Kızım ın farkı ne?!

Denizdekikum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013
154
18
34
Ya kızlar o kadar sıkkın ki canım kızım çok hiperaktif çok yaramaz hiç yerinde durmuyor ama çizgi film açtığın zaman yerinden kalkmaz pek yemek yemiyor suan 19 aylık 11 kilo 87 cm. Misafirlige gittiğim zaman durmuyor geçen yan komşuya gittik kadının evi dubleks sen git ben 2 dakika su içmeye gitmemi fırsat bil yukarı çık güzel dolapları boşalt kızamadim ama kadın sinirlendi hissettim bende olsam bende sinirlenirdim hak veriyorum herkes yok kızın çok yaramaz hiç yerinde durmuyor falan diyor bu lafı bu aralar çok duyuyorum. Benim kızım da herkes gibi çocuk yani farkı ne bütün çocuklar yaramazdir sinirleniyorum o kadar sinirleniyorum ki vurasım geliyor ama sadece bagirabiliyorum bıktım artık kızımı herkesten her şeyden çok seviyorum ama bu laflar insanı çocuğundan sogutur valla birine patlicam bir gün hem cagiriyorsunuz hem laf yapıyorsunuz diye. Birde bana akıl verin 18 ay bebekler için kreş uygun mudur kızım herkesle her şeyini paylaşmaz Hayır annecim paylaşmak çok güzel bir şey diyorum yok ağlıyor kendini yerlere atıyor kreş e yollasam acaba fayda görür muyum emzik kullanıyor ne zaman ve nasıl birakmaliyim ayağımda sallayarak uyuyor nasıl uyku düzeni olusturmaliyim kafama taktigim o kadar soru var ki bunaldım artık dayanamıyorum

Vurmayın zaten. bağırınca da anlamaz ki ya daha 1,5 yaşında. 36 aydan önce kreşi önermiyorlar, çok küçük değil mi 18 ay.

Ya kızlar o kadar sıkkın ki canım kızım çok hiperaktif çok yaramaz hiç yerinde durmuyor ama çizgi film açtığın zaman yerinden kalkmaz pek yemek yemiyor suan 19 aylık 11 kilo 87 cm. Misafirlige gittiğim zaman durmuyor geçen yan komşuya gittik kadının evi dubleks sen git ben 2 dakika su içmeye gitmemi fırsat bil yukarı çık güzel dolapları boşalt kızamadim ama kadın sinirlendi hissettim bende olsam bende sinirlenirdim hak veriyorum herkes yok kızın çok yaramaz hiç yerinde durmuyor falan diyor bu lafı bu aralar çok duyuyorum. Benim kızım da herkes gibi çocuk yani farkı ne bütün çocuklar yaramazdir sinirleniyorum o kadar sinirleniyorum ki vurasım geliyor ama sadece bagirabiliyorum bıktım artık kızımı herkesten her şeyden çok seviyorum ama bu laflar insanı çocuğundan sogutur valla birine patlicam bir gün hem cagiriyorsunuz hem laf yapıyorsunuz diye. Birde bana akıl verin 18 ay bebekler için kreş uygun mudur kızım herkesle her şeyini paylaşmaz Hayır annecim paylaşmak çok güzel bir şey diyorum yok ağlıyor kendini yerlere atıyor kreş e yollasam acaba fayda görür muyum emzik kullanıyor ne zaman ve nasıl birakmaliyim ayağımda sallayarak uyuyor nasıl uyku düzeni olusturmaliyim kafama taktigim o kadar soru var ki bunaldım artık dayanamıyorum
Kreş için küçük ancak oyun gruplarına katılabilirsiniz.
Kızmak bağırmak çözüm değil ama 19 aylık bir çocuk anlatılanı anlar. Düzgünce anlatır ve kararlı olursanız anlayacaktır.
Ayağınızda sallamayın çok zararlı. Artık kendi odasında ve kendi yatağında uyumalı. İlk başta süreç zorlar sizi ama burda da kararlılık önemli. Yatağında uyuduğu zaman ödül verebilirsiniz.

