Kizim ilkokula basladi bende fazla heycan ve evham yapmaya..

ama bu arada 52 aylık verdiğim için pişmanım.üstesinden geldi şükür ama çocukluğundan çaldığımı hissediyorum.ne gerek var.zamanında versin herkez..zaten
52 aylık ilkokulami başladi.oldukça erken diyilmi.şimdi nasil çocuğunuzun dersleri

pardon yaa.57 aylık başladı:) yinede erken ama.yaşıtları bu yıl gidiyo 1 e..ders konusunda çok çok iyi..kalem tutma konusunda zorlandık biraz..anasınıfına gitmedi,kaleme alışması zor oldu biraz
yinede kimselere tavsiye etmem. zamanında gitseydi keşke.okulu tam gün bide,40 dk boyunca bir komutla oturuyo..oynaması gerekirken..

ama bu arada 52 aylık verdiğim için pişmanım.üstesinden geldi şükür ama çocukluğundan çaldığımı hissediyorum.ne gerek var.zamanında versin herkez..zaten

pardon yaa.57 aylık başladı:) yinede erken ama.yaşıtları bu yıl gidiyo 1 e..ders konusunda çok çok iyi..kalem tutma konusunda zorlandık biraz..anasınıfına gitmedi,kaleme alışması zor oldu biraz
yinede kimselere tavsiye etmem. zamanında gitseydi keşke.okulu tam gün bide,40 dk boyunca bir komutla oturuyo..oynaması gerekirken..
Benim kızım şimdi 58 aylık evet baya erken olmuş.üstesinden gelmesine sevindim

Benim oglum anasifina başladı bugün bırakıp geldim eve beste gidip ali cam iki gündür keyfi yerinde çabuk uyum sağladı inşallah böyle gider .sizinkide iyiymiş biraz rahat olun sizde.ne guzel yemeklerinide yiyormus bundan sonra ins evdede sorun yasamazsiniz.

Onceki kinularimdan bile bilir kizimda tuvalet yapmada yeme icmede cok zor bi cocuktu bu senede ilkokula baslayacagi icin cok telasli endiseliydim kardesinin dogmasi filan derken psikolojik acidanda fiziksel acidan da hazir degil gibi hissettim hep..ama kendi cok hevesliydi esimde yapabilecegini dusundu ve verdik birinci sinifa..
Benim minik kelebek beni bi mahcup etti bugun okulun ucuncu gunu tenefuslerde filan izliyorum gorunmeden (beni gorunce eve git diyo)
O evdeki mizmiz sessiz herseyi benden bekleyen kizim gitmis bambaska bi cocuk var okulda bi suru arkadas bulmus yemegini aliyo yiyo rahatca tuvalete gidiyo evde el yikamak bile sorunken okulda her tenefus elini yikiyo yani okul SIMDILIK yaradi benim karakuzuma..
Ben asiri evhamli endiseli olmasam cocuga heycanimi korkumu yansitmasam daha iyi olcak suhpesiz
Artik bugun 3.gunu veliler cocuklari birakip gidiyo benim evim okulun hemen karsisi her tenefus hala gidip bakiyorum surekli altina yaparmi biriyle kavga eder mi bi ihtiyaci olur mu diye endiseden heran gozlem icindeyim iyice abarttim farkindayim da ama elimde degil valla cocugun masallahi var sorun her zamanki gibi benim abarti dusunce ve hareketlerimde..
Simdi de el yazini nasil yazar yapabilir mi zaten solak bunlari kendime dert eder oldum cocuga yansitmamaya dikkat ediyorum cesaretlendiriyorum evdeki halinin olumlu anlamda degismesi de beni mutlu ediyo insallah herkesin cocuguna allah zihin acikligi versin hayirli bi ders yili olsun tecrubeli annelerden tavsiye bekliyorum neler yapabilirim
ay ne kadar heyecanlı bir dönem içindesiniz biran bende sizin gibi anne olmak istedim okula gitsin gelsin vs. :) bence hiç olumsuzlugunuzu ona yansıtmayın bence ustesınden gelebilecek bir cocuga benziyor

Ay ruhum sıkıldı. Geçen sene 3. sınıfta olmasına rağmen altına yapan bir öğrencim vardı. Bir kere olayı yaşayınca ailesine temiz iç çamaşırı bulundurmasını söyledim o kadar. Nereye kadar müdahale edebilirsiniz? Altına yapsa ne olur? Bunaltmayın boş yere kendinizi.

