Kizim ilkokula basladi bende fazla heycan ve evham yapmaya..

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Onceki kinularimdan bile bilir kizimda tuvalet yapmada yeme icmede cok zor bi cocuktu bu senede ilkokula baslayacagi icin cok telasli endiseliydim kardesinin dogmasi filan derken psikolojik acidanda fiziksel acidan da hazir degil gibi hissettim hep..ama kendi cok hevesliydi esimde yapabilecegini dusundu ve verdik birinci sinifa..
Benim minik kelebek beni bi mahcup etti bugun okulun ucuncu gunu tenefuslerde filan izliyorum gorunmeden (beni gorunce eve git diyo)
O evdeki mizmiz sessiz herseyi benden bekleyen kizim gitmis bambaska bi cocuk var okulda bi suru arkadas bulmus yemegini aliyo yiyo rahatca tuvalete gidiyo evde el yikamak bile sorunken okulda her tenefus elini yikiyo yani okul SIMDILIK yaradi benim karakuzuma..
Ben asiri evhamli endiseli olmasam cocuga heycanimi korkumu yansitmasam daha iyi olcak suhpesiz
Artik bugun 3.gunu veliler cocuklari birakip gidiyo benim evim okulun hemen karsisi her tenefus hala gidip bakiyorum surekli altina yaparmi biriyle kavga eder mi bi ihtiyaci olur mu diye endiseden heran gozlem icindeyim iyice abarttim farkindayim da ama elimde degil valla cocugun masallahi var sorun her zamanki gibi benim abarti dusunce ve hareketlerimde..
Simdi de el yazini nasil yazar yapabilir mi zaten solak bunlari kendime dert eder oldum cocuga yansitmamaya dikkat ediyorum cesaretlendiriyorum evdeki halinin olumlu anlamda degismesi de beni mutlu ediyo insallah herkesin cocuguna allah zihin acikligi versin hayirli bi ders yili olsun tecrubeli annelerden tavsiye bekliyorum neler yapabilirim

Bir ilkokul öğretmeni olarak tavsiyem rahat olun lütfen.Çocuğunuz uyum sağlamış zaten daha ne olsun.

Öncelikle hayirli olsun.Rahat olun lutfen arkadasta bulur,yazi da yazar.Benim oglum da solak inci gibi olmasa da yaziyor geri kalmadi merak etmeyin.Ilk zamanlar ben de gozetlerdim gorunmeden ama simdi icim cok rahat cunku oglum maasallah sorumluluklarini cok iyi yerine getiriyor.Cocugun guvenini kirmayin sakin gorunmeyin.Siz ona guvenin ki o da kendine guvensin...

Çocuk dünden hazırmış okula gitmeye
Belkide evde kardeşini kıskandigindan ilgiyi uzerine cekmek için mızmızlaniyordu Okulda arkadaş bulunca bu psikolojiden uzaklasmis
İnsallah hep boyle gider okuldaki mutlulugu..

öncelikle sakin olun herşey güzel olacak solaklar zeki olur derler kotu yazsa ne olacak geç oğrense ne olacak bahtı güzel olsun onemli olan bu ... artık gitmeyi bırakın ne yaşanması gerekiosa o yaşanack...

Kıyamam ya alışır alisir annesi.. benim de kız kardeşim anaokuluna gidiyor :) alisirlar hani :)

çocuk iyi; siz de onun büyüdüğünü kabul edin

ben 2 yaşındaki çocuğu kreşe bırakınca altına yapar mı diye endişelenmemiştim yani kocaman çocuk neden altına yapsın ki

evde siz onun nazına oynadığınız için öyle davranıyorlar; bağımsız çocuk yetiştirmek önemli

asla gidip izlemeyin; zira düşse hemen koşup kaldıracaksınız izlenimine kapıldım; çocuğun özgüvenini kırmayın

yazı vs de yazar yani en fazla yazısı çirkin olur benim gibi; artık hiç el yazısı yazmadığım için iyice çirkinleşti; hep bilgisayar kullanıyoruz zira

bence çocuk gayet normal bir çocuk da annesi biraz evhamlı.

artık okula sık gitme azıcık rahat bırak kızını.bak gördüğün gibi evden çıkınca kendini çok güzel toparlamış demek ki evde mutsuzdu ya da senin gergin hallerin onu geriyordu.

kızın iyi şimdi sıra sende,ona uyum sağla ana-kız rahat ve mutlu olun :)

hayırlı olsun
bu surecte sakın kalmaya ona yardımcı olmaya calısın
benım oglumda 68 aylık ılkokula basladı bu sene
oglencı ama bızımkı 30 dk sonra gıdecek. evhamlımıyım bılmıyorum 2 gun yanlarındaydık korıdorda bekledık bahceye ındık bızı gormek ıstemıyorlar(kuzenıyle aynı sınıfta) suanda sınıfta en kucuk sadece ıkısı var dıgerlerı 6-7 ay veya 1 yas buyuk bızımkılerden ama bızımkılerden tık yok , dıger bazılarında bolca aglama var. el yazısı kısmına gelınce benımkıde solak, kolay tutabılmesı ıcın ınt kalem alabılırsın hatta almalısın daha rahat kavrayacaktır.
dılerımkı basarıyla bu yılı bıtırmeyı nasıp eder Allahım mınıklerımıze

buarada bızımkılerde bugun okulda tek olacaklar. ben ısteyım yengem bırakacak okula 3 kadar kalıyor bızımkıler sımdılık.

