tamamen kişisel görüşümü söylemem gerekirse tabii ki bebeğin bu davranışı çok normal
açıkcası mesela ben bebeği kucağına alma, kucak delisi yapma diyen büyüklere çok kızarım, seninkiler tam tersi bence bu güzel
bebek büyüdükçe uyaranlara, öğrenmeye daha açık ve daha aç hale geliyor ve insanlarla, yakınlarıyla tek iletişimi tensel temas, göz teması, o çocuk zihinsel ve duygusal olarak öyle gelişecek, öyle kendini mutlu ve güvende hissedecek, bence kucağına almayarak ona eziyet etmiş olursun, duygusal ihtiyacını karşılamamış olursun,
sonuçta bebek büyütmek sadece yedirek içirmek, giydirmek, yıkamak değildir, zaten anneler sadece bunu yapsalar sıradan bi bakıcıdan farkları olmaz, çocun duygusal ve zihinsel ihtiyaçlarıda karşılanmalı(senin için söylemiyorum)
zaten şunun şurasında 4-5 ay sonra emeklemeye başlıcak, o zaman sen istesende gelmicek kucağına, etrafı tek başına keşfetmek isticek
bence bebeğinin bu istklerini bastrmaya çalışma, bu sadece onu gerer ve güvensiz hissettirir, bence çocuğu duygusal olarak doyurmak hem anne hem bebek için daha sağlıklı ve gerilimsiz bir yol
İlk bir sene çok önemli muhakak tensel temas ve güven şart. Eğer istiyorsa muhakak bunun sağlanması gerek diye düşünüyorum. Bir ara kucağa almak olumsuz demişlerdi sonradan psikologlar aslında cocugun ilk sene güven duygusunun sağlanmasında çok önemli olduğunu söylüyorlar.
öncelikle cevabın için teşk. ederim arkadaşım ama annemlerin tarzında gerçekten sorun var..nasıl diyim..3.5 aylık bebeği örümceğe bindirmek ne kadar doğru olabilir ki..ama yapıyorlar..ben söz geçiremedim içn şu an kafamı duvarlara vurasım geliyor..bebeğin bezi her çişte değişirmi allah aşkına..babam;değiştir kızımın bezini her saatt değiştir..ben alırım beizini..(durumları falanda iyi değil o kadar,yani bez gene bana kalıyor)..gibi abartılı yaklaşımlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?