Kızım,kreş ve bez meselemiz

yalnız değilmişim

bende aynı hislerle yazdım da sonra da haddimi mi aştım diye düşünmüştüm

zira mahremiyet algım bu sitedeki çoğunluğa uymuyor

Yok yavrum haklisin , cocuk konu sahibinin cocugu yapacak bir sey yok aslinda yazacak cok sey var ama zaten kotuyum demis konu sahibi o yuzden konuyu uzatmak istemedim

Genel olarak konularına çözüm odaklı yorumlar yazmıştım halbuki, çok alındım aşk olsun bir tek senin kalbin kırılmıyor sen de benim minik kalbimi kırdın

degil 2 yil bir omur sevgi verecegim tabiki.
ne alaka şimdi kizimda kizim.
tabiki tüm onceliklerim o.
cunku onu dunyaya ben getirdim ve bu konu hiç degismedi.
Ben sana daha öncede yazdim.
Senden ozurde diledim.insanlar hata yapabilir,yanlista dusunebilir..
Bende degistim siz nasil degistiyseniz.
ama buraya sadece hassas oldugum donemlerde konu açiyorum,ve haliyle beni duygusal zayif biri gibi goruyorsunuz ama değilim..
en çok beni üzen ise eskiden burda kadinlar linç edilmezdi.
ama şimdi sadece ben degilen ufak acilan bir konuda bi topluluk gelip ekiyor biçiyor ve saldirişa geçiyor.
ve herseferinde bin pişman oluyorum konu açtigima.
Kadin kadinin en buyuk düsmani bu platformda.

15 aylikken normal.Ama uzun zamandir pişik olmuyor.2_3 saattr bir.Bazen anne hiç ciş yapmadim degisme diyor.gibi..

ben gayet ıyıyım bence sız ne yazdıgınızın farkında degılsınız
ogretmene hata yaptıgını soyleyıp uyarmalımıyım dıyorsunuz hata yaptıgını dusunuyorsunuz
tepkı vereceksınız yanı
nıye cocugunuzu pis bırakmadı dıye
sızın kotulugunuze mı konusuyorum uzmana gıdıp destek almanız gerek dıyorum sıze farkında mısınız ?
hata mahremıyet egıtımını bez baglıyken vermenız 3 yasında cocuk mahremıyet egıtımı verıyorsunuz ama bezı var ve krese gonderıyorsunuz napsın ogretmen ?
sızı ne meslegınızden vurucaz yahu ay bırde asırı alınganlıkta mı var cok yorucu sızınle konusan herkes yorgun dusuyor

ogretmen olarak sızın daha ıyı bılmenız gerek dememıze mı alındınız hay allah hıc dusunemedım halbukı uzay bılımcıler daha ıyı bılırdı

gozunuzu seveyım gıdın bır melısa cayı falan ıcın bır kendınıze gelın sakınlesın hem yazdıklarınızı hem yorumları tekrar bı baska gozden okuyun
burda bır tane bıle sızı kırmak ıcın yazan yok hepsı ıyılıgınız ıcın yazmıs hepsı .
herkeşşşşler sıze dusmanmıs gıbı takındıgınız tavırda bır sorun hem kendınız hem cocugunuz ıcın uzmandan destek almanız sart bu ayıp degıl suc degıl bunca zaman gıtmemenız hata

Kız ve Erkeklerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir? cocugunuza da lutfen artık tuvalet alıskanlıgı kazandırın kendınızı onun yerıne koyun ozguvensız olacak cocuk bu gıdısle

allah askına sımdı su mesajımda neye alınacaksınız beklıyorum allah bılır neyı cımbızle cekeceksınız

Çok geçmiş olsun, sağlıkla kucaklayın bebeğinizi inşallah.
Hamileliğiniz açısından bakarsak kreşe vermek için ideal zaman.
Bende oğlumun hamilelik haberini alınca kreşe başlatmıştım kızımı.
Bebek doğduğun da kendini dışlanmış hissetmesin, anne ve bebeğin ev de kalıp onun gönderildiğini düşünmesin diye.
Tuvalet eğitimi için biraz geç kalmışsınız aslında.
Kreşe biraz ara verip, tuvalet alışkanlığından sonra devam edin derim.
Çünkü her bez değişimi çocuğunuz için sorun olacaktır, kendini kötü hissetmesine neden olur.
Kızınızla "kreşe senin istediğin zaman devam edelim. Bu arada seninle çişini/kakanı tuvalete atmayı çalışalım. Hem o zaman bez takmayacağın için, kimsenin bezini değiştirmesine de gerek kalmayacak" tarzı bir komuşma yapsanız tuvalet eğitimi için de faydalı olur sanki. Bu konuşmayı algılayacak yaşta bence.
Durumu düşüncelerinizle birlikte kreşin pedagoğu ile de konuşun. Bence birlikte hareket ederseniz hasarsız atlatırsınız bu dönemi.

