Çocuk Hastalıkları Kizim ilac icti :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Tesekkur ederim arkadaslar kizim iyi herhangi bi gariplik yok durumunda. Doktorumuzdan randevu alamadim, Zehir hattini yine aradim, hesapladilar 55 ml mis zehirleme siniri kilosuna gore. Tedbir amacli Doktorunuza goturun dedi, doktoru yine aradim yine randevu vermediler bugune. :@
Gittim yarim sise ayni ilactan doktum haliya. Meger halida cok az gibi gorunuyormus kizim muhtemelen ya hic icmedi ya da cok az icti.
Yine de ogleden sonra saglik ocagi doktoruna baktiracagim .
Sinirden oluyorum

Ictigi ilac iltihap onleyici guclu bi agri kesici.. buyukler icinde var. Cocuklar icinse belki bi defalik bisey olmaz ama bilemedim. Tekrar doktora goturseniz?

Tesekkur ederim arkadaslar kizim iyi herhangi bi gariplik yok durumunda. Doktorumuzdan randevu alamadim, Zehir hattini yine aradim, hesapladilar 55 ml mis zehirleme siniri kilosuna gore. Tedbir amacli Doktorunuza goturun dedi, doktoru yine aradim yine randevu vermediler bugune. :mad:
Gittim yarim sise ayni ilactan doktum haliya. Meger halida cok az gibi gorunuyormus kizim muhtemelen ya hic icmedi ya da cok az icti.
Yine de ogleden sonra saglik ocagi doktoruna baktiracagim .
Sinirden oluyorum
Ya yanlış yönlendirmek istrmem ama bu yazdığınızdan sonra sanki bana hiç içmemişte halıya boca etmiş gibi geldi çocuklar sıvı şeyleri dökmeyi çok sever. Kızınızın kıyafetinde yakasında da şurup lekesi var mıydı? Ah annelik işte aynı şurubu aldırıp halıya döktürür. Çok geçmiş olsun etkilenseydi şimdiye kadar kusardı uykusu çok ağırlaşırdı bence.

Kizim yaklasik 3 yasinda bu aksam bebekler icin olan bi ilaci icti, sandalyeyle cikmis ust cekmeceden almis. tam ne kadar ictigini goremedim. Sise icmeden once yarimdi, yakaladigimda bostu elinde, yere dokmus birazini . Zehir hattini aradim zaten yarim saat falan telde bekledim. Sonra biz en kotusunu dusunuruz yarim sise icti varsayiyoruz 1 saat icinde en yakin acile gidin dedi.
Esim aldi goturdu hemen. 4 saat beklemis surekli bekleme suresini artirmislar. Doktoru bile gorememis. Hemsire ilgilenmis. En son 4 saat dolunca oradakilerle tartismis, gidiyorum deyince kendin bilirsin demisler. Demek onemli bir sey degil diye cekmis gelmis.
Su an kizim uyuyor. Esime de kizdim bekleseydin diye ama olan oldu. Simdi beni uyku tutmuyor.
Basina benzer bir sey gelen var mi?
İlac ibuprofen 100mg/5ml
Turkiyede dolven gibi bisey galiba.
Allah kimseyi gurbette hastanelere dusurmesin
Turkiyede ozel hastaneler var en azindan :mad:

benim kız kardeşimde yaşını hatırlamıyorum 5 olabilir kız arkadşıyla kavga etmiş çocuk aklıyla intihar edicem diye buzdolabındaki hapı içmiş o gece tüm mahalle ayaktaydı eczaeye götürmüştük sanırım aspirindi bişiy olmaz demiş tüm gece uyutmadık ayran içirmiştik kussun dedik şükür bişiy olmadı