Konuyu tamamen okumadım; anne ya da öğretmen de değilim ama şunu söylemeye geldim: Ben de solağım, el yazım inci gibidir, merak etmeyin :)

nazlma nazlma
cok tesekkur ederım
bızde kendımız evde cok desteklemıstık yazarak ogretmıstık
22 yazıp cıft hanelerde bak bu 2 tek basına cıft oldugunda 20 bu ne 2 gostererek 22 dıye yazı tahtasına calıstırdık sonra o mantıgını cozuyor sonsuza kadar sayabılır suanda ama bızım kafamız anca 1000 kadar saymasını dınlemeye yetıyor
sızde evde destekleyebılırsınız
ıngılızce egıtım gordu benımkıde ondada 40 kadar sayıyor fakat bu sene devlet okulunda ıngılızce olmayacak o yuzden unutacak ama ıngılzıce kartlar var bızde belkı sızdede turkce kartlar olabılır ya da kendınız yapabılırsınız

buarada benım bugun mınısım tahtaya cıkmıs sarkı soylemıs mını mını bır kusu :D agladım duyunca cok duygulandım
bu aksam canta beslenme suluk almamız gerek anı olunca hazırlayamadık.

D damdan cok guzel fıkırler gercekten harıkasın ama :D

Solaklara uzayli muamelesi yapmayin lutfen:) Lisedeki hocam aa ne garip yaz bakayim nasil yaziyosun derdi sinir olurdum. Ha sag ha sol el iste. Yazim da gayet guzel hic endise etmeyin.

Siz ona heyecaninizi yansitirsaniz o da demekki urkmem gereken bi'sey var der. Hevesini kacirmayin.

nazlma nazlma
cok tesekkur ederım
22 yazıp cıft hanelerde bak bu 2 tek basına cıft oldugunda 20 bu ne 2 gostererek 22 dıye yazı tahtasına calıstırdık sonra o mantıgını cozuyor sonsuza kadar sayabılır suanda ama bızım kafamız anca 1000 kadar saymasını dınlemeye yetıyor
ıngılızce egıtım gordu benımkıde ondada 40 kadar sayıyor fakat bu sene devlet okulunda ıngılızce olmayacak o yuzden unutacak ama ıngılzıce kartlar var bızde belkı sızdede turkce kartlar olabılır ya da kendınız yapabılırsınız

buarada benım bugun mınısım tahtaya cıkmıs sarkı soylemıs mını mını bır kusu :KK70: agladım duyunca cok duygulandım

D damdan cok guzel fıkırler gercekten harıkasın ama :KK70:
Maşallah oğluşuna.:KK68:Geçen hafta bizimkilerde kreşle birlikte şehirde şarki söylediler.kızım çok güzel okudu.o kadar çok insan vardı çekinmedi.o kadar duygulandimki bende.maşallah kuzularimiza ya.bize hep küçük geliyorlar ama büyüyyorlar minnaklar.

nazlma nazlma
cok tesekkur ederım

buarada benım bugun mınısım tahtaya cıkmıs sarkı soylemıs mını mını bır kusu :KK70: agladım duyunca cok duygulandım

D damdan cok guzel fıkırler gercekten harıkasın ama :KK70:
İlkokulda karar kıldın demek .hayırlısı olsun canım sizin içinde.bence babasını da takma işi yok e devlete girip oğlunu arayacak biri olsa size bunları yasatmazdi.yanlış da anlama sakin beni bunları seni üzmek için söylemiyorum yalnızca aklına öyle kötü şeyler getirme diye yazmak istedim.

İlkokulda karar kıldın demek .hayırlısı olsun canım sizin içinde.bence babasını da takma işi yok e devlete girip oğlunu arayacak biri olsa size bunları yasatmazdi.yanlış da anlama sakin beni bunları seni üzmek için söylemiyorum yalnızca aklına öyle kötü şeyler getirme diye yazmak istedim.
yok olurmu neden yanlıs anlıyım umarım dedıgınız gıbıdır bır gıdım bılgı sahıbı olmasına tahammulum yok bedavadan hak degıl bu dıye dusunuyorum . aslında karar kılmadım yapılan bır yanlıstan oturu ılkokula gırdı ılk gun ve sınıftan cıkmadı agladı epey bızde baslattık oyle yapınca