ÖNCeki konularını hiç bilmiyorum ama bu mevzu çok abartılıyor yani kimseye elletme meselesi... benim ailem şehirdışında yaşıyor. E senede iki üç kere gördüğü öz teyzesi yeri geliyor bezini değiştiriyor mesela, okuldan çağrıldığımda komşuya bırakıyorum kaka yaptı değiştirdim bezini diyor, tuvaletine senede üç kere gördüğü halası yardıma gidiyor ben kardeşini doyuruyorsam.. ben 4 yaştan sonra kendi kendine yetmeye başlayınca yaptım gerekli açıklamaları

15 aylikken normal.Ama uzun zamandir pişik olmuyor.2_3 saattr bir.Bazen anne hiç ciş yapmadim degisme diyor.gibi..

konu sahibi bunu okuduktan sonra kusura bakma tuvalet eğitiminde hata var diyeceğim

kızın çiş yaptığının da yapmadığının da gayet farkında acaba bezini orasını koruyan bir kalkan gibi görüyor olabilir mi

hani mahremiyet eğitiminde korunmalı, kapatılmalı dedik ya bunu farklı anlamış olabilir mi

yani çiş yapmadım daha değiştirme diyecek kadar bilinçli, kontrollü bir çocuk bezini bırakın bir kaç güne bir kaç saate bırakabilir

Çok yazık çok, ego tatmini uğruna bunları bir lohusaya yazmak ancak zavallılıkla açıklanır. Ciddi anlamda çok üzüldüm bunları okuduğuma.

simdi mesajinizi okuyunca aklima takildi ben hic kres ortami gormedim henuz merak ettim acaba cocuklar kreste lavaboya girdikten sonra oz bakimlarini kendilerimi yapiyorlar ?
Devletin kreşine göndermiştim ben. Orada bebekler için olan bir markanın ıslak mendilini koymuşlardı tuvalete, küçük klozetten kalkınca paketten alıp altını silip çöoe atıyorlardı. Kaka yaptıysa evde söylüyordu ben de tekrar yıkayıp çamaşır değişimini yapıyordum. Yabancı girmiyordu tuvalete, yardımcı abla kapıda bekliyordu ıslak mendili alamazsa falan ya da dönüşte sınıfı bulamazsa diye

Ve kapanış hep aynısı oluyor
Edit: kimse seni linç etmiyor silent, linç böyle birşey değil sadece iyi bir manüplasyon yetin var mağdur görünüyorsun.
ogretmen olarak ogretmenın hata yapmadıgını daha ıyı bılmenız gerekırdı dedım dıye bana

benı meslegımden vuracak kadar alcaksın esas sana uzuluyorum hıc bırsey basaramazsın demıs

acil sıfalar dılıyorum kendısıne

Ah silent ah.
En çok ben anne olayım, en düşünceli anne ben olayım, en sevgi dolu anne ben olayım derken forumda bile delice kendini överken geldiğin noktaya bak.
Korkarım ki daha da düzelmeyeceksin.
Kreşlerde alt değiştirilir. Çocuğunda nasıl bir travma yarattığının farkında mısın?
Kreşe uyum sürecinde de gitmek istemiyorsan gitme gibi bir tavır sergilenmez. Bırak ağlasın demiyorum, ikna etmen lazım.
Çocuk her konuda yönlendirilmiş çocukluğunu yapıyor, senin yolunda sıkıntı var.
Psikolojik destek almayı düşünmez misin?

Travma oluşumu bu kadar kolay değil. Tuvalet eğitimi için uygun yaşta kızınız, eğitimi verip sonrasında kreşe göndermeniz daha kolay olacaktır sizin içinde, kreş içnde ama en önemlisi kızınız için.

Üzücü ama nisam, her konuda herkesi karalamak. Dünya benim çevremde dönsün istemek. Bizim için de üzücü, aynı dünyada yaşıyoruz :)) şaka bi yana insan hassas olabilir, kırılgan olabilir buldumcuk bile olabilir de biraz olsun kendinin farkında olup eleştiri kabul eder. Sürekli başkaları kötü.

Çok yazık çok, ego tatmini uğruna bunları bir lohusaya yazmak ancak zavallılıkla açıklanır. Ciddi anlamda çok üzüldüm bunları okuduğuma.
Konu sahibi koalina lohusayken ve ciddi depresyondayken cok cok agur elestirmisti koalinayi , yapilan zavallilik degil cuk yerine oturmus , bence konu sahibine de ders olmustur baska lohusalari uzmemek gerektigi bilgisini edinmiştir

Cok dogru tespit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…