Kizim yaklasik 3 yasinda bu aksam bebekler icin olan bi ilaci icti, sandalyeyle cikmis ust cekmeceden almis. tam ne kadar ictigini goremedim. Sise icmeden once yarimdi, yakaladigimda bostu elinde, yere dokmus birazini . Zehir hattini aradim zaten yarim saat falan telde bekledim. Sonra biz en kotusunu dusunuruz yarim sise icti varsayiyoruz 1 saat icinde en yakin acile gidin dedi.
Esim aldi goturdu hemen. 4 saat beklemis surekli bekleme suresini artirmislar. Doktoru bile gorememis. Hemsire ilgilenmis. En son 4 saat dolunca oradakilerle tartismis, gidiyorum deyince kendin bilirsin demisler. Demek onemli bir sey degil diye cekmis gelmis.
Su an kizim uyuyor. Esime de kizdim bekleseydin diye ama olan oldu. Simdi beni uyku tutmuyor.
Basina benzer bir sey gelen var mi?
İlac ibuprofen 100mg/5ml
Turkiyede dolven gibi bisey galiba.
Allah kimseyi gurbette hastanelere dusurmesin
Turkiyede ozel hastaneler var en azindan :mad:
Orasi neresiymis ya ne demek doktor görmedi bile. Ben Avusturyada kaliyorum burda yikarim o hastaneyi öyle bisey oldugunda biliyorum o ilaci ates düsürücü... ilacin icindeki kagitta yaziyor fazla kullanimda olabilecek seyler onlari okudunuzmu... Gecmis olsun ya anliyabiliyorum cok zor bir durum..Insallah biseycikler olmazzzz

Dolven basit ağrı kesici diye düşünülebilir ama sonuçta ilaç ve ciddi yan etkileri var. Ateş düşürücü olark verildiğinde bile kilosuna göre ölçüsü ayarlanıyor ve calpol gibi diğer ateş düşürücü ile dönüşümlü veriliyor. Benim yaşadığım ülkede inıprufen konusunda çok hassaslar. Ölçüyü aşmamak ve öteki ateş düşürü ile dönüşümlü olarak verilmesi konusunda ciddi uyarıda bulunuyorlar. Üst üste iki sefer ibıprufen asla vermeyin deniyor. Sonuçta risk alınmamalı bu durumda. Bizde ameikada üniversite hastanesinin acilinde 5-6 saat sıra beklemiştik. Şaka gibiydi. İdrar tahlili için ekstra 2 saat daha bekletip delirtmişlerdi bizi. Mutlaka doktorunuza gösterip kan tahlili isteyin. Geçmiş olsun

Kızım antibiyotik içmişti. Dr çocuklar için olan ilaçlar her ihtimale karşı ağır olmaz demişti. Çocukta kusmada olmayınca bişey yapılmadı. İçini ferah tut ama o ilacın etkisini bilmiyorum.

Sizi telaslandirmak istemem ama bu turev ilaclar karaciger yetmezligi bile yapabilir.mutlaka doktora gidin ihmal etmeyin derim.hic icmemis olabilir ama icmis olma ihtimali de var

Gecmis olsun kizimda 2 yasindayken sandalyeye cikip cekmeceden sakinlestirici alip icmisti 10 dk icinde hastanedeydik koma dozuymus hemen midesi yikandi yogun bakima yatti gece kaldik kan tahlilinde hic kana karismadigi goruldu
Bu durumda hastanenin hemen almasi gerek cok değişik bir sistemi varmis gercekten

Nasil oldu şimdi diger msjlari okuyamadim
Keske o hastanede beklemek yerine baska bir hastaneye gitseydiniz

Benim oglumda antibiyotigin 3 de 1 ini içmişti ve evde hemen kusturup hastaneye götürmustuk cok sukur bisey olmamiştı

Daha once de belirtmistim. Sanirim cok az icmis ya da hic icmemis. Haliya ayni ilactan doktum anlamak icin
Keske ilk bunu deneseydim. Dun dogru duzgun uyumadim. Olsun bana iyi bi ders oldu. Kotusu de olabilirdi allah korusun. Butun ilaclari gardrobun ustune koydum
Mune Mune konuyu kapatabilir misiniz?

Back
X