Resimleri 3 boyutlu kitaplar var .Tahta basit yapbozlar var ,bolca boya kalemi kağıt alın .Hikaye kitabı alın okuyun ona Sonrada ona verin sıra sende diye çok güzel uyduruyolar.Çok yaramazsa misafirliği unutun diycem kendinede bişey olabilir.

Bağırmakla hiç olmaz. Bence kreşten önce mesela bir pedagogla görüşün o onun anlayacağı dilden çok güzel konuşacak ve sizide yönlendirecektir. Hiperaktif olabilir ve hiperaktivite aşırı ilgi gerektirir. Ayrıca çok büyük sorunlar olması gerekmiyor Pedagoga gitmek için, çocuğunuzun bir sorun yaşması gerekmiyor. Bebeğinizi pedagog rehberliğinde bilinçli bir şekilde büyüterek ilerde oluşabilecek sorunların önlemiş olursunuz. Günümüzde pedagoga gitmek hala bir tabu olmuş sanki illa sorunlu olması lazım diye ama bu yanlış.

İnanin hic ahkam kesmek istemiyorum direk Adem Gunes diyorum sizin iletisiminiz nasilbilmem ama...
İlk 3 ay sinirsiz guven verin bebeklere ger agladiginda fisek gibi kosardim millet hik dedirtmiyorsun cocuga aglamasi da gerek dedi millete cemkirdim aglatmadim.
3-6 ay yine ayni sekilde cok sevfkatli darandim tepeme cikti ama sonra sakinledi
dimdi 7 aylik Massallah gayet iyi
bunu su yuzden anlatiyorum ilk bebeklik caginda sevgi ve guvene doyan cocukta 2 yas sendromu yahut yaramazlik hircinlik olmuyormus.
yaramazlik da kesfetmekle ayri seyler.
birde siz su icene kadar nasil cikmis? cidden su mu ictiniz yoksa yorulup pesini mi biraktiniz
ya xamasir doktuyse sorun yok geri telafi edilebilir bisey
komsulariniz cagiriyor mu sizi buda. onemli

Resimleri 3 boyutlu kitaplar var .Tahta basit yapbozlar var ,bolca boya kalemi kağıt alın .Hikaye kitabı alın okuyun ona Sonrada ona verin sıra sende diye çok güzel uyduruyolar.Çok yaramazsa misafirliği unutun diycem kendinede bişey olabilir.
Kitapları yirtiyor kalemleri yiyor çok denedim birlikte bir şeyler yapmak evde oyun hamuru yaptım koydum şekiller koydum aldı isirmaya başladı kuru boya aldım onlarida aldı yemeye başladı ben artık birlikte bir şeyler yapmak istiyorum

Gideceğiniz yere çocuğunuzun dikkatini çeken şeyleri yanınızda götürün.. Eğer hala rahatsızlık veriyorsa o kişilere gitmeyin bence.
Bazı çocuklar hareketli olur. Ailelerin devamlı olarak oturup konuşmaları lazım, mutlaka bir gün anlayacaktır.
Dövmeyi bırakın, bağırmayın bile. Anlamaz, anlamadığı gibi sizi zamanla hiç dinlemez.
Oğlumda anlattığınız kadar hareketli olduğu için sizi çok iyi anlıyorum.

Yatağına uzatın, pes edene kadar uyutmaya çalışın. Kendi başına uyumaya çalışsın. O çıktıkça siz yatağına tekrar koyun. Bir iki saati bulabilir bu, sabırlı olun. Bende şuan ayağımda , kolumda sallıyarak uyutuyorum, bir kaç haftaya bu yöntemi uygulamaya çalışacağım. Hareketli olduğu için göze alamadım şuana kadar; uyudunda nasıl uyursa dedim.

Kitapları yirtiyor kalemleri yiyor çok denedim birlikte bir şeyler yapmak evde oyun hamuru yaptım koydum şekiller koydum aldı isirmaya başladı kuru boya aldım onlarida aldı yemeye başladı ben artık birlikte bir şeyler yapmak istiyorum

Mutfakta birşeyler yapmayı deneseniz; hamur açmak , kek yapmak gibi.