bir öğretmen olarak buradan evhamlı analara sesleniyorum ilk iki gün evet çocuklarınızı okula getirin sınıflara girmeden onlara görünmeden gözlemleyin içiniz rahat etsin ama 2 günden sonra lütfen onları rahat bırakın.

bağımlı çocuklar yetiştirmek istemiyorsanız buna mecbursunuz.onlar sizlerden daha rahat daha heyecansızlar emin olun :)

bir öğretmen olarak buradan evhamlı analara sesleniyorum ilk iki gün evet çocuklarınızı okula getirin sınıflara girmeden onlara görünmeden gözlemleyin içiniz rahat etsin ama 2 günden sonra lütfen onları rahat bırakın.

bağımlı çocuklar yetiştirmek istemiyorsanız buna mecbursunuz.onlar sizlerden daha rahat daha heyecansızlar emin olun :)
ya kadesa sormak ıstedıgım bısey var
malum gundemımım cok karısık
su bılgılendırme formunu ne yapıyorsunuz sız? bende e devletten oglanın bılgılerı cıkıyor mıllı egıtım bılgılendırme seyınden e okulmudur nedır suan cok acemıyım ama esımde cıkmıyor? muhtemelen eskı esımde cıkıyor bılgıler
bırde bır soru bu sabah bu konuda kavga ettıgımız ıcın sorucam annemle, ogretmen bızım ıstegımız dogrultusunda egeye baska bır soyadı yazabılıyormu? resmı kayıt degıl mı bunlar? yapacagımdan degıl saece soruyorum bırde su velısı oldugun cocuk kısmında neden esım bılgılerı gormuyor acaba?

ya kadesa sormak ıstedıgım bısey var
malum gundemımım cok karısık
su bılgılendırme formunu ne yapıyorsunuz sız? bende e devletten oglanın bılgılerı cıkıyor mıllı egıtım bılgılendırme seyınden e okulmudur nedır suan cok acemıyım ama esımde cıkmıyor? muhtemelen eskı esımde cıkıyor bılgıler
bırde bır soru bu sabah bu konuda kavga ettıgımız ıcın sorucam annemle, ogretmen bızım ıstegımız dogrultusunda egeye baska bır soyadı yazabılıyormu? resmı kayıt degıl mı bunlar? yapacagımdan degıl saece soruyorum bırde su velısı oldugun cocuk kısmında neden esım bılgılerı gormuyor acaba?
canım velisi sensin çünkü de o yüzden.sen bilgileri görebiliyorsun o göremiyor.baba olarak eski eşin de görebilir sanırım.

soyadı konusu olmaz bence o sıkıntı biraz.

Karakuzun guvende annesi rahatlamaya calis ne guzel evinde karsidaymis bir sey olsa hemen gidersin zaten kendiside gelir :) Anne yuregi iste ama karakuzu cok buyuk atak yapmis ne guzel :)

canım velisi sensin çünkü de o yüzden.sen bilgileri görebiliyorsun o göremiyor.baba olarak eski eşin de görebilir sanırım.

soyadı konusu olmaz bence o sıkıntı biraz.
pekı sız o bılgılendırme formlarını sısteme gırıyormusunuz
yanı bır gun cocuguma babanın adı ne deseler benımkı o dese o bır yerlerde baska bısey gorup hayır babanın adı su derlermı cocuguma?
bız kayıt yaptırmadık devlet kayıt yapmış otomatık kesın kayıdı ben dun yaptım esımle benım bılgılerımle.

pekı sız o bılgılendırme formlarını sısteme gırıyormusunuz
yanı bır gun cocuguma babanın adı ne deseler benımkı o dese o bır yerlerde baska bısey gorup hayır babanın adı su derlermı cocuguma?
bız kayıt yaptırmadık devlet kayıt yapmış otomatık kesın kayıdı ben dun yaptım esımle benım bılgılerımle.
canım olabilir o bilgileri sınıf öğretmenleri giriyor sanırım.

Çok sevindim adınıza. Benim kızımda 2016 da 69 aylıkken başlıycak.benim hiç öyle endişelerim yok şükür.kendi kendine yapıyor her şeyini.ama yine endişeliyim.dersler konusunda.anaokulundaki öğretmeni yapar iyi diyor 1 sene var üstelik.in şa Allah başarırya.siz ne dersiniz kizlar

Back
X