Tuvalet Eğitimi kizim kakasini yapmiyor yardim lutfen...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

csby

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
76
17
33
Gunaydin arkadaslar kizim 3 yasinda tuvaletini ogreneli 5 ay oluyor. Ama kakasini yapmak istemiyor cok sert anne diyor tutuyor malesef kabiz oldu. ne yapmam lazim ne yedirsem gecer kabizligi. Ilac kullanmadan sogal yöntemlerle sorunu çözmek istiyorum.

Kayısı, zeytinyagı icirmeye calis. Ama sorunu kokten cozmen gerekir eger her defasinda boyle yaparsa doktora goturmelisin

Dort kayisiyi cok sicak suya koy..bes dak beklet yedir..suyunuda icirrr...bak nasil yapiyor...ayrica uc yasinda daha yenimi tuvalet aliskanligini ogreniyor....neden.?

makatına zeytinyağı sürebilirsiniz bol bol .İyi gelir.

Bir çay kaşığı doğal zeytinyağı verebilirsin.Ama içirir içirmez normale döndürmüyor.
İçtiği bi ilaç falan varsa onlarda yapabilir.

Dort kayisiyi cok sicak suya koy..bes dak beklet yedir..suyunuda icirrr...bak nasil yapiyor...ayrica uc yasinda daha yenimi tuvalet aliskanligini ogreniyor....neden.?
kaç yaşında başlanmalı nice? ideal dönem?

Cnm tam bilimsel yasi varmi bilemiyorum ama,benim iki cocugumda bir yasini cok az gecmisti ogrendiler...sanirim bir bucuga az kalmistiii....

Ben 6 aylıktan beri bebeğime bi hoşaf yapıyorum geçen eşime yaptım ondada işe yaradı
5 tane kuru kayısı aynı oranda kırmızı kuru erik yarım orta boy elma ve bi tane armut. Bunları küp küp doğra tencereye koy. Çok azıcık tarçın ekle.
Ben bebeğime püre yapıp suyunu ayrı püresini ayrı yediriyorum tatlandırıcıda koymuyorum.
Ama sizin kızınız 3 yaşına gelmiş isterseniz bal veya şeker katın kaşık kaşık yemeğin yanında da yiyebilir sanırım.
Eğer avokado yiyorsa avokadoda çok rahatlatıyo

Kaka cikarken sert geliyorsa acitordur
zyagi fln yumusatmaz
gliserin fitil satilir eczanede
bir ikinmayla acisiz cikar
yenidogmus bebekler icin bile var
gebelik basinda cok cektim susuz kalmistim
Allah fitili bulandan razi olsun

Once cikmasi icin fitil kullanin lutfen
gercekten dayanilmaz bir acisi vardir
zyagiyla zaman kaybetmeyin

Uc yasini nisanda doldurucak 5 aylik bebegim var hamilelik donemibde ogretemedim zorlandim oyuzden. Ayrica gec degil 2. Yasini 4 ay gwvmisti ogrendiginde. Yardim icin tesekkur ederim

Kaka cikarken sert geliyorsa acitordur
zyagi fln yumusatmaz
gliserin fitil satilir eczanede
bir ikinmayla acisiz cikar
yenidogmus bebekler icin bile var
gebelik basinda cok cektim susuz kalmistim
Allah fitili bulandan razi olsun

Once cikmasi icin fitil kullanin lutfen
gercekten dayanilmaz bir acisi vardir
zyagiyla zaman kaybetmeyin
Ozel den adini yazabilirmisiniz arastirmak istiyorum

şu an benim kızımda bu durumda
yapmak istemiyor ki 2 yaşında alıştı tuvalet eğitimine
şu an 4 yaşında
sulu gıdalar veriyorum ancak yine yok
çocuk yapmak istemiyor
bir arkadaş fitil söylemiş ben kullanıyorum arada gerçekten 15 dk sonra işe yarıyor
sende dene istersen

Arkadaşlar fitil evet işe yarar ama bağırsak tembelliği yapar. Çok sıkıntı çekmediğiniz sürece çocuklarınıza vermeyin.

Cnm tam bilimsel yasi varmi bilemiyorum ama,benim iki cocugumda bir yasini cok az gecmisti ogrendiler...sanirim bir bucuga az kalmistiii....
şaka yapıyorsun!!
ya şunun için soruyorum; benim 15 aylık bi bebeğim var 4 aylıkta hamileyim.İkinci doğmadan bebeğime tuvalet eğitimi versem ne iyi olur diyordum ama herkes daha çok erken diye karşı çıkıyordu.yazdıkların umut oldu.

şaka yapıyorsun!!
ya şunun için soruyorum; benim 15 aylık bi bebeğim var 4 aylıkta hamileyim.İkinci doğmadan bebeğime tuvalet eğitimi versem ne iyi olur diyordum ama herkes daha çok erken diye karşı çıkıyordu.yazdıkların umut oldu.
Benim okuduğum kadarıyla ideal yaş 2. Eğer bundan önce çocuk çişini söylüyorsa bariz bi şekilde belli ediyosa yada tuvalete götürmek istediğinizde itiraz etmiyosa daha önce başlanabilirmiş. Aksi taktirde başlanmamalıymış..

Merhabalar canım;
Fitil evet işe yarıyor ama fitille kaka yapmaya alışmasın.Ben sabah aç karnına meyve veriyorum kahvaltıdan önce.Mandalina çok işe yarıyor.
Bol sıvı ve posalı yiyecekler çok etkili.A101 de prebiyotik yoğurt mayası var.Prebiyortik yoğurt yap evde mayala ve yedir çok iyi olur.

Merhaba arkadasim ben ikinci bebegime hamile kaldigimda kizim 18 aylikti. Bebek dogunca zorlanirim diye hemen ogretmeye kalktim ama olmadi bir hafta falan soykedi hamile oldugumu anlayinca tekrar yapmaya basladi psikolojik olabilcegini düşünerek zorlamadim bıraktım. Bebek dogunca evde kalabalikken tekrar denedik annemler yardimci oldu ve 5 günde ogrendi. 15 ay bencede erken hem bebek dogduktan sonra kiskanip bezlenmek isteyebiliyorlar biraz daha bilinclenince ogrenirse daha iyi olur diye düşünüyorum. tabiki annesi okarak en iyisini siz bilirsiniz..

X