Bakıyorum hemen...Sadece nezle olsa kendi kendine geçer derdim ama öksürük de varmış, bronşiti olduğu için doktora götürürdüm ben sanırım.. Osman Gönülal videolarını izleyin isterseniz, belki bi fikir oluşur
Sizinle bebek bir mi yahu? Kocaman kadınsınız. Bebeklere maalesef en ufak bişeyde antibiyotik dayıyorlar. Kızımda astım bronşit var, aynı şekilde eltimin kızında da vardı. Çocuğa 15 günde bir antibiyotik verdiler. Baktılar olmuyo hastaneye yatırdılar. Şimdi hava veriyorlar ona da düzenli. Ama kronikleşti. Allah doktorumuzdan razı olsun. Başkası olsa antibiyotik verir ama asla çözüm değil demişti. Keşke devam edebilsekEn ufak şeyde doktorlar antibiyotik vermez. Koca kadınım, diş ağrısı sebebiyle antibiyotik vermek için bu kaç gün bekletti beni doktor. Yani öyle sandığınız gibi degil. Gerektiği zaman verir, antibiyotik karşı olan doktorda ilk defa gördüm.
Lütfen doktora götürün çocuğu ıhlamurla falan olacak şey mi?
maalesef bu dogru degil. acilde veya polde cocuklari farklı doktorlara götürüyorum sürekli gittiği doktor yokken. hemen “boğazı kızarık antibiyotik başlayalım” diyor. antibiyotiksiz geçmez mi, viral enf olamaz mı diye sorunca da “tabi olabilir, ama riske atmayalım” diyor. çocuğun durumu kötüye gitmedikçe başlamayıp kendi doktorumuza götürüyorum ve kesinlikle gerek yok diyor.En ufak şeyde doktorlar antibiyotik vermez. Koca kadınım, diş ağrısı sebebiyle antibiyotik vermek için bu kaç gün bekletti beni doktor. Yani öyle sandığınız gibi degil. Gerektiği zaman verir, antibiyotik karşı olan doktorda ilk defa gördüm.
Hiç böyle düşünmemiştim. Çok mantıklıAstımı varsa vermeyin. Muhtemelen bir şeylere alerjisi de vardır. Ben çok alerjik bünyeliyim burnum filan hemen biter astımsal bi şey olmuyo ama ıhlamur beni mahveder. Aşırı baş ağrısı yapar. Burnumu da tıkar. Direkt polen yani.
En ufak şeyde doktorlar antibiyotik vermez. Koca kadınım, diş ağrısı sebebiyle antibiyotik vermek için bi kaç gün bekletti beni doktor. Yani öyle sandığınız gibi degil. Gerektiği zaman verir, antibiyotik karşı olan doktorda ilk defa gördüm.
Buna katılıyorum. Türkiye ilaç manyağı bir ülke. Başka ülkede doktora gidin değil ilaç doğru düzgün tedavi bile önermiyor, vücut alışır yener diyor.maalesef bu dogru degil. acilde veya polde cocuklari farklı doktorlara götürüyorum sürekli gittiği doktor yokken. hemen “boğazı kızarık antibiyotik başlayalım” diyor. antibiyotiksiz geçmez mi, viral enf olamaz mı diye sorunca da “tabi olabilir, ama riske atmayalım” diyor. çocuğun durumu kötüye gitmedikçe başlamayıp kendi doktorumuza götürüyorum ve kesinlikle gerek yok diyor.
üç kez, yalnızca boğazı ağrıyan ama ateşi halsizliği olmayan kızıma antibiyotik yazıldı. üçünde de başlamadık.
çocukluk çağı enfeksiyonlarının %90’ı virüs kaynaklıdır yazıyor makalelerde, çalışmalarda. oğlumun ateş ile hastaneye başvurularının %95’inin reçetesi antibiyotiktir
bir aile hekimimiz var akıllara zarar. vücutta mini bir kesi için krem yazdırmaya gidiyorsun, bir de antibiyotik başlayalım diyor. üzgünüm ama tanık olduğum kadarıyla bir çok doktor gereksiz antibiyotik kullanımı konusunda bilinçli değil
Çok çok geçmiş olsun inşaallah iyileşmiştir bebeğiniz şuan 10 aylık bebeğim çok hasta gribal enfeksiyon kaç doktora gittim hep antibiyotik yazdılar veremiyorum ya kusuyor ya öğürüyor ama vicdanım hiç rahat değil bugün hastalıkta 5. Günümüz hala ateş devam ediyor siz nasıl geçirdiniz mecbur antibiyotik kullandınız mı bi öneriniz var mı acabaKızlar düzeltilmiş 12 aylık prematüre bebeğim var. Doktorumuz titizdi dolayısıyla. Nezle olduk. Kendi doktorumuz var ama ücreti çok arttı ve sigortamız karşılamıyor. Doktor konusunda ne yazık ki takıntım oluştu. Çünkü bebeğimin küvez geçmişini, 1 yaşına kadar ezbere biliyor doktorumuz ve zorunda kalmadıkça ilaç ve antibiyotik kullanımına karşı. Hangi doktora götürsem en ufak şeyde direkt antibiyotik veriyor çocuğuma ve ben çok rahatsız oluyorum bu durumdan.
Nezle olduk ve şimdi paradan dolayı kendi doktorumuza gidemiyoruz maalesef. Ben de kızıma önceki doktorumuzun öğrettiği gibi (astım bronşiti var) düzenli hava veriyorum. Bugün yalnızca 3 yudum korka korka ıhlamur içirdim. Yarın da içirsem sizce bir şey olur mu? Kızımın vücudunun hastalıkla başa çıkmayı öğrenmesini istiyorum. Hemen ilaç vermek istemiyorum. Ama hafif de korkmuyor değilim. Akıl verin lütfen bana. Çok kötü değil, sadece burnu tıkandı ara ara öksürük var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?