Kızım kucağa alıştırıldı.

figan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
527
4
96
Sivas
arkadaşlar kızım 3 aylıkken annemlere geldim..geldğinde kızım çok usluydu..yatardı kendi kendine konuşurdu..herkes hayran kalırdı...ama annem ve babam gelir gelmez kucakta gezdirmeye başladılar..önceleri sadece annemi görünce kucak istiyordu ,şimdi ise bi canavara dönüştü bebeğim.sürekli kalkmak ve gezdirilmesini istiyor.yersiz yere ağlıyor mızırdanıyor..doldu şimdi4.ay bunların hepsine birden ve anden sahip olmasına sanırım annemlerin tavrı sebep oldu..yoksa benmiyanılıyorum..şimdi ben düşünüyorum kendi evime dönerken ne yapacağım..bu kızı nasıl hakedeceim..uçakta beni mahfedecek..yandım yani.kızımı bu halden eski haline döndürebilirmiyim acaba tekrar,en azından sürekli her isteğinin yapılmasını isteyen halinden vazgeçirebilirmiyim..vamıgibi ben olan?

benim teyzemin 4 tane dünyalar tatlısı çocugu var,sık sık görme imkanımız olmadığı için geldiklerinde biraz şımartıyoruz galiba. yazları 1 ay görüyoruz o 1 ay içerisinde o kdr değişiyorlarki ilgiden dolayı
ama o çocuklar genel anlamda o kdr uslu akıllı laf dinleyen çocuklarki, ne yemek sorunları var ne uyku ne dışarıda yaramazlıkları var.
bebeğiniz daha çok küçük anneanne ve dede de birazcık ilgilenmiş sanırım yurtdışında oturuyorsunuz onlarda sizinle geçirdikleri zamanı doya doya yaşamak istemişler merak etmeyin bebeğiniz kendi kendine vakit geçirebiliyorsa yine yapacaktır ilk zamanlar biraz huysuzlanabilir cok küçük ama korkmayın :71:

tamamen kişisel görüşümü söylemem gerekirse tabii ki bebeğin bu davranışı çok normal
açıkcası mesela ben bebeği kucağına alma, kucak delisi yapma diyen büyüklere çok kızarım, seninkiler tam tersi bence bu güzel
bebek büyüdükçe uyaranlara, öğrenmeye daha açık ve daha aç hale geliyor ve insanlarla, yakınlarıyla tek iletişimi tensel temas, göz teması, o çocuk zihinsel ve duygusal olarak öyle gelişecek, öyle kendini mutlu ve güvende hissedecek, bence kucağına almayarak ona eziyet etmiş olursun, duygusal ihtiyacını karşılamamış olursun,
sonuçta bebek büyütmek sadece yedirek içirmek, giydirmek, yıkamak değildir, zaten anneler sadece bunu yapsalar sıradan bi bakıcıdan farkları olmaz, çocun duygusal ve zihinsel ihtiyaçlarıda karşılanmalı(senin için söylemiyorum)
zaten şunun şurasında 4-5 ay sonra emeklemeye başlıcak, o zaman sen istesende gelmicek kucağına, etrafı tek başına keşfetmek isticek
bence bebeğinin bu istklerini bastrmaya çalışma, bu sadece onu gerer ve güvensiz hissettirir, bence çocuğu duygusal olarak doyurmak hem anne hem bebek için daha sağlıklı ve gerilimsiz bir yol

Son düzenleme:
tamamen kişisel görüşümü söylemem gerekirse tabii ki bebeğin bu davranışı çok normal
açıkcası mesela ben bebeği kucağına alma, kucak delisi yapma diyen büyüklere çok kızarım, seninkiler tam tersi bence bu güzel
bebek büyüdükçe uyaranlara, öğrenmeye daha açık ve daha aç hale geliyor ve insanlarla, yakınlarıyla tek iletişimi tensel temas, göz teması, o çocuk zihinsel ve duygusal olarak öyle gelişecek, öyle kendini mutlu ve güvende hissedecek, bence kucağına almayarak ona eziyet etmiş olursun, duygusal ihtiyacını karşılamamış olursun,
sonuçta bebek büyütmek sadece yedirek içirmek, giydirmek, yıkamak değildir, zaten anneler sadece bunu yapsalar sıradan bi bakıcıdan farkları olmaz, çocun duygusal ve zihinsel ihtiyaçlarıda karşılanmalı(senin için söylemiyorum)
zaten şunun şurasında 4-5 ay sonra emeklemeye başlıcak, o zaman sen istesende gelmicek kucağına, etrafı tek başına keşfetmek isticek
bence bebeğinin bu istklerini bastrmaya çalışma, bu sadece onu gerer ve güvensiz hissettirir, bence çocuğu duygusal olarak doyurmak hem anne hem bebek için daha sağlıklı ve gerilimsiz bir yol

