve farklı kitaplar okumaya devam etmek isterseniz tekrar yazışırız.
Kızınız çok şanslı ona değer veren bir annesi olduğu için...
Tamam teşekkür ederim size
Kızım için en iyisini yapmaya çalışıyorum inşallah düzelir..

Yani bilemiyorum acaba bizim çocukluk dönemimiz mi çok farklıydı.Ailemin durumu çok kötü olmasına rağmen hiç kimsenin iğnesine el uzatmışlığım yoktur.Yani bu olayın maddiyatla doğrudan ilgili olduğunu sanmıyorum ben.
Evet haklısınız , fakat bizim zamanımızda da bu kadar çok çeşitli ve albenili değildi hiçbir şey , marketler oyuncakçılar bile sayılıydı .
şimdi çocuklar bir YouTube kanalına dahi bakarak onlarca şeye heves edebiliyor. Küçücük çocukların ellerinde son model telefonlar...
Bu devirde çocuk yetiştirmek ve tatmin etmek çok zor, tüm anne babalara kolaylıklar dilerim

Evet haklısınız , fakat bizim zamanımızda da bu kadar çok çeşitli ve albenili değildi hiçbir şey , marketler oyuncakçılar bile sayılıydı .
şimdi çocuklar bir YouTube kanalına dahi bakarak onlarca şeye heves edebiliyor. Küçücük çocukların ellerinde son model telefonlar...
Bu devirde çocuk yetiştirmek ve tatmin etmek çok zor, tüm anne babalara kolaylıklar dilerim
Evet sizde bu konuda haklısınız.Düzgün çocuk yetiştirmek çok zor.8 yaşında kızım var ben her ne kadar kızsamda babası küçükken her dediğini aldı gözü doysun diye.Gerçekten şimdi öyle kimsenin hiç birşeyine göz ucuyla bile bakmaz herşeyi oldu çünkü hevesini aldı.Şimdi zaten aklı erdiği için hayır alamayız dediğim hiçbirşeye itiraz etmez.Tamam anne der.Televizyonlardaki oyuncaklara ben bile imreniyorum bazen çocuklar Ne yapsın.

Evet sizde bu konuda haklısınız.Düzgün çocuk yetiştirmek çok zor.8 yaşında kızım var ben her ne kadar kızsamda babası küçükken her dediğini aldı gözü doysun diye.Gerçekten şimdi öyle kimsenin hiç birşeyine göz ucuyla bile bakmaz herşeyi oldu çünkü hevesini aldı.Şimdi zaten aklı erdiği için hayır alamayız dediğim hiçbirşeye itiraz etmez.Tamam anne der.Televizyonlardaki oyuncaklara ben bile imreniyorum bazen çocuklar Ne yapsın.
Bir tek bu değil ki,hiç söz dinlemiyor ne dersek hayır diyor yapma dediğimiz şeyi yapıyor.annemi bıktırdı valla artık her an birini bulabiliriz yanında biri durması için ne yapıcağız Bilmem şaşırdım artık

Back
X