Çocuk Hastalıkları Kizim ilac icti :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Cok ilginc, acaba yere dokuldu dediginiz icin mi? Hangi ulkedesiniz? Bazen urgent care denilen klinikler oluyor klinik ile acil arasi yerler. 11 e kadar falan acik oluyorlar
O tarz bi yere goturelim dedim zehir hatti hayir acile gidin dedi. Test yapilmasi icin. Su an kapandilar zaten.
Esim 40 ml icti demis. Ben ne kadar icti bilmiyorum 10 da olabilir 50 de

neredesiniz, İngiltere'de mi? Allah kahretsin o ülkenin sağlık sistemini. bir türlü sıra gelmemiştir resmen haybeye bekletiyorlar. tam emin değilim ama yoğurt yedirmek iyi gelebilir sanki geçmiş olsun.

O tarz bi yere goturelim dedim zehir hatti hayir acile gidin dedi. Test yapilmasi icin. Su an kapandilar zaten.
Esim 40 ml icti demis. Ben ne kadar icti bilmiyorum 10 da olabilir 50 de
GP ler açık mı onu bilmiyorum ama şansınızı deneseniz bir.

Öncelikle gecmis olsun benim yigenimde gecenlerde ona benzer ilac icmisti biz almanyada yasiyoruz hastahaneye götürdügümüzde o gece göz altina aldilar eve göndermediler.insallah kiziniza bir zarar olmadan atlatir bir an önce cocuk doktoruna götürün.sizi hastahaneye gönderip ic muhane yaptirin.

Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
Umarım iyidir şimdi yavrunuz.
Neden acil değerlendirmiyorlar anlamadım ben.
Sonuçta 3 yaşında bebek daha o.
Benim bir arkadaşımın oğlu annesinin ilaçlarından içmişti. Çocuğa birşey olmadı,midesi yıkandı ama aile baya uğraştı sonrasında. İhmal var mı kasıtlı mı diye baya araştırdılar.
Kızım bir kez kaydıraktan atladı hastaneye götürdüm,tam 5 saat tuttular bizi orda. Saat başı tahlil yapıldı,içerde bir sorun var mı diye. Hatta banada gidemezsiniz bekleyeceksiniz dediler. Tutanak falan tutuldu nerden düştü,nasıl oldu yazdım. Neyseki 5 saatin sonunda sorun görülmedi de eve gönderdiler.
Nasıl bu kadar rahat olurlar anlamadım

Merhaba ben bir şey olacağını sanmıyorum. Şahsen böyle bir durum yaşasaydım hastaneye götürmez, evde takip ederdim. Büyük oğlum 3 yaşlarında hasta olmıştu ve ateşi düşüremedim acile gittim. Dolven veriğimi, buna rağmen ateşin düşmediğini söyledim. Yarım saat önce 1 ölçek verdim dedim. Biraz sonra hemşire elinde yarım çay bardağı, Evet bayağı çay bardağıyla dolven getirdi. Içirtti. 5dk bekledik ateş düştü eve geldik. Yani bayaa çocuğa yaklaşık 40-50 mg dolveni tek seferde verdiler. Yani sanmıyorum zehirleyecek bir durum olduğunu ama yine de gidip uyuyayım demek doğru olmaz, en azından 6-10 saat gibi takip etmekte fayda var sanırım.

Bence daha tedbirli olmanız şart şimdiki çocuklar çok zeki

İlacın prospektüsünde kg ve doz önerisi yazan yere göre bir değerlendirme yapın. Normalde dolveni biz mesela 24 saat içinde 6 kez verebiliyoruz 6 ölçek yani o da 30 ml ye yakın.

İbuprofen soğuk algınlığı ilacı etken maddesi. 4 saat bir şey olmadıysa demek ki az içmiş. Zaten etkisi bile geçmiştir o kadar surede. Nasıl bir şey yapmazlar ne biçim hastaneymiş o?
Çok geçmiş olsun..