Maşallah oğluşuna.:KK68:Geçen hafta bizimkilerde kreşle birlikte şehirde şarki söylediler.kızım çok güzel okudu.o kadar çok insan vardı çekinmedi.o kadar duygulandimki bende.maşallah kuzularimiza ya.bize hep küçük geliyorlar ama büyüyyorlar minnaklar.
hepsi birer pırlanta aslında bıze dusen onları desteklemek . kendılerı kucucuk ama o kadar herseyı almaya musaıtlerkı

Benim kızımında bu yıl 2 ci senesi kreşte.seneye okula başlıycak kısmetse.69 aylık.zahmet olmazsa kızınızın neleri yapa bildiğini yazarmısınız.yani 1 aınıfa hazir çocuk nleri yapmalı.kaça kadar sayiyor mesela.birşeyler yaza biliyormu,şiir filan biliyormu.
20 ye kadar tam sayıyor canim sonrasinda da bazen 50 60 lari karıştırıyor, hatirlatinca 100 yapar... Onar onar sayabiliyor ama tek tek sayarken bazen karıştırıyor, 69 80 diyor mesela... Şiir şarkı cok öğrendi, ama unutuyor haliyle..... Kuran okuyabiliyor, farkliyi bul, örüntüyü tamamla çalışmalarını yapabiliyor....ama okulda nasıl olacak bilemiyorum....
Bir de okulun öğrenci yaşı profili çok önemli, biz sınıflara bakmıştik. Genelde yasitlar, ailelerin isteğiyle gelen küçükler de var, çalışan ebeveynlerin çocukları erken krese gidiyor, ve 4. Sene çocuk sıkılmasin diye okula başlıyorlar, burada... Hep büyükler olsa sınıfın gerisinde kalabilir, inş öyle bir şey olmaz

20 ye kadar tam sayıyor canim sonrasinda da bazen 50 60 lari karıştırıyor, hatirlatinca 100 yapar... Onar onar sayabiliyor ama tek tek sayarken bazen karıştırıyor, 69 80 diyor mesela... Şiir şarkı cok öğrendi, ama unutuyor haliyle..... Kuran okuyabiliyor, farkliyi bul, örüntüyü tamamla çalışmalarını yapabiliyor....ama okulda nasıl olacak bilemiyorum....
Bir de okulun öğrenci yaşı profili çok önemli, biz sınıflara bakmıştik. Genelde yasitlar, ailelerin isteğiyle gelen küçükler de var, çalışan ebeveynlerin çocukları erken krese gidiyor, ve 4. Sene çocuk sıkılmasin diye okula başlıyorlar, burada... Hep büyükler olsa sınıfın gerisinde kalabilir, inş öyle bir şey olmaz
Bende ondan korkuyorum.kendinden fazla büyük olmasından. Sen türkiyedemisin canım . ben almanyada yaşıyorum.ve burada okul sistemi nasıl bilgim pek yok.kreş öğretmenleri kolay diyor.sadece kalem tutması.makas tutub kağız kesebilmesi gibi motor gelişimlerine bakıyorlar.bende ilgilenicem o konuyla.ocak ayinda kayit yapılacak in şa Allah.bakıcam kaç yaş büyükler var.

Bende ondan korkuyorum.kendinden fazla büyük olmasından. Sen türkiyedemisin canım . ben almanyada yaşıyorum.ve burada okul sistemi nasıl bilgim pek yok.kreş öğretmenleri kolay diyor.sadece kalem tutması.makas tutub kağız kesebilmesi gibi motor gelişimlerine bakıyorlar.bende ilgilenicem o konuyla.ocak ayinda kayit yapılacak in şa Allah.bakıcam kaç yaş büyükler var.
Ben Türkiye deyim, sizi çok iyi anlıyorum.... aynı kaygıları yaşadık, yaşamaya devam da ediyoruz... İnş. Cocuklarimiz icin herşey güzel olur...

Artik okula tenefuslerde kontrole gitmeyim diyorum bende fakat okul forma olarak sort etek yapmis yandan ince bi fermuari var ben giydirirken zor acip kapiyorum kizimda tuvalette acamaz kacirir filan diye endisem evden cikmadan tuvalete giriyo ama okulda cisi geldi gibi geliyomus gidip bakinca yokmus bana oyle gelmis deyip kalkiyo e tabi tsort atlet disarda kaliyo onun disinda sosyal her alanda aktif evdeki kizimdan eser yok cok sukur belki fazla sinirli olmamdi onu pistiran bende daha dikkatli davraniyorum

CuteMom seni cok taktir ettigimi, imrendigimi soylemeden gecemicem pozitif olman yasam enerjin bakis acin cok hos iste bazi seyler yapinda karakterinde varsa oluyor sonradan dur ben bi degisiyim surda surda yanlis yapiyorum deyince birden degisilmiyo umarim birgun hayata umutla bakmayi elimdekilerle mutlu olmayi ve surekli simayet etmeyi birakirim

Çocuk gerçek anlamda size muhtaç olduğu için her şeyi sizden bekleyen bir çocuk olsa
kesinlikle daha 3. günden eve git demezdi.

