• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım özet çıkaramıyor

İlkokulda en en en yapamadığım şey özet çıkarmaktı. Açar kitabı belirli sayfalardan ayrıntı yazar kapatırdım. Çünkü asla cümleleri toparlayıp yazamazdım. Ne kaybettirdi bana? Hiç. Günde 3 kitap bitirirdim çok severdim okumayı. Ama özet işi çok sıkıcı gelirdi. Hala da anlamam veremem. Sözlü olarak anlat geç ne özeti yani

İlkokulda en en en yapamadığım şey özet çıkarmaktı. Açar kitabı belirli sayfalardan ayrıntı yazar kapatırdım. Çünkü asla cümleleri toparlayıp yazamazdım. Ne kaybettirdi bana? Hiç. Günde 3 kitap bitirirdim çok severdim okumayı. Ama özet işi çok sıkıcı gelirdi. Hala da anlamam veremem. Sözlü olarak anlat geç ne özeti yani
Bizimki okumayı da sevmiyor işin kötüsü

Bende aynı şekilde diyorum. Şimdi düşününce bana son okuduğun kitabın özetini çıkart deseler fragman yayını yapar gibi anlatır geçerim, halbuki rus romanı okurken üşüyeceksin, Kafka okurken onun yürüdüğü sokaklarda gezeceksin, makale okur gibi burda ne anlatıyor diye çocukları darlamanın mantığı ne anlamadım.
Paragrafta anlam/cümlede anlam yine paragraf ve alıntılar üzerinden çalışılabilir.
Tarih dersinden özet çıkart deseler tamamda hikaye kitaplarından özet çıkartın denmesi saçma geliyor bana
Çok doğru bir tespit. Ben çok kitap okurum lisede özellikle haftada üç kitap okurdum. Edebiyat öğretmenimiz de kitap verir sınavda sorardı. Sorular da şöyle kitap Kahraman isimleri ne özellikleri ne falan. Yazsana kitapta en ilginizi çeken neydi, neye en çok şaşırdınız, neyi en çok sevdiniz vs. Hiç yazmak istemezdim hatta bazen karakterlerin isimlerini unuturdum çünkü Türk edebiyatı romanları birbirine çok benziyor aynı anda iki ucunu okuturdu haliyle isimler karisirdi. Ama kitabi okumayip internetten özetini okuyan arkadaşlar daha yüksek not alırdım çünkü daha akılda kalıcı bir sayfalık şey yani. Saçma bir sistem bence de. Kitap özeti yerine kompozisyon yazdırmak daha etkili ve doğaçlama , yeteneği belirler , hayal gücünü besler

Çok rica ediyorum bu kafaya gitmeyin. Hep kardeş kıyası ile büyüdük ve kardeşiyle arası iyi olan insan sayısı buyuzden çok az. Bu konuda her alanda çok çok dikkat edin ayrı bireyler olduklarını kabullenin
Yok yani yapılabilir diye düşünüyordum.

Bizimki okumayı da sevmiyor işin kötüsü
Yedi yasinda çok normal değil mi? Ben kitap okumayı sevdiğinde yedinci sınıfa gidiyordum. Şuan çok aktif bir okuyucuyumdur. Bu konuda sabitlesmis fikirleriniz var. Yanlış anlamayın ama bir oedagok ay gidin ve size anlatsın iyice . Bakış acinizin genelinde bir hata var

Yedi yasinda çok normal değil mi? Ben kitap okumayı sevdiğinde yedinci sınıfa gidiyordum. Şuan çok aktif bir okuyucuyumdur. Bu konuda sabitlesmis fikirleriniz var. Yanlış anlamayın ama bir oedagok ay gidin ve size anlatsın iyice . Bakış acinizin genelinde bir hata var
Olldu

Back
X