İnanin hic ahkam kesmek istemiyorum direk Adem Gunes diyorum sizin iletisiminiz nasilbilmem ama...
İlk 3 ay sinirsiz guven verin bebeklere ger agladiginda fisek gibi kosardim millet hik dedirtmiyorsun cocuga aglamasi da gerek dedi millete cemkirdim aglatmadim.
3-6 ay yine ayni sekilde cok sevfkatli darandim tepeme cikti ama sonra sakinledi
dimdi 7 aylik Massallah gayet iyi
bunu su yuzden anlatiyorum ilk bebeklik caginda sevgi ve guvene doyan cocukta 2 yas sendromu yahut yaramazlik hircinlik olmuyormus.
yaramazlik da kesfetmekle ayri seyler.
birde siz su icene kadar nasil cikmis? cidden su mu ictiniz yoksa yorulup pesini mi biraktiniz
ya xamasir doktuyse sorun yok geri telafi edilebilir bisey
komsulariniz cagiriyor mu sizi buda. onemli
Tabi ki cagrilmadigim yere gitmem ev sever insanım evimde daha rahatım. Şu içtim tabiki oda dolaşıyor du kızım böyle tüfek gibi sanki tetikte ben onu gözümden sakinirken asla ve asla ondan yorulup ne halin varsa gör şeklinde salmam o uyuduğu zaman bende uyuyorum böylelikle dinlenmiş oluyorum. Bende kızımın üstüne çok titredim her anne titrer diye düşünüyorum canım.

Dedim ya ahkam kesmek istemiyorum benim de kizim var simdilik iyi de yarin ne olur bilmem bu yuzden buyuk konusmak istemiyoru.

pedegoglar ne dediyse yaptim ilk Allaha sonra emeklerime guveniyorum.
dedigim gibi camasirlari dolaplari dokmesi zarar degil ki telafi edilebilir.
vi arkadasim vardi hatta yakinlarda bende konu acmistim cok yaramaz oglu var kirsa dokse hic kizmiyoruz anneside sagolsun samimiyetimize guve.ip birakiyor bebeklerimizi dovuyordu ne deyim zor gercekten

Tabi ki cagrilmadigim yere gitmem ev sever insanım evimde daha rahatım. Şu içtim tabiki oda dolaşıyor du kızım böyle tüfek gibi sanki tetikte ben onu gözümden sakinirken asla ve asla ondan yorulup ne halin varsa gör şeklinde salmam o uyuduğu zaman bende uyuyorum böylelikle dinlenmiş oluyorum. Bende kızımın üstüne çok titredim her anne titrer diye düşünüyorum canım.

[QOTE="Denizdekikum, post: 39730827, member: 515686"]Ya kızlar o kadar sıkkın ki canım kızım çok hiperaktif çok yaramaz hiç yerinde durmuyor ama çizgi film açtığın zaman yerinden kalkmaz pek yemek yemiyor suan 19 aylık 11 kilo 87 cm. Misafirlige gittiğim zaman durmuyor geçen yan komşuya gittik kadının evi dubleks sen git ben 2 dakika su içmeye gitmemi fırsat bil yukarı çık güzel dolapları boşalt kızamadim ama kadın sinirlendi hissettim bende olsam bende sinirlenirdim hak veriyorum herkes yok kızın çok yaramaz hiç yerinde durmuyor falan diyor bu lafı bu aralar çok duyuyorum. Benim kızım da herkes gibi çocuk yani farkı ne bütün çocuklar yaramazdir sinirleniyorum o kadar sinirleniyorum ki vurasım geliyor ama sadece bagirabiliyorum bıktım artık kızımı herkesten her şeyden çok seviyorum ama bu laflar insanı çocuğundan sogutur valla birine patlicam bir gün hem cagiriyorsunuz hem laf yapıyorsunuz diye. Birde bana akıl verin 18 ay bebekler için kreş uygun mudur kızım herkesle her şeyini paylaşmaz Hayır annecim paylaşmak çok güzel bir şey diyorum yok ağlıyor kendini yerlere atıyor kreş e yollasam acaba fayda görür muyum emzik kullanıyor ne zaman ve nasıl birakmaliyim ayağımda sallayarak uyuyor nasıl uyku düzeni olusturmaliyim kafama taktigim o kadar soru var ki bunaldım artık dayanamıyorum[/QUOTE]