Anlattığınız kadar sorunlu olmayan çocuklarda bile 2 ay sıkıntı yaşadığımı biliyorum anneden
ayrılma konusunda.

Çok olgun davranmış ne kadar hoş, demek sizin aşırı takıntılı hallerinizde sorun gerçekten.

Bence ona yarayan bu düzeni fırsat bilin ve her şeyi değiştirin bundan sonra.

O artık kendi işlerini kendi görebilecek bir birey.
Elimizi yıkadık değil mi gibi tatlı hatırlatmalar, çaktırmadan kontroller yeterli. ;)

Solak olması sorun değil.
Solak olup inci gibi yazan çok başarılı öğrencilerim de oldu.

Rahat olun, kızınıza güvenin..

pekı sız o bılgılendırme formlarını sısteme gırıyormusunuz
yanı bır gun cocuguma babanın adı ne deseler benımkı o dese o bır yerlerde baska bısey gorup hayır babanın adı su derlermı cocuguma?
bız kayıt yaptırmadık devlet kayıt yapmış otomatık kesın kayıdı ben dun yaptım esımle benım bılgılerımle.

Cutemom çocuğa ve ailesine ait tüm bilgileri hastalıklarına kadar sınıf öğretmenleri bilir evet.
Doldurduğunuz formlar bizde bulunur. Özel durumları bilmemiz için gerekli bu.
Eokulda nüfus bilgileri çıkar, baba ismi yazıldığı gibi görünür.

Ama baba tel numarasına ve bilgilere kendi bilgilerinizi gireceksiniz ve
gerektiğinde ulaşım böyle yapılacak.

Bir de bu özel durumu sınıf öğretmeniyle konuşursanız kafanız rahat olur.
Benzer şartlarda öğrencilerim vardı.

Öz anne okula gelse de kesinlikle görüştürülmesini istemiyoruz.
En ufak durumda bize haber verilsin.
Anneleri artık benim kendi telefonumu yazdım beni arayın diye belirtmişti.

Öğretmen bilirse çocuğun bilgisinin olmadığını vs, buna göre davranır elbette.
Kesinlikle bilgilendirin.

bir öğretmen olarak buradan evhamlı analara sesleniyorum ilk iki gün evet çocuklarınızı okula getirin sınıflara girmeden onlara görünmeden gözlemleyin içiniz rahat etsin ama 2 günden sonra lütfen onları rahat bırakın.

bağımlı çocuklar yetiştirmek istemiyorsanız buna mecbursunuz.onlar sizlerden daha rahat daha heyecansızlar emin olun :)
Kadese çok doğru diyorsunda şöyle birşey var.sokağa bile yalnız yollamadığımız çocuğumuzu bir anda okulun bahçesine tek başına bırakıp kendi haline bırakmakta bir anne için çok zor.benim büyük kızımın başına okul bahçesindeki kimbilir kaç tonluk demir bariyer düştü.1. Sınıfa yeni başlamıştı öğretmenler tenefüste bile gelmeyin dedi.aklım kala kala çıkış saatine kadar sabrediyordum.kızım arkadaşlarınla tenefüse bahçeye çıkmış olan olmuş.kızını ne doktora getirmişler nede bana ulaştılar.kafasına ve gözüne sabun sürmüşler.onu öyle görünce nerdeyse bayılacaktım.kızımın gözü ,alnı Mosmordu.göz kapağı şişmiş gözü kapanmıştı.hemen hastaneye götürdüm.Allaha şükür Allahım evladımı bana bağışladı.ya kızına birşey olsaydı hesabını nasıl vereceklerdi.okulun kapısında o ağır bariyerini ne işi var.benim Çocuğumun başına düştü başta çocuğun başına daha düşer diye çekelim dedik yemin ederim 4 kişi zor cektik.benim yavrumu Allah korumuş.önemli olan çocuğun altını ıslatması değil,montunu giyebilmesi değil.önemli olan çocuklarımızı tehlikelerden koruyabilecekler mi?

Back
X