öncelikle cevabın için teşk. ederim arkadaşım ama annemlerin tarzında gerçekten sorun var..nasıl diyim..3.5 aylık bebeği örümceğe bindirmek ne kadar doğru olabilir ki..ama yapıyorlar..ben söz geçiremedim içn şu an kafamı duvarlara vurasım geliyor..bebeğin bezi her çişte değişirmi allah aşkına..babam;değiştir kızımın bezini her saatt değiştir..ben alırım beizini..(durumları falanda iyi değil o kadar,yani bez gene bana kalıyor)..gibi abartılı yaklaşımlar..

Büyükanne ve büyükbabalar torunlarını şımartırlar ve üzerine titrerler. Bunlar normal şeyler fazla takmayın.
Çocuğun kucağa alıştırılması konusunda bende chess'le aynı fikirdeyim. Benide çok uyarmışlardı ama ben kimseyi tınmadım, kucağımda büyüttüm, birlikte yattım. İyikide yapmışım diyorum.
Belki size şimdilik zor gelebilir ama inanın çocuğunuzun gelişimi için biraz sabredin. Bırakın sıcaklığınızı sevginizi tensel temastan alsın, bırakın şımarsın.

İlk bir sene çok önemli muhakak tensel temas ve güven şart. Eğer istiyorsa muhakak bunun sağlanması gerek diye düşünüyorum. Bir ara kucağa almak olumsuz demişlerdi sonradan psikologlar aslında cocugun ilk sene güven duygusunun sağlanmasında çok önemli olduğunu söylüyorlar.

İlk bir sene çok önemli muhakak tensel temas ve güven şart. Eğer istiyorsa muhakak bunun sağlanması gerek diye düşünüyorum. Bir ara kucağa almak olumsuz demişlerdi sonradan psikologlar aslında cocugun ilk sene güven duygusunun sağlanmasında çok önemli olduğunu söylüyorlar.

benim gittiğim doktor ise alıştırma demişti..ne yapacağımı ben de anlamadım..

aslında tam olarak anlatamadım sanırım derdimi..arkadaşlar ben çocuğumu kucağıma alıyorum seviyorum onu elbette..ama annemlerin alıştırdığı başka bir şeye kızıyorum ben..çocuk sürekli isteklerini yaptımrya çalışan ama memnun olmayan bir bebek haline geldi..doyumsuzlukmu desem..kucağa alınmakla yetinmiyor,sürekli bir yerlerde gezdirilsin isityor..çocuğu hiç talebi yokken kaldırıp sabahtan akşama kadar kucakta gezdirilince böle oldu.ve sabahtan akşama kadar ayakta durmak gerekiyor.bebeğim 8 kg e o da kolay olmuyor..iş güç yapamıyosunuz..bebeğime gayet ölçülü bir şekilde eğitim verirken,kızımda çok uysal,düzenli bi uykusu vs varken şimdi doyumsuz,hırçın,memnuniyetsiz,cazgır bir karaktere bürünmesine üzülüyorum..yetişemiyorum çünkü..

Oncelikle Allah anali babali buyutsun demek istiyorum, benim cocugum yok o yuzden bilemem ama bence henuz daha cok kucukken istedigin sekilde yetistirebilirsin, agac yasken egilir derlerya. Nasil 1 ayin icinde bukadar degistiyse, onundeki 1 ayin icindede senin istedigin sekilde degisebilir diye dusunuyorum. Bunuda nasil yapabilecegini egitimini almis birine sor bence. :emir_bebek::nazar:

öncelikle cevabın için teşk. ederim arkadaşım ama annemlerin tarzında gerçekten sorun var..nasıl diyim..3.5 aylık bebeği örümceğe bindirmek ne kadar doğru olabilir ki..ama yapıyorlar..ben söz geçiremedim içn şu an kafamı duvarlara vurasım geliyor..bebeğin bezi her çişte değişirmi allah aşkına..babam;değiştir kızımın bezini her saatt değiştir..ben alırım beizini..(durumları falanda iyi değil o kadar,yani bez gene bana kalıyor)..gibi abartılı yaklaşımlar..