İyi geceler benim oğlum ilk bir bir buçuk yıl felan canımıza okudu herkesten neler duydum neler..ama ben kitap boyama kum boyası pastel sulu parmak aklına ne geliyorsa oturduk beraber yapmaya çalıştık.çocuk büyütmek çok zor ama kararlı olun kurallarınız olsun dur deyin ..nedenlerini açıklayın..baba anne aynı tavırları sergileyim.siz kızınca baba baba kızınca siz müdahale etmeyin.müzik açın beraber dans edin.ipler kızınızın elinde olmasın.tabi ki merak edecektir..mutlaka ilgisini çeken birşey vardır.

Son düzenleme:
Ona cizgi filmden baska seyler önerin.
Nitelikli vakit gecirin.
evde kendinizin hazirlayacagi oyun hamurlari (un su tuz)
Sadece resmi olan kitaplarboya kalemleri
Internetten bulacaginiz cesitli oyunlar
sarkilar yaşına uygun cocuk sarkilari - pemguen dansi müziği vs..
bunlar onu rahatlatacaktir.
bir de cocugunuzla konusun.
yasi kac olursa olsun ona aciklama yapin.
Ona bagirmayin.
degerli olduğunu hissettirin.
"paylasmak güzeldir" demekle kalmayin lütfen.
siz paylasimci b8r insan olursaniz o da örnek alacaktir.
zatej su an yas olarak bencil bir dönemde ama bunu siz hareketlerinizle asabilirsiniz.

Su cocuklara hemen hiperaktif tanisi koymayin.. biraz hareketli oldu mu benim cocugum hiperaktif.. hiperaktifligin ne kadar ciddi bir sey oldugunu bilmeden soyleniyor bu..

Karistirma meselesine gelince engellemeyin.. karistirarak ogrenecek.. benim oglum butun mutfak cekmecelerini, yatak odasi cekmecelerini bosaltirdi.. ben de hergun defalarca yerlestirirdim.. adem gunes evde onu karistirma, bunu birak diyen cocuklar baska bir ortamda yapar yapacagini diyor.. cok dogru..

kres degil ama oyun gruplari oluyor.2 saat civari yasitlariyla oynamasi icin firsat bi sekilde.
ama o yastaki cocugun elindeki oyuncak ya da her neyse onun eli kolu gibidir,bi uzantisi gibi goruyor oyuzden kiyameti kopariyor cocuk.bunu yapmazsa elindekini isteyen herkese verirse korkun bence,cocugunuzun gelisimi cok normal.:KK66:

Her çocuk yaramaz değildir, ayrıca bağırır veya vurursan iyice ters teper o da sana bağırır o da vurmayı öğrenir bıkmadan yapma de defalarca eğer bir kere izin verirsen olmuyor o açığı hissediyor benimde 25 aylık bir kızım var aynı şeyi defalarca yapıyor hayır dediğim halde tamam yapmıcam diyor arkamı dönüyorım yine yapıyor ve ben bağırmadan yapma diyorum vazgeçiyor sonra gel seninle kitap okuyalım oyun oynayalım diyorum dikkati dağılıyor valla annelik bana sabrı öğretti hiç sabırlı bir insan değildim

Kızım 15aylık şükür öyle karıştırma dağıtma huyu yoktur, sadece oyuncaklarını döker, yapboz küpü var mesela onu çok sever dağıtırda dağıtır..bence senin kızın normal, olur böyle şeyler ama evine gittiğin insanlarda azıcık anlayışlı olsunlar. Başıboş bırkmıyormuşsun sonuçta. Yerinde olsam gitmem valla çok sinir olurum öyle.
Benim de sıkıntım kızım yürümedi hala kafama takıyorum birşey biliyorsanız beni de aydınlatın:KK43:

X