Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Maalesef hepsi aynı olmuyo işteAma ablası yapabiliyordu.
katılıyorum neyi ozetlesin cocuk, sorularla kitabi pekistirsin daha iyi7 yaşındaki bir çocuk için ağır bir ödev değil mi
Soru sorarak anlatması teşvik edilebilir
Bizim öğretmenimizde "deyil" "öylen" yazdığı için kızıma hala öğretemedim doğrusunu.Bizim sipa yumusak g yerine y yaziyor hala. Cok zorlama bence değerli yazmak yerine deyerli yaziyor. Bu 5. Sinif birde
Her çocuk farklıdır. Bir Öğretmene de bunu anlatmayım..İngilizceciyim ben. İyi hoş da bu özet bir hafta sürer böyle.
2.sınıf özet için erken değil mi ya?Türkçe öğretmeni yim sınıfçı değilim ama o yaştaki çocuk özet olayını algılayamaz gibi geliyor bana.Ortaokulda görev yapıyorum.Özet çıkaramayan öğrencilerim var.Okumuş olmak için anlamadan okuyorsa aklında bir şey kalmaz.Çocuğun derse karşı ya da okumaya karşı ilgisi yoksa odaklanamıyor da olabilir.Sessiz okuma ile aklında kalmıyorsa sesli okuma yaptırın.Bu akşam beni çileden çıkaran bir sorun çözüm bulsun istiyorum. Lütfen konum taşınacaksa ağırdan alın ki buraya yazdığını bildiğim sınıf öğretmeni üyelerden yardım alabileyim… Çünkü artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. 7 yaşındaki kızım ilkokul 2. sınıfta. Öğretmeni yazdan beri kitap özeti ödevleri veriyor. Benimki kitabı okuyup kapatınca aklımda bir şey kalmadı diyor. Özet olayını gözünde çok büyütüyor, birkaç cümleyle yetinmeyi yanlış sanıyor. Kitabı yarım yarım okutmak gibi çeşitli yöntemler denedim ama ilerleme kaydedemedim. Ne yapabilirim ??
Çok minik annesi daha yaaSabır mı? Kaldırıp camdan atmama ramak kaldı.
çok sıkıcı degil mi?Bir anda hepsini okuyup özet çıkarması kolay değil.Örneğin 20 sayfalık bir kitap,önce tamamını okutun.Sonra başa dönüp 5 sayfasını okutup aklında kalanları yazdırın,bir 5 sayfa okutup özetletin. Bu şekilde parçalara bölerek yaptırın.
Bizim öğretmenimizde "deyil" "öylen" yazdığı için kızıma hala öğretemedim doğrusunu.
Vallahi gerçek, hayır konuşmadım tabiki hatta bazı yazışmalarda ben "öğle" "değil" tarzı şeyler yazdığımda kendisi "öyle" yazmaya devam ettiği için kendimi sorgulayıp yahu acaba değiştimi yada ben mi yanliş biliyorum diyerek TDK ya bakmışlığım varBu gerçek mi? Öğretmenle bunu konuştunuz mu?
Bağımsız ödev yapma becerisi mi zayıf çok mu yardım ediyorsunuz ödevlerindeOnu yapıyor ama yazmaya gelince ben yanında durayım yardımcı olayım istiyor. Az önce anlattığını kağıda dökemiyor
çok sıkıcı degil mi?
bu sekilde zorla böle böle ayni şeyleri okuyan cocuk kitap okumayi sever mi?
eğitim sistemine bak ya cocuklari tesvik etmek yerine ezbere oku- yaz sacma sacma seyler
2000 yilinda ilkokulu bitirdim, o zaman da ayni sacmaliklardi bugün teknoloji cagi cocuklari hala ayni sacmaliklar
Maalesef ki bu tarz ödevlerde amaç sevmesi olmuyor.Bana kalırsada çok sıkıcı ve o kadar gereksiz ödevler,kötü seçilmiş kitaplar var ki.Oğlumun kitap sınavı oluyor ona soru sorarken bile benim içim şişiyor, okumaktan soğuyorum.Haklısınız sıkıcı olan kitabı ikinci kere okumak sıkıntı verici ama illa özet çıkaracak diye mecbur tutuluyorsa, tekrar ve parçalara bölmek,özet çıkarmada işini kolaylaştırabilir.çok sıkıcı degil mi?
bu sekilde zorla böle böle ayni şeyleri okuyan cocuk kitap okumayi sever mi?
eğitim sistemine bak ya cocuklari tesvik etmek yerine ezbere oku- yaz sacma sacma seyler
2000 yilinda ilkokulu bitirdim, o zaman da ayni sacmaliklardi bugün teknoloji cagi cocuklari hala ayni sacmaliklar
Bunu yapan 30 yaşında insanlar görüyorumCok zorlama bence değerli yazmak yerine deyerli yaziyor.
Ben de beğendiğim yorumları ağlayarak kaydetmeye başladım bile…Ilkokulda odev yok diye biliyordum ben, su an 2 yil sonraki halimi dusunup karalar bagladim.