Doğuma Hazırlık kızım olacak güzel bir isim için yardımcı olurmusunuz

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

feslege_n

canımı taa içisin sen....
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
792
1
116
37
Kayseri
merhaba arkadaşlar inşallah kızım olack değişik bir isim için yardımcı olurmusunuz

söylenişi kolay anlamı güzel bir isim istiyorum şimdiden teşekkürler

Belis: aşkın ilk meyvesi demektir
eğer ilk çocuğunuz olacaksa hem kulağa hoş geliyo hem anlamı güzel ben bu ismi beğeniyorum :ecrin_bebek:

Benim kizimin ismi Esra
Anlam:
Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir.
Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor.
Esra gecesi miraç gecesin'in ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed'in Mekke'den Mescid-i Aksa'ya gitmesi.
Miraç olayı Resulullah'ın Kur'an-ı Kerim'den sonra en büyük mucizesidir.
Bu gecede 5 vakit namaz farz kılınmıştır.
Esra‘nın kelime anlamı ise 'gece, gece yolculuğu, karanlıkta yol gösteren'.

begüm zümra
azra nil
ayris
iclal
gökçe
almila
selis
like
liha
sahra
bunlarda benim sevdiklerim..

bende burda isimleri okudum en çok hoşuma giden belis oldu. not aldım defterime :D kızım olursa belis koycam.. anlamı çok hoşmuş. ilk çocuk kız olursa hele süpeer..

canım benim kızımın ismi de ilayda anlamı su perisi.
maşallah herkes peri kızları kadar güzel olduğunu söylüyor.
ben helin olsun istemiştim. onun anlamı da yuva. ama eşim ilayda da ısrar edince kıramadım.
Allah hepimizin evlatlarına sağlık, sıhhat ve uzun ömür versin. isimleriyle yaşasınlar inşallah.

Ekin nasıl?
doğa, defne, gülce, gülfem de olabilir.
eşim dolunay veya söğüt diyor ama ben bu isimleri beğenmediğim için karar bana kaldı:)

esra da güzel ama bende beyza nur düşünüyorum
belis te güzel ama değişik yani çok aykırı gibi.
aslında bende severim ama eşim istemezdi.

dila
aslışah
gülşah
melike
aycan
gülce
aslışen
neva
dilan
funda
fulya
erva
masal
eda nur
leyla
rümeysa
melek
berra
müberra
ebrar
sıla
damla
ece
yüsra
bebişine sana ve eşine sevgi dolu sağlık dolu hayırlı bir hayat habersiz bırakma bizi

Son düzenleme:
bende bade istemiştim ama anlamı hoş değil. sera, asya, azra, güzel isimler. benm adım begüm gerçekten yaşıtlarıma göre adım az hoşuma gidiyor:1:

Back
X