canım boş yere kendini üzüyosun bence
3,5 aylık bebek örümceğe bindirilmez tamam ama seni de büyüten onlar değil mi? tarzlarında o kadar abartılcak bi sorun yok bence bak sen gayet sapasağlam, bi sorunu olmayan yetişkin bi insansın. neyse konu bu değil, tamam diyosun ki usluydu kızım şimdi değil, haklısın üzülüyosun ama 1 ayda değiştiyse, sonraki bi ayda da sen tekrar değiştirirsin onu. ve normal olan bebeğin altının her çişte değiştirilmesidir. kim ne kadar uyguluyo bilmiyorum ama ıslak bez tahriş eder, ne kadar kaliteli de kullansan %100 kuruluk olmuyo malesef. sen değiştir ben alırım demesine ve almamasına bişey diyemem ama madem öyle diyo baba bebeğin bezi bitti çıkmışken alsana falan de almak zorunda kalsın. diyeceğim o ki, kendini bu kadar basit şeyler için üzme bence, değmez.

Merhaba,

Öncelikle bebeğinizi kesinlikle örümcege bindirmeyin ne şimdi ne de sonra. Kas gelişimlerinde probleme sebep oluyor. Bunun dışında bebeğiniz kucaga alışmaktan dolayı huysuzluk ediyor olabilir ama alıştırmasanız da zaten bu dönem artık yerinde yatmayı sevmediği bir dönem. Artık kucakta, evin içinde dolaştırılmak, diğer odalarda gezmek oraları incelemek ister. Normali budur. Bez değiştirmeye gelince, anne babanızın eskiden kalma alışkanlıgı sadece. Eskiden kumaş bez bagladıkları için, çişli kalırsa hemen pişik yaparmış, o yüzden değiştirmek istiyorlar. Güzel bir dille ailenize yeni bezlerin emiciliğini anlatın. Bir de kol kası çalışmaya başlasanız iyi olur, zira eve döndüğünüzde siz tek basınıza odaları dolaştıracaksınız :9:

canım ya daha 4 aylık bir bebekten bahsediyorsun 4 aylıkkkk...annenler de ne yapsın torunu uzaktan gelmiş sevmek istemişler alma demek kırıcı olur bir yerde..emin ol bi süre sonra Allah ın izniyle mızıldanmalardan vazgeçer.ben 15 günlükken gittim 2 ay kayınvalidemde kaldım inan her gelen kucağına alıyor bi de adettenmiş gibi sallıyordu ..ay sinir oldum o zaman çünkü evin işi bana bakıyor ve devamlı kucak için ağlayan bir bebek...Allahtan emziğe alıştırdım..yalnız anneler için kurtarıcı..sonra evime döndüğümde yine istedi tabi kucağı..ağladığında emzik verdim sonra baby tv vardı ordaki sakin çizgiler renkler bayağı ilgisini çekti yere minderler koyup yatırırdım..öyle öyle alıştı kucak diye ttuturmaktan vazgeçti..sen de dene benzer şeyler emin ol değişir. emziğe alıştırabilirsin damaklı emzikler var diş yapısını bozmayan..yalnızsan çareler türetmeye bakacaksın mecburen..çok takıyorsun kafana büyüynce de bebek olsa da kucağıma alıp doya doya koklasam dersin benimki şimdi kaçıyor"tamam anne yeter artık koklama" diye :)))

Son düzenleme:
seni çok iyi anladım cnm tabiki sevilcek ama senin küçük devamlı istiyo malesef büyüklere laf anlatmıoz şimdi sen eve gidince ne yapcan ben genelde pusette tutardım sende hafif salla birşeyde tut başta ağladıkca istedikçe salla biraz belki işe yarar allah yardım etsin

tamam arkadaşlarr..sanırım ben gereksiz gere fazla büyüttüm kafamda.:59:bu kadar insan böyle diyorsa vardır bi hikmeti..:44:

off sevmiyorum bu huyumu..bir bardak suda fırtınalar koparabilen biriyim galiba..ooof off..:43:

hepinize teşekkürler..elleriniz dert görmesin..:71:

Back
X