Geçmiş olsun canım
Birşey yoktur umarım
Zehirlenme durumunda en geç iki saate kadar belirtiler başlar
Biraz daha dikkat ilaçlar deterjanlar konusunda

Kizim yaklasik 3 yasinda bu aksam bebekler icin olan bi ilaci icti, sandalyeyle cikmis ust cekmeceden almis. tam ne kadar ictigini goremedim. Sise icmeden once yarimdi, yakaladigimda bostu elinde, yere dokmus birazini . Zehir hattini aradim zaten yarim saat falan telde bekledim. Sonra biz en kotusunu dusunuruz yarim sise icti varsayiyoruz 1 saat icinde en yakin acile gidin dedi.
Esim aldi goturdu hemen. 4 saat beklemis surekli bekleme suresini artirmislar. Doktoru bile gorememis. Hemsire ilgilenmis. En son 4 saat dolunca oradakilerle tartismis, gidiyorum deyince kendin bilirsin demisler. Demek onemli bir sey degil diye cekmis gelmis.
Su an kizim uyuyor. Esime de kizdim bekleseydin diye ama olan oldu. Simdi beni uyku tutmuyor.
Basina benzer bir sey gelen var mi?
İlac ibuprofen 100mg/5ml
Turkiyede dolven gibi bisey galiba.
Allah kimseyi gurbette hastanelere dusurmesin
Turkiyede ozel hastaneler var en azindan :mad:
seninki gene çocuk şurubu içmiş benim kzıım 1,5 yaşında majezik 2 tablet içti.kıtır kıtır yemiş.tek haturladığım iyi uyudu epey.çok şükür bişi olmadı.

Kizim yaklasik 3 yasinda bu aksam bebekler icin olan bi ilaci icti, sandalyeyle cikmis ust cekmeceden almis. tam ne kadar ictigini goremedim. Sise icmeden once yarimdi, yakaladigimda bostu elinde, yere dokmus birazini . Zehir hattini aradim zaten yarim saat falan telde bekledim. Sonra biz en kotusunu dusunuruz yarim sise icti varsayiyoruz 1 saat icinde en yakin acile gidin dedi.
Esim aldi goturdu hemen. 4 saat beklemis surekli bekleme suresini artirmislar. Doktoru bile gorememis. Hemsire ilgilenmis. En son 4 saat dolunca oradakilerle tartismis, gidiyorum deyince kendin bilirsin demisler. Demek onemli bir sey degil diye cekmis gelmis.
Su an kizim uyuyor. Esime de kizdim bekleseydin diye ama olan oldu. Simdi beni uyku tutmuyor.
İlac ibuprofen 100mg/5ml

birebir geldi hemde.
karaciğer enzimleri yükselecek. sonra a.... diye bi ilaç var ondan içirecekler saatlik ve yüksek dozda. panzehiri oymuş. karaciğer nakline kadar gider allah korusun. mutlaka doktora git durumu anlat.

Beklese iyiymis ama buraya da çok geliyor 24 saat gözlem altında tutuluyor lar bir sıkıntı yoksa gönderiyorlar

Geçmiş olsun benim oğlumda 4 yaşlarındayken dolven içmişti yarım şişe :olamaz:

Babannesi bakıyordu ben işteydim hemen acile götürdük kilosuna göre içme miktarını hesaplamıştı doktor

serum taktılar müşadede tuttular çok şükür bişey olmadı

kesinlikle siz bugün tekrar muayeneye götürün tahlil yaparlar en azından

İlac ibuprofen 100mg/5ml
İlaç isimlerini bilmiyorum ağrı kesici mi? O yaşlarda ben de içmiştim portakal kokulu olan ağrı kesici ateş düşürücü şuruptu. Ne kadar içtim bilmiyorum ama. Kapının yanında raflar vardı motorumun üstüne çıkıp oraya tırmanıp alıp içmişim. Sonrasında hastaneye götürüp midemi yıkatmışlardı onu hatırlıyorum. Tekrar başka bir doktora görünme şansınız varsa onu kullanın derim. Veya doktorlar nöbet değiştirmiştir başkalarına görünmüş olursunuz en azından. Eşiniz demek ki önemli değil diye gelmiş yani varsayımda bulunmaktansa kesin bir cevap alın. Sonra da güvenin doktorunuza derim.

Miktarı iyi belilerleyin bişey olacağını sanmıyorum ama günlük toplam doz miktarına bakın hepsini içememiştir zaten dökmüş diyorsunuz ayy benim kızda içmişti ağrı kesici şurup şimdi gülüyorum ama ben az veriyodum miktarını sanırım şişede de az vardı akşam hastaydı sabah kalktım kız iyileşmiş nasıl oldu derken baktım şurup şişesi annem naptın ne kadar içtin derken kapağa doldurup içmiş ama akşama iyileşti hiç bişeyi kalmafı ama çok korktum 6 saat gözlem altında tuttum doktorada götürmedim

Back
X